Călin Lemnaru investeşte 3,5 milioane de euro pe Insuliţă
Călin Lemnaru investeşte 3,5 milioane de euro pe Insuliţă
Interviuri21 aprilie 2011

GORJNEWS vă prezintă în premieră schiţa complexului de piscine care urmează a fi construit pe insula râului Jiu, însoţită de un interviu realizat cu Călin Lemnaru, managerul S.C. CRESCENDO S.R.L.

Pe câţi ani aţi gândit, iniţial, întregul proiect de amenajare a acelei suprafeţe din insuliţă ce v-a fost concesionată de către Primăria Târgu Jiu?
La început mi-am propus ca în trei ani să fie totul gata dar, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă toată lumea, probabil că investiţia se va întinde pe patru ani.
Ce buget aţi planificat la demararea investiţiei?
La început am alocat un milion de euro, dar deja am cheltuit această sumă, asta însemnând spaţiile verzi, clădirea care este acolo, utilităţile pe care le-am adus pe banii mei, deci gaze, curent, apă, canal, staţii de epurare, staţii de pompare ş.a.m.d. Astfel oraşul a mai câştigat încă un teritoriu. Acolo erau bălării…
Ce are în plus restaurantul de pe insuliţă faţă de celelalte?
Las clienţii să hotărască, pot spune doar că este altceva, având în vedere şi locaţia în care e amplasat, pe malul Jiului. De anul viitor va fi deschis şi în timpul săptămânii.

Cine a gândit complexul de piscine pe care îl veţi construi?
O firmă din Italia, al cărei nume nu îl fac public deocamdată. Am ales să lucrez cu italieni pentru că ai acces mai uşor la noutăţi, la materiale inovative, pe care le ridic direct de la furnizori, cu discount-urile aferente. Dacă le-aş lua din România m-ar costa cu 30 – 40 % mai mult.

Le-aţi cerut să semene cu un parc acvatic din Europa?
Nu, le-am cerut să se întreacă pe ei. Au deja realizate patru astfel de parcuri, la Verona, la Padova şi în alte locuri.
Ce buget vă este necesar pentru a finaliza amenajarea suprafeţei concesionate?
Aproximativ 2,5 milioane de euro. Vom realiza patru piscine: una de agrement, o piscină pentru înotători, o piscină cu valuri, plus cea pentru copii. Piscina pentru înotători intenţionez să o închid, să poată fi utilizată şi pe timp de iarnă. De asemenea, vor fi şi alte spaţii de agrement: un teren de tenis cu piciorul, un altul de beach volei şi un patinoar. De asemenea, voi face şi circa 10 spaţii de cazare. Am ajuns la concluzia că sunt necesare. De exemplu, acum, de Paşti, am lansat un program pe internet, două zile la preţ de una, şi am hotelurile pline. 3 milioane – două persoane, cazare, mic dejun şi cină festivă. Astfel am adus la Târgu Jiu turişti din toată ţara. Deci, am 47 de camere ocupate.

De ce credeţi că au ales să vină de Paşte în Târgu Jiu?
Oamenii vor să vadă altceva, să vadă operele lui Brâncuşi şi mânăstirile…

3 COMENTARII
  • eu 22.04.2011 la ora 10:50 am
    Deci la idei bune sunt de acord si sa dea dumnezeu sa fie asa chiar era necesar asa ceva . Dar la multe altele referitor la prietenia dintre domnul primar si acest Călin Lemnaru nu prea sunt de acord as vrea sa stiu cum s-a obtinut insulita de catre sc.Crescendo.srl si cine a participat la licitatie . Desii stiu ei mai bine ma gandesc poate ca din cauza lor nu avem un MCDONALDS SAU UN MALL CHIAR. Domnule primar tin sa va aduc la cunostinta ca nu veti fii in functia de primar pe veci o sa vina timpul sa dati socoteala pentru toate proiectele care le aveti fie ele bune sau fie ele rele.
  • madalin 26.04.2011 la ora 10:41 am
    Chiar daca ar fii adevarat Calin Lemnaru este unul dintre investitorii adevarati si cu bun gust din Gorj. Nu cred totusi ca are legatura cu lipsa Mc sau Mall etc. Mai degraba altii. As vrea draga ziar sa cercetezi autorizatia de constructie depusa de DEDEMAN si cine plateste sa nu se aprobe.
  • iulia 18.09.2013 la ora 12:05 pm
    este o idee minunata ,,,in afar de aceasta de faptul ca are gusturi bune ,,are si o inima foarte buna ,,este o persoana deosebita pe mine si multi alti ne-a ajutat nespus de mult ..datorita acestui fapt sunt in spania si ii multumesc pt tot ce am ..multe binecuvantari domnului calin lemnaru si sotiei lui carmen lemnaru..
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.