Cartier de TINERI, ca-n Evul Mediu, la Târgu Jiu. Romanescu: ”l-ați votat pe Florescu”!
Cartier de TINERI, ca-n Evul Mediu, la Târgu Jiu. Romanescu: ”l-ați votat pe Florescu”!
exportInvestigatii28 august 2021

Hai să comparăm două cartiere din Târgu Jiu, ambele locuite de familii de tineri, și să punem în balanță cât a cheltuit Primăria pentru fiecare dintre ele, în condițiile în care TOȚI cetățenii au drepturi și obligații egale în raport cu bugetul local.

Gândiți-vă la cartierul Tineretului (foto), din Preajba. Acolo au primit terenuri gratuit tineri care lucrează în presa locală și centrală, afaceriști mufați la bugetul Primăriei Târgu Jiu, lideri politici din noul val – ca Ciprian Florescu și Anca Bordușanu –  și câțiva oameni de rând. Acolo, Primăria Târgu Jiu a cheltuit zeci de miliarde de lei vechi, cu infrastructura și utilitățile. La schimb, corespondenții televiziunilor centrale, de pildă, înainte să-și întrebe șefii de la București dacă ”merge” un subiect, îi întreabă pe Romanescu și pe alții… Dacă nu e așa, îi rog pe colegi s-arate niște link-uri cu prestația lor profesională, despre ce se-ntâmplă prin Târgu Jiu, și-o să le-arăt și eu materiale preluate de șefii lor de la mine, în regim de voluntariat, în timp ce ei asigurau servicii de beauty all-inclusive, pentru Romanescu și alți fătălăi din zonă.

La doar câteva sute de metri distanță, alt cartier (foto), de tineri care nu dau live-uri libidinoase pe televiziunile centrale, n-au nici contracte cu Primăria Târgu Jiu și nici nu sunt lideri politici. Lângă fosta stațiune pomicolă, în cartierul Narciselor, peste 50 de familii de tineri fără pile la Primărie au cumpărat terenuri, cu banii lor, și și-au făcut case, în care se străduiesc să-și crească copiii și să ducă o viață ca la oraș.

Dar Primăria n-a alocat aici niciun leu, și nici n-are de gând să o facă, pentru că e suprasolicitată ba cu spectacolele, ba cu cartierul de lux Bicaz, în care și-au făcut palate din șpăgi o parte din șefii Primăriei, ba cu cartierul Tineretului de la Preajba, ba cu amenajarea de birouri ilegale, pentru sute de angajați din Primărie, în stadionul de 30 de milioane de euro.

Tinerii de-aici și-au improvizat un transformator electric, care poate lua foc oricând, și și-au încropit pe banii lor utilități minimale, la nivel de Ev Mediu.

De pildă, așa arată drumurile, în acest cartier din Târgu Jiu

Nimeni nu se riscă să-și lase copiii pe ”stradă”, căci mișună câini înfometați și fără discernământ.

Mașini lăsate câteva minute la poartă sunt avariate de animalele cetățenilor din cartierul vecin, Pandurașul.

Dovada…

Dacă e de turnat vreun film din vremea holerei, se poate folosi decorul de aici, fără nicio modificare.

Majoritatea tinerilor care trăiesc în această infecție au fost în audiență la primarul Romanescu, și li s-a explicat că nu se va aloca niciun ban, pentru cartierul lor, fiindcă l-ar fi susținut pe candidatul PSD, Ciprian Florescu, la alegerile locale din 2020. N-ar fi o premieră: același primar a spus, semi-senil, deunăzi, că n-a dat niciun leu Colegiului Virgil Madgearu din Tg Jiu pentru că nu i-au plăcut ochii directorului.

Din păcate, nu doar Romanescu stă cu spatele la familiile din acest cartier, ci și absolut toți membrii Consiliului Local, pe care-i puteți vedea, spre rușinea lor, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.