Caragea, Tudor şi Popescu, anchetaţi de Parchetul Militar!
Caragea, Tudor şi Popescu, anchetaţi de Parchetul Militar!
Investigatii14 octombrie 2011

Am ştiut şi am simţit dintotdeauna, împreună cu majoritatea celor care trăiesc în acest judeţ, că între şefii instituţiilor publice din Gorj există o frăţie a abuzurilor şi fărădelegilor, o frăţie a jegului decantat şi a mârlăniei, generată şi protejată de ordinarii din politica locală, care se pretind a fi politicieni. Însă, niciodată nu am avut dovezi atât de concludente ca acelea prezentate în articolul de faţă. Sistemul democratic a fost gândit în aşa fel încât să minimizeze posibilitatea săvârşirii de abuzuri şi ilegalităţi de către stat împotriva cetăţeanului sau a intereselor lui. În aşa fel încât, dacă la conducerea unei instituţii publice ajunge un deraiat care deraiază instituţia, o face nefuncţională şi o transformă într-un instrument de săvârşire de abuzuri şi ilegalităţi, alte structuri ale statului să se autosesizeze şi să repună trenul pe liniile de cale ferată. Aici, în Gorj, avem nu doar nişte incompetenţi la conducerea unor instituţii publice esenţiale, ci şi nişte oameni pociţi sufleteşte, nişte jeguri de ale căror toane, ifose şi apucături depinde viaţa, liniştea şi viitorul a mii de angajaţi.

Jandarmeria gorjeană colcăie de penali, incompetenţi şi retardaţi


Am demonstrat fără dubii că Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj este putred şi colcăie de penali, incompetenţi şi retardaţi. O parte dintre ei au regizat farsa ordinară a valizei cu 50.000 de euro, “găsită” tocmai de către subofiţerul Aurel Trăistaru, una din rudele din interior ale prim-adjunctului Florin Popescu, care, de moral ce e, fusese dat afară dintr-un examen pentru avansarea în grad. Presa locală s-a grăbit să pună botul la şirul de minciuni, a supra-mediatizat fapta de vitejie de înapoiere a banilor care nu fuseseră niciodată pierduţi, iar însuşi şeful Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a venit de grabă la Târgu Jiu şi l-a avansat personal pe subofiţerul impostor. Nu s-a putut prin examen, s-a putut printr-o manipulare publică de proporţii, ocazie cu care s-au mai aruncat câţiva stropi de var, pentru ochii prostimii, pe gardul mucegăit al IJJ Gorj. Nu mai detaliez, spaţiul fiind limitat, golăniile fostului comandant Vasile Tâlvescu şi ale suitei sale de cocoşaţi, cercetate ani în şir de instanţe civile şi militare, sancţionate doar cu pitularea lui Tâlvescu într-o funcţie aproape decorativă la nivelul Jandarmeriei Române.

Subofiţerul Feroiu, campion la Judo şi Unifight, victima abuzurilor din Jandarmerie


Dacă te angajezi în Jandarmeria gorjeană pe capul tău, intri primul din 29 de candidaţi care concurează pe două locuri, refuzi să dai şpagă la încadrare şi mai ai şi nesimţirea de a nu-ţi pune vreun superior naş sau moş la copii, păţeşti exact ca subofiţerul Paul Feroiu. În afara faptului că încearcă să îşi facă meseria cu maximum de profesionalism, Feroiu este multiplu medaliat la o serie de competiţii naţionale organizate de Federaţiile române de Judo şi Unifight, la care a reprezentat Jandarmeria Română. În plus, este acreditat ca instructor sportiv de judo şi tir, şi ca arbitru naţional de unifight. “Paul este un profesionist. Cât timp a condus echipa de intervenţie ajungeam tot timpul primii, înaintea mascaţilor de la Poliţie, la toate incidentele pentru care eram alertaţi. Pentru că interveneam primii, eram mai expuşi pericolelor decât mascaţii, cărora le convenea să ajungă la spartul târgului. O parte dintre colegi, ajunşi din greşeală în echipa de interveţie, poate lipsiţi de orice vocaţie şi ataşament faţă de Jandarmerie, îi tot cereau lui Paul să întârziem şi noi, să mergem mai cu viteza a doua sau dacă se poate în marşarier, să intervină poliţiştii primii. El nu s-a dat niciodată înapoi, de aceea anumiţi colegi mai cu pile, care veneau la serviciu doar să o frece, l-au tot îmbârligat cu comandanţii, până a fost schimbat de la conducerea echipei de intervenţie. Apoi i-au făcut tot felul de lucruri urâte, stresuri de neimaginat, calificativ scăzut aiurea pe 2010 ş.a.m.d.”. Aşa îl prezintă una din sursele noastre pe Paul Feroiu.

