Catastrofă ecologică la Drăguţeşti, provocată de primarul Moşoiu?
Catastrofă ecologică la Drăguţeşti, provocată de primarul Moşoiu?
Investigatii23 septembrie 2011

În Gorj, cetăţeanul de rând plăteşte din impozite şi taxe sute de salariaţi la tot felul de instituţii, precum Administraţia Naţională „Apele Române”, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu şi Serviciul Unitatea Judeţeană pentru Monitorizarea Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice (ce fiinţează în cadrul Consiliului Judeţean), care ar trebui să vegheze să nu se întâmple nici în vis ilegalităţi incredibile de natura celor enumerate mai jos.
Statul român a alocat circa 30 de miliarde lei vechi, cu care, în 2007, în comuna Drăguţeşti, a fost inaugurată o reţea modernă de canalizare. În mod normal, la nivelul staţiei de epurare care face legătura între reţeaua de canalizare şi râul Amaradia ar trebui să se realizeze purificarea resturilor menajere. În realitate, pentru că staţia de epurare nu funcţionează, dejecţiile se varsă direct în Amaradia şi, din Amaradia, în Jiu!

Localnicii arată cu degetul spre Moşoiu şi Serviciul de Gospodărire a Apelor

La solicitarea localnicilor m-am deplasat la faţa locului şi am rămas interzis de cele văzute şi … mirosite. O staţie de epurare aproape dezafectată, nealimentată cu energie electrică de ani de zile, o reţea de canalizare care se varsă direct în râu, miros insuportabil de wc, în linii mari, o catastrofă ecologică de proporţii, în derulare de ani de zile! “Cum a venit la primărie, în 2008, Vasile Moşoiu a spus că el n-are bani la buget să plătească atâta curent, cât consuma compresorul de la staţia de epurare. Şi a cerut să fie oprit. De atunci, rahatul se duce direct în Amaradia şi noi, cei care locuim în apropiere, trebuie să suportăm această duhoare şi aceste mizerii de nedescris”. Mărturia altui localnic e şi mai cutremurătoare: “în fiecare lună ar trebui să vină cineva de la Apele Române, să ia probe de la ieşirea din staţia de epurare, să nu polueze râul, dar de unde, nici nu calcă pe aici, ia apă din fântână sau de la robinet şi zice că e din canalizare!”
Fiecare din instituţiile enumerate în debutul articolului sunt obligate legal să verifice periodic dacă această canalizare respectă parametrii legali de funcţionare. Dacă din 2008 nimeni nu a descoperit această catastrofă ecologică în derulare, avem încă o dovadă a incompetenţei, delăsării şi corupţiei care macină majoritatea instituţiilor de stat.

Pe această cale, GORJNEWS cere oficial directorului Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj, Theodor Popescu, să comunice public cine a prelevat probe de la ieşirea din staţia de epurare, care au fost rezultatele analizelor şi de ce nu s-au aplicat niciun fel de sancţiuni până în prezent.

9 COMENTARII
  • gica 23.09.2011 la ora 21:07 pm
    Da' la Mosoiu , nimic , nimic ? Nici un comentariu ?
  • petcu speranta 23.09.2011 la ora 21:35 pm
    Ce sa mai comentezi la mocofanul asta nu vedeti ce moaca de infractor are,si-a batut joc de comuna,toti consilierii fura,asta minte,.....felicitari ptr articol,in Dragutesti sint multe probleme....
  • mirela 23.09.2011 la ora 21:41 pm
    de ce va luati de mosoiu,e un baiat extra si ordinar,la ultima nunta a cheltuit pe lautari cit cistigati voi intr-un an.....din taxa pe intuneric...sa fiti sanatosi n-aveti voi scoala cit stie asta sa fure....eu nu pot sa-l critic ca am baut o cafea.....inainte.
  • Narcis DAJU 23.09.2011 la ora 21:43 pm
    @) gica Dom' primar a organizat o nunta de mare exceptie, recent, la restaurantul personal de la Dragutesti, accesorizat cu strand. De altfel, patronii de localuri din Gorj au licitat care sa gazduiasca foarte importantul eveniment. Mosoiu a castigat si, la pachet, a obtinut si imunitate in fata legii. Cel mai greu ii e, acum, directorului Theodor Popescu, de la Ape, pentru ca trebuie sa spuna public care din anagajatii sai ia apa din fantana de ani de zile si minte ca e prelevata de la iesirea din statia de epurare.
  • ani_4444 24.09.2011 la ora 17:26 pm
    sa vedeti si minunea de la fosta unitate militara de la iezureni, cica tot cu epurare este,a facut praf un lac acolo si terenurile din jur
  • GHICI 27.09.2011 la ora 12:47 pm
    poate aveti si o fotografie pt a demonstra prelevarea probei din fantana.....
  • ciofu t.vasile 29.09.2011 la ora 20:54 pm
    noi cetatenii,platim: canalizare si imbecilul asta da cu rahatu' in Amaradia (multi au facut baie?!),paza si nu exista in Dragutesti,iluminat si se da cu portia ca pe vremea lui ceasca.....ce p(RIMAR) adevarat e mosoianu,in curind comuna se va chema NEGURENI mvm.sau BEZNA MOSIAluvasile ,dar dupa pomana electorala de octombrie,unde consilierii au aprobat juma de miliard pt 2 sarmale,un mic si-o bere,ramase de la nunta si sa traiasca si firmele lui ca salariarti ia dat afara.
  • madalina 07.02.2012 la ora 20:20 pm
    Parerea mea este ca nu e chiar asa...este un om bun.....si daca si noi am fii akolo unde este el am face la fel.Si apropo a facut si el ceva ca primar..nu e cazul sa vorbiti urat pt ca nu aveti motive.......el chiar nu poate sa ne multumeasca pe toti...
  • CUSLEA MARIAN 12.02.2014 la ora 13:01 pm
    ASA FAC TOTI PRIMARI NU STIE DECAT SA MAREASCA TAXELE SA FURE DIN TAXE SI IMPOZITE..LA DRAGUTESTI SUNT BIROURILE PLINE DE FEMEI CARE NU STIU PE CE IA BANI ARE 4 CASIERI .ETC ,,MOSOIU NU ESTE BUN DE NIMIK NU A FAUT NIMIK PTR COMUNA UNDE AFOST ALES PRIMAR DE CETATENI COMUNEI SALE,,,
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.