Ce perversiuni au facut Carciumaru si Davitoiu. Plus: cum isi cumpara PSD-ul contracadidati MORTI pentru 2016
Ce perversiuni au facut Carciumaru si Davitoiu. Plus: cum isi cumpara PSD-ul contracadidati MORTI pentru 2016
De cititInvestigatiiOpiniiUltra - Scurte2 august 2015


Îi pot răspunde domnului Davițoiu în trei registre: calm, moderat, sau dur. De această dată, aleg să reacționez cât se poate de calm, deoarece țin să-i acord niște circumstanțe atenuante. Dincolo de lucrurile pentru care este detestat de multă lume, Davițoiu este cel mai puțin jegos proprietar de televiziune din Gorj și cel mai consecvent și aplicat detractor al lui Laurențiu Ciurel, distrugătorul Complexului Energetic Oltenia.
De aici înainte, însă, voi avea grijă ca aceia care vor mai croșeta mizerii în jurul numelui meu, să nu mai iasă din casă sau chiar să fie nevoiți să-și caute altă casă, cel puțin pentru o vreme, după ce le voi răspunde, cu lucruri reale și probate.
Fără să – mi fi manifestat vreodată, nici măcar în glumă, interesul pentru o candidatură din partea PMP, și fără acordul meu, Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, a lansat ”pe surse” zvonul că mă va susține în alegerile pentru postul de primar al Târgu Jiului. Adică a sondat piața cu un produs care i se părea vandabil.
Ca orice negustor obișnuit să se vândă în alegeri, Davițoiu s-a uitat prin bătătura sa, plină de cadavre politice, și n-a găsit nimic atractiv. Atunci, s-a gândit c-ar fi bine să procedeze ca escrocii care pun pe afișe artiști care vând biletele, dar nu ajung niciodată la spectacole.
La doar două zile distanță (duminică, 26 iulie a.c.), actualul primar, Florin Cârciumaru, s-a și înfățișat înaintea lui Davițoiu, implorându-l să nu mă susțină. Ce au stabilit atunci este ușor de dedus, din evoluția ulterioară a lucrurilor. Este clar că ”argumentele” lui Cârciumaru au fost destul de consistente.
Astfel, după alte două zile, Cârciumaru apare timp de o oră, în prime-time, la televiziunea domnului Davițoiu, într-o emisiune cât se poate de elogioasă la adresa președintelui PSD Gorj.
Mai trec încă două zile, și Davițoiu anunță la Radio Infinit că Narcis Daju va candida împotriva lui Cârciumaru, din partea PMP, dacă îl va bate pe Daniel Gorgotă, într-un sondaj pe care-l va organiza chiar Davițoiu. A fost primul anunț public în care Davițoiu a vehiculat numele meu. Așezându-mă într-o competiție cât se poate de ridicolă și dezechilibrată cu Gorgotă, Davițoiu a transmis că, pentru un preț corect, e dispus nu doar să nu mă susțină din partea PMP, ci chiar să prepare un sondaj în care eu să ies sub Gorgotă. Prin simpla alăturare a numelui meu de al lui Gorgotă, Davițoiu mi-a făcut mult rău și merită premiat pentru asta de PSD.
Pentru cei care nu știu, Gorgotă este un om de afaceri care a trecut pe la toate partidele politice și pe care nu l-ar vota nici vecinii. Împins sau nu de Davițoiu, a anunțat deja că-i poartă lui Cârciumaru foarte mult respect. Inexistent ca om politic, Gorgotă apare doar în știrile ziariștilor care se vând pe-o ciorbă. Cele mai multe stârnesc hohote de râs. De pildă, deunăzi ”Gorjeanul” a scris că Gorgotă este dorit înapoi în PNL!!! Probabil că, pe lângă ciorbă, Gorgotă a plătit și felul doi pentru știrea asta mai mult decât S.F.
Nicolae Davițoiu nu este la prima surpriză total neplăcută pe care mi-o face. Cu o săptămână înaintea campaniei pentru alegerile prezidențiale, a scos din grila Tele 3, fără absolut nicio explicație, cea mai urmărită emisiune din plan local – ”Panoul de onoare”. Cu toate acestea, nu i-am purtat pică, deși a fost un gest cât se poate de jegos. Din contră, am venit, ulterior, ca invitat, la multe alte emisiuni.
