Călinoiu a făcut pierdute rapoartele de activitate ale fostului consilier județean Iulia Vână
Călinoiu a făcut pierdute rapoartele de activitate ale fostului consilier județean Iulia Vână
Investigatii16 noiembrie 2012

Ce poate oferi orașului Târgu Jiu, ca viceprimar, un fost consilier județean cu zero realizări?

Instalarea Iuliei Vână în postul de viceprimar al municipiului Târgu Jiu este, fără îndoială, o sfidare la adresa omului de rând din acest oraș.

Cei mulți trebuie să înțeleagă că, în momentul în care aleșii lor ignoră criteriile și etapele firești de promovare la vârful administrației publice locale, pot face mai mult decât să înjure în gând sau în gura mare.

De pildă, orice cetățean are dreptul de a solicita Consiliului Județean Gorj documente oficiale referitoare la mandatul de consilier județean al Iuliei Vână, din perioada 2004 – 2008. Majoritatea colegilor ei din Consiliul Județean, din acea perioadă, ne-au relatat că n-a deschis gura în vreo ședință  și că a stat numai cu mâinile pe sus, votând orbește.

Pentru a aprofunda aceste aspecte, i-am adresat președintelui Consiliului Județean, Ion Călinoiu, o solicitare de informații publice, cerând să ne fie înaintate rapoartele de activitate ale consilierului județean Iulia Vână, depuse în perioada 2004 – 2008, când viceprimărița de azi a Târgu Jiului a fost plătită din bani publici să transpire pentru binele tuturor gorjenilor.

Atât Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, cât și Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Judeţean Gorj, prevăd clar obligația fiecărui consilier județean de a depune un raport anual de activitate.

Mai mult, conform acestor acte normative, secretarul Consiliului Județean, Zoica Zamfirescu, trebuie să asigure publicitatea rapoartelor de activitate.

Ce ne-a răspuns Ion Călinoiu? Că în perioada 2004 – 2008, consilierul județean Iulia Vână nu a depus niciun raport de activitate!  Deci, a încălcat, clar, legea administrației publice locale și Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Judeţean Gorj. Deopotrivă, au încălcat aceste acte normative și cei obligați legal să verifice dacă Iulia Vână și-a îndeplinit sau nu atribuțiunile legale, în frunte cu Zoica Zamfirescu.

Ce prevăd actele normative amintite pentru consilierii județeni care nu-și exercită legal mandatul? Excluderea temporară de la ședințele Consiliului Județean și/sau  retragerea indemnizației de ședință. A luat Călinoiu vreo măsură cu Iulia Vână? Nu!

Aleșii aceștia cu sânge albastru, care se tot mocirlesc în cocina de la vârful județului , ar trebui să nu uite că la învestire depun un jurământ, cum că vor respecta Constituția, legile țării și vor face tot ce stă în puterea și priceperea lor pentru binele locuitorilor județului Gorj.

Or, Iulia Vână n-a fost în stare nici să înșire trei rânduri pe un raport de activitate!

Sau, mai degrabă, rapoartele ei au fost atât de vai’ mama lor încât Călinoiu a preferat să minte public că n-au fost depuse.

Oricum, se naște, firesc, întrebarea: cum să pui viceprimar al municipiului Târgu Jiu un fost consilier județean cu activitate zero, care nici măcar obligația legală de a-și depune rapoartele anuale de activitate n-a respectat-o?

1 COMENTARII
  • gorjanul 16.11.2012 la ora 7:45 am
    Poate le a ciurdit Iuliska cand [sic ] umbla in ******** pe sub ****** lui nea Ion .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.