Călinoiu se opune, din nou, scăderii impozitelor fermierilor
Călinoiu se opune, din nou, scăderii impozitelor fermierilor
Ultra - Scurte1 noiembrie 2013

Ion Călinoiu s-a opus, pentru a doua oară, unui proiect de hotărâre, inițiat de consilierii PNL, ce ar fi dus la reducerea impozitelor plătite de fermierii gorjeni.
În acest moment, fermierii din Gorj plătesc un impozit agricol de câteva ori mai mare decât ar trebui întrucât stabilirea acestuia se face în raport cu preţurile existente la vânzarea cu amănuntul şi nicidecum în raport cu preţurile din piaţa en-gross. Pentru a corecta acest lucru, consilierii PNL au iniţiat un proiect de hotărâre care vizează reducerea preţurilor medii cu 25%.
„Direcţia Agricolă a luat preţurile la produsele agricole din Piaţa Centrală, preţuri de vânzare cu amănuntul, iar impozitul pe care trebuie să-l plătească oamenii se stabileşte în funcţie de acestea. Nu mi se pare normal ca oamenii să plătească un impozit pentru laptele al cărui preţ mediu, stabilit pentru anul 2013, este de 2,46 lei/litru în condiţiile în care ei vând laptele la firmele de procesare la 1 leu litrul. Varza se vinde en-gross la 50 de bani kilogramul, iar producători plătesc un impozit ca şi când ar vinde varza la 1,48 lei kilogramul. Am cerut ca preţurile în raport de care se stabileşte impozitul să fie luate din pieţele en-gross din diferite zone ale judeţului. Am insistat ca acest lucru să se întâmple acum pentru ca impozitele să mai poată fi corectate până la sfârşitul anului, când trebuie plătită a doua tranşă”, a declarat Victor Banţa, consilier PNL.
Doar că, pentru a strânge mai mulți bani la buget, surse din cadrul Consiliului Judeţean spun că Ion Călinoiu a făcut presiuni asupra consilierilor, înainte de şedinţă, pentru a vota negativ proiectul, lucru confimat chiar de Pantelimon Manta, care l-a acuzat pe Călinoiu că nu a jucat corect. În ședința de ieri, însă, liberalii au ajuns la un compromis cu Ion Călinoiu, astfel că proiectul va fi dezbătut în decembrie.
„N-aţi jucat loial ca şef de execuţie, iar răspunsurile au fost sugestionate. Proiectul era binevenit pentru că preţurile impuse nu concordă cu piaţa. Având în vedere că termenele erau depăşite pentru prima tranşă, impozitul putea fi reglat până la sfârşitul anului. În fine, este bine că măcar aţi acceptat acest compromis şi că proiectul va putea fi dezbătut în decembrie”, a declarat consilierul Pantelimon Manta.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.