Campionii
Campionii
Alte sporturiSport10 mai 2012

Și-au reconfirmat valoarea învingând tot ce le-a ieșit în cale

CSS Târgu Jiu a devenit o prezență constantă pe tabloul câștigătoarelor titlurilor naționale la baschetul juvenil, generația 1998 câștigând din nou titlul național după ce a învins în finala Campionatului Național under 14 pe ACS Dan Dacian 1 București cu 78-44 (20-11, 17-11, 16-10, 25-12).
Tinerii baschetbaliști gorjeni au făcut un turneu final perfect la categoria under 14, elevii lui Gabriel Bekes învingând fără drept de apel toate adversarele întâlnite, cel mai echilibrat meci fiind cel din grupă cu U Mobitelco Cluj, câștigat de CSS Târgu Jiu cu scorul de 69-60, asta după ce bătuse pe CSS Gheorghieni cu 84-19 și pe Mureș Târgu Mureș cu 98-34. Semifinalele au scos în calea gorjenilor cea de-a doua reprezentantă a Clujului la acest turneu final, însă aceștia nu au fost decât sparring-partneri pentru băieții lui Bekes, care au făcut astfel un antrenament cu public înaintea mult așteptatei finale, Speranța Dinamic Cluj cedând cu 86-49.

Finală sub presiune

Învingând și pe Speranța Dinamic Cluj, echipa lui Gabriel Bekes a ajuns în finala competiției, acolo unde aveau să întâlnească pe ACS Dan Dacian București. Baschetbaliștii târgujieni au făcut față unei presiuni imense reușind în final să câștige meciul de o manieră categorică, asta în ciuda faptului că arbitrajul i-a favorizat pe oaspeți o bună parte din meci, cei doi arbitrii fluierând într-un singur sens la presiunea unui grup numeros de părinți ai bucureștenilor extrem de agresivi verbal, nepunând la socoteală și faptul că observator la acest turneu a fost secretarul general al Federației Române de Baschet, Dan Berceanu, al cărui fiu, Ionuț Berceanu, a evoluat pentru ACS Dan Dacian 1 București.
Chiar și cu un arbitraj ostil, susținuți frenetic de un public numeros, tinerii baschetbaliști și-au depășit net adversarii la toate capitolele, sfertul patru fiind la discreția gazdelor, care au condus și cu 39 de puncte.

Vlad, MVP-ul turneului

În afara medaliilor de campioni, alți jucători de la CSS Târgu Jiu au mai primit premii individuale. Adrian Vlad a fost desemnat MVP-ul turneului final, iar în 5-ul ideal s-au regăsit atât Adrian Vlad cât și Camil Berculescu, marele nedreptățit putând fi considerat Alex Berca. Jucătorul târgujian a fost unul dintre cei mai buni baschetbaliști de la acest turneu, poate chiar cel mai bun, însă nu și pentru cei care au împărțit premiile, iar acest lucru a fost remarcat și de antrenorul său: „Îmi pare rău pentru Alexandru Berca pentru că nu a fost nominalizat pentru niciun premiu deși la început trebuia să fie în primul cinci. L-a sărit rândul, a fost o mutare, dar eu îl felicit pentru că a fost unul dintre cei mai buni jucători și în meciul cu Clujul și în finală. Eu i-aș fi dat, poate, chiar și premiul pentru MVP, cu toate că și Adi Vlad l-a meritat, dar el a luat mai multe premii și putea să se renunțe la un premiu și pentru el”, a declarat Gabriel Bekes.

Gabriel Bekes: „E un rezultat deosebit!”

Antrenorul Gabriel Bekes este bucuros de faptul că promisiunea făcută înaintea începerii turneului, aceea de a câștiga din nou titlul, a fost repspectată și spune că și-ar dori să vadă pe viitor jucători din această echipă în teren jucând pentru echipele din Divizia A: „Ne-am comportat foarte bine, e un rezultat deosebit. Am promis de la început că ne vom apăra titlul și acest lucru s-a realizat. Vom încerca cu acești copii, pe viitor, dacă se poate, să joace baschet, să îi promovăm la echipe. Dar, trebuie muncă, seriozitate și sprijin din partea tuturor”, a spus tehnicianul târgujian.

Lotul de jucători cu care CSS Târgu Jiu și-a apărat titlul:

Adrian Vlad, Alexandru Berca, Radu Rîșniță, Cătălin Tilea, Camil Berculescu, Silviu Sanda, Alexandru Buzuloiu, Horia Homescu, Horia Constantinescu, Eduard Bălcescu, Alexandru Buju, Mihnea Pasăre și Alexandru Racoceanu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.