Cărbunele sau gazul?
Cărbunele sau gazul?
FotbalSport20 aprilie 2012

Pandurii lui Grigoraș promit să n-aibă milă de trupa lui Pustai

Pandurii a obținut înaintea Paștelor primul succes pe teren propriu din acest an și acum trupa gorjeană visează să lege două victorii țintind toate cele trei puncte din deplasarea cu Gaz Metan Mediaș.
Mielușei în mai multe partide susținute în deplasare în acest sezon, elevii lui Grigoraș spun că au trecut Paștele și speră să schimbe foaia și să obțină cât mai multe victorii și pe terenuri străine, până acum Pandurii câștigând doar la Steaua și la CS Mioveni. Grigoraș crede că partida de la Mediaș nu va fi una deloc ușoară pentru Pandurii, care pare favorită privind clasamentul, însă antrenorul Pandurilor vede în Gaz Metan un adversar redutabil: „Gaz Metan Mediaş vine după o semifinală de cupă în care au fost eliminaţi nemeritat, apoi au avut un meci pierdut la Cluj, cu 3-0, în care au avut foarte mulţi absenţi. Cu noi vor reveni toţi, nu cred că vor avea indisponibili. Mediaş este la un punct de retrogradare, aşa că nu sunt deloc liniştiţi. Sunt premisele unui joc încrâncenat, noi mergem ceva mai liniştiţi în timp ce ei trebuie să fie mai atenţi la meciurile care urmează. Gazul are o echipă bună, sunt masivi, putrenici la fazele fizice, aşa că sunt sigur că vor încerca să obţină cele trei puncte pentru a se îndepărta de zona fierbinte. Noi trebuie să avem o abordare pozitivă, să jucăm cu încredere. Sper să găsesc formula câştigătoare”, spune Grigoraș, care se gândește la toate cele trei puncte la Mediaș.

Fără absențe

În mod surprinzător, având în vedere lista foarte lungă a jucătorilor aflați în pragul suspendării, Pandurii va aborda meciul de la
Mediaș fără probleme de lot, singurii absenți fiind cei care s-au accidentat în tur și Rusu, care va reveni probabil pentru meciul de la Cluj: „Nu avem probleme de lot, suntem în grafic cu toţi jucătorii. Avem opt jucători la limita suspendării, şi sunt sigur că vor veni meciuri în care ne vor lipsi, 2, 3 sau 4 jucători. Am la dispoziţie mai multe variante pentru a face un prim unsprezece. Acum am probleme că sunt mai multe variante, am de unde alege”, spune Grigoraș. Ungurușan, care a fost suspendat la ultima partidă a Pandurilor, va reveni în echipa standard, acolo de unde, foarte probabil, va dispărea Cardoso, asta dacă nu Grigoraș se va gândi să-l încerce din nou în atac exasperat de ratările enorme ale atacanților săi.

Gândurile negre ale retrogradării au dispărut

Deși recunoaște că, după o serie de meciuri în care Pandurii n-a convins în joc și nici rezultatele n-au mai fost de partea lor, Grigoraș spune că odată cu succesul din meciul cu FCM Târgu Mureș s-au risipit emoțiile retrogradării: „Sunt încrezător că vom scoate un rezultat pozitiv la Mediaș. Nu ştiu ce va fi, dar îi simt pe băieţi descătuşaţi. Acum nu mai e cazul să ne gândim la evitarea retrogradării, deşi la un moment dat îmi trecuse un gânduleţ prin cap că putem ajunge în acele lupte din subsol”, a mai declarat Grigoraș. Înaintea etapei cu numărul 27, Pandurii ocupă locul 8 în Liga I, cu 39 de puncte, la două puncte de U Cluj și la trei puncte de Oțelul, locul 6 fiind în continuare accesibil echipei gorjene, deși programul ultimelor opt etape este unul dificil, cu cinci deplasări și doar trei meciuri pe teren propriu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.