Bombă! Documente false, anti – Bălăeț, în războiul pentru șefia CSM Târgu Jiu
Bombă! Documente false, anti – Bălăeț, în războiul pentru șefia CSM Târgu Jiu
Investigatii10 martie 2019

Tabăra anti-Romanescu din Consiliul Local Târgu Jiu face eforturi disperate să blocheze validarea pandurului Robert Bălăeț la conducerea clubului sportiv municipal, urmând ca în perioada imediat următoare să fie scos în spațiul public un document falsificat, potrivit căruia câștigătorul concursului n-ar fi avut dreptul legal să participe.
Interesul majorității din Consiliul Local este să nu se înființeze CSM-ul, și să împiedice în continuare orice inițiativă benefică pentru Târgu Jiu, în condițiile în care primarul Romanescu refuză să accepte promovarea în funcții de conducere a unor persoane care se pot lăuda doar cu susținere politică.
Cu un primar insuficient de puternic ca să conducă la modul real orașul și Primăria, și cu un Consiliu Local care se pune de-a doua ori de câte ori are ocazia, Târgu Jiul rămâne printre puținele reședințe de județ din România care nu au un club sportiv municipal, și în care instituțiile statului nu mai fac nimic pentru sport.

Ginerele lui Butan, mai important decât sportul și decât Târgu Jiul

În 28.08.2017, un grup de consilieri locali de la PSD, ALDE și PSRO au inițiat un proiect de hotărâre privind înființarea Clubului Sportiv Municipal, care a fost aprobat imediat. Încă de pe atunci, consilierii în cauză aveau în cap numele șefului clubului: Marinescu Dănuț, ginerele consilierului local Butan Ion, de la PSRO, semnatar și votant al proiectului. Despre Marinescu Dănuț se știe cu certitudine doar că e proprietarul unui centru de copiat acte, care funcționează la parterul unui bloc din Târgu Jiu. Niciunde, în spațiul public, nu este disponibil un CV al dânsului, sau date despre legăturile sale cu sportul și/sau cu managementul sportiv.

Butan și Marinescu, presing la Romanescu, să aranjeze concursul

După adoptarea hotărârii, potrivit declarațiilor publice ale primarului Marcel Romanescu, consilierul Butan Ion l-a contactat în nenumărate rânduri, însoțit de ginerele Marinescu Dănuț, cerându-i să-l pună șef la noul CSM, pe stil vechi, adică prin concurs ”legal”, așa cum l-a pus Cârciumaru șef pe Rotaru la Direcția de Patrimoniu. Din informațiile noastre, în cel mai bun caz pentru ei, Romanescu i-a dus cu vorba, ca să nu le-nchidă ușa-n nas.

Drumul lui Marinescu spre șefia CSM e presărat cu o hotărâre de Consiliu Local ilegală

O lună mai târziu, în 22.09.2017, aceeași gașcă de consilieri impune aprobarea regulamentului de organizare și funcționare a CSM-ului, în care scrie că șeful clubului va fi numit de Consiliul Local, în urma unui concurs de proiecte  de management. Carevasăzică, Marinescu era ca și uns în funcția de manager al noului CSM, întrucât gașca respectivă era majoritară în Consiliul Local. Această prevedere este ilegală, deoarece contravine H.G. 286/2011, care statuează că pentru ocuparea unui post vacant, corespunzător unei funcții contractuale, se organizează concurs, cu trei etape:

a) selecția dosarelor de înscriere;

b) proba scrisă și/sau probă practică;

c) interviul.

Iată semnatarii proiectului ilegal…

Ca de obicei, Prefectura Gorj n-are nimic împotrivă

Deși ilegală, hotărârea adoptată de Consiliul Local Târgu Jiu cu încălcarea H.G. 286/2011 nu a fost cenzurată în cadrul controlului de legalitate exercitat de Prefectura Gorj. Așa cum am probat mai sus, majoritatea PSD- ALDE -PSRO a ocolit legea și a cerut un simplu concurs de proiecte manageriale, și numirea șefului CSM-ului cu avizul Consiliului Local, tocmai pentru a-și putea impune favoritul: Marinescu Dănuț, ginerele consilierului local PSRO Butan Ion.

