Ce s-ar putea întâmpla, frumos, în 2013
Ce s-ar putea întâmpla, frumos, în 2013
Opinii21 decembrie 2012

Pentru că e ultima tentativă de editorial din 2012, o să – mi rezerv plăcerea de a vă povesti, în aceste clipe magice ce mustesc – nu-i așa? – de magie, ce-mi doresc io să se întâmple în anul care vine.

De la proaspeții parlamentari aș vrea să aibă fiecare decența de a spune public, cât mai curând, un singur lucru pe care sunt siguri, fiecare în parte, că-l va realiza în cei patru ani de mandat. De exemplu, Popeangă ar putea spune că va face totul ca să se aplice legea și ca, în consecință, el și fiul său – doi plagiatori ordinari dezvăluiți ca atare de GORJNEWS – să dispară din mediul universitar. Întrucât ca să spună asta ar avea nevoie de multe lucruri ce-i lipsesc iremediabil, Popeangă s-ar putea angaja să monitorizeze lucrările pe drumul european ce leagă Rovinari de Bumbești Jiu. Sincer, cred că ar fi util și de bun simț ca premierul să facă public contractul cu firma câștigătoare a licitației și termenele clare de execuție stabilite.
Senatorul Dian Popescu, mare expert în stadioane, ar putea garanta că, după ce nu va mai avea nimic de rezolvat în Gorj, va reface gazonul de pe Arena Națională. Din partea lui, o mai mare atenție pentru condițiile de detenție din penitenciare n-ar strica deloc.
Pe Scarlat Iriza îl văd capabil să ne promită că, în cei patru ani de deputăție, se va vopsi numai la saloane pentru intelectuali, și că-l va angaja, așa cum a promis, pe valetul său de ultimă oră, Cosmin Popescu.
Toni Greblă ar putea anunța că-și lasă mustață. Și așa mai departe.
La Consiliul Județean mi-aș dori, sincer, ca din 2013 să se cunoască prezența benefică a lui Ciprian Florescu, unul dintre puținii conducători din noul val care nu e copil de tată.  Oricum, rețeta de succes nu e deloc aceea de a-l copia pe Călinoiu, așa cum văd că încearcă destui, inclusiv el. Tot de la această instituție aștept ca, la trei ani și jumătate de la lansarea acestui ziar, să fim și noi invitați măcar o dată la o conferință de presă. Ne dorim de mici chestia asta, dar încă nu ni s-a întâmplat. Călinoiu e prea bătrân ca să se mai poată schimba, așa că de la dânsul aștept cel mult să și-o retragă pe Adina Andrițoiu de la Centrul Brâncuși, înapoi, la vatră. Acum, pe ultima lui sută, n-ar strica să fie flancat și de Oana, și de Adina.
Nu știu dacă e frumos să vă zic în aceste momente de magie ce – mi doresc de la Ciolocoi. Nu, nu vă spun, că nu e de interes public.
Peste stradă, la Primăria Tg Jiu, mi-aș dori mai mult timp liber pentru primarul Cârciumaru și o mărire de salariu, ca să poată vedea cât mai multe orașe culturale europene, astfel încât să realizeze cu adevărat cât de dator îi este arhitectului Florescu și altor eminențe locale. Fără glumă, cred sincer că Cârciumaru e printre cei mai responsabili și serioși oameni politici locali. Poate că e momentul ca din 2013 să nu-și mai piardă tot timpul descăierând dracii. Despre aia a mică, aștept să se inaugureze o dată secția de tricotaje a primăriei, ca să primească și ea de lucru ceva. Mă rog, trebuie să înțeleagă că, în ciuda competențelor sale plenipotențiare, e normal să fie menajată având în vedere cine a garantat pentru ea.
Despre Prefectură precizez că țin să mă înscriu de pe acum, dimpreună cu toți colegii mei de la GORJNEWS, pe lista pentru viitoarele excursii cu rata în biroul prefectului și la Parlamentul European. Așa cum s-au găsit soluții pentru ceilalți prestatori de servicii din presa locală, sper să fie înțelegere și pentru noi, în 2013, să vedem și noi măcar Bucureștiul…   Pe amicul meu Radu Teodorescu îl rog să-mi dea un bip după ce schimbă măcar așa, pentru imagine, câțiva dintre dinozaurii uitați din deceniul trecut la conducerea instituțiilor publice.
Aș mai scrie, despre presa locală, despre partide, despre UCB, despre Vișoianu care, odată mizele electorale dispărute,  n-a mai organizat Gala “Tineri pentru Gorj”, și despre multe altele. Acum nu mai e nici loc, nici timp. Ziarul e gata și-a mai rămas gol doar acest colt de pagină. Vom avea, însă, și vreme, și spațiu, anul viitor.
În numele redacției GORJNEWS, vă urez tuturor sănătate, noroc și împliniri. La mulți ani!
Notă: Mulțumesc tuturor celor care au făcut în așa fel încât GORJNEWS să meargă mai departe.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.