Călinoiu manevrează magistrați, angajându-le nevestele și copiii
Călinoiu manevrează magistrați, angajându-le nevestele și copiii
Investigatii3 octombrie 2013

 calinoiu ion 495

Când simt că li se apropie, bătrânii din satele Gorjului ba își rup de la gură, ba se mai duc la sapă, prin sat, cu ziua, la ăia mai avuți, să pună niscai creițari deoparte, de-nmormântare. Cel mai fidel cunoscător al faptelor cu potențial infracțional ale președintelui Consiliului Județean Gorj este, de departe, chiar “escelența sa”, Ion Călinoiu. Anticipând și el, dar în alt mod, că, la cât și-a dat silința să încalce legea, i se cam apropie și lui, Călinoiu s-a apucat să socializeze cu neveste și fete de magistrați gorjeni din posturi cheie, pe principiul că, cât or fi ei de judecători, de prim-procurori și de procurori DNA, au și iei slăbiciunile lor.

Fiica prim-procurorului Focșan, angajată la Consiliul Județean, via Primăria Turburea

Și-a făcut, de pildă, socoteala așa: dacă, la o adică, prim-procurorului Gheorghe Focșan, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, i se năzare într-o zi să-l aresteze, n-ar fi bine, în cazul acesta, ipotetic, firește, să se ducă fiică-sa la el și să-l roage, pe jumătate înlăcrimară, „Tati, hai, te rog io, nu-l aresta pe șefu’!” ? Ba da, firește că da!!! Așa se face că Călinoiu a regizat angajarea, cu mantă, a Tatianei Focșan, fiica prim-procurorului, fix în subordinea sa, adică pe un post de consilier debutant în … Consiliul Județean.
Nefiind locuri disponibile, inițial Tatianei Focșan – în calitate de mare specialistă, că caz social sigur nu e – i s-a scos la concurs, cu dedicație, un post de referent la Primăria Turburea. La schimb, primarului Ion Bârcă i s-a promis că va fi achitat pentru posibilele acuzații de plagiat ce planau asupra nenumăratelor sale estemporale de la bacalaureat. Declarația de avere a Tatianei Focșan dovedește că nu a lucrat la Turburea mai mult de 2 luni, primind un salariu cumulat de 1800 lei, adică trei rujuri de-alea de – și cumpără ea în week-end, la Paris, și o poșetuță drăguțică.

referent turburea

De altfel, fiica prim-procurorului n-ar fi pus piciorușul nicio zi în acea comună dacă tati ei n-ar fi păcălit-o că un miliardar arab a cumpărat zăcămintele de gaz metan din zonă și a construit, chiar lângă primărie, un lanț de super-estra-mega-mall-uri, unde o să facă ea servici.
Dar totul a trecut și acum e, bine-merci, în Palatul Administrativ, cu un șef îngăduitor, care vrea de la ea un singur lucru: la o adică, de-o veni ceasu’ al rău, pisica neagră, să dea fuga, sprintenă – sprintenuță, la tati ei, și să-l roage, pe jumătate înlăcrimată „Tati, hai, te rog io, nu-l aresta pe șefu’!”.

Cârciumaru a cununat-o, din esces de zel

În materie de fapte penale, Cârciumaru și-a pierdut și el virginitatea, cu mult timp în urmă. Ca să se mai spele de astfel de păcate, primarul nostru a urcat nu pe Golgota, ci până sus, la Rânca, pentru a o cununa personal pe Tatiana Focșan cu alesul ei, Mădălin Eftenoiu, fiul fostului viceprimar din Bumbești Jiu. Primarii din Novaci și Baia de Fier erau vii și apți de muncă, la momentul respectiv. Cârciumaru n-avea voie, legal, să profeseze ca primar în afara Târgu Jiului. Totuși, pentru fata lu’ dom’ prim-procuror, având în vedere dosarele penale care esistă pe rol, s-a fãcut, ați ghicit, o escepție.

carciumaru florin

 Focșan se autosesizează continuu din lista cu invitați la nuntă

A urmat o nuntă cum n-a mai fost, devreme ce Tatiana recunoaște în declarația de avere că a primit “cadouri” de 3 miliarde lei vechi. Pe principiul că darul de nuntă nu se pune ca mită, sigur că s-a strâns o sumă mult mai mare. În dreptunghiul din declarația de avere, oricât s-a chinuit Tatiana să-ndese, n-au încăput mai mult de 3 miliarde. Topul celor mai darnici meseni este, însă, avut în vedere cu sfințenie de domnul prim-procuror, în activitatea profesională a dânsului, de zi cu zi.

Soția șefului Secției Penale a Judecătoriei Târgu Jiu, promovată de Călinoiu director adjunct, la DGASPC

Călinoiu nu uită niciun moment, și nici noi, că și-a cumpărat ilegal două cocioabe în Slivilești pentru a-i ridica SNLO-ul, ilegal, viloiul de peste 500 mp din Primăverii, în care se reface el seara, după câte-o emisiune de-aia “Punctul pe I”, extrem de solicitantă. De – aia caută să se betoneze și chiar și-a fãcut un obicei: nu trece deloc prin fața penitenciarului. Păi dacă face careva vreo glumă proastă și pân’ la urmă se prinde gluma?
Situația fiind deosebit de gravidă, Călinoiu a angajat și câteva neveste de magistrați, să-i fie alături în chinurile facerii rechizitoriilor lui. Întrucât judecătorul Liviu Boian este șeful Secției Penale a Judecătoriei Târgu Jiu, deci un om cheie, Călinoiu i-a mutat soția, pe Livia Boian, de la comisia pentru evaluarea persoanelor cu handicap direct în postul de director adjunct al Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, din subordinea Consiliului Județean. Prin ce mijloace a fost îndepărtată din funcția respectivă Ninela Gruia, pentru a i se face loc Liviei Boian, vom detalia altădată, că e mult de povestit.

