Călinoiu a plătit ilegal 250 milioane, bani europeni, pentru un cont gratuit de Facebook!
Călinoiu a plătit ilegal 250 milioane, bani europeni, pentru un cont gratuit de Facebook!
Investigatii2 februarie 2012

Gorjul este unul dintre cele mai înzestrate şi atractive din punct de vedere turistic judeţe ale României. Totuşi, suntem o prezenţă foarte firavă pe harta turistică naţională, unde ne regăsim doar ca destinaţie întâmplătoare sau ca escală către alte zone turistice, şi asta pentru un număr din ce în ce mai redus de turişti. Criza economică şi absenţa infrastructurii sunt, totuşi, cauze minore ale actualei stări de fapt. Suntem ocoliţi de turişti pentru că Gorjul şi minunăţiile lui rămân necunoscute publicului larg şi amatorilor de turism.

Carul cu incompetenţi s-a răsturnat în Consiliul Judeţean Gorj

Proiectul cu finanţare europeană „Redescoperă Gorjul”, aflat acum în a cincisprezecea lună de implementare, cu un buget total de peste 10 miliarde lei vechi, în mare parte bani europeni, are pentru judeţ exact efectul unui tren gol care trece gâfâind printr-o gară pustie. Încinge puţin şinele de cale ferată, dar, după ce se pierde în zare, nimeni nu-şi mai aminteşte de el. Deşi miza promovării turistice şi de ansamblu a judeţului are efecte uriaşe în planul dezvoltării generale a Gorjului, Ion Călinoiu şi subordonaţii săi profund incompetenţi, implicaţi în acest proiect, au ratat-o cu o seninătate dezarmantă.
Din nefericire, autorităţile care ar trebui să verifice cum şi cu ce efecte s-au cheltuit 10 miliarde, bani europeni, o fac cu totul şi cu totul formal, în fugă, din birouri. Pe nimeni nu interesează că s-au ratat majoritatea angajamentelor luate faţă de finanţator. Ion Călinoiu s-a angajat că va creşte cu cel puţin 20% numărul de turişti români” dar, în realitate, înregistrăm un regres. Pe nimeni nu interesează că, după 15 luni de “Redescoperă Gorjul”, judeţul nu a fost inclus în niciun circuit turistic, cultural, de afacerii sau de agrement.
Un alt obiectiv esenţial, “promovarea cu impact naţional a turismului montan, cultural, monahal, de agrement şi de aventură din judeţul Gorj” este departe de a fi atins. De aceea, nici gând să fi fost sensibilizat în vreun fel grupul ţintă vizat în cadrul proiectului, adică turişti români, agenţii şi operatori de turism, organizatori profesionişti de evenimente culturale ş.a.

Călinoiu deturnează bani europeni pentru a-şi face publicitate electorală

În toamna anului trecut, în cadrul proiectului “Redescoperă Gorjul” s-a creat un eveniment local, intitulat “Săptămâna turismului gorjean”. În realitate, a fost un prilej pentru Ion Călinoiu să apară zile în şir în ziarele şi la televiziunile locale. Adică, publicitate electorală pe bani europeni, sacrificând obiectivul de promovare a judeţului. Practic, a fost aceeaşi spoială pe care o vedem în fiecare an la Zilele Oraşului, doar că au lipsit micii şi manelele. Nici picior de invitat din afara judeţului, la un eveniment de promovare a Gorjului. Cei din echipa de proiect s-au angajat faţă de finanţator că vor fi prezenţi la “Săptămâna turismului gorjean” touroperatori şi asociaţii profesionale din turism, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale din ţară.

S-au cheltuit banii, dar n-a venit NIMENI din afara judeţului. Cum a fost promovat evenimentul şi, implicit, judeţul, şi pe câţi bani, vă dezvăluim în continuare.

S-au plătit ilegal 250 milioane lei vechi, pentru un cont de Facebook!

Premergător acestui eveniment ratat prin absenţa publicului-ţintă aprobat în cadrul proiectului, Consiliul Judeţean a organizat licitaţie pentru  promovarea sa. Ce urmează să citiţi aici e cel puţin strigător la cer: Călinoiu a plătit ilegal, în urma acestei proceduri de atribuire, firmei A3D Studio S.R.L. suma de 245.520.000 lei vechi pentru: crearea unei pagini de Facebook, postarea unor materiale primite de la Consiliul Judeţean mură-n gură pe pagina de Facebook respectivă, elaborarea a patru compuneri de cel mult clasa a treia, de tipul “ţara mea are câmpii mănoase, dealuri înalte şi multe flori, izvoare line şi răcoroase, cerul albastru, fără de nori”, publicate în trei site-uri de ştiri. Toate acestea, aproape 250 milioane lei vechi!!! Acum, verificaţi şi domniile voastre dacă o pagină de Facebook cu 373 de prieteni, majoritatea gorjeni, realizată şi alimentată în fugă, fără elemente identitare vizibile, contribuie cu ceva la promovarea judeţului. Dacă patru compuneri intitulate preţios “advertoriale”, publicate pe site-uri puţin vizibile (aici, aici şi aici), au crescut cu ceva notorietatea judeţului.

