Caragea, anchetat din nou de Corpul de Control al M.A.I.
Caragea, anchetat din nou de Corpul de Control al M.A.I.
Investigatii16 octombrie 2013

O echipă a Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, se află din nou, începând de marți, 15 octombrie a.c., la IPJ Gorj, pentru a cerceta un nou scandal, proaspăt apărut la nivelul structurii de comandă. Mai exact, specialiștii Corpului de Control verifică aspectele inserate în plângerea adresată recent ministrului Radu Stroe de comisar șef Nicu Daniela, șefa Serviciului Cabinet al comandantului IPJ Gorj, prin care denunță noi abuzuri ale inspectorului șef Viorel Salvador Caragea.

Caragea obișnuia să dea ordine ilegale

Potrivit surselor noastre, Nicu Daniela conduce Serviciul Cabinet de aproape zece ani. De-a lungul timpului, Caragea i-ar fi dat șefei lui de cabinet mai multe ordine ilegale. De pildă, din ordinul lui Caragea, comisar șef Nicu Daniela ar fi rescris registre de procese verbale, pentru a modifica cuprinsul unor procese verbale ale unor ședințe de comandă. Treptat, Nicu Daniela ar fi început să opună rezistență, refuzând să mai ducă la îndeplinire astfel de ordine, atitudine ce a alterat relația sa profesională cu Caragea. Mai mulți polițiști ne-au confirmat că, în ultima perioadă, Nicu Daniela a fost luată cu Salvarea de mai multe ori, chiar din sediul IPJ Gorj, uneori fiind scoasă pe brațe din biroul lui Caragea. Nicu Daniela obișnuia să spună apropiaților că “Caragea m-a îmbolnăvit”.

Pe urmele lui Frățilescu

Recent, pe fondul raporturilor profesionale extrem de tensionate generate de comportamentul abuziv al lui Caragea, Nicu Daniela a fost adusă în starea de a arunca pe jos o mapă cu documente profesionale, în fața inspectorului șef. O cameră video ar fi surprins acest gest, în urma căruia Nicu Daniela a fost deferită unei comisii interne, pentru cercetare prealabilă, care a dispus trecerea sa pe o funcție inferioară. Sursele noastre relatează că Caragea intenționează să o transfere la Biroul de Ordine Publică, pentru a o umili pe cea care l-a servit ani în șir ca șefă de cabinet. De altfel, același traseu l-a urmat și comisarul șef Ion Frățilescu, când a fost schimbat ilegal din postul de adjunct al inspectorului șef. În acest context, Nicu Daniela ar fi suferit un șoc extrem de puternic, care i-a înrăutățit într-un ritm galopant starea de sănătate. În prezent, este internată în stare gravă la Spitalul de Urgență Prof. Dr. Dimitrie Gerota, care aparține M.A.I.

De mai multe ori, în ultimele luni, a apărut pe surse informația conform căreia Nicu Daniela și-ar fi depus în scris demisia din funcția de șef de cabinet, de fiecare dată fiind convinsă de Caragea să continue în postul respectiv.

Comisar șef Nicu Daniela: “Sunt convinsă că n-o să fie dreptate!”       

Contactată de GORJNEWS, Nicu Daniela a refuzat să facă vreo declarație publică: “Situația mea este foarte delicată și chiar nu știu ce o să se întâmple. Voi vorbi cu presa doar după ce va pleca Corpul de Control și voi primi răspunsurile cuvenite. La noi sunt niște reguli și nu vreau să o iau înainte cu presa, să nu am și alte repercusiuni. Și așa am pierdut tot ce se putea pierde, după 25 de ani de muncă. În 15 zile trebuie să primesc răspuns și, în funcție de asta, o să vă dau toate detaliile, pentru că asta e ultima șansă. Sunt convinsă că n-o să fie dreptate”

Recidiva lui Caragea i-ar putea fi fatală

Caragea tocmai fusese sancționat de ministrul Radu Stroe cu reducerea cu 10%, timp de două luni, a salariului, tot pentru purtare abuzivă față de subordonați, fapt care induce circumstanțe agravante pentru inspectorul șef al IPJ Gorj. Așa cum relatam în ediția precedentă a Ziarului de Investigații GORJNEWS, Caragea a contestat la Tribunalul Gorj, ca ilegală și abuzivă, această sancțiune. În plângerea sa, Caragea folosește ca argument declarația, favorabilă lui,pe care a dat-o Mihai Râmescu, în data de 7 august a.c. După zeci de zile de grevă a foamei și numeroase ieșiri în media în care a denunțat acțiunile de hărțuire inițiate împotriva sa de Caragea, Râmescu a dat, mai mult ca sigur sub șantaj, o declarație inversă, de care se folosește acum Caragea pentru a-și anula sancțiunea. E posibil să nu mai apuce, ca inspector șef, verdictul final al justiției, dacă Corpul de Control al M.A.I. își va face treaba cu adevărat. Alăturat prezentăm fragmente din plângerea depusă de Caragea la Tribunalul Gorj.

