Ca să poată candida pentru șefia Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu,  Gigel Capotă  a declarat că nu e urmărit penal. Suspiciuni de fals în declarații!
Ca să poată candida pentru șefia Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Gigel Capotă a declarat că nu e urmărit penal. Suspiciuni de fals în declarații!
Investigatii15 martie 2018

Capotă Gigel Gheorghe, managerul interimar al SJU Târgu Jiu, s-a înscris la concursul organizat în aceste zile pentru definitivarea lui în funcție. Din păcate, Capotă nu are niciun contracandidat de luat în seamă. Probabil că s-ar fi găsit și manageri profesioniști, și medici serioși să-și depună candidatura, dacă n-ar fi de notorietate susținerea de care beneficiază Capotă din partea lui Ion Călinoiu, a lui Cosmin Popescu și a PSD Gorj, și faptul că imediat instalat orice manager trebuie să accepte ca banii spitalului să fie cheltuiți conform dispozițiilor venite de la vârful PSD și ca listele cu persoanele angajate sau promovate ”prin concurs” să vină tot de la partid.
Pentru a putea candida, Capotă a fost obligat să depună o declaraţie pe proprie răspundere, conform căreia nu este urmărit penal şi nu are cunoştinţă că a început urmărirea penală asupra sa, în vreo cauză penală.

Judecătoria Târgu Jiu a dispus continuarea urmăririi penală față de Capotă și alții

Există suspiciuni rezonabile în legătură cu săvârșirea de către Capotă a unui fals în declarații, întrucât, prin Dispoziția 1077/27.09.2017 emisă de Judecătoria Târgu Jiu în dosarul 12686/318/2017, s-a desființat soluția de renunțare la urmărirea penală adoptată prin ordonanța nr. 483/P/2017, din data de 21.07.2017 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, și s-a trimis cauza la procuror pentru a se completa urmărirea penală față de Capotă Gigel Gheorghe și alții. Cu alte cuvinte, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a vrut să pună batista pe țambal, și Judecătoria Târgu Jiu s-a împotrivit, cerând continuarea urmăririi penale față de Capotă și alții.

Potrivit art. 326 din Codul Penal, ”declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută (…) în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Capotă, cercetat și de DNA în ”afacerea RMN-ul”, în urma unei anchete GORJNEWS

Din informațiile noastre, Capotă este cercetat în prezent și într-un dosar aflat în curs de soluționare la DNA Craiova, în legătură cu ”afacerea RMN-ul”, detaliată de GORJNEWS, pe larg, aici.
Vom reveni, imediat după ce vom primi informațiile solicitate de la DNA, IPJ și unele unități de parchet.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.