Caragea, golan cu epoleţi
Caragea, golan cu epoleţi
Investigatii28 noiembrie 2010

După ce a ţinut blocat timp de patru luni un dosar penal pentru stopaj la sursă deschis – în urma unor dezvăluiri făcute de GORJNEWS – tatălui său, pe care l-a pus formal administrator la una din firmele sale, Caragea a reuşit să iasă basma curată, prin nişte matrapazlâcuri ordinare în care a implicat, pe lângă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj, şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

19 mai 2010

GORJNEWS publică articolul „Evaziune fiscală în familia Caragea”, în care demonstra, în baza unui document eliberat, la cerere, de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj, că firma lui Viorel Caragea, S.C. ETALON PRODCOM S.R.L.,  are datorii la stat de 1.490.000.000 lei vechi, din care 270.580.000 lei vechi erau stopaj la sursă, carevasăzică infracţiune.

20 mai 2010

Comisarul Scrădeanu Gheorghe, un poliţist incoruptibil, nevoie mare, şi vertical pe deasupra, se autosesizează împotriva comandantului său, şi deschide dosarul penal nr. 3292/P/2010. În loc să-şi facă treaba de poliţist încadrat la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi plătit din bani publici, Scrădeanu Gheorghe nu mişcă niciun deget în dosarul respectiv, timp de patru luni! Cine l-a trezit din somn? Conştiinţa? Avea insomnii că nu-şi făcuse datoria? Nu.

09 septembrie 2010

GORJNEWS întreabă oficial IPJ Gorj cum s-a soluţionat dosarul penal cu pricina. Hârtia ajunge la Caragea, care convoacă celula de criză şi pune la cale o întreagă mascaradă, pe care v-o prezentăm mai jos, în detaliu.

10 septembrie 2010

GORJNEWS primeşte de la DGFP Gorj situaţia actualizată a datoriilor firmei lui Caragea, identice şi aproape la fel: 1.484.780.000 lei vechi, restanţe totale, din care 146.330.000 lei vechi, stopaj la sursă.
Într-una din zilele următoare, Caragea accesează un împrumut de-ăla nerambursabil, aşa cum obişnuieşte, şi achită cele 146 milioane lei vechi, în aşa fel încât să nu mai figureze cu stopaj la sursă. Din cercetările efectuate până în prezent de GORJNEWS, rezultă că DGFP Gorj nu putea, legal, să-i accepte doar plata stopajului la sursă, întrucât legislaţia în vigoare prevede o cu totul altă ordine de stingere a datoriilor!
Mai exact, întrucât, potrivit Administraţiei Naţionale a Finanţelor Publice (ANAF), împotriva firmei lui Caragea începuse executarea silită de câteva luni bune, ar fi trebuit aplicate, în cazul său, prevederile Codului de procedură fiscală, statuat prin Ordonanţa 92/2003, care, la art. 115 coroborat cu art. 169 arată că datoriile se sting în ordinea vechimii, nu la modul golănesc, stopajul la sursă şi atât, cum i-a venit bine lui Caragea, ca să iasă basma curată.

15 septembrie 2010

După ce şi-a achitat stopajul la sursă, IPJ Gorj a întrebat oficial DGFP Gorj dacă firma lui Caragea mai are restanţe, stopaj la sursă, mai vechi de 30 de zile. Finanţele au răspuns, fireşte, că nu, astfel încât comisarul Scrădeanu Gheorghe şi-a făcut curaj să-l audieze a doua zi pe Gheorghe Caragea, tatăl comandantului său, om trecut de 76 de ani, ajuns să fie cercetat penal pentru că fiul său e când om de afaceri, când comandantul poliţiei din Gorj, şi îşi bagă, viteaz, tatăl la înaintare ca administrator de firmă, să-i acopere impostura.

16 septembrie 2010

Gheorghe Caragea scrie după dictare o declaraţie în care minte că nu a fost niciodată notificat de DGFP Gorj că ar înregistra datorii! Poliţiştii, tot poliţişti! Cum să haleşti că n-a fost notificat din moment ce firma era şi este în executare silită de câteva luni?
În aceeaşi zi, comisarul Scrădeanu Gheorghe închide dosarul cu decizia de neîncepere a urmăririi penale. După patru luni de somn, Scrădeanu trimite în aceeaşi zi dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, unde procurorul Cristian Cîrstea nu găseşte cu niciun chip latura subiectivă a infracţiunii şi se dă imediat bătut, deci rămâne NUP. Uraaaaa! Uraaaaa! Uraaaaa!

20 septembrie 2010

GORJNEWS primeşte un răspuns la mişto de la IPJ Gorj, la solicitarea din 09 septembrie 2010, în care scrie că dosarul penal a primit o soluţie şi a fost înaintat unităţii de parchet competente. Multă secretomanie, de parcă ar fi fost vorba de OZN-uri şi nave spaţiale. Ce soluţie, mânca–v–aş gura, şi la care Parchet aţi trimis dosarul?

