Bombă! Tătaru poate fi demis marți, de Înalta Curte de Casație și Justiție! Călinoiu, șantaj la Ponta și lupii tineri
Bombă! Tătaru poate fi demis marți, de Înalta Curte de Casație și Justiție! Călinoiu, șantaj la Ponta și lupii tineri
De cititInvestigatiiUltra - Scurte2 octombrie 2016

tataru-si-calinoiu-4
Marți, 4 octombrie a.c., Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea dispune revocarea lui Tiberiu Tătaru din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Mai mult, el nu ar mai avea voie să ocupe nicio funcție publică, timp de 3 ani.
dosar-tataru-inalta-curte
 
În 2014, Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Tătaru, deoarece ar fi îndeplinit, timp de 5 ani, pe lângă funcția de manager al Spitalului de la Dobrița, și funcția de kinetoterapeut la o societate comercială, fapt interzis de legislația în vigoare.
extras-comunicat-ani-tataru

(extras din comunicatul emis de ANI, la 24.09.2014)

Între timp, Tătaru a pierdut, deja, în primă instanță contestația formulată la Curtea de Apel București. Instanța de judecată a admis doar apărările lui Tătaru legate de unul din cei cinci ani în care ANI l-a găsit incompatibil, verdictul păstrându-și valabilitatea.
dosar-tataru-curtea-de-apel-bucuresti

Tătaru s-a judecat la București, ca să nu afle presa locală

Tătaru a ales să se judece cu ANI la Curtea de Apel București, pentru a ține acest proces departe de ochii și de interesul presei locale, lucru pe care l-a și reușit. El s-a apărat motivând că la firma pentru care a lucrat a desfășurat activități de cercetare. Argumentul este hilar, având în vedere că pe Tătaru îl leagă de societatea în cauză nu interese științifice, ci de natură financiară. De-a lungul timpului, Tătaru a semnat mai multe contracte pe bani publici, care au ajuns la grupul de afaceriști pe ștatele căruia s-a aflat, la vedere, până în 2014. În plus, ”doctorul” Tătaru și-a finalizat doctoratul în 2012. Ce rost mai avea să ”cerceteze” atât de intens până în 2014? Interesant este că în declarațiile de avere semnate de Tătaru din 2008 până în 2015, managerul SJU Tg Jiu pocește tot timpul denumirea firmei respective, nereușind niciodată să-i precizeze titulatura corectă.
Întrucât raportul de incompatibilitate emis de ANI, în cazul său, este cât se poate de întemeiat, se pare că Tătaru va pierde și recursul intentat la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Călinoiu, șantaj la Ponta: ”Locul 1 la Senat, sau iau Spitalul și vă ruinez!”

Așa se explică de ce, în ultimul timp, au apărut tot felul de zvonuri conform cărora Tătaru ar urma să fie înlocuit cu … Ion Călinoiu. Cunoscând problemele de integritate ale lui Tătaru, care nu va mai avea voie să ocupe, timp de 3 ani, nicio funcție publică, Ion Călinoiu și-a și rezervat postul ocupat acum de sluga sa credincioasă. Mai mult, se pare că Ion Călinoiu folosește această situație ca element de șantaj împotriva lui Victor Ponta și a lupilor tineri din PSD Gorj. Mesajul lui Călinoiu este cât se poate de clar: ”dacă nu mă acceptați pe locul 1 la Senat, preiau conducerea Spitalului”. O astfel de mutare ar avea un impact catastrofal asupra imaginii și așa putrede a PSD Gorj. Un agronom agramat ca Ion Călinoiu, care mai e și inculpat pe deasupra, ajuns în fruntea SJU Tg Jiu este tot ce lipsește acum PSD-ului, înainte de campania electorală pentru alegerile parlamentare.

tataru-stricescu-calinoiu
Interesul lui Călinoiu pentru scaunul de manager al SJU Tg Jiu trădează și o anumită inconștiență. Marile tunuri date de Călinoiu, în ultimii ani, se leagă de Întreprinderea de Drumuri și Poduri, care este ca și falimentată, și de SJU Tg Jiu.
Simpla lectură a componenței Consiliului de Administrație al SJU Tg Jiu te înfioară: Valentin Popa, consilier județean PSD Gorj, Stricescu Daniela, mâna dreaptă a lui Călinoiu din Consiliul Județean Gorj, Boeriu Marius Constantin, un penal ținut pe perfuzii la conducerea DSP Gorj, și Marcău Costel, altă slugă a lui Călinoiu din CJ Gorj. Preluarea de către Călinoiu a conducerii SJU Tg Jiu, pe care oricum îl conduce dintotdeauna, ar echivala cu o asumare a tuturor tunurilor date aici, în ultimii ani.

Acum înțelegem, cu toții, de ce s-a grăbit Tătaru să dea atâtea tunuri și să facă atâtea angajări penale

Situația limită în care se află Tătaru explică și precipitarea și dezinvoltura cu care s-a implicat în toate măgăriile penale dictate de Călinoiu. Vorbim de achiziții publice cu iz penal, unele aflate în curs de cercetare la DNA, de concursuri trucate pe față, într-o manieră cât se poate de cinică.
ion-calinoiu-madalin-calinoiu-1500
Tătaru a consimțit fără să comenteze la angajarea prin concurs fraudat, în postul de farmacist șef, a beizadelei lui Călinoiu, Mădălin, care tocmai țepuise cu peste 15 miliarde de lei mai multe farmacii din Gorj. Este cea mai mare rușine din istoria recentă a SJU Târgu Jiu.
paula-balan-11
Mai mult, n-a avut nicio jenă în a-și angaja partenera, pe Paula Bălan, fostă la IDP Gorj, tot printr-un concurs ”corect”, într-un post de economist.
Primul care a anunțat posibila preluare de către Călinoiu a SJU Tg Jiu a fost Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, printr-o postare pe facebook din 26 septembrie a.c. Zvonurile au fost confirmate și de TV SUD, la 30 septembrie a.c.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.