Călinoiu falimentează Întreprinderea de Drumuri și Poduri, ca să șteargă urma celor 45 de milioane euro tocați în ultimii 4 ani
Călinoiu falimentează Întreprinderea de Drumuri și Poduri, ca să șteargă urma celor 45 de milioane euro tocați în ultimii 4 ani
De cititInvestigatiiUltra - Scurte24 iulie 2015

După ce a înghițit aproape 45 milioane euro, în ultimii 4 ani, din bugetul Consiliului Județean, pentru lucrări mai degrabă fictive, Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj S.A. urmează să fie debranșată, brusc, de la conducta cu bani publici. Licitația pentru întreținerea drumurilor județene în următorii patru ani va fi câștigată de o asociere de trei firme, controlate de Ion Iordache și Mihai Puiu, care au făcut o ofertă cu peste 2,5 milioane euro mai mică decât a IDP-ului.
De câteva luni, Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, are o singură grijă: să scape din strânsoarea lațului DNA, care pare să-l sugrume din ce în ce mai tare. Creierul său, și așa destul de atrofiat, primește oxigen cu pipeta, așa că ”doctorul agramat” a ajuns să facă erori de neimaginat, în alte vremuri.

45 de milioane de euro, de la Călinoiu pentru IDP, din 2011 până acum

calinoiu pe drumÎntreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj S.A. este găina care, de ani de zile, face ouă de aur pentru uzul personal al lui Ion Călinoiu. Pentru asta, Penalul Șef a avut grijă, până de curând, să o îndoape cu grăunțe alese. Este vorba de zeci de milioane de euro din bugetul Consiliului Județean, cheltuite sub pretextul reparării drumurilor din Gorj. Ocupat până peste cap cu dosarele sale de la DNA, Călinoiu nu s-a mai îngrijit, ca altădată, de aranjarea licitațiilor în așa fel încât IDP-ul să le câștige fără probleme. După ce în ultimii patru ani a virat aproape 45 de milioane de euro de la Consiliul Județean în conturile IDP, acum Călinoiu se vede în situația de a-și lăsa găina nefurajată.
După doi ani de licitații contestate și anulate, cu caiete de sarcini făcute pe calapodul IDP-ului, în 2011 Ion Călinoiu i-a atribuit un contract de peste 33 milioane euro, pentru a avea în grijă drumurile județene, timp de 4 ani. Cum s-a ocupat IDP-ul de aceste drumuri, o știm cu toții. Lucrările de întreținere au fost mai degrabă fictive, dar banii s-au cheltuit.
contract 2011 idpTot la IDP au ajuns, cu dedicație de la Călinoiu, alte și alte contracte. În sistemul electronic de achiziții publice figurează alte patru contracte, din ultimii patru ani, care depășesc, la rândul lor, alte 10 milioane de euro.
alte 4 contracte idp gorjAnul acesta, însă, situația s-a schimbat radical. Fiind foarte ocupat să-și rezolve dosarele penale de la DNA și să distrugă Complexul Energetic Oltenia, în tandem cu Laurențiu Ciurel, din anturajul căruia este nelipsit, Ion Călinoiu a pierdut din vedere să aranjeze pentru IDP, așa cum numai el s-a priceput până acum, licitația privind întreținerea drumurilor județene pe următorii 4 ani.
licitatia nouaAșa că, în cadrul procedurii de achiziție publică organizată chiar de Consiliul Județean, IDP-ul a pierdut startul și s-a prezentat lamentabil. Astfel , participând la licitație în asociere cu S.C. DPL ALBA S.A., IDP a propus un preț cu peste 2 milioane și jumătate de euro mai mare decât asocierea care se întrevede drept câștigătoare certă, formată din S.C. YDAIL CONSTRUCT S.R.L., S.C. ROMSTRADE S.A. și S.C. METALCOLECT S.R.L. S.A., firme controlate de Ion Iordache și, respectiv, Mihai Puiu. Concret, IDP a propus 37,6 milioane euro, fără TVA, iar Iordache și Puiu au făcut o ofertă de 35 milioane euro, fără TVA.
Potrivit documentelor aflate în posesia noastră, deși Călinoiu descântă hârtiile din 15 iulie, de la deschiderea ofertelor, pentru a le găsi o fisură sau o inadvertență, documentația prezentată de YDAIL CONSTRUCT, ROMSTRADE și METALCOLECT este cât se poate de beton, îndeplinind toate cerințele organizatorului licitației. Acest lucru reiese și din documentul alăturat.
document licitatie idpEste interesant de văzut cum va proceda Ion Călinoiu. Consiliul Județean, organizatorul licitației, este acționar unic al IDP-ului. Va lăsa Penalul Șef nefurajată cu zeci de milioane de euro găina care a făcut ani în șir ouă de aur numai și numai pentru el?
Se pare că da. Potrivit informațiilor noastre, prin curtea IDP-ului bate vântul falimentului. Doctorul agramat este atât de naiv încât crede că prin falimentarea acestei societăți comerciale își va șterge urmele faptelor sale penale.
nora calinoiuDe-a lungul timpului, organigrama IDP-ului a ajuns să fie ocupată aproape exclusiv de pile și rubedenii ale unor pesediști de frunte. Ei se văd nevoiți acum să-și găsească alte ciolane de ros. Una din nurorile lui Ion Călinoiu s-a mutat de ceva timp la București, vacaru cu sotiaiar soția prefectului – păcănele Alin Văcaru tocmai a fost relocată și ea într-un alt post călduț, tot la stat. De unde rezultă că Ion Iordache și Mihai Puiu vor câștiga licitația pentru întreținerea drumurilor județene în următorii patru ani.
Ion Călinoiu va trebui să explice oamenilor legii cum a dan vilceanureușit să aducă în pragul falimentului o întreprindere care numai în ultimii patru ani a primit aproape 45 milioane euro, bani publici, de la Consiliul Județean.
Din păcate, martalogii din PNL Gorj fac figurație prin ședințele Consiliului Județean, în frunte cu Dan Vîlceanu, aprobând ca primarii tot felul de documente în legătură cu IDP-ul și nefiind nicio clipă interesați de modul în care se cheltuie zecile de milioane de euro. Dacă ei n-ar fi atât de martalogi, un doctor agramat ca Ion Călinoiu n-ar fi ajuns să conducă din 1996 până azi, adică 19 ani (!!!), Consiliul Județean Gorj.
 