Controale securisto-comuniste ordonate şi tolerate de şeful Jandarmeriei Române

Nemaisuportând abuzurile din interior, subofiţerul cu pricina s-a adresat în scris comandantului Jandarmeriei Române. Din dispoziţia acestuia, un anume colonel Lisandru, din cadrul Direcţiei Cercetare şi Control, a venit la Târgu Jiu, dar în loc să verifice cele raportate de Feroiu şi-a dovedit neprofesionalismul şi metodele securisto-comuniste de “temperare” a “duşmanilor de clasă”. Ajungem la dovada de netăgăduit, de care vorbeam în debutul articolului, că între şefii instituţiilor publice din Gorj există o frăţie a abuzurilor şi fărădelegilor, o frăţie a jegului decantat şi a mârlăniei, generată şi protejată de ordinarii din politica locală. Principalul vizat de cele raportate de Feroiu, colonelul Florin Popescu, prim adjunct al comandantului IJJ Gorj, l-a dirijat pe acest colonel Lisandru, mostră vie a rezistenţei la schimbare din structurile statului român, să-i audieze pe Viorel Salvador Caragea, şeful IPJ Gorj, şi pe Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale Târgu Jiu, în legătură cu Paul Feroiu, acest “element duşmănos al orânduirii capitaliste”. Nici Caragea, nici Tudor nu aveau de ce să fie audiaţi şi, mai mult, nu aveau de ce să spună organului de control porcăriile pe care le-au spus despre Feroiu.

Caragea şi Tudor, două jeguri care se pretind specialişti în psihologie comportamentală!


Caragea şi Tudor se trezesc peste noapte specialişti în psihologie comportmentală şi îl diagnostichează pe Feroiu drept “un inadaptat” şi “un elitist”. Alăturat puteţi vedea un facsimil dintr-un document oficial, emis de şeful Jandarmeriei Române, în urma “controlului” efectuat de colonelul Lisandru. Această relicvă a comunismului i se adresează lui Feroiu, printr-un document oficial, astfel: “(…) în marea majoritate a colectivelor în care v-aţi desfăşurat activitatea nu aţi reuşit să vă integraţi, considerându-vă un elitist şi invocându-le colegilor dumneavoastră diverse abateri disciplinare. Aceste aspecte au reieşit din discuţiile purtate de către comisia de verificare cu comandanţii dumneavoastră, precum şi cu şeful Poliţiei Locale Târgu Jiu, dl. Tudor Ion, unde v-aţi desfăşurat activitatea anterior încadrării la I.J.J. Gorj, şi Inspectorul Şef al Inspectoratului de Poliţie Gorj, comisar şef Caragea Viorel, unde v-aţi prezentat la raport în vederea mutării. ”
Îl calific pe Caragea drept jegos, şi e, pentru el, un cuvânt totuşi blând, pentru că nici nu l-a avut subordonat pe Feroiu, pentru a-l cunoaşte şi a se pronunţa asupra lui, şi pentru că Feroiu nu are activitate infracţională, ca să fi intrat în contact în vreun fel cu spaima hoţilor de găini şi protectorul mafioţilor din Gorj, Viorel Salvadoooor Caragea. În urmă cu ceva timp, Feroiu şi-a exprimat în scris dorinţa de a se transfera în IPJ Gorj, iar Caragea i-a răspuns că solicitarea sa “rămâne în atenţia conducerii unităţii”. De ce nu a spus atunci, sub semnătură, parapsihologu’ din Preajba, lui Feroiu, că e inadaptat şi elitist? Mai mult decât atât, în ce bază legală a acceptat “Dihorul” să fie audiat de un organ de control al Jandarmeriei? Frăţia jegului, asta l-a abilitat pe Caragea să se pronunţe oficial în privinţa unui jandarm.
Tudor, acest vrăjitor obosit care a dat rău de tot cu oiştea în gard, ca şef al Poliţiei Locale Târgu Jiu, se dovedeşte mult mai jegos decât Caragea. El l-a avut, într-adevăr, subordonat pe Feroiu, la Corpul Gardienilor Publici, dar la mutarea acestuia la Jandarmerie i-a eliberat o caracterizare fără cusur! Cităm: “(…) şi-a îndeplinit cu corectitudine şi la timp sarcinile de serviciu, a răspuns la toate solicitările unităţii, participând la misiunile de ordine publică şi pază, desfăşurând activităţi de intervenţie şi transport valori. A dat dovadă de respect faţă de şefii ierarhici, bucurându-se la rândul lui de respectul colegilor săi.” Şi totuşi, acum, Tudor îl caracterizează pe Feroiu drept inadaptat şi elitist!!!

