Cârciumaru, mărire și decădere. Zeus de Târgu-Jiu a ajuns bolovan pe murături!
Cârciumaru, mărire și decădere. Zeus de Târgu-Jiu a ajuns bolovan pe murături!
De cititOpiniiUltra - Scurte28 mai 2015

DNA-ul a trecut prin Târgu-Jiu precum acceleratul prin haltă, dar s-au găsit destui să transforme povestea ori în nuntă, ori în înmormântare. Până la urmă, DNA-ul nu a făcut decât să dea, în sfârșit, curs unei sesizări. Nimic mai mult. Faptul că au avut loc percheziții în biroul și la domiciliul primarului Cârciumaru nu îl transformă pe acesta în condamnat, în vinovat. Oricine poate fi cercetat în urma unei reclamații, este un lucru firesc. Ei, bine, tocmai de aceea nu am înțeles băieții cu nunta, dar nici pe cei care au bocit ca la o înmormântare. Îi las pe aceștia, pentru că m-am obișnuit cu perversitatea umană mai mult decât cu lumina zilei, și vorbesc despre primarul Cârciumaru.
Acesta continuă să facă gafă după gafă, să mă uimească, pe mine, un simplu muritor, om fără funcții, fără firmă, fără averi, fără, fără, fără… Dar sunt, încă, un cetățean al acestui oraș, domnule Cârciumaru, o persoană care vrea să mai aibă dreptul la opinie. Probabil, domnule primar, sunteți surprins de slaba reacție a celor pe care îi credeați devotați dumneavoastră până la cer și dincolo de el. Nu prea au sărit să vă ia apărarea! Este rezultatul activităților domniei voastre, de zi cu zi, domnule Cârciumaru.
Ați adunat în jurul dumneavoastră oameni care v-au cultivat cultul personalității, dar v-au băut mințile cu fiecare vorbă mincinoasă pe care vi-o spuneau. Așa ați ajuns să fiți Zeus al acestui oraș, să considerați că nimeni nu mai are dreptul să spună o vorbă care v-ar atinge imaginea. Vă reamintiți cum ați repezit politicianul ce v-a reproșat modul în care s-a realizat canalizarea orașului? Deși apa băltește pe străzi la prima ploaie, dumneavoastră ați dat cu pumnul în masă, ați vrut liniște! Așa a făcut și Ceaușescu, și alții ca el.
Despre vorbele grele spuse la adresa unor jurnaliști nu mai pomenesc, mă amuză. Mă amuză faptul că poate ați ajuns la stadiul în care vă credeți nemuritor. E grav, domnule primar. E grav așa cum este situația acestui oraș, ajuns în faliment sub conducerea dumneavoastră. Da, primarul Cârciumaru este stăpânul inelelor în Târgu-Jiu și nimic nu-l absolvă de vinovăția unei drame pe care o trăiește o întreagă comunitate.
Prietenii dumneavoastră vă vând la orice colț de stradă, în orice cârciumă, prin Târgu-Jiu, București și aiurea. Da, știu de întâlniri între oameni de afaceri, ziariști și adversari ai dumneavoastră. Nu ați învățat nimic din pățăniile lui Nicolae Mischie? Oamenii de afaceri pot susține și alți politicieni, iar unii ziariști s-au săturat să vă slugărească pe ceea ce deja au obținut de la dumneavoastră. Vor mai mult. Doresc alt client de la care mai pot obține ceva. E atât de greu, domnule primar? Eu zic că nu!
nicolae-mischie
Clădirea în care lucrați se renovează fără autorizație, Teodora Ciobanu a fost reținută câteva zile, prin alte direcții sunt o grămadă de probleme, statuile sunt amplasate pe străzi fără avizele necesare, iar dumneavoastră nu știți nimic, domnule Cârciumaru!? Chestia asta cu „eu nu știu“ nu dă bine, dă impresia unui bolovan pe murături sau a unui om ce vrea să se exonereze de toate păcatele lumii. Multe nefăcute s-au întâmplat pe la noi… Vă aud vorbind despre ”renovarea” Coloanei Infinitului, dar, vai, domnule primar, la Târgu-Jiu nu au fost pedepsiți nici cei care au spălat cu jetul Poarta Sărutului. Am fost râsul lumii când la câțiva pași de Poarta Sărutului un cetățean a plantat straturi de ceapă! Oraș european, domnule Cârciumaru! De ce credeți că tot scădeți în sondaje deși – chiar și mâine – ați ieși din nou primar? Nu v-ați întrebat, sau nu vă pasă?
După tămbălăul cu DNA-ul, urmat de arestarea directorului Teodora Ciobanu, puteați ieși în public pentru a asigura cetățenii că vor urma evaluări drastice în toate structurile primăriei. Mai dregeați busuiocul, domnule primar, mai aminteați de primarul ce fura cascheta gardienilor publici care dormeau în post, dar observ că sfătuitorii dumneavoastră nu au idei, nici măcar nu vă atenționează că nu dă bine deloc deplasarea în Franța! Arătați oamenilor că nu vă pasă, „că focul e la Târgu-Jiu“, și edilul în Franța! Asta e realitatea!