327 de cititori, din 100.000 angajaţi prin contract!

Foarte grav e că deşi prestatorul nu a respectat condiţiile din caietul de sarcini, care prevedeau, de pildă, că acele advertoriale trebuie să însumeze în mediile online în care sunt postate minim 100.000 de vizualizări, Călinoiu s-a grăbit să aprobe şi să efectueze plata!!! Câte afişări au fost, de fapt? Îmi e şi frică să vă spun: pe cel mai vizibil dintre ziare, e vorba de cotidianul “Adevărul”, în 120 de zile materialul de “promovare” înregistrează, în momentul redactării acestui articol, 327 de afişări! Cât mai e, Călinoiule, până la 100.000?!?! Tu şi “specialiştii” pe care i-ai strâns în jurul tău, de opt ani de când conduci Consiliul Judeţean, sunteţi sănătoşi la cap sau nu???

Toată porcăria asta a fost aprobată fără minime verificări de şefa Direcţiei Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism, Gabriela Bostănescu. Lista iresponsabililor din Consiliul Judeţean care au recepţionat serviciile S.R.L.-ului cu pricina, drept conforme contractului, o puteţi vizualiza alăturat .

Bla-bla-bla, bla-bla-bla…

Aceiaşi iresponsabili au semnat şi “Raportul privind realizarea evenimentului local”, în care se uzitează, fireşte, acelaşi limbaj de lemn deloc persuasiv: “Un spectacol de mare anvergură şi ecou printre iubitorii de muzică populară a fost susţinut, timp de cinci ore, în faţa Palatului Administrativ – Piaţa Victoriei”, bla-bla-bla, bla-bla-bla. “Specialiştii” lui Călinoiu îşi imaginează că cu vrăjeala şi gândirea asta expirate promovează judeţul şi aduc turişti în Gorj, iar rezultatele – nule – se văd.

Cine e în spatele firmei S.C. A3D Studio S.R.L.?

Una dintre poetesele de curte ale lui Călinoiu şi ale multor altor eminenţe locale, oricând gata să le închine ode în public şi să îi consilieze “cultural” în privat, exponentă a inexistentei societăţi civile din Gorj, profesor de limba română, fost consilier local, scriitoare de cronici despre cărţi cu sterilete. Întrucât apreciem că nu avem anvergura culturală care să ne învrednicească să-i rostim numele, nu o facem.

Într-o ediţie viitoare vă vom dezvălui cum, în cadrul aceluiaşi proiect “Redescoperă Gorjul”, acelaşi Ion Călinoiu a plătit o altă sută de milioane lei vechi pentru un website făcut pe genunchi, neştiut şi nevizitat de nimeni, prin care, chipurile, promovează judeţul.

