Cârciumare, data viitoare când aranjezi un concurs nu uita…
Cârciumare, data viitoare când aranjezi un concurs nu uita…
Povara Brâncuşi25 octombrie 2010

1. Să nu afle toată lumea cu o lună jumate înainte că Ovidiu Popescu va câştiga concursul.

2. Să vorbeşti cu cineva (Teodora şi Lory ar fi de vis!) să-i facă proiectul managerial lui Ovidiu Popescu, altfel – ştiindu-se dinainte câştigător – se apucă de el în ultima zi, nu îl termină la timp, îl depune după termenul limită, află ăia de la GORJNEWS, singurul ziar care, cel puţin pentru tine, nu (mai) e de vânzare, şi te fac iar de cacao. Or, un articol în GORJNEWS se curăţă cu 7 – 8 emisiuni de televiziune plătite, de-alea de te ung pe tine la suflet, despre măreţele tale înfăptuiri.
3. Roag-o pe Cornelia Fometescu, şefa Serviciului de Resurse Umane, să încerce, chiar dacă e sictirită şi rutinată, să respecte regulamentul concursului, măcar în punctele esenţiale. De exemplu, să nu mai bage actele de studii ale candidatului în acelaşi plic cu proiectul de management, din moment ce identitatea autorului trebuie cunoscută de comisia de evaluare doar după notarea proiectului. Dacă nu mă crezi, deschide plicul lui Andrei Novac şi vei găsi actele de studii cu numele în clar vraişte peste proiectul lui de management.
4. Când îţi întrebi subordonaţii luni dimineaţa, la operativă, până la ce oră se primesc, legal, dosarele, şi ei te mint că până la 16.00, întreabă-te ce ai avut în cap de te-ai înconjurat, primar de zece ani peste Târgu Jiu, de specialişti unul şi unul. Dar nu te supăra pe ei, sunt ai tăi, tu i-ai ales, atâta pot.
5. Când expiră termenul limită legal pentru primirea dosarelor candidaţilor, zi-le şi tu să facă  un proces verbal, să-l închidă, să-l semneze, să facă dosarele pachet şi să le pună în braţe comisiei de evaluare, pe semnătură. Şi, mai ales, Cârciumare, spune-le să nu mai primească dosare pentru că e ilegal.
6. Dacă termenul de primire a dosarelor a expirat la ora 12 şi un ziarist de la GORJNEWS le întreabă pe Ramona Evulescu şi Cornelia Fometescu la 13.45 câte dosare au primit, învaţă-le să mintă coerent şi, mai ales, să mai adauge unul, din burtă, pe-al lui Ovidiu Popescu, că în câteva zile termină şi el şi sigur îl aduce.
7. Spune-i lui Cornelia Fometescu că dacă o caută, sfios, preşedintele comisiei de evaluare, Gheorghe Nichifor, la 14.30, nu are voie să nu-i spună câte dosare a primit şi, mai ales, nu are de ce să mai urce la tine în birou ca să-i confirmi tu dacă le-a numărat corect sau nu. Din contră, aşa cum îţi scrisei mai sus, are obligaţia legală de a i le înmâna pe bază de proces verbal, încheiat la ora 12, când Ovidiu Popescu, coincidenţă, era în focurile creaţiei.
8. Când apar din senin încă patru dosare după ora limită de înscriere şi Ramona Evulescu spune că s-au găsit în alt birou, pune-ţi în temă cei trei angajaţi din acea încăpere să nu mai spună că habar n-au şi că nu la ei s-au depus dosarele.
9. Ai grijă să fie Liviu Andrei plecat din oraş că, prefect şi vigilent cum îl şti, se apucă să-ţi conteste concursul în instanţă şi te trezeşti cu el anulat.
10. Gândeşte-te aşa, după puterile tale, dacă nu era mai bine să fi făcut, cum ai promis, concurs naţional, şi ca măcar în postul ăsta să nu fi pus un specialist de-ăsta, de-al tău, senzaţional de extraordinar.

