Brașovul, colacul de salvare al Pandurilor
Brașovul, colacul de salvare al Pandurilor
Fotbal9 noiembrie 2012

Ultima ispravă a Pandurilor, semieșecul cu CS Turnu Severin de pe teren propriu, rezultat considerat de antrenor drept o înfrângere, a tulburat apele la echipa gorjeană. Grigoraș a amintit chiar de o demisie, însă lucrurile s-au reașezat și gorjenii speră la o restituire a punctelor pierdute după un rezultat fast în deplasarea de la Brașov.
Severinul nu a fost victima de care Pandurii avea nevoie pentru a ieși din pasa proastă arătată la Constanța și în meciul de cupă cu Dinamo. Deși au înscris de două ori, prin Călin Cristea și Viera, Pandurii au cedat două puncte pe teren propriu după două eurogoluri purtând semnătura lui Zaharia, jucător monitorizat și dorit de gorjeni. Imediat după meci, Grigoraș a simțit că este nevoie de un șoc și a aruncat pastila unei posibile demisii, însă lucrurile s-au calmat după discuțiile avute a doua zi în vestiar, discuții la care a participat și Marin Condescu, președintele Pandurilor. Simțind că-i sunt datori antrenorului, jucătorii Pandurilor spun că Grigoraș este creatorul echipei și că nu-l vor lăsa să plece jucând și pentru el: „Eu nu sunt de acord ca antrenorul să plece. A spus asta la supărare. Am pierdut cu Dinamo, nu am jucat bine cu Severinul și e normal să fie supărat pe noi, dar nu cred că pleacă și să ne lase așa. Avem nevoie de el. El a făcut echipa asta, e meritul lui”, a declarat Ousmane Viera, căpitanul Pandurilor.

Și-au căutat norocul la mănăstire

Norocul n-a mai fost de partea pandurilor în ultimele partide, așa că au decis să-l caute, iar jucătorii echipei gorjene cred că acesta poate veni din Casa Domnului. Astfel, la jumătatea săptămânii, în toiul pregătirilor pentru meciul de la Brașov, echipa pandurilor a luat drumul mănăstirii. Ca de multe alte ori, și acum a fost aleasă Mănăstirea Dealu Mare. „Mergem la mănăstire să ne rugăm. Acum avem nevoie și de puțin noroc. Eu sunt musulman, nu pot să intru, dar merg să fiu împreună cu echipa”, a mărturisit căpitanul Pandurilor, Ousmane Viera.

Pîrvulescu vede o echipă obosită

Dintre cauzele care au condus la rezultatele nesatisfăcătoare din ultima vreme, președintele executiv Eugen Pîrvulescu spune că una ar fi oboseala acumulată de o serie de jucători de bază ai echipei. „Dacă am știi clar care este motivul, l-am elimina rapid și reveni repede. În opinia mea e vorba și de o oboseală acumulată, e final de stagiune, ne-am bazat mult pe același nucleu de jucători și e o ușoară cădere, trebuie să o recunoaștem. Am jucat mai modest la partida cu Dinamo și în prima repriză cu Severinul pentru că în cea de-a doua am jucat destul de bine, am fost Pandurii pe care o cunoaște toată lumea, ne-am creat ocazii, dar nu am reușit să înscriem pentru că dacă la 2-1 reușea Vali Lemnaru reușea să înscrie eram astăzi cu două puncte în plus și probabil nu mai discutam despre subiecte de genul plecării antrenorului”, a mai declarat Eugen Pîrvulescu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.