Cârciumaru, acuzat de trafic de influență asupra procurorilor
Cârciumaru, acuzat de trafic de influență asupra procurorilor
Investigatii3 octombrie 2013

Altădată un reper, un pol de echilibru atât la nivelul administrației județene cât și în plan politic, Florin Cârciumaru pare a fi intrat, în ultimele luni, într-o degringoladă din ce în ce mai accentuată, cu licitații trucate și, apoi, anulate la Primăria Târgu Jiu, cu declarații publice contradictorii, de la o oră la alta, cu tot mai mulți primari PSD care nu-l mai iau în calcul și care-l privesc ca lider maxim pe președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu.

Felul în care au reacționat, public, o parte dintre liderii PSD Gorj, față de Cârciumaru, după recenta sa demisie din Adunarea Generală a Acționarilor de la Pandurii, era greu de anticipat cu câteva luni în urmă. De departe, cel mai vehement a fost Cosmin Pigui, președintele PSD Peștișani, care, în calitate de ziarist și lider de opinie, l-a susținut acerb pe Cârciumaru încă de la debutul său în politică.

Pigui îl face pe Cârciumaru „fricos” și „trădător”

Invitat la TV Sud, la „Ora adevărului”, Cosmin Pigui s-a dezlănțuit într-o serie de atacuri la adresa președintelui PSD Gorj:

„Cine l-a ținut în brațe pe Marin Condescu? L-a ținut Florin Cârciumaru.

(…) Vis-a-vis de faptul că și-a schimbat Cârciumaru optica, acesta, la presiunile unor colegi de partid, a cedat, dar va vrea, probabil, să-și pună vreo paparudă acolo în AGA, pe care să o manevreze și care să meargă în același sens, pentru că este atât de dubios pentru mine că domnul primar de Târgu Jiu îl susține pe Condescu până în pânzele albe, în condițiile în care toți urlăm cât se fură la Pandurii.

(…) Sută la sută, domnul Cârciumaru a participat la discuții, a fost de acord, pentru că Marin Condescu are un ascendent asupra sa, și știe să-l manevreze, să-l convingă să facă tot ce vrea el, mai ales că, în ultima perioadă, Condescu se comportă ca un milog, un om care nu mai prea are multe șanse, e un om hărțuit, disperat, care cere milă în toate părțile.

Domnul Cârciumaru nu are curaj să dea declarații, de aceea a făcut anunțul privind retragerea din AGA de la Pandurii printr-un comunicat de presă. Cârciumaru a făcut o greșeală fantastică, și-a pus în cap tot PSD-ul, pentru că tot timpul și-a trădat partidul în favoarea PDL-ului. Și acum a promovat tot un pedelist.

A dat acel comunicat de presă de frică, de frica prostiilor pe care le-a făcut. (…) Semnează ca primarul orice hârtie pe care i-o pune în față Condescu.”

„Acuz imixtiunea lui Cârciumaru în actul de justiție”

În aceeași emisiune, Pigui a susținut că împotriva lui Marin Condescu, președintele clubului Pandurii Tg Jiu, s-ar fi deschis zeci de dosare penale, care ar fi blocate ca urmare a intervențiilor lui Cârciumaru asupra procurorilor: „Marin Condescu are zeci de dosare la parchet, care sunt, în momentul de față, blocate. Acuz chiar pe domnul Cârciumaru pentru faptul că aceste dosare sunt blocate, acuz imixtiunea sa în actul de justiție.”

Prunariu: „Cârciumaru să dea explicații!”

Tot la TV Sud, Mihai Prunariu, fostul președinte al PPDD Gorj, acum membru PSD, a întărit că primarul Târgu Jiului datorează explicații atât propriului partid cât și presei:

„Dacă domnul Cârcumaru a fost părtaș la numirea lui Liviu Andrei, are o mare problemă, din punctul meu de vedere.

(…) Florin Cârciumaru trebuie să dea explicații și mass-mediei, și celorlalți membri ai PSD. Trebuie să spună, să se justifice, care au fost toate aceste argumente de a-l susține, în permanență, pe Marin Condescu și, până la urmă, de ce a făcut această retragere și pentru ce, și trebuie să înțeleagă și domnul primar că nu ai voie să acoperi pe cineva, indiferent de ți-e frate, dacă vrei să respecți legea.”

Pecingină: „Condescu persistă în prostie!”

Gheorghe Pecingină, un alt lider al PSD Gorj, venit la pachet cu Prunariu, de la PPDD, a avut cuvinte mai meșteșugite pentru Cârciumaru:

„Toată lumea știe legătura pe care o are Marin Condescu cu Florin Cârciumaru, și, pentru a nu fi pus în aceeași oală, a preferat să se retragă, pentru că Marin Condescu, așa cum spunea și domnul Călinoiu, și în al 12-lea ceas continuă să persiste în prostie.

(…) Cred că prin această demisie și-a și demonstrat și punctul de vedere, și poziția, cu siguranță în partid sunt foarte multe voci, și, probabil, o să dea lămuririle corespunzătoare în cadrul partidului. A renunțat la poziția din AGA de la Pandurii tocmai pentru a nu mai exista suspiciuni că îl acoperă pe Marin Condescu.”

4 COMENTARII
  • liviu 03.10.2013 la ora 10:19 am
    Asa! Si,care-i problema?
  • vasile v 05.10.2013 la ora 21:32 pm
    Cine sunt aceste nulitati de iicer ei socoteala lui Carciumaru. Ce merite au ei in PSD si cat au muncit ei in PSD sa aiba dreptul sa vorbeasca. Pigiu a venit de cateva luni si vad ca, cu un tupeu ce duce catre nesimtire isi permite sa aduca acuzatii sefului de partid. Niste nemernici care cred ca vor primii riposta cuvenita din partea activistilor adevarati ai PSD.
  • NIK SPUNE 10.10.2013 la ora 20:37 pm
    ba [vasile v spune]tu spui numai prosti ,dar sa vede clar ca domnul Carciumaru a devenit un rechin al gorjiului,si eu cred ca acest om sa plictisit.ca primar,si clar ca el ai tine parte lui Condescu...DOMNUL PIGUI ARE MARE DREPTATE....
  • liviu 16.10.2013 la ora 10:42 am
    Va rog sa-i corectati greselile de gramatica lui"NIK",eventual trimiteti- la alfabetizare.Altfel va face de rusine cu.....prosti,gorjiului,sa plictisit,ai.Despre Pigui?Un *******,ce face pe Sfantu,in schimb e un ****** sub"acoperire".Asa ca ,sa nu mai credem in toti neica NIMENI.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.