30 septembrie 2010

Demonstrăm indubitabil că şeful IPJ Gorj a acţionat ca un golan, după ce a blocat un dosar penal, ce îl privea direct, timp de patru luni, prin cea mai recentă situaţie a restanţelor firmei sale, postată pe site-ul ANAF. Astfel, la 30 septembrie a.c., Caragea continua să înregistreze o datorie totală de 1.458.470.000 lei vechi, din care doar 13.240.000 lei vechi reprezentau stopaj la sursă, restanţe ce nu erau mai vechi de 30 de zile, deci nu mai puteau incrimina penal administratorii firmei.

Întrebări fireşti

1.Pentru un om simplu, DGFP Gorj ar fi încălcat legea şi ar fi acceptat stingerea doar a unei datorii auxiliare, infime faţă de restanţa totală? Va răspunde vreun funcţionar al DGFP Gorj vreodată pentru asta?
2.Pentru care om de afaceri ar mai ţine Caragea patru luni un dosar cu stopaj la sursă blocat, fără să mişte un deget?
3.Ce şi cât a primit, în schimb,comisarul Scrădeanu Gheorghe, valet umil – scuze pentru pleonasm – al comandantului Caragea?
4.Din moment ce comandantul IPJ Gorj are în continuare 1,5 miliarde lei vechi datorie la stat şi executarea silită se face la mişto, are vreun rost să ne mai plătim vreunul vreodată, în viaţa noastră, vreo datorie?
5.Ce motive are ministrul Administraţiei şi Internelor să continue să închidă ochii la focarul de corupţie de la vârful IPJ Gorj?
6.Cum poate lucra un prefect atît de incoruptibil şi integru ca Liviu Andrei cu un comandant de poliţie ca Viorel Caragea?