Cei doi miliţieni Caragea şi Tudor, de mână la Parchetul Militar Craiova

Ca urmare, Feroiu a depus plângere penală la Parchetul Militar Craiova împotriva celor doi miliţieni, cocoţaţi de PSD cu macaraua la conducerea a două instituţii fundamentale şi uitaţi acolo cu acceptul PDL. Feroiu îi acuză, cu probele de rigoare, pe Caragea şi Tudor de abuz în serviciu. Mai mult, împotriva Dihorului a depus şi plângere penală pentru ameninţare şi insultă. Aşa cum pe mine mă ameninţă de o jumătate de an că mă arestează, mă bagă la beci ş.a.m.d., fără nicio bază legală şi fără să mă poată incrimina de ceva, Caragea i-a pus în vedere lui Feroiu că e un nimeni, un om terminat, un rahat care va vedea ce va păţi ş.a.m.d. Am citat din plângerea penală formulată de Feroiu. Vocabularul lui Caragea, arhicunoscut în interiorul şi în afara Poliţiei, dovedeşte că teancul de diplome înşirate în CV-ul Dihorului au costat bani mulţi, cele gratuite presupunând cunoştinţe şi capabilităţi personale temeinice. O plângere penală separată a fost depusă de Feroiu şi împotriva colonelului Florin Popescu.

“Controlorii” de la Bucureşti, avizi de şpagă, paranghelii şi curve

Nu îmi amintesc când a fost ultimul control “pe bune”, venit de la un minister la o instituţie publică din Gorj. De regulă, controalele vin doar pentru a pune la punct sau a elimina elemente ostile “bunului mers” al instituţilor locale, “neadaptaţi” ca Paul Feroiu şi pentru a reconfirma în scaune jegurile emanate de clasa politică la conducerea structurilor de stat. A devenit o obişnuinţă ca din programul “controlorilor” să nu lipsească parangheliile, curvele picate la aşternut, păstrăvul afumat, vânatul proaspăt ucis şi plicul destul de garnisit, pentru “controlori” şi şefii lor. De aceea nu trebuie să ne mire că şeful Jandarmeriei Române emite un astfel de raport aberant, absolut suficient pentru ca Feroiu să dea în judecată statul român la instanţe internaţionale şi să câştige importante despăgubiri.

O întrebare pentru ministrul Traian Igaş, pentru şeful Jandarmeriei Române şi pentru căţeii-lingăi din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Gorj

Colonelul Florin Popescu îşi doreşte de mic să ajungă şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj. Pentru asta, în ultimii ani a susţinut patru examene şi le-a picat pe toate. Probabil că nu-l prea ajută capul. În aceste condiţii, când se dovedeşte clar incompetenţa şi incapacitatea managerială a unuia ca Popescu, îmi permit să întreb: 1. ce dracu mai caută în postul de prim-adjunct al comandantului IJJ Gorj, funcţie care presupune, totuşi, nişte cunoştinţe şi nişte abilităţi ? 2. dacă vrea el să dea examen de o sută de ori, doar – doar o promova o dată, este legal să fie lăsat să dea examen de o sută de ori? 3. sunt atât de bătuţi în cap ofiţerii superiori din Jandarmeria Română încât nu se găseşte niciunul apt să promoveze concursul pentru desemnarea comandantului IJJ Gorj? Şi, ultima întrebare, pentru căţeii – lingăi din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică: când vă bărbieriţi şi vă priviţi în oglindă nu vă vine, aşa, o silă de voi, pentru că toleraţi specimene ca Caragea, Popescu şi Tudor în funcţii de conducere şi, pe deasupra, le mai aduceţi şi tot felul de osanale prin evaluările scrise anuale?