6 COMENTARII
  • kiki 26.10.2010 la ora 12:32 pm
    asul din maneca este la dom primar
  • justitiarul 26.10.2010 la ora 13:35 pm
    cata incompetenta,cata nesimtire,ce tupeu si stil mafiot au niste oameni,care profita de prostia si ignoranta ,majoritatii.
  • VETA 26.10.2010 la ora 14:36 pm
    criminalii lui CARCIUMAR, omoara amaratii de caini, pe capete. astazi, de SF. ZI DE SARBATOARE, in zona 1 MAI, str. BARANDUSEI, ATAT DE CRIMINAL AU PROCEDAT, CA RUPSERA CAPUL LA UN AMARAT DE ANIMAL, NEVINOVAT, A CARUI MICA GASCA, a fost otravita cu cateva saptamani in urma.CRIMINALI, NENOROCITI, PLATITI DE CARCIUMARU. O AMARATA DE ALEE FOSTA BRANDUSEI, CU SFARSIT DUPA TERMINAREA BLOCULUI, INEPAND GARDUL AFACERISTULUI LEMNARU - HOTEL ANA -, AU TRANSFORMAT-O IN STRADA: STR. BRANDUSEI, CU SFARSIT IN PROPRIETATEA LEMNARU. NE-A OBLIGAT SA DEMOLAM GARAJELE, SCOPUL FIIND DE A FACE, PRINTRE BLOCURI, CIRCULATIE PENTRU UTILITATILE LUII LEMNARU. SA NU MAI STEEA AFACEERILE DUMNEALUI, PE BULEVARDUL AGLOMERAT DE MASINI. BANUUL JOACA SI TRANSFORM. LA POLUL OPUS, S-A AMPLASAT INTR-O POZITIE REZONABILA SI TOV. FOST/ESTE SUBPREFECT ARRJOOCA!!!???? SI ASTA FACANDU-SI PORTII LARGI, CU IESIRE IN STR. BARANDUSEI. ACUM 2 ANI, O FIRMA A LUCRAT CANALIZAREEA PTR. LEMNARU, INSTALAND CONDUCTE PARALELE CU BL. 3, IN SPATE, INSTALARE FACUTA DE MANTUIALA, NU LA ADANCIMEA NORMALA. DE FIECARE DATA CAND PLOUA, CANALIZAREA SE INFUNDA, MIZERIA IESE LA SUBSOLUL BLOCULUI NOSTRU, BL. 3. TOATA VARA AM STAT CU PUTOAREA DE KKT PE SCARA. ADESEA PLATIM, DIN BUZUNAR, DIVERSE PERSOANE SA DESFUNDE MIZERIA. APROBARILE, TOT DE CARCIUMARU S-AU DAT. PENTRU LEMNARU. VENITI DRAGI REPORTERI SI FILMATI.
  • VARA LA TARA 26.10.2010 la ora 17:12 pm
    CITIT SI VETI VEDEA CATA ASEMANARE IZBITOARE GASITI IN VERSURILE DE MAI JOS. SE AUDE CA UN OM POLITIC DE PRIN PARTEA LOCULUI VA AVEA IMN DE CAMPANIE ACEASTA MELODIE CU VERSURILE DE MI JOS... DOAR PENTRU UN ...”Hot de Carciumar...” VARA LA TARA Locuinta mea de vara E la tara ... Acolo era sa mor De urat si de-ntristare Beat de soare Si parlit ingrozitor! Acolo, cand n-are treaba, Orice baba Este medic comunal. Viata ce aci palpita E lipsita De confort occidental. Nu exista berarie, Nici regie ... Doar un hot de carciumar Care are marfa proasta Si-o nevasta Ce se tine c-un jandar'. Cand te duci pe drumul mare La plimbare Este praf de nu te vezi: Trec, miscand domol din coada, Spre livada Ale satului cirezi. Si te poarta sub escorta O cohorta De tantari subtiri la glas, Inzestrati la cap c-o scula Minuscula, Cu pretentie de nas... Cand se ia cate-o masura, Lumea-njura Pe agentul sanitar Si-l intreaba fara noima: "CE-AI CU NOI, MA? PENTRU CE SA DAM CU VAR?" Ale satului mari fete Fara ghete Ies la garduri pe-nserat... (Am vazut aici-ntr-o noapte Niste fapte Care m-au scandalizat!) Dar in zori incep cocosii Pacatosii, Ca sa faca iar scandal, Sa te saturi de viata Si dulceata Traiului patriarhal! D-aia zic eu, prin urmare, Vorba mare: Ca de-acuma, sa ma tai, Nu-mi mai trebuie alta cura In natura Sa ma duceti cu alai! Mearga pictorii la tara Ca sa piara De caldura si de praf! Mie dati-mi strazi pavate, Maturate, Dati-mi cinematograf! Dati-mi, dati-mi strada-ngusta Unde gusta Omul viata mai din plin, Cu trasuri, femei cochete Si cu fete Incaltate cel putin!
  • marjory 26.10.2010 la ora 18:43 pm
    Carciumaru si Lemnaru???? de ce insulita nu a mai fost amenajata cum a promis primarul si a fost data lui Lemnaru???
  • gore din chitila 26.10.2010 la ora 19:40 pm
    In criza morala si material in care se gaseste Roamnia este normal ca d-l Circiumaru ( un nume ce ne aduce aminte de schitele lui Caragiale) sa zse comporte asa. Trebuie spus ca domnia sa este exponentul boborului care l-a ales si i-a incredintat destinele urbei. Intr-o forma prozaica ar suna cam asa: la asa cap asa caciula.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.