Așa cum am scris în debutul articolului, sunt lucruri pentru care îl apreciez pe Davițoiu. În plus, eu nu-i refuz nimănui posibilitatea de a se schimba. Un multimiliardar care nu poate nicicum să cheltuie cât a adunat, s-ar putea decide într-o zi să schimbe registrul. Să facă lucrurile altfel. Cine sunt eu să cred invers, că Davițoiu va continua să se vândă la nesfârșit pe el și pe cei din jur? Șef peste un partid semi-decedat, Davițoiu îl putea stropi cu apă vie, printr-un transfer de succes. După cum am explicat anterior, el și-a dorit altceva. Să mă scoată din nou din emisie și să mai și anunțe că, oricum, aveam un rating sub Gorgotă.
Totuși, nici acum nu-i port pică, și nici acum nu pretind că Davițoiu nu se poate schimba. În ”combinație” cu mine, însă, nu va mai avea niciodată ocazia să probeze că poate fi diferit.
Mai trebuie lămurite două lucruri: dacă voi candida și din partea cui.
Când lucram în S.R.I. îmi doream foarte mult să ajung în presă. Niciodată, însă, nici ca ofițer SRI, nici ulterior, ca ziarist, nu mi-am dorit să ajung primar sau să candidez la vreo funcție publică. La Târgu Jiu, a fi primar înseamnă să fii, să gândești, să te porți, să vorbești și să acționezi ca Florin Cârciumaru. Or eu nu mă pricep absolut deloc la așa ceva.
În schimb, pot pune umărul, alături de alți oameni de bună – credință, la instaurarea unui climat de normalitate în Târgu Jiu. Astăzi, Târgu Jiul este cu roțile în sus, în afara istoriei, într-un regres continuu. Nici primarul și nici aparatul primăriei nu respectă nici cetățeanul, nici legea, nici bunul simț. Nu există nicio preocupare serioasă pentru prezentul și viitorul Târgu Jiului. Totul se face pompieristic și la prosteală. Orașul trebuie redat cetățenilor, trebuie condus de oameni normali, prin consultare publică, trebuie deschis și făcut să comunice măcar cu orașele europene din România. Sunt condiții esențiale pentru ca Târgu Jiul să devină atractiv pentru investitori, și să nu mai fie ocolit de cei care contează.
Niciunul dintre candidații vehiculați de partidele politice nu poate și nu își dorește să aducă normalitatea în Târgu Jiu. Majoritatea beneficiază de tot felul de privilegii din partea regimului Cârciumaru, de unde interesul pentru perpeturarea acestuia.
Absolut toți candidații așa-zisei opoziții sunt martorii tăcuți, inofensivi și complici la apariția și consolidarea regimului Cârciumaru. Pe măsură ce conturile camarilei lui Cârciumaru au explodat, orașul a regresat. În acest timp, toți candidații opoziției au tăcut și s-au izolat de victimele fără apărare ale regimului Cârciumaru: oamenii de rând din Târgu Jiu.
Îmi doresc să apară un om închegat, liber, credibil, care să poată conduce oamenii de rând din Târgu Jiu în demersurile de eliberare a orașului de sub regimul Cârciumaru. La Târgu Jiu, oamenii s-au obișnuit să stea deoparte, să le fie frică și să se mulțumească cu puțin. Totuși, sper să existe o alternativă de succes la Cârciumaru. Aș sprijini-o necondiționat. Dacă lucrurile vor rămâne înghețate în situația de azi, dacă nu se aruncă în luptă altcineva, o voi face eu, cu condiția să existe suficient de mulți oameni în jurul meu care să-și dorească și să poată genera o schimbare de substanță în Târgu Jiu.
Din partea cui aș candida, este lucrul cel mai puțin important. În 2016, oamenii vor vota omul, nu partidul. Viitorul primar trebuie, însă, să nu-și anuleze libertatea de decizie și acțiune prin eventuale compromisuri toxice pe care le-ar putea face pe lungul drum către scaunul de primar.

3 COMENTARII
  • gorjanul 03.08.2015 la ora 9:05 am
    Genial. Felicitari .
  • Marcel 04.08.2015 la ora 10:57 am
    Cred ca avem destui fosti/actuali SRI-isti politicieni si vedem cat de departe ne-a dus asta. Prefer jurnalistul decat "politicianul".
  • geta 09.08.2015 la ora 10:09 am
    O FOARTE MARE RUGAMINTE,ANUME,AS DORI UN RASPUNS IN PRESA IN LEGATURA CU FINALIZAREA SI BRANSAREA LA CANALIZARII ,IN ZONA CALEA SEVERINULUI SI STRAZILE ADIACENTE ACESTEIA.LUCRARILE S-AU FINALIZAT DAR DE BRANSEAREA CETATENILOR NICI VORBA.AS DORI UN RASPUNS DIN PARTEA TUTUROR CELOR ABILITATI SA-L DEA.VA ROG,D-NULE DAJU ,O ANCHETA JURNALISTICA DE AMPLOARE PRIVIND ACEASTA PROBLEMA.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.