 

Ministerul Afacerilor Interne a confirmat, pentru GORJNEWS, prezența la IPJ Gorj, în aceste zile, a reprezentanților Corpului de Control al ministrului Radu Stroe.
Vom reveni.

9 COMENTARII
  • felicitari 16.10.2013 la ora 14:05 pm
    Felicitari pentru articol si curajul de a mai scrie adevarul.sunteti singurul care nu s a minjit cu banii lui Caragea.Poate de data asta politistii vor avea curajul sa spuna adevarul.D na Nicu Daniela a ajuns la capatul puterilor desii a executat atitia ani abuzurile lui Caragea si a facut numai rau la oameni din cauza asta plecind multi in special femeile conduse de ea. Asta e mai face caragea o colecta de bani si cu o suta de mii de euro scapa din nou si uite asa.......totul va fi bine. Oare cei di Mai nu vad ca omul e nebun si banii i au .....sucit mintile.
  • fofonica lu fefe 16.10.2013 la ora 14:19 pm
    Singurul jurnalist de investigatii din presa centrala care a scris despre mizeriile acestui odios de la GJ a fost in cele din urma cenzurat de conducerea cotidianului Puterea. De ce s-a intamplat oare asta? De ce adevaratele anchete nu pot fi publicate asa cum se cuvinte intr-un ziar national, precum cel de aici? Respect cu lopata pentru astfel de oameni de condei care spun lucrurilor pe nume
  • dan sirbu 16.10.2013 la ora 19:46 pm
    NUMAI COMPORTAMENT PROFESIONAL NU ARE ACEST INDIVID: IN PREZENTA A PESTE 200 DE CADRE ACEST INDIVID MI-A SPUS CA ""NU AM VAZUT O PUTOARE MAI MARE". SUNT 200 DE MARTORI-------------------AM MAI FOST GRATULAT CU ""JIGODIE----SCURSOARE DE LA MApN---- SI TOTUSI ARE UN VOCABULAR ELEVAT CARE A PLACUT ---LUI TANCO DE LA CONTOLUL INTERN AL IGPR. D-na MICU - MULT SUCCES DAR --------------------
  • furnea 16.10.2013 la ora 22:18 pm
    E simplu: daca cade Caragea se scot dosarele unor mari mafioti care calaresc judetul..............
  • john 16.10.2013 la ora 23:55 pm
    aici la gorj e posibil orice.si cum de vor continua cercetarile cu INVINUITUL CARAGEA care este seful celor ce trebuie sa declare adevarul impotriva lui.va fi confruntat cu subalternii pe care ii tortureaza si ii sfideaza,nu inteleg domnilor de la m a i.puneti va in locul oamenilor,politistilor umiliti de baron.SA DEA DUMNEZEU CA SI COPII DVS DOMNILOR DE LA MINISTER SA FIE CONDUSI DE UN ASTFEL DE LACATUS FARA SCOALA,sa vedeti cum estecetateantoata lumea stie de acest baron ca da bani pt a se mentine in functie si sunt de notorietate abuzurile si comportamentul lui.dar se pare ca nu se face nimic pentru oamenii de la gj.nu aveti decit sa iesiti in strada domnilor politisti ca poate se va trage un semnal de larma.FELICITARI PT ARTICOL SI CONTINUATI CA UNT MULTE DE SPUS.sa le fie rusine celor ce nu isi fac datoria sa schimbe sau sa mute baronul dar nu se pot lipsi de banii lui….multi…si buni
  • lincomodu 17.10.2013 la ora 14:56 pm
    la ipj gorj se continua in mars triunfal genocidul profesional si nu numai de catre acelasi individ care nu are ce sa caute in institutia numita politie, daca caragea este un politist eu sint continuatorul perfect al lui nicolae iorga dar din pacate iorga a fost un'' fenomen'' unic iar caragea din pacate pentru politisti din gorj si nu numai este o pacoste, un individ certat cu bunul simt, cu buna crestere cu tot ce inseamna morala, acum nu mai are rost sa mai vorbim de management, de conducerea unei institutii, el este un bufon, car el cinta in struna pe la unii asa zisi circiumari prin politica siprin viata asta efemera, te uiti la la el , il asculti cum vorbeste si sin capul locului iti dai seama ca omul are probleme mari de comportament, de cultura individuala, de ce vreti spune numai gulgute pe care nici el nu le crede si cei care habar nu au cu ce se maninca politia il cred pe incompetent, iar dupa ce se mai dumiresc isi dau seama ca de fapt omul este dus rau de tot..... de aceea personal si nu numai il rog pe domnul prim ministru al romaniei sa nu mai aplece urechea la toti care il proslavesc pe acest caragea si sa termine odata cu acest individ, bineinteles in baza unor verificari competente si serioase nu unor fugariti de pe la igpr care vin sau au venit pe la gorj sa se plimbe si sa faca matul mare, verificarile nu se fac din biroul jegos al lui caragea