Călinoiu e cel mai bun la “Îngroapă Gorjul”
Călinoiu e cel mai bun la “Îngroapă Gorjul”
Investigatii2 decembrie 2011

N-am apucat să demonstrez cum a furat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi suita sa de lipitori pe bugetul de stat, miliarde de lei vechi din banii alocaţi drumului judeţean Ţânţăreni – Tg Cărbuneşti – Crasna. N-am apucat să arăt public cum se fură prin Întreprinderea de Drumuri şi Poduri, din subordinea Consiliului Judeţean. Nici cum delapidatorii din jurul lui Călinoiu construiesc alimentări cu apă de ploaie nepotabilă. Mă voi ocupa, desigur, de toate acestea şi de multe altele, cu referire la Ion Călinoiu. Acum, însă, sunt în măsură să public prima parte a investigaţiei – serial referitoare la proiectul cu finanţare europeană „Redescoperă Gorjul”. Acesta, conform umilei mele păreri, constituie măsura fidelă a corupţiei, prostiei şi incompetenţei de care geme Consiliul Judeţean Gorj.
10 miliarde lei vechi, în majoritate bani europeni, au fost atraşi de Consiliul Judeţean cu scopul de a creşte vizibilitatea Gorjului şi de a revigora turismul în zonă. Practic, în perioada contractuală de un an, aprobată de finanţator, echipa de implementare a proiectului n-a făcut nimic benefic, neatingându-se niciunul din obiectivele asumate. Am avut doar o aşa-numită “Săptămână a turismului gorjean”, prin care, chipurile, s-a promovat Gorjul fără niciun invitat din afara judeţului şi fără niciun fel de mediatizare la nivel naţional. Dar, pe acest subiect vom reveni, pe larg, în ediţia viitoare a GORJNEWS.
Consiliul Judeţean a obţinut cele 10 miliarde lei vechi, bani europeni, angajându-se ferm că-i va cheltui, printre altele, ca să crească, din noiembrie 2011 cu cel puţin 20 la sută numărul turiştilor ajunşi în Gorj! Repet: proiectul a expirat, nu s-a făcut nimic concret, de aceea s-a obţinut, cu greu, a o prelungire de câteva luni a perioadei de implementare.

De ce nu a fost respectat calendarul proiectului?

Pentru că unica grijă a lui Ion Călinoiu a fost aceea de a arunca mare parte din cele 10 miliarde lei vechi în curtea a două trusturi de presă de partid (venite în asociere la licitaţie), ca buget pentru campania electorală ce stă să înceapă. Socotelile lui Călinoiu au fost spulberate de S.C. TIPOGRAFIA PROD COM S.R.L., care a licitat un tarif mult sub oferta avansată de favoriţii preşedintelui Consiliului Judeţean. În consecinţă, lui Călinoiu nu i-a mai rămas decât să împingă până spre trei luni durata procedurii de atribuire, în condiţiile în care nu au existat contestaţii.

Măsuri disperate pentru descalificarea firmei neagreate

În această perioadă, S.C. TIPOGRAFIA PROD COM S.R.L. a fost nevoită să răspundă unor solicitări de clarificări greu de închipuit şi de anticipat. Pentru că în cadrul proiectului “Redescoperă Gorjul” trebuie realizat un film care să conţină şi imagini aeriene, subordonaţii lui Călinoiu, nemaiştiind, la un moment dat, ce să-i impute firmei neagreate, i-au cerut să comunice următoarele lucruri:
– tariful pe oră pentru aparatul de zbor pentru filmat, cu taxele aferente, respectiv asigurare pasageri, chiria, echipajul, combustibilul, taxe de aeroport şi taxe de rută;
– rutele de zbor ce vor fi folosite;
– numărul de ore de zbor;
– costurile de diurnă şi cazare a membrilor echipei de filmare, pe toată durata deplasărilor.
Trecând peste prostia şi răutatea înfiorătoare emanată de aceste întrebări, trebuie subliniat că documentul alăturat a plecat din Consiliul Judeţean la 20 iunie a.c., cu solicitarea ca răspunsul detaliat şi fundamentat temeinic de un maldăr de alte documente să fie depus în mai puţin de 48 de ore. “În caz contrar, oferta dumneavoastră va fi considerată neconformă”…
Exact cum vă spuneam: înfiorători de proşti şi de răi.
Va urma.