 
 

6 COMENTARII
  • UN ROMAN 24.07.2015 la ora 11:29 am
    Dumitru Dijmarescu Domnul Preşedinte Ion Câlinoiu, COLONEL cu ştate vechi de activitate pe vremea comunismului, DOCTOR inginer cu inalte cunoştinţe în domeniul agricol, de-o inteligentă nativă ieşită din comun, ce se vede la fiecare cuvânt rostit, pentru care, când era angajat la o fermă agricolă din Gorj, un sac de ingrăşământ chimic avea "50% SUBSTANŢĂ ACTIVĂ CĂ DOAR 50 kg ARE SACUL" râspuns de ia lăsat uimiţi pe toţi de inteligenţa colegului lor de serviciu, a fost şi este de neatins de instituţiile statului abilitate dar PSD-izate din Gorj ajunse chiar servile şi acultătoare la ordinile baronului de Gorj, probabil din cauza gradului de COLONEL cu ascenden în vremurile trecute şi a darurilor pe care poate le-a făcut şi poate să le facă căci doar nu a dat şi nu dă de el Cu toate că domnul Preşedinte Călinoiu, are faptele penale la vedere cunoscute atât de SRI cât şi de DGIPI, este puţin probail ca DNA să-i facă ceva atâta timp cât Ponta este PRPM-MINISTRU, Oprea MINSTRUL INTERNELOR, şi Cazanciuc MINISTRUL JUSTIŢIEI şi mulţi procurori promovaţi în DNA sunt cu moralitatea spartă (vezi cazul Volintiru). Domnule, Narcis Daju, pe aceeaşi temă familia I.Călinoiu şi FII vă rog să aveţi în vedere şi dezăpezirile făcute pe bani publici foarte mulţi din primăvara anului 2014 din comuna Turcineşti şi probabil şi din alte comune şi din iarna anului 2014-2015, precum şi dezinsecţiile făcute la şcoli.
  • UN ROMAN 24.07.2015 la ora 12:40 pm
    Domnul Preşedinte Ion Călinoiu, COLONEL cu ştate vechi de activitate pe vremea comunismului, DOCTOR inginer cu inalte cunoştinţe în domeniul agricol, de-o inteligenţă nativă ieşită din comun, ce se vede la fiecare cuvânt rostit, pentru care, când era angajat la o fermă agricolă din Gorj, un sac de ingrăşământ chimic avea "50% SUBSTANŢĂ ACTIVĂ, CĂ DOAR 50 kg ARE SACUL"- răspuns de i-a lăsat uimiţi pe toţi de inteligenţa colegului lor de serviciu-, a fost şi este de neatins de instituţiile statului abilitate, dar PSD-izate, din Gorj, ajunse chiar servile şi acultătoare la ordinele baronului de Gorj, probabil din cauza gradului de COLONEL cu ascendent în vremurile trecute, şi a darurilor pe care, poate, le-a făcut şi poate să le facă, căci doar nu a dat şi nu dă de la el. Cu toate că domnul Preşedinte Călinoiu are faptele penale la vedere, cunoscute