Caragea, mincinos dovedit
Caragea, mincinos dovedit
Investigatii4 septembrie 2009

caragearanca
23 iulie a.c. Minorul Constantin Velcev dispare din staţiunea montană Rânca.
16 august a.c. După 25 de zile de căutări şi scotociri conduse de comandantul IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, fragmente din cadavrul băieţelului sunt găsite nu de forţele de ordine, ci de un localnic, lângă albia unui pârâu, la circa 8 km de vila unde fusese cazat. Pentru Antena 3, şeful poliţiei gorjene declară: „se confirmă prima noastră ipoteză, că a fost răpit de un animal sălbatic„.
21 august a.c. În ediţia tipărită a Jurnalului Naţional, ziaristele Adriana Oprea Popescu şi Ionela Gavriliu publică articolul cu titlul „Băieţelul de la Rânca nu a fost ucis de animale. Poliţiştii au fost, din nou, pe lângă”. Imediat, în aceeaşi zi, din ordinul comandantului IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, este emis şi difuzat Buletinul de presă nr. 228, pe al cărui antet scrie: Ministerul Administraţiei şi Internelor, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul de Poliţie al judeţului Gorj. Cităm:
NOUTĂŢI ÎN CAZUL RESTURILOR DE CADAVRU UMAN DESCOPERITE ÎN ZONA MONTANĂ RÂNCA
O concluzie preliminară a expertizei medico-legale efectuată de către Institutul Naţional de Medicină Legală ,,Mina Minovici”, în cazul resturilor de cadavru descoperite în zona montană Rânca, la data de 16 august a.c., pe Valea Dâlbanu, arată că decesul minorului a survenit ca  urmare a <<şocului hipotermic>>.
La data de 17 august a.c., resturile de cadavru uman descoperite în zona montană Rânca, în apropierea unui pârâu din valea Dâlbanului, au fost depuse la Institutul Naţional de Medicină Legală <<Mina  Minovici>> în vederea efectuării expertizei medico-legale şi stabilirii cauzei exacte a decesului.
În cursul acestei zile, specialişti din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală ,,Mina Minovici” au formulat o concluzie preliminară, aceea că decesul a survenit urmare a şocului hipotermic, cadavrul fiind ulterior devorat de către animalele sălbatice. (…)
comunicat-chenar
Bazându-se pe acest document oficial, multe organe de presă locale şi centrale au mediatizat concluzia preliminară a INML, redată în comunicatul oficial de mai sus, conform căreia minorul a murit din cauza frigului.
Cele două ziariste de la Jurnalul Naţional s-au adresat INML, de unde au aflat că nici vorbă să se fi pronunţat vreo concluzie preliminară şi că, în ipoteza că ar fi fost emisă, trebuia înaintată Parchetului, nu IPJ Gorj. Ca urmare, în ediţia din 25 august a.c. a Jurnalului Naţional este publicat articolul cu titlul „Cazul copilului dispărut la Rânca. Hipotermia care trădează prostia„.
03 septembrie  a.c. La 13 zile de la emiterea de către IPJ Gorj a comunicatului mincinos, unul dintre specialiştii INML, Veronica Ciobanu, mi-a declarat că, în mod cert, nu au fost emise până în prezent niciun fel de concluzii preliminare legate de cauzele decesului copilului.

Un comandant veritabil ar prezenta, public, scuze

Comandantul IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, este dator să prezinte public scuze cel puţin familiei minorului, dacă nu ziariştilor dezinformaţi de domnia sa şi contribuabililor care aşteaptă profesionalism, responsabilitate şi fermitate de la şeful poliţiei judeţene, nu manipulări ieftine, de grădiniţă.
În încercarea disperată de a atenua ecourile şi urmările eşecului înregistrat la Rânca, şi-a permis – cu 12 zile în urmă – să atribuie INML concluzii strict de competenţa acestui for, ce nu au fost emise nici până în prezent.
Inutil să mai insistăm că, dacă ar fi să punem cap la cap declaraţiile şefului IPJ Gorj, ar trebui pensionat forţat şi urgent. Iată de ce: copilul a fost răpit de animalele sălbatice, dus la 8 km fără să lase nicio urmă pe traseu, acolo a murit de frig după care a fost devorat de animalele sălbatice, care, însă, nu şi-au lăsat colţii în hăinuţele lui.
Dacă un investitor şi-ar înfiinţa mâine o poliţie privată, probabil că un asemenea comandant nu ar avea loc nici ca simplu angajat.