Nu, nu vă amăgiți, nici pensionarii nu vă mai suportă. Nu toți sunt prezenți la chefurile dumneavoastră, vorbesc despre persoane ce nu își pierd mințile când vine vorba de o friptură și un șpriț de vin. Sunt oameni care suspină zilnic de dorul copiilor, plecați în lumea largă, pentru a câștiga o pâine. I-ați condamnat să moară singuri, domnule primar, și asta nu se iartă!
Știți, Primăria a garantat cu veniturile un credit… De curând. În condițiile în care creditul nu poate fi achitat la timp, subordonații dumneavoastră, angajații Edilitara, ai Poliției Comunitare și alții vor rămâne fără salarii. Credeți că oamenii nu și-au dat seama de asta, că nu se întreabă cum de a ajuns Primăria Târgu-Jiu fără terenuri cu care să garanteze anumite credite?
Știți, să vă mai spun una, ca simplu cetățean… Degeaba mergeți pe la stadion, majoritatea foștilor panduri nu vă mai înghit. Ați reușit să îi revoltați prin impunerea unor șefi, a unor oameni ce nu au făcut nimic pentru echipa de fotbal.
Despre tineret… Dumnezeu să vă țină în putere! Pentru tinerii până în 25 de ani nici măcar nu existați. Doar pentru câțiva membrii de partid și lipitori de afișe.
Am crezut în dumneavoastră, domnule primar, știți asta, dar nu umbrele oamenilor de altădată au falimentat acest oraș. Cine oare a fost și este Zeus în Târgu-Jiu, domnule Cârciumaru?
florin-carciumaru-2
P.S. Nimeni nu v-a întrebat, dar eu o fac. Probabil, o vor face și procurorii… Ce ați vrut să spuneți când ați declarat că fostul director Aparegio, Ion Popescu, și-a dat demisia pentru că nu a mai rezistat psihic?

5 COMENTARII
  • gorjanul 28.05.2015 la ora 7:54 am
    Iar va spun ca Statul nu a cheltuit degeaba banii cu scoala lui Daju ,,,, Felicitari Narcis , o adevarata ,,,,radiografie .
  • Narcis DAJU 28.05.2015 la ora 10:03 am
    @) gorjanul Textul este semnat de Aurel Măceșanu. Suntem mai mulți la Gorjnews, la fel de buni.
  • viorel 28.05.2015 la ora 11:32 am
    De Balteni nu se mai aude nimic? A taiat aproape 600 de facturi pe primarie in doar 8 luni!!!! Escrocul de primar a falimentat firma lui si acum vrea sa falimenteze si primaria.
  • Gabriela 28.05.2015 la ora 14:02 pm
    Referitor la Carciumaru care a facut numai rau orasului TG JIU adica intreaga industrie a ingropato si nu a fost tras la raspundere pt raul pricinuit cum de altfel a ingropat si,, Piata Centrala,,TG JIU.Asi dori totusi sa explice Carciumaru de ce in urma cu 2 ani la masa 25 din Piata Centrala sa pus o pancarda cu RAU PLATNIC?de catre Primaria TG JIU?Se poate verifica de catre organele competente ca la aceea data erau ft multi care erau RAU PLATNICI.Asi intreba pe Carciumaru daca mai tine minte cand sa prezentat la masa 25 insotit de Valculescu Marian si Nasaramba Ion amenintandu/ma ca am sa vad eu de marti in colo!si intradevar de marti incolo au curs nenumararele controale considerand ca sunt cea mai mare evazionista din Piata Centrala.L/asi mai intreba pe Carciumaru cine stapaneste pamantul Bisericii de la Vadeni care a fost proprietatea boierilor PLENICEANU?ca de altfel si izlazul Vadenului care au ajuns sa fie proprietari ciobanii de la Novaci?
  • Tudor Vladimirescu 29.05.2015 la ora 9:00 am
    Inconjurat de pupincuristi,lingai si incompetenti dom' primar considera ca Primaria si orasul sunt tarlaua lui.Nu , el e platit sa munceasca pentru cetateni si nu sa serveasca intereselor slehtei de hoti nesatuli plasati la toate esaloanele. Statuia Arethiei Tatarascu, statuia lui Nicolaescu,renovarea Coloanei, spalarea Portii Sarutului cu apa, urbanismul orasului, neincluderea Complexului Brancusi in patrimoniul Unesco, strazi peticite si raspeticite, atragere de investitori -zero, piete mizerabile, tiganie generalizata pe dig,pe BD.1 mai,in Piata mica,in Piata mare, apa gratis pentru potentatii regimului, gherete meschine amplasate peste tot,borduri peste borduri varuite rosu cu alb, hotarari de Consiliu pentru interesele personale ale consilierilor ,saracie si nivel de trai scazut al cetatenilor -acestea sunt "realizarile" Primariei si Consiliului Local Tg Jiu.Pana cand?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.