Câți gorjeni vor merge la referendum să voteze pentru CONTINUAREA luptei anticorupție, care nici n-a început?
Câți gorjeni vor merge la referendum să voteze pentru CONTINUAREA luptei anticorupție, care nici n-a început?
OpiniiUltra - Scurte24 ianuarie 2017
Denumirea oficială a referendumului anunțat azi de Iohannis trădează un președinte total rupt de realitate:
Vreau să văd câți gorjeni cu scaun la cap vor merge să voteze pentru CONTINUAREA luptei anticorupție, în această zonă în care NICI MĂCAR N-A ÎNCEPUT, ȘI NICI NU SUNT SEMNE CĂ VA ÎNCEPE CURÂND VREO SIMULARE DE LUPTĂ ANTICORUPȚIE.
Cât despre ”asigurarea integrității publice”, ea nu se rezolvă printr-un referendum, ci tot prin magistrați, polițiști și servicii secrete care să-și facă datoria, și care nu se pun în slujba unor comercianți de funcții și de posturi la stat, ca Ion Călinoiu și alții.
Mult mai benefic ar fi fost pentru Gorj un referendum destinat exclusiv oamenilor legii, care să se pronunțe, fie și prin vot secret, dacă au de gând vreodată, în cariera lor, să pună legea deasupra infractorilor de notorietate publică pe care-i protejează din cele mai vechi timpuri și până azi.
Din păcate, nu pot scrie ”unii oameni ai legii” în loc de ”toți oamenii legii”, deoarece azi n-avem niciunul dintre politicienii gorjeni corupți în pușcărie. Știu, treaba cu întemnițarea e o acțiune sistemică, nesolitară. E nevoie de mai mulți oameni ai legii ca să bagi un gunoi în pușcărie. Dar, cu toate că ăia curați și devotați legii, din sistem, au pârghii legale să denunțe corupția și prostituția profesională din interior, aleg să tacă și să ia parte, astfel, la o mare minciună: ”lupta anticorupție din Gorj”.
Așadar, să ieșim la vot, să fim pentru a se continua ceea ce nu s-a început, și nici nu sunt semne că va începe?
Aștept să văd ce soluții are Iohannis pentru ÎNCEPEREA luptei anticorupție în zonele în care au crescut bălăriile cât palatele celor protejați de oameni legii. De asemenea, aștept clarificări ferme în legătură cu integritatea șefei DNA. De asemenea, aștept dovezi certe conform cărora Mihnea Costoiu, de pildă, este-n libertate pentru că este total nevinovat (în scandalul Bazei Cutezătorii, de exemplu), și nu pentru că a salvat-o pe Kovesi de plagiat, așa cum pretinde inculpatul fugar Sebastian Ghiță.
Dacă presa centrală a abandonat BRUSC scandalul Ghiță – Kovesi – Coldea, nu ne putem preface că n-a existat și că a fost pe deplin elucidat de instituțiile ”statului de drept”, care acționează din ce în ce mai strident ca niște structuri ale unui stat mafiot, disperate să inventeze subiecte pentru a pitula propriul gunoi sub preș, și pentru a resuscita un mort: Klaus Iohannis.
    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.