Călinoiu a uitat limba română sau n-a știut-o niciodată? (I)
Călinoiu a uitat limba română sau n-a știut-o niciodată? (I)
InvestigatiiUltra - Scurte6 ianuarie 2014

Ion Călinoiu conduce Consiliul Județean Gorj din 1996, deci de 18 ani! Mărturie stă CV-ul său oficial.

În cei 18 ani, Călinoiu a semnat – și se presupune că a și citit – zeci de mii de documente oficiale, scrise în lima română. În aceeași perioadă, a participat la mii de ședințe, consfătuiri, analize, reuniuni ș.a.m.d., în care s-a vorbit în limba română.

În 2010, și-a susținut, în limba română, lucrarea de doctorat și a obținut titlul de doctor în științe agricole.

Cu toate acestea, Ion Călinoiu se exprimă destul de greoi și de agramat în limba sa maternă, limba română.

GORJNEWS a pregătit mai multe pasaje video din alocuțiuni publice ale președintelui Consiliului Județean, pe care le prezentăm începând de astăzi.

Cauzele problemelor de limbaj pot fi, în cazul lui Ion Călinoiu, dintre cele mai diverse: surmenajul intelectual, stresul generat de problemele județului, emotivitatea crescută, consumul de pastile de putut în exces, și altele. Pentru a putea diagnostica precis geneza și evoluția afecțiunii, rugăm cititorii să ne spună dacă l-au văzut vreodată pe Ion Călinoiu vorbind mai puțin agramat ca în imaginile următoare.

[youtube]M2bfd_3EfWk[/youtube]
„A fost un cumul de efecte ale crizei economice, urmare a unor și cauze obiective și bineînțeles și a cauzelor subiective pe care le știm cu toții ce au avut loc în aprecierea măsurilor care să conducă la atenuerea (sic!) crizei economice”.
Continuarea: mâine, în GORJNEWS.
Notă: Sperăm că Ion Călinoiu se regăsește în fotografia de mai sus cel puțin atât cât se regăsește Sergiu Nicolaescu în mizeria de bust pe care i l-au închinat el, Cârciumaru și Teodorescu, în Târgu Jiu.

5 COMENTARII
  • gorjanul 06.01.2014 la ora 3:01 am
    Nu esti normal Narcis . FELICITARI .La multi ani .
  • bebe turcu 06.01.2014 la ora 8:00 am
    Corect este ca nu a stiut-o niciodata ! Stie sanscrita de pe Amaradia !
  • gorjanul 06.01.2014 la ora 19:49 pm
    Cand era inginer stagiar lui Calinoiu i se spunea Costreie fiindca el confunda graul cu iarba numita Costreie . El nu a excelat niciodata nici in meseria sa de baza , agricultura , insa acum se pricepe ( crede el ) si la agricultura , la administratie , la justitie , la minerit , la energie , la handbal , la politica iar mai nou se pricepe chiar si la ,,,,fotbal .Urmeaza ca in perioada urmatoare sa se priceapa si la nave intergalactice . Insa dumnealui uita sau nu a stiut niciodata proverbul romanesc ,,,,cine vrea sa faca prea multe in realitate nu va face nimic .
  • Mircea 06.01.2014 la ora 19:56 pm
    Nu am înțeles nimic,dacă a înteles cineva ceva,rog să traducă;știu pe cineva care a înțeles dar nu o să zică nimic(nume de cod-glicemie).Și acum î-mi dau seama cum de se înțeleg ei doi așa bine ;)
  • Ion Popescu 07.01.2014 la ora 11:31 am
    Daca va referiti la cetateanul cu nasul rosu, primarul, acesta foloseste un alt dialect al limbii de lemn! Asa cum banii nu te fac mai destept, nici titlurile academice nu te scot din situatiile janante in care, cu toate ca exista dorinta, nu ”iesista” si putirinta. Calificarea la locul de munca era valabila doar in cazul meseriilor demne. Intr-un oras (judet) saracit, beneficiarii pomenilor sociale si-au agatat reprezentantii in functii cu un intens ozonificate.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.