Cârciumaru repară trotuarele cu cinci minute înainte de a le demola
Cârciumaru repară trotuarele cu cinci minute înainte de a le demola
Investigatii15 noiembrie 2013

Trotuarele de pe Bulevardul Unirii din Târgu Jiu au fost cârpite pe banii publici ai Primăriei, deci pe banii noștri, ai tuturor, cu doar câteva zile înainte ca pavajul acela de marmură, care dăinuia de pe timpul lui Ceaușescu, să fie spart de tot cu pickamer-ul și înlocuit cu pavele moderne. De ce s-au mai făcut, atunci, acele reparații? Cel mai probabil, Cârciumaru și acoliții lui au avut nevoie de un pretext pentru a deconta câteva zeci de milioane pentru fiecare canciog de ciment spoit pe trotuar, înainte de a fi demolat.

Lipsa de transparență a Primăriei Târgu Jiu este deja cronică. În situația în care am cere devizul reparațiilor respective, mai mult ca sigur s-ar șterge un zero din suma reală și ni s-ar elibera o făcătură, nu o situație corectă a banilor cheltuiți inutil de Cârciumaru.

Apoi, se dovedește că edilii nu au niciun plan, nicio viziune, și abordează investițiile orașului cam cum se poartă cucoanele între două vârste cu părul lor. Adică și-l fac roșu lumea, verde marțea și blond miercurea. Dacă ne uităm atent la cârpelile fără nicio noimă pentru care se cheltuiesc bani în Târgu Jiu suntem tentați să credem că primarul se schimbă cu un altul la fiecare cinci minute. Doar așa ar putea fi explicată inconsecvența care se vede de la o poștă. De altfel, în acest an Cârciumaru n-a făcut două declarații la fel, pe același subiect. Ba a zis că va candida pentru o funcție în conducerea centrală a PSD, ba s-a retras, ba a ieșit din AGA de la Pandurii, ba a intrat, ba l-a amenințat pe Ciurel că va ajunge în pixul lui, ba a stat drepți în fața lui, ba s-a certat cu toată lumea pentru Condescu, ba a fost primul care, mai mult sau mai puțin teatral, l-a acuzat public, ba i-a băgat în ședință pe Prunariu și Pecingină, ba i-a scos. Și așa mai departe.

Nici nu sfârșiseră bine de peticit acele trotuare, că doreii de la Edilitara s-au și apucat de montat pavele noi. Apoi, au apărut alte dandanale. Pe trotuarul dinspre Colegiul Național Tudor Vladimirescu și Școala nr. 8 tocmai fuseseră puse pavele cenușii. La vremea respectivă, lui Cârciumaru îi căzuse cu tronc un producător de pavele cenușii. Întocmai ca acele cucoane, pe trotuarul paralel primarul și-a schimbat freza și a pus pavele vișinii. Mă rog, dacă te uiți și le compari mai pe întuneric, după ce iei niște prăjituri la bord și ți se ridică glicemia, ce-mi e cenușiul, ce mi-e vișiniul. Sunt leite la fel! Desigur că, la scurt timp, văzând că cele două trotuare sunt prea îmbrezate Cârciumaru a dat dispoziție și s-au scos pavelele cenușii pentru a fi înlocuite cu altele vișinii. E ok, numai că în Primăria Târgu Jiu ar fi bine să se consume prăjituri în schimburi, să țină, totuși, cineva legătura cu realitatea…

Bineînțeles că consilierii locali au fost întrebați de Cârciumaru, după ce lucrarea era pe jumătate gata, dacă sunt de acord să fie schimbate, cu 10 miliarde, bani publici, pavelele de fuseseră schimbate anul trecut. Niciunul n-a avut nimic împotrivă, de unde rezultă că altădată nici n-are rost să-i mai întrebe pentru că ei sunt de acord întrutotul cu mult iubitul și stimatul nostru primar, domnul dr. ing. Florin Cârciumaru.

Ce culoare s-o purta anul viitor, nu știm. Vom trăi și vom vedea.

3 COMENTARII
  • Adina 15.11.2013 la ora 8:37 am
    La gospodaria comunala totul se face dupa ureche, banii si gardulete vopsite prin Oras in culori tipatoare, Galben sau albastru care fac nota discordanta cu mediul, se Vede Lipsa unui designer urban, si o caramida trebuie Pusa cu gust si dupa un anumit plan. De aceea se Arunca banii aiurea. Apoi am Observat ca se incepe o lucrare si muncitorii sint lasati de capul lor Sa faca ce vor nu ii controleaza nimeni. Pacat, cunosc persoane in primarie care au un bun gust inascut, daca ar fi trimise la niste cursuri de specialitate in urban design orasul ar arata mult Mai bine si nici banii nu sr Mai fi irositi aiurea.
  • gorjanul 16.11.2013 la ora 20:07 pm
    Mai prapaditule de nea Florin , cum sa dai un milion douasute noua zeci si trei de lei vechi pe metrul patrat de pavele , fara tva , deci un milion sase sute de lei pe metru patrat ???? Mai nea' Florine , tu nu esti normal sau spagile pe care trebe' sa le dai mai departe au fost majorate ( indexate ) cu 400 % ?Dai inainte nea' Florine cu glicemia si spagile , tot inainte nea' Florine . Nea' Florine , parerea mea e ca prea abuzezi de rabdarea Insp sef al IPJ , cred ca prea multe suporta si din cauza lu' matale i se bate obrazul . Nu te juca cu rabdarea dlui , mai bine scrie pe o foaie alba o demisie .
  • vasilica 18.11.2013 la ora 16:04 pm
    nea primaru,lasane bre cu preturi din astea prohibite,fa ceva sa se vada,o parcare pentru noi astia care nu stam in centru si avem treaba acolo.mata nu vezi ca e plin de masini si nu avem pe unde mai parca? si inca ceva,reguleaza i si pe astia cu numere de bulgaria ca nu partucipa la bugetul local. si hai mai repede cu molurile cu dedemanul cu fabrica de anvelope si de cartuse ca ne gasesc dreacii domle cu dezvoltarea asdta galopanta!!!ZAU,PUNETE PE TREABA
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.