13 COMENTARII
  • Tica D. 14.10.2011 la ora 1:50 am
    Si asta-i doar varful iceberg-ului... Sunt o gramada de politisti care au suferit de pe urma lui C.V.S. Ultimul luat in colimator este adjunctul Politiei Tg-Jiu, comisarul Craciun. Nu-i mai plac "dihorului" ochii lui si pace!
  • Elena Popescu 14.10.2011 la ora 22:25 pm
    Stiti cunva de unde i se trage porecla de ,Dihor,, pute?
  • Noi 15.10.2011 la ora 0:56 am
    Cine e nasul lui Feroiu Paul? Nu cumva un ofiter, sef de-al lui? Dl Feroiu a condus vreo data echipa de interventie? Stie el ce inseamna sa fii sef la Echipa de interventie? Stiti totusi cum a ajuns Feroiu Paul Jandarm? Lingand si pupand si cu mese intinse si cu bani. Tudor abia a asteptat sa scape de el din Politia Comunitara cand si-a dat seama ce fel de om e ii scria in caracterizare si ca e inger, numai sa plece. Dar Caragea s-a interesat inainte sa-l ia in Politie si l-a refuzat politicos ca nu sunt locuri disponibile (ceea ce e si adevarat). Dar a spus Feroiu cand a fost dat afara de la prefect din birou? Ca a luat locul 4 din 4 un la campionat? Ca a facut ilegalitati de nedescris in serviciu?(stie lumea ce-a facut, dar nu spune) Ca are medicale peste medicale? Ca nu e apt din punct de vedere fizic si psihic? Ca s-a dus la concursuri de judo unde un alt coleg de-al lui de IJJ l-a last sa castige meciul ca s-a plans ca daca nu castiga meciul ala pleaca de la antitero si ca e ultimul concurs al lui si ca vrea sa castige meciul? Dar si asa... tot nu castigat loc pe podium ... A spus Feroiu Paul cati colegi di grupa sa nu vorbesc cu el? Si ca 3/4 din cei care lucreaza cu el ar face chef daca ar pleca? A mai spus ca IJJ MH i-a refuzat transferul la ei? Ca nu a luat la BSIJ cand a dat examen? Si cate si mai cate ar trebui sa spuna Feroi Paul care se lauda ca e cel mai bun si mai bun... Poate ca cele scrise nu sunt 100% adevarte... poate ca ma mai inseala auzul si vazul... dar macar in mare parte sunt PUR ADEVAR. Oare este vreun om asa perfect ca el? Ca daca era asa bun era undeva "departe"...
  • Bogdan 15.10.2011 la ora 8:41 am
    Dajule cu tot respectu cu atat scris nu vezi ca nu rezolvi nimic? iti faci tie rau. lasai naiba in lumea lor si stai si tu linistit. nu vezi cate se intampla in tara asta.
  • Mi-am redescoperit vechiul prieten | Blo 15.10.2011 la ora 20:11 pm
    [...] ales: Blogul lenes rau al Cellei, Dan Brasov,   Fetita junglei, Flavius Obeada, Gabriela Savitsky, Gorjnews, Maminineta, Maria Postu, Matilda, MeetTheSun, Mirela Pete, Mesterul Manole,  Mitzaa Biciclista [...]
  • Elena Popescu 15.10.2011 la ora 21:32 pm
    Pentu Bogdan Stimate ,, domn,, nu prea ai dreptate. face foarte bine Domnul Daju. O societate fara oameni ca dinsul ajunge la anarhia. Probabil sunteti unul dintre cei vizati iar mesajul dumneavoastra suna putin a amenintare.
  • Alexandru 16.10.2011 la ora 1:26 am
    Pacat ca asemenea articole nu ajung si in presa centrala. Putregaiuri gen tudor, caragea si altii nu au ce cauta pe fucntiile pe care le ocupa acum. Stie cineva din ce motive si-au dat demisia 5 ofiteri de politie numai in ultimul an? Unul a plecat in Canada, ceilalti au preferat sa faca altceva decat sa mai tipe caragea la ei... Cum a putut un subofiter, fara Academia de Politie, sa ajunga inspector sef la Politia Gorj? Cum poate acest om sa ii critice pe cei care au terminat Academia de Politie si sa-i forteze sa-si dea demisia? Cum se face ca oamnii din Politia gorjana sunt singurii care nu primesc sporul de lucru in conditii grele (radiatii), deoarece o firma privata a facut niste masuratori defectuoase, la ordinul lui caragea?? Acestea sunt intrebarile la care ar trebui sa raspunda domnul Daju, a carui munca o apreciez.
