Cârciumaru, haiduc de modă nouă: ia de la săraci şi dă la bogaţi
Cârciumaru, haiduc de modă nouă: ia de la săraci şi dă la bogaţi
Investigatii19 aprilie 2010

Povestea spusă pe scurt o puteţi vedea aici:

[youtube]Zlr1VHMHGxM[/youtube]

Carevasăzică, dacă te cheamă Radu Angheloiu şi eşti vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, primarul Florin Cârciumaru se face luntre şi punte şi îţi retrocedează teren cu vedere la strada mare, vinzi din el, faci un ban-grămadă, dar tot îţi mai rămâne şi pentru fratele de la SNLO, să-şi ridice mândreţe de vilă.

Dacă eşti fiul unui om simplu, fost prizonier de război ani în şir la ruşi, expropiat dintr-un moft al lui Ceauşescu, îţi petreci a cincea parte din viaţă prin tribunale, judecându-te cu Primăria Târgu Jiu, să-ţi recapeţi terenul. În cele din urmă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie te repune în posesie, dar calvarul e abia la început. Terenul tău a fost încălecat de cotizanţi de frunte ai PSD şi aşa va rămâne. Cârciumaru îţi trimite scrisori de despărţire în care îţi spune fără probe că eşti, tot tu, hoţ, că ţi-ai furat singur documentaţia de la Serviciul de Urbanism, deci nu-ţi mai poate da autorizaţie de construcţie să-ţi faci un chioş pe terenul tău.

Nicolae Bâlteanu şi Liviu Diaconu, patronii S.C. RODNA S.A., s-au născut cu stea în frunte: deşi produc minim 25 de milioane de lei vechi zilnic din parcarea de la Piaţa Mare, la Primărie nu plătesc, oficial, decât două milioane! Primăria nu se plânge, deşi e full de datorii. E prejudiciat interesul public, patronii RODNA nu-mi amintesc să fi făcut vreo sponsorizare vreodată, să fi dat vreo bursă la vreun elev supradotat sau cu dizabilităţi. De ce se merge, atunci, înainte cu un astfel de contract? De ce-i lasă Cârciumaru să mulgă parcarea din Piaţa Mare, care aparţine, de drept, unor amărăşteni? Pentru că la nevinovatul nostru primar şi la PSD Gorj ajunge smântâna, de-aia!

Dacă nu te cheamă Radu Angheloiu, degeaba faci plângeri pentru tulburare de posesie, împotriva S.C. RODNA S.A.,  la IPJ Gorj şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Degeaba ai noroc de un expert contabil care povesteşte negru pe alb unui judecător haosul din contabilitatea S.C. RODNA S.A. şi cum se produce evaziunea fiscală. Judecătorul e băiat orientat şi numeşte rapid un alt expert, orientat şi el. Primul expert e vinovat că şi-a făcut datoria şi s-a lăsat ameninţat de Liviu Diaconu.

Cam asta este povestea. Voi reveni în curând cu documente şi cu punctele de vedere ale Primăriei Târgu Jiu, S.C. RODNA S.A., IPJ Gorj, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, Judecătoriei Târgu Jiu, Gărzii Financiare Gorj, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj. Majoritatea, instituţii putrede, de decor, în caterinca aceasta de stat de drepţi înaintea oamenilor de afaceri care mulg oraşul, nederanjaţi de nimeni şi de nimic.

Era să uit: consilierilor locali de la PDL şi PNL le urez un sincer „somn uşor!” pe mai departe. De bună seamă că niciunul nu doarme pe degeaba. Tăcerea şi complicitatea fiecăruia au preţul lor.

6 COMENTARII
  • bibi 20.04.2010 la ora 8:27 am
    sa nu uiti si de complexul de distractie din parcul central al "patronului" buleac , concesionat tot pe 2 lei pe an, si de apa neplatita folosita la bazin vara, pretin cu carcimaru
  • pt bibi 20.04.2010 la ora 9:50 am
    buleac nu este prieten cu primarul, este asociat in afaceri cu d-ul mantog, doar mantog i-a "rezolvat" acestuia suportul pt ecranul publicitar de la piata mare, sau radio infinit, sau altele prin minerit.... se lauda buleac cu prietenia lor si spune raspicat ca astia de la PD-L ii sunt "parteneri" nu PSD-isti... ca astia nu stiu ce vor de la viata, nu au interese, sunt niste fraieri, si asa este ca doar l-au scos de la organizarea zilelor orasului si nu mai aduce trupe pe 2 lei si de 2 lei, acum merge la Rovinari, .... si alte si imi este scarba!!!!! si mai apare in schema si Gabi Sanda vicele, cu el are relatii nu cu primarul dar voi dati in primar ca doar nu va intereseaza postul lui Sanda care se retrage...
  • cetateanu 29.04.2010 la ora 8:28 am
    e cam adevarat ce se zice... continuati si vedeti ce se intampla si cu firmele lu Sarcina.. ca a acaparat tot in judetu asta si nu plateste nimic la stat. el plateste la oamenii care trb sa-l controleze, ca e mai ieftin asa. angajatii nu au platite contributiile sociale, de somaj. cand ii da afara nu beneficiaza de nimic. la doctor daca se duc n-au cum sa ia adeverinta, ca nu se plateste.. si altele ... licitatii aranjate etc. e adevarat, e mai complicat sa te iei de Sarcina, ca te urmareste pana te scoate de pe piata - chiar si in presa pompeaza bani, imediat ce vede ca se ia unu de el
  • gore din chitila 30.04.2010 la ora 17:45 pm
    Un comunist *** si ***. Infara de a fi vopsit bordurile cu var si de a fi agatat flori pe toti stilpi din oras n-a facut mai nimic pentru urbe. N-a fost capabil sa atraga nici-o investitie serioasa in acest oras.De altfel la asa cap asa caciula. Voi l-ati ales.Unde sunt oameni de altadata ai Gorjului? Va meritati soarta cu *** pe care l-ati ales.
  • dan 01.05.2010 la ora 5:35 am
    la curtea de conturi e toata mizeria.de ce nu controleaza smecheriile care se fac la toate directiile sau serviciile din aceasta institutie.?de acolo se acopera toate magariile.
  • justitiarul 02.05.2010 la ora 15:03 pm
    as dori sa incepeti o ancheta in legatura cu titlul de doctor inginer al fostului subinginer devenit inginer devenit doctor devenit doctor inginer si ce-o mai deveni.cand a avut asta timp sa studieze ,sa cerceteze,sa mearga cu faimoasa agenda prin multimea ce cu siguranta dr.ing.crede ca nu-i ajunge nici la degetul mic.HALAL.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.