8 COMENTARII
  • Romania Mea 04.09.2009 la ora 9:42 am
    chiar daca ti voi jignii multi din cititori ... f f multi angajati la stat nu ar face fatza la privat. Sunt alte mentalitati, alte cerinte. S-a vazut un pic din ideea asta atunci cand cativa deputati/senatori, care veneau din mediu privat, au au fost socati de modul cum se "lucreaza" in parlament. Totusi, cum stau lucrurile in momentul de fatza cu acel copilas ? As fi interesat de un articol cu intreg scenariu. Multumesc.
  • PSHIKO 04.09.2009 la ora 13:36 pm
    Pai cum sa-l gaseasca Caragea pe baietel ca el era preocupat sas-i faca reclama "ca vezi doamne cine sunt eu si aduc toate fortele de ordine de care dispun" si lea adus, dar in zadar.Politia noastra mai are ani multi sa ajunga la standarde normale,ai vezi cu tot felul de potai de caini vai de mama lor ca sa caute persoana dupa miros . Si sa o luam pe bune cite cazuri de disparitie de persoane a rezolvat Politia Romana? Iar in final eu zic ca nene Caragea sa se duca la Dan Diaconescu poate cu ala rezilva vreun caz de disparitie , sau poate cine stie ama=indoi o vor gasi in sfirsit pe ELODIA
  • un domn din gorj 04.09.2009 la ora 13:37 pm
    pentru a castiga concursul(de imprejurari)de numire in functia de comandant,a mai raspuns corect la vreo intrebare cu exceptia celei prin care i se cerea sa-si spuna numele si prenumele? p.s. cred ca daca ar fi fost concursul in scris, poate ar fi avut reale probleme! traiasca politia(militia) romana.
  • X_Mann 04.09.2009 la ora 13:59 pm
    Dupa informatiile prezentate in presa, si noi cititorii ne putem face o parere de bun simt fata de ceea ce s-a intamplat acolo. Daca supunem unui rationament elementar faptul ca hainele au ramas intacte, putem inlatura din start ipoteza rapirii de catre un animal salbatic. Un animal salbatic care ar fi avut forta necesara sa rapeasca un copil si sa il duca atat de departe ii distrugea si hainele, iar varianta mortii prin soc hipotermic este plauzibila, dar trebuie stabilit cum a ajuns pana acolo copilul care avea probleme locomotorii si cum de nu a fost descoperit dupa atatea cautari luand in considerare faptul ca nu era chiar atat de departe de locul disparitiei. Sau copilul nu a fost suficient de bine cautat ? O varianta plauzibila care nu contine nici un fel de semn de intrebare in ceea ce priveste scenariul ar fi aceea a unei crime, rapiri sau accident mortal in urma caruia copilul a fost adus aici. Aceasta ipoteza, a unei omucideri, politia nu a promovat, nefacand cercetari in acest sens, ceea ce cred eu ca este o scapare. Si toate aceste ipoteze ar trebui luate in calcul si cercetate de cei care au astfel de competenta, nu sa dea comunicate de presa emitand teorii simpliste doar pentru a informa cumva publicul. Un mai bun comentariu la acest caz ar fi fost: "Inca nu stim ce s-a intamplat!" Ar fi fost mult mai corect. Asteptam sa se faca lumina !!!
  • ion pe camp 12.09.2009 la ora 0:28 am
    de ce din 2 afirmatii 1. ca a fost rapit 2. ca hainele sunt intregi doar a 2-a este pusa sub semnul intrebarii? Doar sunt atatea cazuri in care copilul a plecat singur pentru ca a ramas nesupravegheat. nu inteleg de ce Narcis incearca sa impinga cititorii intr-o directie.
  • Narcis DAJU 12.09.2009 la ora 22:11 pm
    Pentru "Ion pe câmp": nu inţeleg care este, de fapt, obiecţia ta. În toate materialele publicate pe acest subiect am susţinut că ipoteza iniţială şi concluzia finală a comandantului IPJ Gorj, aceea că minorul a fost răpit de un animal sălbatic este aiuritoare şi fără nicio legătură cu realitatea. Un animal sălbatic nu l-ar fi dus la 8 km distanţă fără a-i afecta hăinuţele, fără a lăsa urme pe traseu şi fără a-l descompleta. Întregul scenariu este ilogic. Conform şefului IPJ Gorj, după ce l-a răpit şi l-a dus la 8 km distanţă, fără a-şi înfige colţii în hăinuţe, animalul sălbatic l-a lăsat să moară de frig, la 13,9 grade Celsius, temperatură minimă (!), după care a fost devorat - din nou, fără a-i afecta îmbrăcămintea! Toate acestea s-au petrecut, în versiunea urzită de Caragea, în prima noapte, ca să-l exonereze de vina de a nu fi chemat elicopterul la timp, conform metodologiei interne foarte precise, care ar fi trebuit doar citită şi aplicată. Caragea este completat la acelaşi nivel de inteligenţă de un poliţist de la Novaci, care i-a explicat prietenului mamei lui Costi Velcev că vulpile s-au jucat cu craniul micuţului! Întâi l-au furat şi pe urmă l-au adus înapoi! De unde rezultă că o examinare, pentru început psihologică, este absolut necesară în poliţia gorjeană. Altfel, întreb: în ce direcţie ai observat tu că "încerc să împing cititorii"?
  • simona 22.09.2009 la ora 0:41 am
    Uitati va la poza lui,are fata de politist?Mai are un pic si l ajunge pe fostul baron de Tg jiu si la propriu si la figurat!!!!Traiasca politia (militia)romana!!!!
  • Suzana Caragea 21.02.2010 la ora 22:20 pm
    Nu va este rusine sa caracterizati oamenii dupa infatisare? Daca sunteti atat de onesti si destepti de ce nu ajungeti voi acolo unde a ajuns el?? Cand invidia atinge "apogeul" se nasc comentariile rautacioase!! Oameni buni..daca aveti prea mult timp liber doar asa din politete si daca aveti cei 7 ani de acasa faceti comentarii intai pe seama voastra..dupa care incepeti cu gradinile vecine! cand ceva nu va convine in viata dati-va demisia ....In orice caz,astia suntem romanii..in loc sa facem ceva ca tara sa devina mai buna ..ne uitam in curtea lui X sau Y sa vedem cand,de cate ori si cum merge la WC ...URAT!! Voi oltenii astia de aia sunteti asa in urma ca nu aveti inteligenta necesara pentru a trece peste sau a merge mai departe..va rezumati la " a cauta nod in papura"
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.