Călinoiu și Cârciumaru dau târcoale celor peste 721 de miliarde alocate stadionului
Călinoiu și Cârciumaru dau târcoale celor peste 721 de miliarde alocate stadionului
FotbalInvestigatii5 decembrie 2014

Urmează cel puțin șapte ani fără fotbal, pe viu, la Târgu Jiu!

Compania Națională de Investiții a programat cât se poate de ”strategic” licitația pentru atribuirea contractului de modernizare a stadionului din Târgu Jiu, în valoare de peste 721 miliarde lei vechi, adică exact în ajunul Crăciunului, în data de 22 decembrie a.c., când absolut nimeni nu e atent la ce se întâmplă, când firmele descalificate nu au chef de făcut contestații pe la CNSC și când cei care trebuie să-și tragă partea leului o pot face cu riscuri minime.
Suspiciunea că se pregătește un tun de proporții, de Crăciun, reiese și din faptul că și licitația privind stadionul din Craiova este programată tot atunci. Măi, măi, ce i-a apucat cheful de muncă și de licitații de sute de miliarde pe cei de la CNI, exact de Crăciun…
Deloc întâmplător, săptămâna aceasta Călinoiu și Cârciumaru s-au prezentat neinvitați la București, la sediul CNI. Oficial, s-au dus pentru că nu puteau dormi noaptea de teamă că nu se ține licitația. În realitate, fiecare are vise cât se poate de erotice cu cele 721 miliarde care sunt în joc. Și Cârciumaru, și Călinoiu își fac calculul destul de realist că acesta poate fi, pentru fiecare dintre ei, ultimul tun. Și-atunci, cum să nu bați drumul Bucureștiului?
Chiar dacă nu-și vor impune favoriții, este clar că, așa cum s-a întâmplat în cazul DN 66, Cârciumaru, Călinoiu și alți granzi locali vor forța câștigătorul licitației să felieze contractul și să-l împartă la toate firmulețele lor de curte.
licitatie-stadion-1
Ceea ce n-a spus nimeni până acum gorjenilor este că oficial, durata de execuție trecută în documentele licitației este de 6 ani și jumătate. Deci, dacă mai adăugăm întârzierile de câțiva ani, generate de ciopârțirea contractului de către prădătorii locali, e foarte probabil ca de la vară, timp de 7 ani, să nu mai vedem fotbal la Tg Jiu. Este realitatea crudă.  Abia acum înțelegem la dimensiunea reală faptul că timp de 14 ani actualul primar n-a făcut nimic în Târgu Jiu, nicio investiție serioasă, cu excepția muntelui de beton turnat în centrul orașului.
Cu toate că primarul a anunțat în mod repetat că proiectul noului stadion este deja gata, în realitate pe 22 decembrie se licitează și proiectarea.
Dacă ținem cont că ridicarea Arenei Naționale a durat 4 ani, în condițiile în care n-a stat nimeni ca pe la noi cu mâna întinsă după șpagă la constructori, e limpede că vom îmbătrâni de-a binelea înainte să mai vedem fotbal, pe viu, la Târgu Jiu.
stadion-targu-jiu-2

1 COMENTARII
  • Lex 05.12.2014 la ora 7:37 am
    de asta e si dezinteresul fata de echipa,ce zic ei,lasa ba sa cada in Liga2 ca si asa jucam pe la Severin sau Motru si nu mai e nimic de ciugului!de ciugulit e acum la constructia noului stadion....
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.