18 COMENTARII
  • un cetatean 28.11.2010 la ora 23:15 pm
    felicitari pentru articole si va asteptam cu multe altele ca e de povestit.poate faceti ca aceste aspecte sa ajunga si la conducerea M A I SI I G P R care poate vor lua si ei o masura cu acest impostor.
  • un altcetatean 28.11.2010 la ora 23:25 pm
    Nu este posibil ca acest caragea un analfabet,un complexat si un needucat sa conduca iPJ.GORJ. Trebuie neaparat opinia publica sa afle cu adevarat cine este acest militian facut la apelul bocancilor, care dintr-o greseala genetica a ajuns sa fie o pata neagra neagra pentru POLITIA ROMANA ! Scapati-ne de acest incompetent !
  • un om simplu 28.11.2010 la ora 23:50 pm
    nu stiu cum acest tablagiu ce a facut la petrosani a ajuns sa conduca politistii.locul lui este la mina,la cariera la lopata.mai nou se aude ca s a inscris la doctorat si la tg jiu dar poate s a infiintat pt el vre un doctorat de magarii,de luat spagi.oare chiar nu vede nimeni ca e bolnav psihic.
  • chiti 29.11.2010 la ora 1:32 am
    Felicitari Narcis , ca de obicei esti primul care sesizezi aspecte halucinante din viata Gorjului. Tara lui Papura Voda. Si cand te gandesti ca Finantele se lauda cu mii de sechestre asiguratorii pe televizoare , pe scaune si mese de carciuma, pentru datorii de 500 sau 600 de lei. Dar lui Şorici ul Gorjului pentru 1,5 miliarde o sa i dea si o diploma de evazionist.
  • adrian 29.11.2010 la ora 11:45 am
    tacsu e bagat la inaintare ca de fapt el,caragea viorel face toate combinatiile si n-ar avea cum sa-si dea lui inceperea urmaririi penale.el e un penal in sine.incepand de la fata,caracter,etc
  • VETA 29.11.2010 la ora 12:35 pm
    DE CE DRACULUI ACESTI MAFIOTI, DETINATORI DE FIRME PERSONALE, SUNT NUMITI SA CONDUCA INSTITUTII IMPORTANTE ALE STATULUI????? DEE ALTFEL, PRIN LEGEA SALARIZARII SI CODUL MUNCII, CELOR CARE DETIN FIRME PERSONALE, AR TREBUII SA LI SE INTERZICA SA FIE ANGAJATI AI INSTITUTIILOR STATULUI, MAI ALES CELE BUGETARE. AR FI MAI PUTINI MURITORI DE FOAME SI SOMERI, IN RANDUL OAMENILOR NORMALI.
  • daniel1 29.11.2010 la ora 19:55 pm
    agentul de politie, POPA DRAGOS de la circulatie este un cersetor in trafic , daca ii dai un pachet de tigari sau o apa plata te lasa in pace, daca nu, te arde. alaturi de el, milogii de la rutiera gorj mai sunt HORTOPAN DUMITRU si BECHERU AURELIAN . sper sa se duca dupa BUMBARU SORIN ca asta merita niste gunoaie precum ei.
  • unu rau 30.11.2010 la ora 14:47 pm
    "daniel1" ai uitat de inca un milog care se pune de-a LATU in mijlocul drumului pentru ceva maruntis......
  • daniel1 30.11.2010 la ora 15:51 pm
    LATU nu se lasa cu un cola sau o cafea... la el e ceva mai greu . Aproape jumatate din amenda trebuie sa io bagi lui in buzunar. Oricum pentru mine inafara de MERGEA SI VALCEA restul sunt niste politisti de doi lei pe care ii cumperi cu un pachet de tigarii sau mai nou le promiti o "piesa" si apoi iti ureaza drum bun!
  • Narcis DAJU 30.11.2010 la ora 16:17 pm
    Trimiteti poze cu spagarii la [email protected] , sa-i scoatem din anonimat, sa-i vada lumea!
  • JOS CU HOTII DIN GORJ 30.11.2010 la ora 17:22 pm
    JOS CU IMPUTITU DE CARAGEA . NUMAI RAU A FACUT LA TOTI CETATENII DIN GORJ . ESTE UN ANALFABET . JOS CU EL SA VADA CUM ESTE SA MAI PRIMEASCA SI EL ORDINE. JOS CU CARAGEA .. PRINTRE PUPINCURISTII LUI CARAGEA SE AFLA SI NEGREA . SE STIE EL CINE
  • popi ion 30.11.2010 la ora 17:34 pm
    narcis tare ca de obicei tg orasul soriciilor caragea tudor etc
  • i se apropie sfirsitul bestiei 01.12.2010 la ora 0:01 am
    mai asteptati putin baieti si mai puneti cite o luminare acum in post ca bestia tablagie de caragea are zilele numarate.ii cam tremura chilotii pe el si cind nu va mai fii sef sa l tratati ca atare.bestia a intrat in panica ca trebuie sa stringa alti bani sa dea la bucuresti sa l tina in functie.asta ar vinde si pe ta su sa stea in virful i p j.in curind ii vom spune ADIO.
  • DE LA CAP S A IMPUTIT PESTELE 01.12.2010 la ora 0:07 am
    EXEMPLELE ASTE DE MILITIENI CORUPTI SUNT DE PRISOS DACA TATAL LOR CARAGEA ESTE CEL MAI CORUPT.NORMAL CA SI ACESTIA SUNT CA SI SEFUL LOR CEL MARE.ACEASTA FIINTA CARE TINE LECTII DE MARALA SUBORDONATILOR ESTE CEA MAI NOCIVA BOALA A POLITIEI SI NUMAI CINE NU IL CUNOASTE POATE CREDE CE SCOATE PE GURA.DAR SE AUDE CA I SE APROPIE SFIRSITUL CURIND.SA FACEM ASA INCIT SA IL MUTAM DIN EUROPA NU DIN TARA.
  • ADIO 01.12.2010 la ora 0:22 am
    Cum a ajuns un tablagiu care lua suturi in fund si cu studii la fara frecventa la mine Petrosani facute cine stie cum sa conduca IPJ.GORJ?LOCUL ACESTUI PAPAGAL ESTE LA ZOO… Este o vorba din batrini … Ce semeni aia culegi! Nu mai are mult… Uitati-va la gusa papagalului!
  • dan G 02.12.2010 la ora 20:30 pm
    Stie cineva ce se intalpla, omul asta s-a barbierit cumva intre ochi...???
  • demostene 03.12.2010 la ora 22:01 pm
    Întelepciunea stramosilor este condesata in cateva cuvinte , in cazul de fata "corb la corb nu-si scoate ochii " , asa ca jos palaria autorului articolului dar urmarile sunt " 0 "ce am rezolvat ca am spus un adevar , daca esti corect esti eliminat ( intr-o forma sau alta ), trebiue sa fim realisti in ziua de astazi predomina legea "esti cu noi sau esti impotriva noastra "
  • Sharron Clemons 22.12.2010 la ora 0:42 am
    EXEMPLELE ASTE DE MILITIENI CORUPTI SUNT DE PRISOS DACA TATAL LOR CARAGEA ESTE CEL MAI CORUPT.NORMAL CA SI ACESTIA SUNT CA SI SEFUL LOR CEL MARE.ACEASTA FIINTA CARE TINE LECTII DE MARALA SUBORDONATILOR ESTE CEA MAI NOCIVA BOALA A POLITIEI SI NUMAI CINE NU IL CUNOASTE POATE CREDE CE SCOATE PE GURA.DAR SE AUDE CA I SE APROPIE SFIRSITUL CURIND.SA FACEM ASA INCIT SA IL MUTAM DIN EUROPA NU DIN TARA.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.