si dupa un plan facut sub supravegherea sa , asta este din start rebut, prostitutie profesionala, cirgasie, deci domnule prim ministru rupweti pisica in doua si faceti dreptate, din pacate sinteti prost informat si tendentios facuta aceasta treaba si acest lucru face un rau institutiei , asa se zice si se cam leaga ca dvs il tinetin in brate pe caragea prin intermediul celor doi c c ,,calinoiu si circiumaru dar si lemnaruerea sa uit, este pacat de niste oameni nevinovati adica de politisti si nu numai sa suporte un comportament incredibil, vulgar,tendentios, din care au suferit si sufera multi oameni si ma refer doar la politisti, daca ar fi sa fac o paralelea intre becalii si caragea din punct de vedere al intelectului ,al comportamentului nu este nici o diferenta, diferenta este ca totusi becalii a facut foarte mult bine la oamenii nevoiasi iar caragea a distrus oameni, s-au imbolnavit, au plecat din sistem, au plecat la alte institutii numai ca sa scape de prigoana unuiindivid foarte periculos, extrem de periculos care s-a inconjurat de o cloaca de impotenti profesionali care joaca dupa cum le cinta caragea aia nu sint oameni, nu sint politisti sint niste marionete, dar dobitocia lor l-ar minca pe carage cu fulgi cu tot mai pe romineste dar nu au curaj sint niste lasi, niste oportunisti care sint un pericol extrem de grav pentru institutie pentru ca fac ce li se dicteaza iar mintea lor este in ceata ,s-u inbolnavit din cauza faptului ca sint dusi de nas ca vaca la....taur, cazul doamnei micu este un strigat de durere si speranta ca la gorj trebuie facut ceva urgent......atentie. .
  • tot lincomodu 17.10.2013 la ora 15:07 pm
    ...........am apreciat si am ramas foarte placut surprinsi ca dvs domnule prim ministru ati considerat ca se impune deplasarea corpului de control al primului ministru la ipj cluj unde un politist a fost '''jucat in picioare ''' de catre seful sau nu conteaza care si s-a facut dreptate si va multumim, dar la ipj gorj situatia cu caragea este infinit mai grava si vad ca nu va aplecati spre acest caz de notorietate, de ce???, ori nu cunoasteti situtia si vi se prezinta inflori de catre oameni de incredere de la gorj ori nu doriti si este un lucru extrem de grav, noi va rugam sa dispuneti ca ,,,corpul de control din subordinea dvs sa vina si prin orasul lui brincus si sa faca treaba , deasemeni si institutiile celelelte cu implicatii in domeniu care se zice ca si-au facut datoria in speta sipi, sri ar trebui sa fie verificate informarile care se zice ca ar zace prin sertare pe la bucuresti, pentru ca dga este legata la miini ,deoarece parchetul anticoruptie si parchetul de la craiova sint pe linie moarta si garate cam demult dar stiti foarte bine ca dispozitiile procurorului sint obligatorii pentru ca procurori inspectori nu exista sa verifice solutiile dar pina la urma ...nu-i asa sint si ei tot paminteni.....oricum situatia este grava la modukl cel mai serios si trebuie facut ceva si urgent..... doamna nicu a rabdat anii de zile, a fost luata cu salvarea de la ser viiu si nu este singura femeie in acesta situatie...........a fost inviata cu apa de catre colegi iar cind nu a mai rezistat si a inceput si ea sa zica ceva a fost jucata in picioare si este intr-o situatie extrem de delicata in spital........nu se vrea decit dreptate, dreptate si atit....
  • sasa 17.10.2013 la ora 17:50 pm
    Doamna Nicu i-a cantat in struna lui CACARAGEA tot timpul....cand veneau controalele de la Bucuresti, cu dedicatie sa dea jos cu anumiti politistii sau cand CACARAGEA sanctiona anumiti politisti radea cu gura pana la urechi..... chiar dumneaei a avut un comportament anormal fata de unii subordonati.....sa nu mai vorbim de competentele profesionale......imi pare rau ca s-a imbolnavit, dar nu CACARAGEA a imbolnavit-o ci ea singura........ eu in locul dumneaei as tace din gura.....
  • sasa 17.10.2013 la ora 17:55 pm
    in rest......cerneala consumata degeaba.....CACARAGEA e prea bine ancorat in realitate, ca sa fie dat jos.....nu degeaba ne cearta el ca nu stim decat tabla adunarii si ca am uitat tabla impartirii..... el le stie pe ambele, de aia e asa ancorat....
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.