atât de SRI cât şi de DGIPI, este puţin probail ca DNA să-i facă ceva atât timp cât Ponta este PRIM-MINISTRU, Oprea MINSTRUL INTERNELOR şi Cazanciuc MINISTRUL JUSTIŢIEI şi mulţi procurori promovaţi în DNA au o moralitate îndoielnică (vezi cazul Volintiru). Domnule Narcis Daju, pe aceeaşi temă „familia I.Călinoiu şi FIII”, vă rog să aveţi în vedere şi deszăpezirile făcute pe bani publici, foarte mulţi, din primăvara anului 2014, din comuna Turcineşti şi, probabil, şi din alte comune şi din iarna anului 2014-2015, precum şi dezinsecţiile făcute la şcoli.
  • gorjanul 24.07.2015 la ora 17:53 pm
    45 de milioane de euro ? Cheltuiti pentru drumurile judetene din Gorj ? Poate or fi gresit si i a cheltuit pe drumurile nationale ale lui Tudor ca pe potecile judetene nu se prea vede ?
  • gorjeanul 27.07.2015 la ora 16:12 pm
    DOMNILOR DEGEABA COMENTATI, ACEASTA LICITATIE A FOST PREGATITA PENTRU DL PUIU PARTENER DE AFACERI CU DL AGRONOM SEF SI DL IORDACHE FOST ASOCIAT CU DL AGRONOM SEF, LA ROMSTRADE SI-A PREGATIT PLECAREA TRIUMFATOR CU 37.6 MIL EUROI ACESTA NU V-A MAI CANDIDA .A SE VEDEA MAAL *PUIU* DRUMUL ROVINARI *PUIU*DEFILEU PETROSANI*PUIU*S.A ABONATUL IORDACHE PARTENER DE AFACERI IN ROMSTRADE- FOSTA CONSORTIU-S-AU VINDUT ACTIUNILE DOAR PE HIRTIE O SA APARA DUPA O SA VEDETI ACESTA A FOST UN SCENARIU DOAR FLORICA ESTE O MARIONETA
  • gorjeanul 27.07.2015 la ora 16:19 pm
    DOMNUL AGRONOM SEF A PREGATIT SIFONAREA BUGETULUI PE ACORDUL DE 4 ANI DOAR STIE CIT DE USOR SE FURA BANIIN ASTFEL DE LUCRARI S-A GINDIT SA -SI IA SINGUR FARA ALTE GREUTATI DACA SE SCHIMBA PRESEDINTELE C.J SI EL NU MAI ERA SE SCHIMBA SI CONDUCEREA I.D.P SI ASA A FOST REGIZATA ACEASTA LICITATIE SA VEDETI CUM ASOCIERA ACEASTA V-A CUMPARA BAZA I.D.P DEJA AU DE LUAT BANI DIN I.D.P AU FACUT LUCRARI IMPREUNA VEZI DRUM BRADICENI SI-I VOR CERE FALIMENTUL SA VEDETI.
  • gorjeanul 27.07.2015 la ora 16:25 pm
    IDAIL PARTENER IN AFACERI CU DL AGRONOM SEF A BENEFICIAT IN FIECARE AN DE 50% DIN BUGETUL UNOR PRIMARI DI JUDET ALIAS PSD-PNL-CA DOAR BANII VENEAU DE LA DL AGRONOM IAR LUCRARILE SE DADEAU CU DEDICATIE -BORASCU,NEGOMIR,URDARI TINTARENI,TURBUREA,TURCENI,IONESTI,BILTENI,ROVINARI,VLADIMIR, BARBATESTI,S.A ALIANTA PNL SE VA UITA LUNG CIND SE VOR TREZI DIN SOMN ORICUM II DOMINA DIN CAP IN PICIOARE TOTI O APA SI UN PAMINT
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.