Soția procurorului DNA Bocșan, numită de Călinoiu consilier superior în Consiliul Județean


Tot recent, soția procurorului DNA Dumitru Bocșan a fost promovată și ea, în funcția de consilier superior în Consiliul Județean, anterior activând ca inspector principal la DGASPC Gorj. “Pandurul”, cel mai serios ziar din Gorj, scria, la vremea respectivă, așa: “Surse politice spun că soţia lui Bocşan a ajuns la instituţia condusă de Ion Călinoiu, la ordinul acestuia, motivul fiind faptul că procurorul Bocşan de la DNA, care a instrumentat dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean, a decis neînceperea urmării penale în respectiva cauză.” Nu știu ce să zic, dar cred că această acuzație nu se șterge din mentalul colectiv nici cu 100 de emisiuni la televiziunile locale, cu întrebările clar stabilite înainte și fără telefoane tendențioase în direct.

Ce a uitat Călinoiu

Ca “șef al județului” și vicepreședinte “pe țară” al PSD, Călinoiu ar trebui să se preocupe, totuși, mai mult, de condițiile din penitenciare. Să treci, la o adică, de la peste 500 mp de viloi la unu – doi metri cubi de aer nu e la îndemâna oricui.
Notă: În acest text am scris „escelența”, “estemporale”, „estra”-mall , „esistă”, „escepție” și „esces” ca să-nțeleagă și Cârciumaru.

9 COMENTARII
  • Ion Popescu 03.10.2013 la ora 9:13 am
    Felicitari ! ''Esista'' motive serioase pentru a respecta activitatea tov. col.dr.ing. Trebuie amintita neputinta carciumarului de a rosti corect titlul orasului ; ''iedilul'' rosteste :''Muncipiu''... atunci cand ''demareaza'' vreo discutie despre urbe.
  • sasa 03.10.2013 la ora 19:14 pm
    bun articolul, pacat ca pe gorjeni ii doare fix in fund de realitatea ce ii inconjoara si o sa voteze tot ROSU, adica PSD..... dar, mai nea Dajule, aceeasi practica o intalnim si la PRIMARIE.... sotia domnului comandant suprem, CACARAGEA....scuze, ca a zis "nu mai imi zice ma dom' comandant! zi-mi VIORELE!''.....vezi matale ca si doamna comandant, pardon CARMEN, detine functiei importanta acolo....si nu numai ea... si absolventii de studii superioare, care au invatat si merita....ei sa stea pe strazi...
  • sasa 03.10.2013 la ora 19:17 pm
    va apreciez si va doresc succes in lupta cu morile de vant! sper sa va mantineti coloana vertebrala dreapta si sa nu va inbolnaviti de boala care l-a rapus si pe saracul domn Ramescu de la Motru!
  • maican 04.10.2013 la ora 11:48 am
    [email protected] astea se cunosc la Bucuresti???????? Fiti siguri ca, atunci cind se vor pune pe tapetul presei centrale si televiziunilor, vor incepe ...cercetarile in cauza. 2@dar de fiica Zoicai Zamfirescu, care a fost angajata in locul maica si ca SECRETAR AL JUDETULUI GORJ (prin concurs se zice) si care a declarat ca de acolo spera sa iasa la pensie, cand vom citi materialele Dv.????
  • ficea 04.10.2013 la ora 11:51 am
    excelent! articol de prima pagina in presa centrala
  • danielle 05.10.2013 la ora 11:02 am
    Mda,eu credeam ca Marieta Bocsan a fost angajata pe meritele ei!.........ar fi interesant sa scotocitii cum Bocsan,a stricat casa unei famiii,sa ia nevasta omului,si sa si-o faca nevasta pt el!.....ce a putut sa-i inscceneze fostului sot,si se da acum sf Maria ce-a fara de pata!......ati avea subiecte pt ziarul dumneavoastra!
  • drag.nea 05.10.2013 la ora 14:37 pm
    de toate matrapazlacurile din Consiliul Judetean Gorj se face raspunzator Calinoiu, el face toate jocurile, el incurca si...descurca toate, iata l acum implicand Justitia... Pai ce act de justitier se poate face in situatia asta....dosarele lui Calinoiu sunt MULTE si GRAVE: drumuri, licitatii, angajari, aranjamente mafiote... Mischie era copil mic fata de ceea ce a comis si continua sa faca Calinoiu... Cazul trebuie sa scoata capul nu aici (unde iata Justitia este minjita, cumpărata, pusa cu botul pe labe), ci ACOLO UNDE TREBUIE... De sabia lunga a dreptatii nu scapa nimeni, acum sau putin mai tarziu... mai ales BARONII de teapa acestui individ... Finul lui Vulpe este in puscarie, Calinoiu ca si complice, ce s a ales cu casa facuta de CNL, de ce nu este acolo??? Cine a dat NUP-ul... TOTUL TREBUIE RELUAT SI REVAZUT IN CAZUL LUI CALINOIU
  • 1 08.10.2013 la ora 14:39 pm
    Sanzia nu mai e la CJ.
  • Patriot 09.10.2013 la ora 11:21 am
    Felicitari,D-le Daju! Gastile astea de calinoi si carciumari,le-au furat Gorjenilor de buna credinta si Speranta in schimare.Dar,ceasul lor e pe repede-inainte!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.