Belea! Dragnea nu-l lasă pe Cârciumaru să candideze la Primăria Târgu Jiu!
Belea! Dragnea nu-l lasă pe Cârciumaru să candideze la Primăria Târgu Jiu!
De cititexportInvestigatiiUltra - Scurte4 ianuarie 2016


Noul președinte al PSD, Liviu Dragnea, se opune unei noi candidaturi a lui Florin Cârciumaru pentru Primăria Târgu Jiu. La început a fost un simplu zvon, care tinde să devină certitudine. De altfel, astăzi, la prima declarație de presă din 2016, Cârciumaru a recunoscut – la Radio Târgu Jiu – că săptămâna viitoare va merge la București, împreună cu președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, pentru a clarifica acest zvon.
Despre faptul că Dragnea nu agreează o nouă candidatură a lui Florin Cârciumaru s-a vorbit imediat după vizita lui Victor Ponta la Târgu Jiu, dinaintea Crăciunului. De altfel, surse de la vârful PSD Gorj susțin că Florin Cârciumaru a evitat să se înfățișeze cu Victor Ponta în fața presei locale, pentru a nu-l irita și mai tare pe Dragnea, care se află în conflict deschis cu fostul premier. Așa se face că singurul pesedist care l-a însoțit pe Ponta la așa-zisa conferință de presă a fost Ion Călinoiu, care oricum nu va mai putea candida la nicio funcție, deoarece raportul ANI prin care s-a constatat incompatibilitatea sa a rămas definitiv, prin hotărârea definitivă a Curții de Apel Craiova din 17 septembrie 2015. Reamintim că Ion Călinoiu urmează să fie demis de la conducerea Consiliului Județean, în perioada imediat următoare, în baza unei investigații publicate recent de GORJNEWS.
ponta-si-cali
Problema lui Cârciumaru pare să nu aibă rezolvare, deoarece mai multe televiziuni și ziare centrale dau ca sigură înființarea de către Ponta a unei fundații, din al cărei nucleu vor face parte foști miniștri din guvernul său și lideri ai PSD Gorj. Mai mult, Dragnea știe că Ponta a obținut cele trei mandate de deputat de Târgu Jiu cu ajutorul lui Florin Cârciumaru. Deoarece relația dintre Dragnea și Ponta este cât se poate de tensionată, acest lucru se răsfrânge și asupra susținătorilor lui Ponta.
Colac peste pupăză, din organizația politică condusă de Cârciumaru a venit, la sfârșitul lui 2015, un atac fără precedent la adresa lui Dragnea. Atunci, Cristian Toader Pasti l-a acuzat pe Dragnea că ar fi făcut blat cu președintele Iohannis și că l-a forțat pe Ponta să demisioneze din fruntea guvernului.
Mai mult, pe 1 octombrie 2015, Dragnea a fost vizibil iritat după ce Victor Ponta și Florin Cârciumaru au părăsit, subit, o conferință de presă și l-au lăsat singur în fața ziariștilor.

Deja Florin Cârciumaru ia foarte serios în calcul varianta că nu-l va putea îndupleca pe Dragnea, sens în care a și început să-și pregătească retragerea. Potrivit surselor noastre, deja a lăsat să se-nțeleagă, în interiorul PSD Gorj și prin discuțiile purtate în ultimele zile cu directorii Primăriei Târgu Jiu, că inclusiv familia sa insistă să nu mai candideze pentru un nou mandat de primar.
Într-o asemenea variantă, PSD Gorj și firmele care căpușează de 15 ani bugetul Primăriei Târgu Jiu au o problemă reală, deoarece partidul nu dispune în momentul de față de o variantă de rezervă câștigătoare. Principalul interes al lui Cârciumaru este ca scaunul de primar să fie preluat de un tip controlabil, care să – i acopere toate matrapazlâcurile penale din perioada 2000 – 2016.
Singurele vești bune pentru PSD vin din tabăra PNL-ului, care a decis să-l lanseze în lupta pentru Primăria Târgu Jiu pe Marcel Romanescu, un candidat a cărui campanie electorală se va desfășura și de data aceasta mai mult în culise, în beneficiu strict personal.
Reamintim că în 2012 Marcel Romanescu s-a retras din cursa pentru Primăria Târgu Jiu cu doar câteva zile înainte de alegeri, lăsându-i culoar liber președintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru.

1 COMENTARII
  • cosmin_stejar 13.01.2016 la ora 16:27 pm
    Acesti prostovani malefici Carciumaru, Calinoiu, din politica si administratie, ca si martafoii tinuti de ei ca sefi la invatamant in Gorj, ma refer la Isfan si la cei doi Goruni multilateral paranoizi, au distrus judetul pe 30 de ani! Sa iesim in strada, fratilor ca nu se mai poate !!!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.