Cârciumaru face afaceri cu ȚEPARI, pe bani europeni. Eterna victimă: Brâncuși!
Cârciumaru face afaceri cu ȚEPARI, pe bani europeni. Eterna victimă: Brâncuși!
De cititInvestigatiiUltra - Scurte13 august 2015


Deși este urmărit penal de DNA pentru luare de mită și abuz în serviciu, primarul Târgu Jiului, Florin Cârciumaru, refuză să se potolească și să respecte legea măcar în ultimele sale luni de mandat. S.C. IGNIFUG PREST S.R.L. a țepuit 38 de firme (!!!), dar asta nu l-a împiedicat pe Cârciumaru să o contracteze pentru a amenaja, pe bani europeni, viitorul sediu al Centrului Internațional de Informare și Promovare Turistică ”Constantin Brâncuși”. Lucrările trebuiau finalizate în data de 16 iulie a.c., dar par să nici nu fi început.
gunoaie centru brancusi
Clădirea arată jalnic, în curte tronează un maldăr de gunoaie, iar lacătul de pe poarta de acces n-a fost descuiat de foarte mult timp.
lacat
Este revoltătoare încăpățânarea cu care Cârciumaru drenează spre firme de partid chiar și banii europeni ce ar trebui cheltuiți pentru ca Ansamblul Brâncuși să fie scos la lumină.
Numeroase localități din Gorj, unele fără niciun fel de obiectiv turistic, au profitat de linia de finanțare deschisă de Uniunea Europeană și au inaugurat de mult timp centre de promovare turistică similare. La spartul târgului, echipa lui Cârciumaru s-a trezit din letargie și a conștientizat că este de bun simț ca la Târgu Jiu să înființeze un centru național de informare și promovare turistică. Pentru a vă face o idee, puteți vedea ce s-a reușit, pe aceeași linie de finanțare, în alte zone ale țării, în care primarii nu sunt mână în mână cu afaceriști țepari. Deci, dați click pentru a vedea centrele naționale din Arad, Bihor, Cluj și Tulcea.
centrul brancusi
Tipic pentru lipsa de viziune a funcționarilor din Primăria Târgu Jiu, pentru găzduirea centrului național a fost aleasă o clădire urâtă cu spume, total improprie, situată pe o străduță de lângă Prefectura Gorj, pe care turiștii pot ajunge doar din greșeală, deși ar trebui să se informeze în legătură cu frumusețile Gorjului. Balamucul este total în momentul în care aflăm că acea clădire a funcționat ca sediu … PSD. Pentru conservarea comunismului încrustat în pereți, e posibil ca viitorul Centru Brâncuși să fie vopsit tovărășește, în roșu aprins. Revenind la primarii din alte zone, trebuie spus că ei au ales nu foste sedii de partid, ci clădiri cu caracter de monument istoric. panou regio
La sfârșitul anului în curs, întregul Centru trebuia să fie funcțional, conform obiectivelor declarate, dar acest lucru devine deja imposibil. Clădirea trebuia predată, la cheie, în data de 16 iulie a.c., dar imobilul arată ca după război și în zonă nu se mișcă absolut nimic.
termen finalizare
Întreaga explicație a acestei situații de folosire frauduloasă a banilor europeni o găsim în dosarul de insolvență al S.C. IGNIFUG PREST S.R.L., aflat pe rolul Tribunalului Gorj. Firma cu care Cârciumaru îl batjocorește încă o dată pe Brâncuși a țepuit nu mai puțin de 38 de societăți comerciale!
lista firme tepuitelista firme tepuite
Întrucât Centrul Internațional de Informare și Promovare Turistică ”Constantin Brâncuși” nu va fi finalizat în termenul convenit cu Uniunea Europeană, este posibil ca autoritățile locale să fie obligate să returneze întreaga finanțare aprobată.
La debutul cercetărilor inițiate de DNA asupra Teodorei Ciobanu,  surse judicare au precizat că aceasta își vânduse inclusiv fostul post de director al Direcției de Protecție Socială, primit de la Cârciumaru, întrucât i se promisese ferm că va fi instalată la conducerea noului Centru Brâncuși. Deși era limpede pentru toată lumea că cel care-i făcuse o astfel de promisiune este primarul Cârciumaru, doar Teodora Ciobanu a fost trimisă în judecată. Cel puțin deocamdată, nu există date referitoare la disjungerea unei cauze penale cu privire la Florin Cârciumaru, protectorul dintotdeauna al Teodorei Ciobanu.
Cu toate acestea, primarul s-a repliat rapid, și a promis deja postul de director al noului Centru Brâncuși unei alte activiste PSD, pe care doar culoarea politică o recomandă pentru acest post. Este limpede, așadar, că batjocorirea lui Brâncuși va continua, la Târgu Jiu, până în ultima zi din mandatul acestui primar iresponsabil.
În mod normal, Departamentul de Luptă Antifraudă are obligația legală de a se autosesiza pentru cercetarea modului în care se derulează acest proiect finanțat din banii Uniunii Europene.

2 COMENTARII
  • ilie 14.08.2015 la ora 0:56 am
    Acel sediu fost al PSD trebuie amenajat pentru a ascunde o alta magarie facuta cu banii care au fost cheltuiti de PSD tot pentru amenajarea lui. Banii au fost cheltuiti dar sediul nu a fost terminat.
  • gorjanul 14.08.2015 la ora 9:31 am
    Putin mai multa atentie domnu' ,,,,,,,observati ca lacatu' e de forma , nu sta atarnat decat intr un belciug . Probabil ca de capatul celalalt al lantului o sa stea dom' primar nea' Florin care ,,,,,inca este .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.