Blocaj financiar fără precedent la Primăria Târgu Jiu. Cârciumaru, incapabil să facă un gard din plasă, de 900 metri, și să asfalteze 2 km de alei
Blocaj financiar fără precedent la Primăria Târgu Jiu. Cârciumaru, incapabil să facă un gard din plasă, de 900 metri, și să asfalteze 2 km de alei
InvestigatiiUltra - Scurte1 septembrie 2014

Nici dacă Petre Ispirescu sau Ion Creangă s-ar fi născut în Târgu-Jiu, locuitorii acestui oraș nu ar fi avut parte de atâtea „povești nemuritoare“. De-a lungul vremii, am semnalat tot felul de promisiuni ale autorităților ce au rămas la stadiul de vorbe în vânt, însă, nu demult, oamenii de prin primărie au rearuncat pe piață ideea construirii unui bazin de înot și a unui complex sportiv pentru Colegiul „Virgil Madgearu“, tocmai… în curtea uneia din fostele unități ale Garnizoanei Târgu-Jiu. Campania electorală și cheltuielile ce țin de construcția și întreținerea unui astfel de bazin ne-au determinat să devenim suspicioși.
Supărare mare, dar supărare, nu așa, a fost prin primărie, și chiar primarul Cârciumaru și-a manifestat nemulțumirea. Chiar nu am înțeles de ce, pentru că nu am făcut decât să gândesc pentru cetățeni, și nu am jignit și nu intenționez să jignesc niciodată pe omul Florin Cârciumaru. Damblaua te apucă și mai tare în momentul în care întrebi purtătorul de cuvânt al primăriei, Ramona Evulescu, dacă terenul aparține de primărie, iar fosta colegă de presă confirmă răspicat, semn că o viroză circulă prin mai multe instituții. Păcat, și mă opresc aici, pentru a – mi achita o datorie de onoare față de purtătorul de cuvânt. Deci, țac, pac, ziceam noi că ideea cu ștrandul pe acolo pare cel puțin ciudată, dacă nu idioată, sau bănuiam că unora le bubuie creierașii să mai facă un ban necinstit, așa cum se întâmplă la Gorj de ani de zile. Și nu a trecut mult de când ziariștii scriitori după dictare, precum și iubitorii de cârnați și fasole, vedeau elevii din Târgu-Jiu într-un ditamai bazin olimpic și… cade bomba… TERENUL NU APARȚINE PRIMĂRIEI TÂRGU-JIU! PĂI DE CE NE MAI SUPĂRĂM, DOMN PRIMAR? VĂ ȘTIU UN OM CU COLOANĂ VERTEBRALĂ, ÎNȚELEPT, ȘI CHIAR NU ÎNȚELEG…

Edilii Târgu Jiului, campioni mondiali la tona de minciuni în aerul expirat

Problema investițiilor pe o parte din terenul fostei unități militare s-a pus imediat ce, la sfârșitul lunii iunie 2013, prin HG 392/2013 se stabilea trecerea a peste 39 de hectare din patrimoniul MApN în zestrea Primăriei Târgu-Jiu. La câteva zile, în data de 4 iulie, „Impact în Gorj“ ne anunța că în fostul spațiu al Garnizoanei ar putea fi construit un spital privat și un complex sportiv. Autorul preciza în articol că o delegație de investitori străini, în colaborare cu câțiva români, s-au întâlnit cu Ion Călinoiu și Florin Cârciumaru, cu scopul de a pune la punct demararea lucrărilor pentru spital. „Săptămâna trecută am primit prin HG terenul de la fosta UM Târgu-Jiu. Intenționăm ca pe suprafața respectivă să amenajăm o bază sportivă, în aceeași zonă sunt intenții serioase pentru construirea unei unități medicale. Nu pot să dau mai multe nume, dar despre spitalul privat spun doar că sunt străini care vor să investească în așa ceva. Ei ar avea nevoie de vreo zece hectare și cred că la fosta unitate militară sau la fostul CET ar fi posibilă realizarea proiectului“, spunea primarul Cârciumaru, în fața ziariștilor care nu ne lămuresc nici măcar din ce țară veneau investitorii.
Veselia începe abia de acum… Autoritățile au declarat de-a lungul timpului investiții de anvergură în zonă, deși nici măcar hala din Piața Centrală nu este terminată de atâta amar de vreme, lucrările fiind reluate doar de câteva zile: -extinderea cimitirului; -proiect locuințe sociale: -realizarea unei creșe; -realizarea unei grădinițe; -construirea unui centru sportiv multifuncțional; -realizarea unui sediu al Direcției Publice de Protecție Socială; -construcția unui centru pentru persoanele vârstnice. Toate acestea au fost vehiculate luni bune de către presă și autoritățile locale, dar noi, „neavând de lucru“, ne-am băgat coada și după o lună primăria caută să scoată cămașa, anunțând că AȘTEAPTĂ O NOUĂ HOTĂRÂRE DE GUVERN PRIN CARE TERENUL SĂ FIE TRECUT, DIN NOU, ÎN PATRIMONIUL MUNICIPIULUI TÂRGU-JIU!

Nu au fost în stare să îndeplinească doleanțele armatei

Ce s-a întâmplat? În vreme ce unii aruncau cu declarații aiuritice, terenul nici măcar nu mai aparținea Primăriei Târgu-Jiu, dar ziarele, televiziunile și radiourile o țineau una și bună cu construcția bazinului de înot și a tuturor celor enunțate mai sus. HG prin care armata a cedat terenul autorității locale prevedea două condiții: -primăria trebuia să ridice un gard de plasă bordurată pe stâlpi metalici pe o lungime de 900 de metri; -să asfalteze 1,9 km căi de acces din ceea ce rămânea Garnizoanei Târgu-Jiu. Municipalitatea nu a făcut nici aceste lucruri, terenul a revenit după o lună MApN, dar prosteala politică ținea în continuare prima pagină a ziarelor. După nervii provocați de articolul nostru (nu vrem să supărăm și să jignim pe nimeni, noi doar semnalăm), municipalitatea revine cu corespondență către MApN prin care solicită să fie modificat articolul ce prevedea durata lucrărilor solicitate de armată, invocând faptul că într-un timp atât de scurt nu puteau fi organizate demersurile legale și efectuate lucrările cerute de proprietari. Când ați semnat actele, nu v-ați gândit la asta? De lăudat cu investiții nerealizabile a fost ușor și binefăcător pentru imaginea dvs. de carton, nu? Astăzi, municipalitatea corespondează cu MApN și nădăjduiește să obțină o nouă Hotărâre de Guvern de transfer al terenului, însă cere un an de zile pentru realizarea gardului și a asfaltărilor.

1 COMENTARII
  • gabi 03.09.2014 la ora 15:01 pm
    Mischie, Mantog,Morega,Carciumaru, Calinoiu,Teodorescu au facut in oras si judet de-a lungul timpului aeroport, spitale, baze sportive , terenuri de golf, fabrici de medicamente, mall pe insulita, etc.Din vorbe au facut totul.In realitate orasul si judetul sunt printre cele mai inapoiate din tara, sunt nesistematizate, locuitorii nu traiesc in bunastare si prosperitate, investitori zero, locuri de munca zero.Averile conducatorilor sunt imense dar pentru comunitatea care ii plateste nu au facut nimic.Pana cand?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.