Cârciumaru le-a dat o cameră. Cine le-o mobilează?
Cârciumaru le-a dat o cameră. Cine le-o mobilează?
Altele20 ianuarie 2012

În urmă cu circa şapte luni, Ziarul de Investigaţii GORJNEWS făcea publică situaţia critică în care se aflau soţii Ion Traşcă şi Gabriela Stancu. Fără adăpost, cu o fetiţă de 6 ani, Andreea, de crescut şi alta plecată în ceruri după numai o lună de la naştere, omorâtă de sărăcia lucie pe care abia apucase să deschidă ochii. Pentru că nimeni nu le oferă un loc de muncă, Ion Traşcă şi Gabriela Stancu încearcă să-şi ducă zilele vânzând ziare. Din istorisirile lor, mai bine de trei ani au bătut la porţile Primăriei Târgu Jiu, cerşind un adăpost. La şapte luni de la apelul nostru public adresat primarului Florin Cârciumaru, cele trei suflete au primit o cameră în căminul-internat al Grupului Şcolar Transporturi Auto din Târgu Jiu. Un pas foarte mare înainte pentru această familie şi un ajutor la care, după atâta timp, nu mai sperau. Pentru că cei trei au acum un adăpost, GORJNEWS mulţumeşte public primarului Florin Cârciumaru şi directorilor din Primăria Târgu Jiu care s-au implicat în soluţionarea acestui caz.
I-am vizitat la o săptămână de la instalarea în micul lor paradis. Am găsit acolo, cu tristeţe, doar un pat improvizat, în care, cu siguranţă, cei trei dorm cu rândul, o cârpă în geam şi o pătură întinsă pe jos, într-un colţ. Atât. Imaginile fiind edificatoare, alte cuvinte devin de prisos.

Pe această cale, facem apel public la autorităţile municipiului Tg Jiu şi ale judeţului Gorj, la oamenii de afaceri din judeţ, să doneze o fărâmă din prosperitatea lor pentru  ca cele trei suflete năpăstuite de soartă să-şi poată procura minimul necesar subzistenţei. Cei care doresc să-i ajute îi pot găsi fie în căminul-internat al Grupului Şcolar Transporturi Auto din Târgu Jiu, fie în intersecţia PETROM din Zona Abator, unde vând ziare.
Noi le mulţumim de pe acum, în numele lor.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.