Cârciumaru trece la PDL cu tinicheaua de la Băsescu în piept şi dosare penale în coadă
Cârciumaru trece la PDL cu tinicheaua de la Băsescu în piept şi dosare penale în coadă
Opinii16 decembrie 2011

Senatorul Ion Ruşeţ, zis Gogu – Piticul, se opune inutil

Sunt încă foarte mirat de prostia viscerală şi aproape unanimă a presei locale, care a fost definitiv sedusă de anunţul conform căruia primarul Florin Cârciumaru a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu şi înaintat la gradul de “Cavaler”. De altfel, orice prilej de a aduce osanale şi a-l adula pe Cârciumaru este folosit la maxim de leşinăturile fără creier care se autointitulează ziarişti. Cum găsesc un motiv să-l laude, pupincuriştii slobozesc ţipete orgasmatice, înghiontindu-se unul pe altul, să-şi facă loc, să ajungă cât mai în faţă, să fie auziţi cât mai bine de primar, să fie remarcaţi şi să primească un oscior cât mai îmbrăcat.

Întâi l-a decorat pe Varia, apoi pe Cârciumaru

E nevoie de o minimă informare şi de foarte puţină minte, ca să pună cap la cap nişte lucruri. Acelaşi preşedinte iresponsabil, l-am numit pe Traian Băsescu, l-a decorat în februarie a.c. pe Radu Varia, demolatorul Coloanei Infinite, ridicându-l la gradul de Comandor, pentru „contribuţia personală la îmbogăţirea patrimoniului cultural românesc şi universal”. Adică, cel care a sfârtecat şi a ciopârţit Coloana Infinită, simbolul primordial al românismului, a contribuit – după mintea lui Băsescu şi a consilierilor lui – “la îmbogăţirea patrimoniului cultural românesc şi universal”. Din momentul oficierii de către Băsescu a decorării lui Varia, eu nu-l mai iau în calcul în niciun fel pe preşedintele României. Doar mă aştept la ce-i mai rău din partea lui.
Acum, chiar dacă primarul Cârciumaru ar merita să fie decorat – şi nu contest asta – trebuie să te uiţi cu mare băgare de seamă la cine-l decorează, înainte de a te repezi să faci din asta un titlu de glorie. Repet, faptul că l-a decorat până şi pe Radu Varia pentru merite culturale e absolut suficient ca, cel puţin în materie de decorări, preşedintele Băsescu să nu mai fie luat în calcul.

Ruşeţ joacă la pitici

Revin la ce am mai spus: în ziare, ziariştii scriu după o lună ce află azi. Pentru că trăiesc din banii ălora despre care află. Pentru că nu ei fac ziarele lor, de capul lor. Posibil ca şi vânzătorii volanţi de ziare din Târgu Jiu să ştie în momentul de faţă că Florin Cârciumaru, după 1 ianuarie, pleacă din PSD. Asta nefiind opţiunea lui, ci a acelora care au ajuns să-l butoneze, din pricină de dosare penale. Cel mai afectat de posibila trecere a lui Cârciumaru la PDL e Ion Ruşeţ, cel care conduce teoretic organizaţia portocalie din Gorj. Un golan travestit în om de afaceri, cu ceva trecere prin ministerele lui Boc, mi-a zis deunăzi că Ruşeţ nu contează la Bucureşti. “Ce-ai, mă! Ăsta joacă la pitici. Nu există!“ Dintotdeauna, limbajul derbedeilor a fost mai expresiv şi mai concis decât al profesorilor universitari. Foarte pe scurt şi adevărat descris Ruşeţ, de golanul acesta: “joacă la pitici”!

Andrei vrea preşedinte de Consiliu Judeţean, cu voturi de la Cârciumaru

Eventuala trecere la PDL a lui Cârciumaru l-ar face şi mai inexistent pe Ruşeţ. În plus, n-am aflat pentru că nu m-a interesat, Cârciumaru ar intra în PDL pe filiera Liviu Andrei – Nicu Daviţoiu – Dorin Filip, grupare care pregăteşte de mult – în taină, dar ştie tot Târgul! – aruncarea din şa a lui Ion Ruşeţ. Cărţile sunt făcute ca Liviu Andrei să candideze în tandem cu Florin Cârciumaru. Adică, actualul prefect vizează şefia Consiliului Judeţean, la care speră să ajungă tras de locomotiva Florin Cârciumaru, candidat PDL la Primăria Târgu Jiu. Pentru că e foarte inteligent şi ager, ca orice luptător pe saltea, Liviu Andrei s-a şi dat în gât singur, deunăzi, într-o emisiune preparată de un post de radio local, când a anunţat ca posibilă candidatura sa la Consiliul Judeţean.
Ferindu-se de Cârciumaru ca de necuratul, Ruşeţ a lansat ideea că Emil Boc nu-l primeşte pe primarul nostru în PDL, lucru puţin probabil, şi l-a invitat să ia calea UNPR-ului.

Când Andrei nu mai avea aer, Ruşeţ a râs de el

Pe de altă parte, trece anul şi n-am apucat să premiez, la modul sincer, declaraţia de maestru a lui Ion Ruşeţ  la adresa lui Liviu Andrei. După ce prefectul a fost chemat, astă-toamnă, la Bucureşti, şi somat să demisioneze, s-a trezit vorbind public că speră că Partidul îl va susţine pentru un post de secretar de stat. În replică, Ruşeţ a spus: “Partidul îl susţine pe Liviu Andrei pentru postul de prefect, atât.”. În cele din urmă, băgăm de seamă că Andrei n-a mai fost demis, el păstrându-şi postul cam pe aceleaşi căi prin care un fost subofiţer şcolit la Câmpina, cu foarte mult loc liber în cutia craniană, continuă să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj.

Un om bun, în esenţă, dar din ce în ce mai singur


Dacă e adevărat că Florin Cârciumaru, un primar şi un om politic serios, în esenţă, a ajuns să bată pe la uşile altora, cred că e timpul să se uite mult mai atent la prietenii din jurul lui. Întâi, din Primărie, şi apoi din PSD. Neavând altceva mai bun de făcut decât să-i spun adevărul, i-am prezis, în faţă, acum câteva luni, că va fi singur, din ce în ce mai singur.

3 COMENTARII
  • 1234 16.12.2011 la ora 2:36 am
    Nu pleaca niciunde, de ce ar pleca de la sanul lui Victoras?
  • ursu 25.12.2011 la ora 14:43 pm
    daca si-a facut cavoul, Carciumaru nu pleaca de aici, ramane in psd pana la ultima...
  • adi 27.12.2011 la ora 22:50 pm
    si ce multi or sa mai plece cu el,deja au inceput emigrarile din psd spre unpr si pdl.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.