Casa albă versus un salut cu pălăria!
Casa albă versus un salut cu pălăria!
Altele26 octombrie 2012

Oricât de indiferent s-ar părea pe la alţii mesajul transmis de starea clădirilor din municipiul Târgu-Jiu, în redacţia GORJNEWS ne găsim vreme să supunem atenţiei o altă găselniţă ziaristică. Vizibilă la intrarea în municipiu, dinspre Râmnicu-Vâlcea, pe la Coloana fără sfârşit, cu două-trei sute de metri înainte de parcul cu capodopera brâncuşiană, pe stânga. Şi pentru că – în viziunea proprietarului – imobilul trebuia musai să poarte un nume, i s-a spus pur şi simplu Casa Albă. Precum The White House – reşedinţa oficială şi principalul loc de muncă al preşedintelui Statelor Unite ale Americii.

Dacă ne luăm după ceea ce stă scris pe firmă, clădirea aparţine unei societăţi comerciale – “Exotrac” S.A. – care s-ar fi ocupat de comerţul cu de toate, incluzând ace, brice şi carice. Cu siguranţă, însă, criza economică a lăsat casa cu etaje şi fără uşi, dar şi fără ferestre, în grija deplină a crivăţului, zăpezii şi ploii. De asemenea, parterul arată ca vai de el, cu geamuri sparte, gunoaie şi multe animale necăjite.
Nu mai continuăm să dăm exemple despre starea jalnică a Casei Albe de pe Calea Bucureşti a Târgu-Jiului. Desconsiderarea acestei căi de acces în municipiu este evidentă. Lăsând impresia unui oraş pestriţ încă de la prima răscruce – vezi şi Hanul Drăgoieni, de care, vai! s-a ales praful – această ruină parcă adaugă sare cu bob mare de sac, şi piper amar, peste toate bunele intenţii ale administraţiei locale. Chiar şi aşa, în condiţiile justificate într-un fel, cu proprietarul privat ce, probabil, abia îşi ţine cureaua, ar fi bine ca autorităţile să-i impună respectivului măcar o minimă protecţie a faţadei şi, totodată, asigurarea parterului, ca să nu mai fie adăpost pentru câini şi orătănii.
Nevoia unei mai atente organizări a imobilelor de la intrările în oraşul reşedinţă de judeţ o considerăm ca un chenar plăcut pe cartea de vizită a primarului nostru Florin Cârciumaru. Pe care-l supărăm, ca şi altădată, cu asemenea mofturi de-un fleac şi, degrabă, îi oferim un sincer salut cu pălăria.

1 COMENTARII
  • mmm 01.11.2012 la ora 8:35 am
    Chiar nu stii ca ambele cladiri sunt a le lui Dan Bârcină (Goeru)? Ai vazut tu tigan tras la raspundere, până și la autorități le e frică de ei!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.