Cât mai continuă circul?
Cât mai continuă circul?
Fotbal14 octombrie 2011

Ne este dat să trăim vremuri ciudate, vremuri în care valorile rămân în umbră, iar în lumina reflectoarelor iese doar nesimţirea şi urâţenia umană.

Cum întreaga societate pare ciumată, fotbalul parcă se simte dator să fie mai cu moţ şi ne oferă, săptămână de săptămână, noi reprezentaţii ale unui circ de prost gust.
După ce abia s-a mai aşternut liniştea peste scandalul din arbitrajul românesc, unul care împărţea dreptatea pe terenuri de la mare înălţime, din zborul elicopterelor, se pare că federaţia, mişcată de gestul lui Mititelu de a-i trimite pe cap DNA-ul, s-a şi grăbit să mai facă o conferinţă de presă în care să înfiereze echipa Craiovei. Despre circul făcut de aghiotanţii lui Mircea Sandu şi nefericitul trimis al lui Mititelu la respectiva adunare, nu are rost să mai vorbim. Rămâne doar ideea că Naşul Sandu a simţit nevoia să se apere din nou, după ce a fost vizitat de DNA.
Dacă gestul lui Mircea Sandu pare unul omenesc, generat de teamă, Mitică Dragomir se pare că a luat-o razna. Ultima propunere a LPF legată de Universitatea Craiova şi Adrian Mititelu este aceea de a-l declara pe patronul craiovean drept persona non grata. În cazul în care va primi această sancţiune, Mititelu nu va mai avea dreptul să ocupe o funcţie în cadrul clubului sau să reprezinte echipa. De asemenea, nu va avea dreptul să stea pe banca tehnică şi nici să intre la vestiare. În cazul în care restricţiile nu vor fi respectate, atunci Universitatea va fi depunctată şi va primi amenzi drastice. Asta înseamnă persona non grata. Totuşi, n-a uitat ceva Mitică? Păi unde mai este acum Universitatea Craiova? A pierdut din vedere că a spus “da” dezafilierii acestei echipe? Până la urmă ce-i interzice lui Mititelu? Să joace fotbal cu fiu’su în spatele blocului? Să joace şotronul? Să nu stea pe bancă în parc? Să nu-şi viziteze dressingul? Îi va depuncta echipa de pe FIFA 2012? Sau îl va amenda pentru că mai respiră?
În mod evident, toate acţiunile acestor oameni, care, din păcate conduc încă fotbalul românesc, trădează faptul că nu mai au ce căuta în aceste structuri, că ei sunt vinovaţii pentru ceea ce se întâmplă în acest sport în România, că ruşinea egalului din Albania nu trebuie să stea în spatele lui Bănel Nicoliţă sau Cociş. E mai vinovat Cociş decât Mircea Sandu sau Mitică Dragomir? Eu zic că nu…

1 COMENTARII
  • Ioan 14.10.2011 la ora 19:24 pm
    Pacat de aceasta mare nedreptate cu dezafilierea echipei. Sa speram ca cei care impart dreptatea in aceasta tara vor avea curajul sa aduca bucuria in sufletele noastre prin tragerea la raspundere a celor cu adevarat vinovati.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.