Ce urmează după un start ratat?
Ce urmează după un start ratat?
Alte sporturiSport19 septembrie 2013

 Energia Pandurii Târgu Jiu a început un nou campionat. Plină de speranță într-un sezon mai bun, cu multe achiziții, cu un buget OK și cu obiective îndrăznețe. Numai că startul a fost unul ratat complet.

Ambițiile sunt mari la Energia, nu la fel și energiile. Trupa lui Andrieș a capotat lamentabil la malul mării în confruntarea din prima etapă și visul de a avea o echipă de temut la Târgu Jiu se clatină încă din fașă. Conducerea a fost activă pe perioada vacanței și lotul a suferit modificări majore. S-a renunțat la toți cei trei portari avuți în sezonul precedent și acum se merge pe mâna lui Antonaru și a croatului Juzbasic. Având în vedere aportul slab al porții în jocul echipei din sezonul precedent, celor doi nou veniți nu le va fi greu, la prima vedere, să ia fața „foștilor”. De altfel, Antonaru a și debutat oficial fiind singurul felicitat în vestiar în urma dezastrului de la Constanța, unde Energia a pierdut cu 34-20.

După plecarea lui Andrei Popescu, conducătorul de joc ce nu a reușit să se adapteze la Târgu Jiu după transferul de la Minaur, Energia l-a adus pe Cosmin Liberț. Acesta pare a avea mai mult tupeu în joc și calitatea de a șuta destul de bine de pe linia de 9 metri. Rămâne însă de văzut cum se va plia pe stilul Energiei și cum se va adapta la Târgu Jiu, echipa gorjeană având în trecut exemple negative în Murtaza și Andrei Popescu, jucători careu au fost replici palide la Târgu Jiu ale jucătorilor ce au fost la echipele de la care fuseseră transferați.

În sfârșit, la capitolul interi avem cele mai multe nume noi. Șandru și Mazilu au părăsit echipa, iar conducerea a venit cu doi jucători cu nume pe partea dreaptă, stângacii Acatrinei și Mureșan, și unul pe stânga, Dinescu. Aparent e vorba de un plus evident, însă lucrurile pe teren stau altfel. Deocamdată doar Acatrinei poate fi considerat un câștig cert. Fostul jucător al Sucevei și-a luat în serios rolul de marcator și aștepți de la el să fie omul care poate scoate echipa din situațiile dificile. În plus, acesta poate juca atât ca inter, cât și ca extremă, acolo unde Apolzan nu avea o concurență puternică în Mledenciu, necopt și parcă încă firav fizic. În ciuda faptului că are un CV impresionant, în care sunt trecute campioana României, HCM Constanța, și Sporting Lisabona, echipă de la care a și sosit la Târgu Jiu, Mureșan este cel mai departe de așteptări. Greoi, cu destul de puține argumente în fața lui Acatrinei, Mureșan se mulțumește acum cu statutul de variantă de avarie. Dezamăgire vine și dinspre partea stângă, acolo unde a fost adus Dinescu, jucător care însă este accidentat, a ratat debutul și este posibil să mai rateze și alte meciuri. Faptul că vine de la o echipă ce a retrogradat, CSM Ploiești, poate fi explicația problemelor sale medicale, pregătirea anterioară sosirii sale la Târgu Jiu fiind astfel pusă sub semnul întrebării.

Înfrângerea din prima rundă, nu rezultatul cât maniera de joc și diferența mare de pe tabelă, a tulburat apele serios la Energia. Conducerea nu este dispusă să mai suporte astfel de derapaje și s-a impus un obiectiv clar echipei pentru următoarele trei etape. Astfel, Energia trebuie să obțină victorii în următoarele trei meciuri, acasă cu CS Caraș Severin și Dinamo și în deplasare la HCM Baia Mare, condiții în care jucătorii vor scăpa fără o penalizare pecuniară încă din prima lună de jocuri oficiale.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.