29 COMENTARII
  • cristi 02.02.2012 la ora 23:45 pm
    Este pacat ca avem un judet frumos...putem vorbi de un turism monahal (avand in vedere ca avem manastiri frumoase), putem vorbi de turism montan (avem zona Ranca car ar trebui mai mult promovata, mai nou transalpina), Pestera Polovragi, Pestera Muierii, Zona Pades....este pacat ca Dumnezeu ne-a dat un judet asa frumos si noi nu stim sa-l promovam...este destul de greu sa promovezi judetul atat cat multi politicieni sunt ocupati sa se certe pe la televizor, sa faca drumuri la preturi de autostrada, sa schimbe partidele ca pe sosete si mai nou sa-si indeplineasca anumite fantezii cu fete tinere care abia pasesc in viata. Daca este sa facem o analiza la cei care ne-au condus in ultimii 20 de ani vom observa ca sunt aceasi doar ca au schimbat culoarea politica. Din punctul meu de vedere principalii vinovati suntem noi deoarece ne lasam pacaliti cu o galeata si o pereche de cizme... Este pacat ca nu stim sa promovam ce avem...sunt sigur ca daca dl. Calinoiu ar fi dat aceasta suma de bani unor tineri talentati ar fi facut ceva mult mai frumos decat un cont pe Facebook, cont pe care poate sa-l faca si un copil de generala si chiar gratis.
  • Narcis DAJU 02.02.2012 la ora 23:52 pm
    Din pacate, fix niste tineri au papat banii si au facut exact ce se vede.
  • cristi 03.02.2012 la ora 1:24 am
    Atunci este pacat ca si tinerii se implica in aceasta mocirla...probabil sunt tinerii de partid....recompensati pentru lipirea afiselor in campanii... Eu as fi facut altfel...as fi organizat un concurs gen "Promoveaza Gorjul..", as fi lasat sa se inscrie ori cine dorea si as fi stabilit un premiu in bani...as fi pus juriu (oameni de cultura, oameni care au pensiuni in acest judet, primari, tineri...etc)...l-as fi promovat in mass-media, etc...si poate iesea ceva de calitate si nu doar un cont de Facebook...solutii exista, daca vrei.
  • sica 03.02.2012 la ora 1:36 am
    Prezentatoarea cronicii despre Sterilete nu este alta decat Elena Roata, nu stiam ca onorabila noastra profesoara se ocupă cu asa afaceri dubioase. Oricum, după incurcatura cu Bejat, fostul pres CJ, care s-a lasat cu scandal de familie, iata o noua ,,colaborare” cu Calinoiu. Pai in suma asta de 250 de milioane intra TOTUL si nu mai este nevoie de nici o explicatie... Auzi dta : Fam Roata din Traian sa ********** Cons Jud cu 250 milioane si niste mameluce de la Programe sa faca aceasta monstruoasa pierdere de bani! Brava, dna LILI, te-ai ajuns si te-ai *******!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Buracu Gh 03.02.2012 la ora 19:59 pm
    Păi daca acesti bani sunt plătiți ILEGAL, atunci sa se autosesizeze DNA, Curtea de Conturi, Politia, Justitia, Procuratura si SA RECUPEREZE PAGUBA PUBLICA DE LA IMPRICINATI...
  • Gorjan 03.02.2012 la ora 20:36 pm
    acest site, http://www.prefecturagorj.ro/prefectii_gorjului.html, facut in octombrie 2008, a costat 1.200 lei.
  • Voinea 04.02.2012 la ora 13:35 pm
    Pai de ce CJ sa plateasca individei ROATA ELENA din bani europeni 250 miliane euro, cind C.J. are TREI specialisti FOARTE BUNI in IT.... Asta este escrocherie pe fata si se vede ca Presul CJ dispretuieste LEGEA. Organele abilitate nu se sesizeaza cu nimic in cazul de fata?????? Alo, Ministerul de Interge, DNA ul aveti pe tava cazul!!!!!! FRAUDA FOARTE GRAVA A BANILOR EUROPENI SI PUBLICI!!!!!
  • Voinea 04.02.2012 la ora 13:41 pm
    un site ca asta se poate face gratuit si de orice tinar care lucreaza cu calculatorul numai Calinoiu nu stie si da in vint cu bani europeni, cu sute de milioane trebuia sa ,,multumeasca” pretentiile abuzive și ochisorii dnei ROATA ELENA rusine doamna ca aveti asa apucaturi! am auzit ca nici intre colegii dv nu aveti o buna reputatie si ca sinteti ****** dupa bani, ********, ati face orice...............
  • chiriac v 04.02.2012 la ora 13:45 pm
    Calinoiule, cit a fost comisionul: fifti - fifti sau 30% asa cum se aude prin targ????????????????????? poate ne ajuta DNA sa aflam!
  • giony 04.02.2012 la ora 15:54 pm
    Dle Daju, sesizati institutiile abilitate ale statului roman, centrale si locale, inclusiv PRESA si Televiziunile centrale, despre escrocheria de la Tg Jiu cu bani europeni! Altfel cainii latra, Ursul trece...
  • tavi 05.02.2012 la ora 21:35 pm
