Bravo, Primare, ține-o tot așa!
Bravo, Primare, ține-o tot așa!
Opinii25 septembrie 2017
Astăzi, primarul Marcel Romanescu și, până la urmă, Târgu Jiul, înregistrează o nouă victorie în lupta cu anormalitatea și cu tumoarea pesedistă care ține în subdezvoltare acest oraș, de zeci de ani.
Astăzi, proiectul de hotărâre prin care primarul își cooptează în echipa lui un administrator public va fi votat în unanimitate, de consilierii locali, indiferent de culoarea lor politică.
Lui Romanescu i se leagă toate, într-un mare fel, în beneficiul acestui oraș și al locuitorilor lui. Așa li se întâmplă primarilor onești, cinstiți, curajoși, cu suflet curat și care nu stau cu fundul în zece luntri și nu joacă la zece capete.
%%BANNER_468%%
Care e secretul lui? Simplu! A știut să păstreze legătura cu cei peste 12000 de votanți, prin adunări publice, în care li s-a înfățișat ca un om normal, aflat în slujba lor, în care s-a discutat deschis despre situația reală a orașului, despre posibilitățile imediate de ieșire din impas și despre costurile acestor demersuri. Romanescu e văzut de dimineața până seara în cele mai neașteptate colțuri ale orașului, permanent în contact direct cu omul de rând.
Primarul a avut inteligența să-și creeze o echipă impecabilă de comunicatori, care explică în detaliu fiecare măsură și fiecare proiect de hotărâre. În acest fel, se creează așteptarea publică a unui vot pozitiv, și până și consilierii PSD n-au încotro! De altfel, majoritatea dintre ei, fascinați de charisma, de competența și de calitățile de lider ale lui Romanescu, bat la porțile PNL-ului, și e doar o chestiune de timp până când PSD-ul va rămâne fără membri în Consiliul Local. Viitorul politicii în Gorj gravitează în jurul lui Romanescu. Cine e cu el, va supraviețui, cine nu, va sfârși în uitare.
În Primăria Târgu Jiu, consilierii personali ai lui Romanescu impun respect, prin anvergură profesională, prestanță, cv, expertiză. Niciunul dintre ”titanii” din echipa lui Cârciumaru n-ar îndrăzni să le treacă pe dinainte.
La ședințele operative Romanescu se face înțeles din priviri, de către viceprimari și directori. Repet: competența impune respect, și n-ai cum s-o mai dai l-a-ntors, chiar dacă te numești Adi Tudor. În scurt timp, chiar și Aurel Popescu a înțeles că Romanescu a câștigat Primăria pe merit, și că între ei doi sunt ani lumină, în ceea ce privește pregătirea.
Odată aprobat proiectul de cooptare a unui administrator public, lui Romanescu îi va fi foarte ușor să-l găsească pe cel mai bun. Să nu uităm că primarul nostru este un reputat profesor universitar de management, care de-a lungul timpului a avut mii de studenți, care azi performează în arta conducerii, în tot felul de companii. Romanescu a ținut legătura cu ei și va face cea mai bună alegere.
Ar fi nedrept să spunem că Romanescu copiază modelul primarului liberal Hava, de la Alba Iulia. Deja și-a creat un stil propriu, și în curând vor veni tot felul de delegații de la primării din țară, în schimb de experiență, la Primăria Târgu Jiu. Cea mai bună dovadă sunt primarii liberali din Gorj, care vin să ia lumină la propriu, de la Romanescu, fascinați de felul în care se mișcă, în calitate de primar. Nu cred că e nevoie să vă mai spun că, din cauza asta, Vîlceanu e în depresie.
Târgu Jiul are soartă. Nimic nu i se putea întâmpla mai frumos, decât să se aleagă cu un primar viu, ca Romanescu, după 17 ani de beznă, cu Cârciumaru.
Bravo, primare, ține-o tot așa!
Notă: Textul de mai sus este, din nefericire, pură ficțiune, și n-are niciun milimetru de legătură cu realitatea. L-am scris în semn de protest față de:
– modul imbecil în care Romanescu conduce Târgu Jiul
– articolele de presă și emisiunile radio-tv în care nu găsești nimic despre realitate, ci doar elogii ale unor ziariști pupincuriști, disperați să le fie pe plac politrucilor care nenorocesc instituții publice, companii de stat, orașe și, de ce nu, un întreg județ.
1 COMENTARII
  • Gelula 27.09.2017 la ora 10:53 am
    Trebuie sa ii dam noului primar timp sa demonstreze ca poate!Nu poti face in cateva luni ce nu au facut inaintasi in 17 ani.Conteaza sa fii corect ,restul vin de la sine!Altii nu au facut o parcare supraterana sau subterana in 17 ani totusi...................
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.