Baschetbaliștii Energiei au căzut la datorie cu demnitate
Baschetbaliștii Energiei au căzut la datorie cu demnitate
Alte sporturiSport26 aprilie 2012

Mulțumim, Energia!

Energia n-a mai reușit să repete în meciul patru al confruntării cu Gaz Metan Mediaș scorul din partida precedentă. Și nici jocul. Dar a făcut tot posibilul să închidă sezonul cu fruntea sus. Și a reușit.
Trupa lui Slobodan Nikolic a înfăptuit doar o jumătate de minune la Târgu Jiu în meciurile cu echipa care a terminat sezonul regulat pe primul loc. Energia a pierdut al doilea meci jucat acasă cu Gaz Metan Mediaș dar nici măcar un singur spectator prezent în Sala Sporturilor din orașul lui Brâncuși nu a avut nici măcar un cuvânt care să se îndrepte împotriva jucătorilor echipei gorjene. În ciuda unei oboseli cauzate de un lot evident mai subțire nu doar valoric, ci și numeric decât al medieșenilor, jucătorii Energiei au evoluat la sacrificiu, Darby fiind în pragul leșinului în primele minute ale partide, unele disputate într-un ritm cu adevărat sufocant. Înfrângerea nu a supărat pe nimeni, finalul meciului găsindu-i pe suporteri aplaudându-și cu frenezie favoriții și sperând ca sezonul viitor să le ofere din nou posibilitatea de a face același lucru.

Păreri de rău

După ce au arătat că le-a stat la îndemână să învingă chiar și pe cei de la Gaz Metan Mediaș, echipă considerată ca fiind cea care deține cel mai valoros lot, dar și după ce primul tur al play-off-ului i-a dat dreptate lui Slobodan Nikolic, care spune că-și dorește să joace contra celor de la BC Timișoara, echipa bănățeană fiind ținută în șah de CSM București, regretele jucătorilor Energiei sunt destul de mari. Probabil, într-o confruntare cu BC Timișoara, Energia ar fi ajuns în decisiv, ca și CSM București, sau, poate, ar fi reușit chiar mai mult. Dar asta nu o vom putea știi vreodată pentru că timișorenii au fentat fair-play-ul și și-au ales adversarul din play-off pierzând la Târgu Mureș în ultimul meci al sezonului regulat.

Va fi continuitate?

Una dintre problemele care au împiedicat Energia să termine mai sus în clasament în acest sezon a fost aceea a întârzierii cu care a fost stabilit bugetul echipei, buget în funcție de care s-a făcut și lotul cu care echipa gorjeană a plecat la drum. Astfel, Energia a început fără piesele sale grele din anii precedenți, Darby și Troupe, primul revenind la echipă destul de repede, cel de-al doilea abia din retur. Cu cei doi în echipă încă din startul sezonului regulat, cu încă un conducător de joc lângă Stefan Nikolic și cu un al doilea pivot, unul care să nu aducă nici cu Kalanj și nici cu Kljajevic, Energia ar fi avut față de podium. Și asta o spun destui cunoscători ai fenomenului. Un bun început pentru sezonul viitor este faptul că Darby are contract și pentru 2012-2013 la Energia, iar dacă cei din conducerea clubului vor găsi susținerea pentru a asigura continuitatea și adăugarea plombelor de care tocmai am vorbit, atunci vorbele lui Slobodan Nikolic, care promitea un sezon de excepție pentru gorjeni, nu par deloc hazardate.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.