Ce zice Primăria Târgu Jiu: că sunteți boi, inculți și nu înțelegeți adevărata artă!
Ce zice Primăria Târgu Jiu: că sunteți boi, inculți și nu înțelegeți adevărata artă!
InvestigatiiPovara Brâncuşi13 iunie 2013

carciumaru

Înregistrarea acestui moment cultural a șocat 99 la sută dintre cei care l-au vizionat, nu doar la Târgu Jiu, ci și în țară și în afara ei. I s-a părut, în schimb, normal, primarului Florin Cârciumaru, care n-a luat vreo măsură și nici nu a avut decența de a exprima o poziție publică. În acest context, nu știu dacă trebuie să mire pe cineva jignirile proferate de Adina Andrițoiu, directorul Centrului Brâncuși, pe pagina oficială de Facebook a instituției. Dânsa spune așa:
– e doar prima manifestare de acest gen, și vor urma multe altele fix la fel!!!
cb fb 1

– ăia care n-au ințeles-o sunt boi și inculți, și refuză să citească despre lucrurile pe care nu le cunosc!!!

– „artista” în cauză e la fel de neînțeleasă ca Brâncuși, in tinerețea lui!!!

cb fb 2

Halal primar, halal directoare!
8 COMENTARII
  • irina stoian 13.06.2013 la ora 13:21 pm
    Domnii de la Centrul Constantin Brancusi trebuie sa stie ca obiectul lor principal de activitate este protejarea, conservarea si punerea in valoare a operelor lui Constantin Brancusi, nu a unei ''arte'' bazate pe onomatopee, adica pe cotcodaceli si ragaieli. Cultii care au postat pe site-ul centrului ar trebui sa citeasca, macar din cand in cand, manualele de gramatica de clasele I-IV, care explica semnele de punctuatie. "Doua puncte" nu incadreaza o apozitie (un fel de atribut). Eu vreau sa-mi explice culta d-na Andritoiu, directorul institutiei, prestatia granivora a doamnei artiste, ca nu o inteleg, desi ma ostenesc de doua zile sa deslusesc sensul tipetelor si mugetelor ei. Sa-mi explice culta d-na Andritoiu si semnificatia textului cules din cotcodaceala cantautoarei: ''lubrifiantul absolut! Obiectul absolut, care poarta acest nume'' Astept raspuns
  • GELU RUSCANU 14.06.2013 la ora 11:38 am
    Despre artista (absolventa Academiei Nationale de Muzica din Bucuresti, sectia muzicologie (1994) si compozitie (1996) , cu master in ambele specializari , eleva renumitilor profesori si pedagogi (Octavian Nemescu -compozitie, Octavian Lazar Cosma - muzicologie, Adrian Iorgulescu - analize musicale sau Liviu Danceanu -istoria muzicii), avand numeroase colaborari la Radio si Tv cu lucrari interpretate in Romania (in cadrul S.I.M.N. de la Bucuresti – editiile 1991, 1997 si 1998, 2000, 2001 si in cadrul Festivalului “Archaeus” – 1998), Moldova (Festivalul de muzica contemporana de la Chisinau – 1992,1998), Suedia (Zilele culturii romane – 1995), Germania, Albania, Belgia (Festival au Carre), Olanda, Franta, Italia, Elvetia, Israel, etc. mi se pare CORECT să nu fi auzit o jurnalistă locală preocupată, ca majoritatea confraţilor ei mai tineri în a vedea doar jumătatea goală a paharului cu apă pe care îl pun în faţa celor pe care – i cheamă să-şi dea cu părerea prin emisiuni locale. Aşa cum nu cred să fi citit vreodată cel puţin un poem de-al lui GHERASIM LUCA, poet avangardist, un teoretician al suprarealismului , evreu născut în România şi plecat la Paris – unde la cunoscut şi pe Brancuşi, dar şi pe Tristan Tzara -. O aşeptăm şi pe dânsa, ca şi pe ceilalţi “dătători cu părerea” cu pretenţii de jurnalişti INFORMAŢI, la evenimentul cultural din toamnă. Sperăm să vină “ cu lecţiile făcute”…..
  • inefabila 14.06.2013 la ora 19:55 pm
    nu suntem prosti si nici inculti,ne cunoastem locurile si istorial locurilor noastre.GRESEALA multor cetateni este ca n-au facut si nu fac politica dar sunt multi oameni capabilisi cititi in acest oras.consider ca este importanta parerea cetateanului despre alesii lor nu parereaalesilor despre cetateni.
  • Eugeniu Carada 15.06.2013 la ora 1:53 am
    Nu mai aruncați cu pietre într-o manifestație pe care nu o înțelegeți! Arta asta nu e pentru neinițiați. Una peste alta, mă bucur că avangarda revine în Târgu Jiu, după atâta amar de vreme!
  • gorjanul 16.06.2013 la ora 11:59 am
    Mai Eugeniu , nu vrei tu sa revina avangarda la mumata acasa , pe banii lu' tactu si nu la Centrul Brancusi , pe banii nostrii ?Dra Irina Stoian a precizat obiectul de activitate al Centrului Brancusi . O felicit pentru comentariul pertinent de mai sus . Precizez : pertinent . Iar despre ,, avantgardismul ,, tau numai de bine . Numai ca aceste ,, spectacole ,, le puteti prezenta pe banii vostrii in groapa construita de pacaliciul de primar , tot din bani publici si care se cheama pompos ,, AMFITEATRU ,, .
  • cititor 18.06.2013 la ora 18:38 pm
    Ce sa facem, domnilor "telectuali" deGorj? Intelegem si noi,"ezact",ce ne promoveaza ilustri conducatori ai orasului si judetului.Caci,macar teoretic,ei trebuie sa ne fie modele.Ei ne-au adus pe Guta,Minune,Salam si alti carnati electorali ,mai bine de 10 ani!Voi vreti sa ne schimbam intr-o zi.Eu zic sa incepem sa schimbam"ezcat",modelele prima data. Apropose,ati reusit sa schimbati bucata de tabla de pe Poarta Sarutului,sa nu mai ploua in capodopera si s-o ruineze?Ca vad ca bani ar fi.Zilele orasului,Fii Gorjului,Festivalul berii! N-am nimic impotriva lor,dar voi a-ti auzit de PRIORITATI? Tara arde si baba se piaptana!(desi,e cheala de mult).
  • Ion Popescu 20.06.2013 la ora 16:31 pm
    Niste mincinosi mediocrii nu pot mai mult . Circul festi - valurior este materializarea putintei comunistilor scoliti la FF .
  • VAZDUH 30.07.2013 la ora 11:45 am
    Deci ********* aia cu par rosu si pampon pe cap este directoare ?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.