    Sa apara la televiziune Calinoiu si sa explice gorjenilor din ce ratiuni a dat in vint cu 250 milioane situl creat este jalnic, nu este deloc modern si demn de un CJ un elev de generala l ar fi creat mai frumos, mai functional de ce nu specialistii It din Cons judetean l-au creat si a trebuit sa risipeasca fondurile europene??? daca iesea ceva bun, dar se vede de la o posta ca este un SIMULACRU, o injghebare, ceva de AMATOR de cand familia prof.ROATA ELENA se ocupa cu asa diletantisme ??? oricum, acest site nu face 250 milioane, e o marsavie si o afacere ODIOASA cei ce controleaza cum se duc banii europeni ce au de spus???? trebuie facuta o intampinare sa fie imputati banii si trasi la judecata afacerristii
  • vintilescu 05.02.2012 la ora 21:38 pm
    DIN ACEASTA CAUZA ANDRITOIU ADINA A ZBURAT DIN CONSILIUL JUDETEAN, POATE URMEAZA SI ALTI NETOTI DAR PAGUBA PUBLICA TREBUIE RECUPERATA
  • Roxana 06.02.2012 la ora 2:26 am
    Siteul nu l-a facut Cinciulescu de la tipografia Prod Com, cand i-a dat Calinoiu contractul de 3 miliarde jumate? Si ii mai pregateste inca 1 miliard si anul asta
  • Adina 06.02.2012 la ora 3:04 am
    O intreaga mafie la CJ. Mai sapati domnule Daju si o sa aflati si alte lucruri interesante in legatura cu Calinoiu
  • Narcis DAJU 06.02.2012 la ora 9:20 am
    @) Roxana In articolul de faţă vorbim doar despre un amărât de cont de facebook. Despre website, curând!
  • studiosu 06.02.2012 la ora 14:23 pm
    Cum ar putea tanti leana sa faca rost de euroi daca nu prin ******** de fonduri... a trecut vremea cand ii facea cu ****** in sus (a prins-o si *******). Halal consiliera.
  • turism in gorj 07.02.2012 la ora 12:41 pm
    Mai multe informatii turistice de pe plaiurile gorjene puteti gasi pe blogul de turism "Din Gorj, cu dragoste de frumos": http://hotelanna.ro/blog/
  • lory andreea 08.02.2012 la ora 20:27 pm
    lenuta cu rotita se tine de afaceri murdare! grup tinta: fraierii cu euroi.
  • TEROARE IN CONSILIUL JUDETEAN 09.02.2012 la ora 19:16 pm
    Calinoiu si-a pus amantele sefe sa terorizeze personalul din Consiliul Judetean instituind un REGIM DE PENITENCIAR! Atunci cand ai pierdut autoritatea morala si duci lipsa de profesionalism, incerci sa te impui prin atitudini de forta si intimidare.... Toti salariatii sint consemnati in registre tinute de sefele lui de serviciu, asmutite de amanta sefa, de prima doamna a Cons Jud. , directoarea economica STRICESCU DANIELA Este de dorit a se sesiza AGENTIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI, PRESA si TLEVIZIUNILE pentru abuzurile savirsite, teroarea si intimidarile TOATE SE VOR INTOARCE INMIIT IMPOTRIVA ACESTORA !!!!!
  • niculina 09.02.2012 la ora 19:34 pm
    Calinoiu a pierdut in acest fel un substantial sprijin pe care l a avut intre salariatii din consiliul judetean abia atunci isi va da seama cit de rau sia facut singur cu directoarele lui si sefele lui de serviciu asmutite asupra salariatilor cind o incepe sa curga cu procese....
  • dany 10.02.2012 la ora 22:07 pm
    TEROAREA APLICATA IN CONSILIUL JUDETEAN GORJ A FACUT DEJA PRIMA VICTIMA, salariata se afla in spital actiunea continuă.....................................................................................................
  • murgasu 11.02.2012 la ora 11:15 am
    putina rabdare si fiecare isi va primi rasplata! moashele vor fi moshite si shefele mari vor reveni la vechile meserii de croitorese, magazinere, manipulante iar shefele mai mici shi mai infipte vor fi monitorizate din nou de banci ca de obicei, istoria se va repeta, au mai patit o si altii/altele................................................................................... si PENALUL MISCHIE se credea nemuritor
  • marcel 11.02.2012 la ora 12:06 pm
    mai chiar rasul asta de lume este prin CJ? inseamna ca pres.Calinoiu ori este prost consiliat ori cu buna stiinta se lasa antrenat in jocurile femeilor pe care le a numit fara merit in posturi de conducere, pe ce criterii?
  • m.n. 11.02.2012 la ora 20:47 pm
    intotdeauna Calinoiu a fost prost consiliat nu ar fi acum o exceptie el nu stie ca lingaii si ligaile nu ii aduc niciun respect dimpotriva il expun oprobiului public
  • Analyn 13.02.2012 la ora 12:33 pm
    da! asta am facut arsaea! si vad ca am 0 la balance da la paypal nu am nimic! unde ar trebui sa caut in paypal tot la balance?
  • gruescu 13.02.2012 la ora 15:21 pm
    o atmosfera de oameni disperati si lipsiti de credibilitate toata lumea stie matrapazlicurile si afacerile tot mai multe dosare se string toate au o plata si o rasplata!
  • giuly 13.02.2012 la ora 15:24 pm
    azi pe val miine penal
  • pentru analyn 13.02.2012 la ora 20:55 pm
    daca nu ti iese balanta, hai la tanta cu chitanta sa se bucure si zdreanta si sa ti dea in cap cu cleanta amin!
  • niky 14.02.2012 la ora 12:49 pm
    aveti chef de glume si purceaua moare in cotet
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.