6 COMENTARII
  • gabi 02.12.2011 la ora 14:00 pm
    Trebuie stopate clicile de partid care fura banii veniti de la bugetul statului sau din surse europene.Nivelul de trai si puterea de cumparare in Gorj sunt printre cele mai mici din tara fiindca retelele PDL,PSD si PNL din Gorj deturneaza fondurile,aranjeaza licitatii si fura din bani publici(vezi SNLO, Rovinari,Turceni, Consiliu Judetean,primarii din judet,etc).De multe ori ma intreb daca acesti indivizi nu alcatuiesc cumva chiar o retea transpartinica si distrug tot ce inseamna valori umane, sociale ,economice ale unei societati libere- competenta, concurenta loiala, cerere si oferta, indeplinirea atributiilor in functii numite sau alese....Judetul Gorj pare o feuda a catorva grupuri de smecheri .... PS La concertul din 26.11 sustinut de Tudor Gheorghe in Casa de cultura , in sala de spectacol era mai frig ca afara.Scaunele sunt distruse,mocheta este mizerabila si rupta, un dezastru total.Oare oamenii politici care raspund de oras si judet si care si-au aratat fetele la concert n-au un dram de rusine pentru ca sala arata in halul asta?Ce ofera ei locuitorilor care platesc taxe si impozite din care isi iau ei salarii?
  • OUG34/2006 04.12.2011 la ora 22:14 pm
    Domnule Narcis Daju, ca angajatii CJ Gorj sunt in mare parte incompetenti nu este o noutate. Insa, in cazul licitatiei de fata nu aveti dreptate. Solicitarea de clarificari a fost facuta in conditiile legii achizitiilor publice avand in vedere pretul ofertat sub 85% din valoarea estimata. Solicitarea a fost clara, intrebarile au vizat in mod absolut corect aspectele pe care legea achizitiilor le impune ca obligatorii. De altfel in cazul primirii unei oferte in care pretul este sub 85% din pretul estimat, autoritatea contractanta ARE OBLIGATIA de a solicita clarificari vizand modul de formare a pretului. Deci in aceasta privinta este OK. Singurul lucru care ar putea imputat autoritatii contractante ar fi termenul de transmitere a raspunsului de 48 ore (legea prevede maxim 72 de ore), dar chiar si asa 48 de ore sunt suficiente avand in vedere ca nu se solicita documente de la alte autoritati ci doar documente prin care ofertantul sa isi fundamenteze pretul. Or avea cei de la CJ Gorj destule bube, dar sunteti un jurnalist inteligent ca sa cadeti in pacatul necunoasterii legii. Mai pe sleau nu scrie despre ceva ce nu te pricepi, sau mai intai informeaza-te si apoi da cu parul.
  • Narcis DAJU 04.12.2011 la ora 22:41 pm
    @) OUG34/2006 Nicio lege nu spune ca trebuie sa disperi o societate pentru ca a indraznit sa sufle cele 6 miliarde lei vechi dedicate de Calinoiu lui Bebe Ionica, via Antena 1 Tg Jiu. Cand ceri unei firme sa iti comunice in mai putin de 48 de ore, sub amenintarea descalificarii, justificari -deci o multime de alte documente - pentru tarif pe ora pe aparat de zbor, tarif asigurare pasageri, tarif chirie, remuneratie echipaj, cost combustibil, taxa de aeroport, taxa de ruta, sa prezinte rutele de zbor, numarul de ore de zbor estimat, cost difuzare spot, diurne si cazari se vede de pe Luna ca, de fapt, ii zici sa-si vada de drum, ca licitatia aia e pentru altii. Finantarea pentru implementarea proiectului a fost asigurata. Nu a lipsit nimic, decat ceea ce lipseste si acum: putina competenta si putina minte, putin respect pentru acest judet si locuitorii lui. Neghiobii din echipa lui Calinoiu, aici incluzand si sefi de institutii de cultura, au disperat castigatorii licitatiei, tocmai prin neghiobia si fudulia lor.
  • Elena Popescu 06.12.2011 la ora 21:14 pm
    Este dureros ca trebuie sa aflati ca la mijloc sunt orgolii personale. Inconstienta lui Ion Calinoiu de a confunda Consiliul Judetean Gorj cu o proprietate personala de care dispune a stricat multe lucruri.Nu numai acest proiect despre care vorbiti sunt mult mai multe nereguli. Faptul ca Ion Calinoiu are si altfel de relatii cu cateva angajate decat cele contractuale , de serviciu se rasfrang asupra institutiei intr-un mod negativ. Concurenta dintre patru doamne care sa stea mai intai in genunchi in fata lui Calinoiu a creat o atmosfera imposibil de suportat in interiorul institutiei. Doua dintre doamne sunt ,, directoare,, alta deja pleaca de la consiliu fiindca nu mai are loc. Cata mizeri umana si tot acest lucru din cauza unui incompetent Ion Calinoiu care nu mai vede realitate din jurul lui. Dar poate cine stie mizeriile de la Drumurile Judetene vor iesi la iveala si atunci va vedea Calinoi cat a ajuns dracul de mare. Ceea ce este mai tragic ca la institutia condusa de Banica se mananca banii din contributiile oamenilor.
  • OUG34/2006 07.12.2011 la ora 22:44 pm
    Domnule Narcis Daju, va inteleg supararea, si in general aveti dreptate in ceea ce priveste modul de lucru la CJ Gorj. Dar, intelegeti ca solicitarea de clarificari in care s-au solicitat toate chestiile alea este legala. Daca ofertantul cu pretul sub 85% stia cum sa-si intocmeasca si justifice financiar oferta, garantat avea castig de cauza. Daca nu la autoritatea contractanta, cu siguranta la CNSC sau Curtea de Apel. Vorbesc in cunostinta de cauza. Exista foarte multi ofertanti care vin cu preturi mici dar nu stiu sa-si fundamenteze oferta ceea ce duce la declararea neconformitatii ofertei. E posibil ca licitatia sa fi fost o dedicatie catre Bebe Ionica via Antena 1 asa cum spuneti Dvs., dar ofertantul descalificat ar fi trebuit sa conteste la CNSC si sa faca o contestatie bine fundamentata pe lege. Altfel totul e in zadar.
  • maricica de la matura 16.12.2011 la ora 1:03 am
    Acest Domn Calinoiu trage Partidul Social Democrat in jos si multi cetaceni,chiar si membrii PSD intorc spatele partidului ca au de suferit din cauza decizilor lui.Nu se intelege de ce Dl Carciumaru il tine in carca pe acest domn ca nu aduce nici un beneficiu partidului.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.