Bază sportivă de peste 100.000 euro, desființată ilegal de Primăria Târgu Jiu
Bază sportivă de peste 100.000 euro, desființată ilegal de Primăria Târgu Jiu
De cititFotbalInvestigatiiUltra - Scurte29 mai 2015

Lucian Mălăele, unul dintre cei mai talentați fotbaliști din istoria clubului Pandurii Târgu Jiu, a ajuns bătaia de joc a juriștilor din Primăria Târgu Jiu, și a primarului Florin Cârciumaru.
Pe scurt, împreună cu asociatul său Dorin Lipianu, Mălăele a investit, potrivit declarațiilor sale, peste 100.000 de euro – proveniți din împrumuturi – în amenajarea unei baze sportive compuse din trei terenuri și o clădire cu vestiare și terasă, pe terenul concesionat chiar vis – a – vis de Primărie.
teren1
teren 2
vestiare
Contractul de concesiune a fost semnat în 2008, pe o perioadă de 13 ani, și prevedea posibilitatea evacuării concesionarilor doar în situația neachitării taxei anuale de concesiune.
Între timp, Mălăele și Lipianu au înființat și două asociații sportive, A.S. Primavera Târgu Jiu și A.S. Kinder M.L. Târgu Jiu, atrăgând repede zeci de copii pasionați de fotbal, cu care au repurtat deja mai multe succese în turnee internaționale.
turneu 1
turneu 2
turneu 3
Admitem că, odată cu demararea modernizării stadionului, este firesc ca această bază sportivă să fie desființată, întrucât pe locul ei este prevăzută amenajarea unei parcări subterane. Acest lucru trebuie făcut însă în condiții de legalitate, nu ca în vestul sălbatic, așa cum par obișnuiți juriștii lui Cârciumaru.
Din analiza documentației aferente acestui caz, au rezultat mai multe abuzuri incredibile ale Primăriei Târgu Jiu și ale Consiliului Local.
Astfel, prin Hotărârea Consiliului Local 125 din 15 aprilie 2014, se transferă baza sportivă a lui Mălăele și Lipianu în administrarea Companiei Naționale de Investiții, structură ce se ocupă de modernizarea stadionului. Interesant este că acest transfer este parafat înainte ca Primăria Târgu Jiu să rupă relațiile contractuale cu cei doi investitori. Practic, Primăria transferă ce nu – i al ei! Exact ca în vestul sălbatic, în 15 iulie 2014, Cârciumaru îi somează să dispară din peisaj în cel mult 10 săptămâni, fără să ia în calcul acordarea vreunei despăgubiri.
Trebuie spus că cei doi investiseră o sumă foarte mare în acea bază sportivă, întrucât au fost asigurați, contractual, că până în 2021 nu-i va deranja nimeni cu nimic.
Începe, apoi, o corespondență între firma concesionară și Primărie, în cele din urmă fiind delegat un evaluator aflat în relații vechi de colaborare cu  Cârciumaru – S.C. CONSULTING COMPANY S.R.L., pentru a calcula suma investită de cei doi în baza sportivă.
evaluare
Din nou ne confruntăm cu practici șocante: în înțelegere cu Cârciumaru, S.C. CONSULTING COMPANY S.R.L. evaluează doar clădirea de vestiare, la suma de 56.700 lei, ignorând toate amenajările și dotările de pe cele trei terenuri. După cum s-a văzut, la recenta demontare a gazonului artificial de pe unul din terenurile de antrenament ale echipei mari, aceasta nu a mai putut fi refolosită, deteriorîndu-se. Totuși, evaluatorul n-a mai luat nimic altceva în calcul, invocând lipsa unor facturi care să ateste costurile investiției.
Pentru stingerea litigiului, Primăria a oferit la schimb un teren total impropriu, în proximitatea Grupului Școlar Auto, care nu a fost acceptat de Mălăele și Lipianu.
Poziția oficială a Primăriei este că contractul de concesiune a fost reziliat, printr-o hotărâre de Consiliu Local și că, în situația în care mai pătrund pe terenurile sportive, vor fi acuzați de tulburare de posesie.
Din documentația obținută de noi a rezultat că în cadrul corespondenței purtate de Primăria Târgu Jiu și Compania Națională de Investiții s-a ignorat existența acelei baze sportive, în documentele oficiale figurând, prin fals și uz de fals, ca alei!
Acest caz este definitoriu pentru maniera în care Primăria Târgu Jiu înțelege să trateze investitorii. Este de neînțeles cum în 2008, la nivelul Primăriei Târgu Jiu s-a aprobat, indirect, efectuarea de investiții uriașe pe acel teren, pentru ca doar câțiva ani mai târziu Mălăele și Lipianu să fie tratați ca niște posibili infractori.
lipianu
Într-un oraș în care se alocă bugete imense pentru vârstnicii cu drept de vot și aproape nimic pentru copii și tineret, a investi în baze sportive devine din start un delict greu digerabil de către edili.
Vom reveni cu detalii legate de evoluția în instanțele judecătorești a litigiului dintre cei doi investitori și Primărie.

1 COMENTARII
  • viorel gg 01.06.2015 la ora 15:56 pm
    ATENTIE COPII ! INCEPE VIITORUL PENTRU VOI !!!!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.