După două luni, în noiembrie 2017, pentru că se confrunta cu dificultăți în obținerea avizelor de înființare a clubului, pe linie sportivă, primarul Marcel Romanescu propune Consiliului Local câteva modificări de formă ale Regulamentului aprobat în septembrie. Din păcate, Romanescu menține prevederea ilegală privind numirea șefului clubului de către Consiliul Local, în baza unui concurs de proiecte de management. Modificările trec la vot, rezultând Hotărârea 467 din 27.11.2017.

Marinescu, de râsul lumii: 10,47 puncte din 100 posibile!

În cursul anului 2018, sunt două tentative de organizare a concursului pentru desemnarea șefului CSM, dar ambele conform HG 286/2011, adică pe bază de probă scrisă și interviu. De subliniat că nici prima, nici a doua oară, nici majoritatea PSD – ALDE – PSRO și nici candidatul agreat, Marinescu Dănuț, nu au clamat public că trebuia să fie doar un simplu concurs de proiecte de management, conform Regulamentului aprobat în 2017, prin cele două hotărâri de Consiliu Local enunțate anterior.

Mai mult, în 2019, primarul Romanescu organizează al treilea concurs de desemnare a șefului CSM-ului, tot pe bază de probă scrisă și interviu, și nici acum nimeni nu are nimic de obiectat, până la finalizarea probelor, când Marinescu Dănuț e descalificat cu o notă jenantă, la proba scrisă: 10,47 puncte din 100 posibile, adică nota 1,4 din 10!

După concurs, circul!

Imediat după ce ”domnu Goe” s-a făcut de râs, atât el, cât și susținătorii lui au declanșat circul. În trei ședințe consecutive de Consiliu Local, susținătorii lui Marinescu au refuzat să voteze pentru validarea câștigătorului concursului – fostul pandur Robert Bălăeț – în postul de director al CSM-ului, invocând faptul că procedura de concurs a fost ilegală – deși a respectat prevederile H.G. 286/2011, și că era de ajuns depunerea unui proiect de management. Interesant e că Marinescu denunță acum ca ”ilegal” concursul, dar a participat la el, știind că e ”ilegal”, și a sperat că va fi beneficiarul unui post de director în baza unor demersuri ”ilegale”.

Romanescu, luntre și punte

Pentru că a trecut deja un an și jumătate de la adoptarea hotărârii de înființare a CSM-ului, și nu s-a bătut nici primul țăruș la edificiul lui, Romanescu încearcă să accelereze lucrurile, și propune consilierilor locali abrogarea prevederii din HCL 467/2017 care impunea ca șeful CSM-ului să fie validat în funcție de Consiliul Local. Odată abrogată acea prevedere, primarul a anunțat că va semna contractul de management al câștigătorului concursului, Robert Bălăeț.  Potrivit unor surse, majoritatea din Consiliul Local încearcă să-l forțeze pe Romanescu să semneze contractul lui Bălăeț – care s-a prezentat deja la Primărie cu executor judecătoresc – pentru a-i intenta imediat, apoi, încă o plângere penală. Ședința convocată de Romanescu pentru aboragarea acelei prevederi are loc în data de 11.03.2019.

”Galeria” lui Marinescu mai are ceva de zis: ”fâssssssssss”!

În disperare de cauză, majoritatea din Consiliul Local pregătește detonarea în spațiul public a unui mare fâs: un document falsificat de Golea Marin, administratorul special al C.S Pandurii Lignitul Târgu Jiu. În documentul semnat de Golea, scrie  în fals că postul de director sportiv ocupat de Robert Bălăeț la Pandurii Târgu Jiu,  în perioada în care devenea vicecampioană a României, nu este un post de conducere, și necesită doar studii medii sau postliceale. În același document,  Golea contrazice toate tratatele de management și scrie, sub semnătură, că postul de director sportiv ocupat de Bălăeț este unul de execuție!

Deși aberațiile lui Golea se autoanulează,  publicăm, în completare, fișa postului directorului sportiv Bălăeț, semnată și de președintele de atunci al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu. Din document rezultă clar că pentru ocuparea postului de director sportiv a fost nevoie de studii superioare, și că Bălăeț era un fel de fac-totum în cadrul clubului, având sarcini dintre cele mai complexe, nespecifice unui post de execuție.

Uzând de documentul falsificat de Golea, susținătorii lui Marinescu încearcă să demonstreze că Bălăeț nu avea dreptul să se înscrie la concurs, întrucât nu ar avea vechime de 5 ani într-un post de conducere care necesită studii superioare.

Vom reveni.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.