  • JANDARM 16.10.2011 la ora 14:23 pm
    SA NU UITAM CUM AU FOST SELECTIONATI LUPTATORII DE LA GRUPA 1-a ANTITERORISTA A I.J.J. GORJ,20% NU AU CE CAUTA ACOLO. CA SA AJUNGI ACOLO TREBUIE SA FI UN BUN SPOTRIV, SA AI REZULTATE, IAR PRINTRE MULTE ALTELE TREBUIE SA AI VECHIME IN JANDARMERIE CEACE UNII NU AU AVUT-O LA CONSTITUIREA GRUPEI. DECI DEDUCETI VOI CITITORII CUM SAU FACUT SELECTIILE SI UNDE.........SI FEROIU PAUL ESTE UNUL DINTRE CEI FARA VECHIME INCADRATI IN ACEA PERIOADA.ACESTA ESTE SISTEMUL.FEROIU PAUL SA NU MAI POZEZE CA VICTIMA,DEOARECE LA INCEPUT IA PLACUT SA AJINGA UNDE DE FAPT ALTI AR FI TREBUIT"GRUPA 1-a ANTITERORISTA" ASA CA HAIDE-TI SA PRINDEM INFRACTORII NU SA-I LASAM SA FUGA SI SA PRIMIM INTERDICTII DE A INTRA IN BARURI CUM PRIMESC POLITISTII CAND LA CONDUCEREA UNOR BARURI DIN TG-JIU GEN BARUL DE LA INTEREX...NU MAI AVEAU VOIE SA INTRE CA TIGANII CONTROLAU BARUL UNUI OM IMPORTANT.
  • cine poate 16.10.2011 la ora 21:08 pm
    hoituri care zac prin institutii direct cu parul in gura le-asi da la cat de nesimtiti sunt si atenteaza la siguranta cetateanului pana la urma. put a prostie, e o fala pentru ei,sunt dati dracu de destepti si numai abuzuri comit, vine si momentul ala cand vor fi pedepsiti, hoiturile dracului.
  • cosmin 17.10.2011 la ora 15:26 pm
    Domnule Daju Numele meu este Cosmin Chiritoiu ,si doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca am fost coleg cu FEROIU Paul atat la gardienii publici cat si la POLITIA LOCALA TG JIU ,nu pot spune decat ca mi as dori sa mai am colegi precum PAUL ,deoarece in misiuni foarte grele mai ales la scandaluri era om de baza nu te lasa la greu iar pt rautaciosii care zic ca nu ar fi un sportiv bun imi permit sa i contrazic deoarece am facut antrenamente cu el ani de zile cat si participat la n misiuni si se pricepe credeti ma ieseam cu capul sus de peste tot ,este foarte respectat de oameni grei ai orasului si asta pentru ca si a lasat loc de buna ziua peste tot eu sunt mandru ca am avut asa coleg ca PAUL . Un sfat pt el sa nu se lase pt ca pana la urma adevarul va iesi la iveala si sa nu uitam ca fiecare nas isi are nasul e valabil si pentru domnul Tudor cat si pt domnul Caragea
  • ALT JANDARM 18.10.2011 la ora 15:19 pm
    COSMINE............. cu cat te-a platit Feroiu sa-l lauzi atat.?????????????? Este un baiat sufletist nimic mai mult.
  • cosmin 19.10.2011 la ora 20:10 pm
    pt alt jandarm ; Doresc sa i trasmit ca cei care ma cunosc stiu bine ca nu ma pretez eu am demnitate si cand spun ca feroiu mi a fost adevarat coleg o spun cu toata raspunderea si apropo de bani prefer sa mor sarac dar curat nu ca altii
  • Bacio la "Românii au talent"! | Blogul 20.10.2011 la ora 9:52 am
    [...] ales: Blogul lenes rau al Cellei, Dan Brasov,   Fetita junglei, Flavius Obeada, Gabriela Savitsky, Gorjnews, Maminineta, Maria Postu, Matilda, MeetTheSun, Mirela Pete, Mesterul Manole,  Mitzaa Biciclista [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.