Bariera morţii, lângă Avicola
Bariera morţii, lângă Avicola
Investigatii8 noiembrie 2009

5 cruci“Salut, Narcis. Vreau să-ţi dau o idee pentru un articol. Pentru asta trebuie să-ţi spun o întâmplare. Astă-primăvară veneam de la Avicola către oraş, cu maşina. Afară era o ceaţă s-o tai cu cuţitul. La trecerea de cale ferată aveam în faţa mea un Logan roşu. A oprit la trecerea de cale ferată, şi s-a uitat omul în dreapta şi-n stânga. Oricum, nu vedeai la mai mult de doi metri. S-a asigurat şi a dat să plece. În momentul ăla a sunat trenul, şi a şi venit instantaneu, cu viteză. Era un accelerat. Trenul a trecut, şi Loganul din faţa mea nu se mai mişca. L-am depăşit, că omul rămăsese şocat. Cu 10 secunde, dacă eram inainte, poate nu-ţi mai scriam acum. La trecerea aia nu e barieră, şi dacă te duci seara o să vezi că nici măcar reflectorizant nu e semnul de stop. Dacă o să întrebi la primărie, o să-ţi spună că e treaba infrastructurii CFR. Dacă întrebi la CFR o să-ţi spună că nu au avut iniţiativă cei în măsură, la primărie. La trecere sunt 5 cruci. Una este de acum 2 ani. Mă întreb: de câte cruci mai este nevoie până să fie instalată o barieră?” bariera
Conform legislaţiei în vigoare, la trecerea la nivel cu calea ferată apropierea unui tren este anunţată prin semnal luminos, compus din două lumini roşii, care funcţionează intermitent, alternativ, însoţit de semnal sonor de avertizare, şi prin coborârea barierelor sau semibarierelor. Totodată, legea obligă ca indicatoarele, barierele şi semibarierele să fie echipate cu dispozitive reflectorizante, omologate.
Aşa cum semnala un cititor GorjNEWS.ro în mail-ul redat mai sus, aşa-zisa barieră de lângă Avicola nu este prevăzută decât cu o colecţie de … cruci, din ce în ce mai mare.
Responsabilitatea semnalizării corespunzătoare a trecerilor de calea ferată revine Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, care invocă absenţa fondurilor necesare achiziţionării, montării, manipulării şi întreţinerii echipamentelor.

3 COMENTARII
  • Ina 19.01.2010 la ora 9:12 am
    Din pacate, e unul din multele cazuri in care indolenta si iresponsabilitatea autoritatilor fac sa se inmulteasca crucile pe marginea drumurilor. Bine ca se gasesc fonduri pentru gramada de indicatoare din Vladimir...
  • Nea Costache 19.01.2010 la ora 9:13 am
    In acelasi loc, acum cativa ani, o intreaga familie a pierit in acel loc. cati trebuie sa mai moara aici pentru a fi instalata in sfarsit o bariera?
  • silviu sh 19.01.2010 la ora 9:14 am
    La Mioveni acelasi caz alarmant, dar acolo sunt 8 cruci. Am vazut cu ochii mei si am numarat.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.