Ceauşescu conduce Târgu Jiul
Ceauşescu conduce Târgu Jiul
Investigatii10 octombrie 2010

Consiliul Local de slugoi, în genunchi

La ultima şedinţă a Consiliului Local Târgu Jiu au fost aprobate 33 de hotărâri, toate avându-l ca iniţiator pe primarul Florin Cârciumaru, pe post de comandant suprem. Pe parcursul întregului mandat al acestui consiliu local s-a întâmplat la fel. Primarul şi-a trecut toate hotărârile dorite, fără nicio reacţie şi/sau rezistenţă din partea vreunui consilier local.

Consiliul Local – instituţie a democraţiei, nu unealtă a dictaturii!

Conform Legii 215 / 2001 privind administraţia publică locală, consiliul local este o autoritate a administraţiei publice locale, o instituţie a democraţiei. Deliberat, consilierii locali au devenit doar o jalnică unealtă a dictaturii instaurate de Cârciumaru. Mereu somnoroşi, cu mâinile uitate pe sus şi cu gândul la chelmeza de după, organizată de aghiotanţii primarului pentru toţi consilierii locali care vor fi fost cuminţi, vor fi păpat tot şi nu vor fi avut nimic împotrivă.

Plante, aplaudaci şi slugoi în Consiliul Local Târgu Jiu

Repet, la ultima şedinţă de consiliu local toate hotărârile au fost iniţiate de Cârciumaru! La celelalte şedinţe s-a întâmplat la fel, cu foarte mici excepţii, neobservabile. Am citit şi răscitit Legea 215/2001 şi am cel puţin două amendamente: 1. Calitatea de consilier local este incompatibilă cu statutul de plantă, aplaudac şi slugoi. 2. Consiliul local se dizolvă din oficiu dacă niciunul dintre consilierii locali nu iniţiază, neam de neamul lui, niciodată, vreun proiect de hotărâre.

………………………………………………………………………………………………

Manţog şi Dian, forever in love cu Cârciumaru

În realitate, toţi consilierii locali au primit de la Cârciumaru câte o felie de tort, mai mare sau mai mică, direct proporţională cu anvergura personală a destinatarului. Funcţii, concesiuni, contracte de achiziţii publice pentru firme interpuse, locuri de muncă pentru rude, amante ş.a., spaţii comerciale şi câte şi mai câte. Pe de altă parte, nu există niciun fel de opoziţie în Consiliul Local pentru că Ionel Manţog, tartorele PDL Gorj, e forever in love cu Florin Cârciumaru. Nici pe Dian Popescu, vivacele recitator din manuale de geoeconomie pe care nu-l ascultă nimeni, nu l-am auzit o singură dată să spună că actualul primar a scos Târgu Jiul de pe axa evoluţiei sale fireşti, naturale, corespondentă cu a oraşelor din jur, de care ne îndepărtăm din ce în ce mai mult ca nivel de civilizare. Şi atunci, dacă greii PDL-ului şi PNL-ului tac chitic, de ce să îşi aprindă singuri paie în cap locotenenţii lor, consilierii locali?

GORJNEWS cere implicare responsabilă în devenirea oraşului

Cel puţin o parte din ei ar trebui să mişte ceva. Locuitorii Târgu Jiului îi aşteaptă să se implice responsabil în devenirea oraşului lor pe Dorin Taşcău, Gheorghe Nichifor, Adrian Tudor, Nicu Daviţoiu, Gheorghe Novac, Liviu Cîlniceanu şi alţii.


4 COMENTARII
  • Un nimeni 10.10.2010 la ora 23:32 pm
    De unde tot scoti Narcis toate aceste subiecte si dezvaluiri? Ceilalti colegi ai tai din presa au mainile amputate, glaucom la ochi si dopuri in urechi? Eu asa inteleg de vreme ce doar tu esti cel care da cartile pe fata si spune exact ceea ce este. Ar fi excelent ca sa existe mai multe exceptii ca cea care esti tu in prezent, pentru ca in democratia teoretica in care se mocirleste Romanica acum, putini sunt cei ce tin sus stindardul adevarului nealterat de jmecherii si intelegeri tacite cu cei care vremelnic si conjuctural sunt la putere. Felicitari este putin spus.
  • Narcis DAJU 11.10.2010 la ora 5:29 am
    Şi alţi jurnalişti vin cu subiecte interesante. Aici, pe GORJNEWS, sunt mai vizibile pentru că selecţia e riguroasă şi nu e nimic de umplutură.
  • totcineva 11.10.2010 la ora 13:51 pm
    felicitari
  • Spre exemplu ... 11.10.2010 la ora 17:48 pm
    In 1952, Lolescu, fiind fruntas de seama al tinerilor UTM-isti, a cerut bani de la Sfatul Popular Raional pentru a merge la Bucuresti la Festivalul Tineretului Comunist. Cum Sfatul Popular nu a avut bani, omu’ a venit cu idei. Una dintre idei a fost aceea ca, se pot face bani din fier vechi (si azi e la moda) numai ca atunci nu erau fabrici si uzine de taiat spre a le vinde la fier vechi. Asa ca, cea mai grea ”Fierotenie” pe care puteai lua un ban bun la fier vechi, era tocmai Coloana Infinitullui. Primul Secretar al Sfatului Raional ii dadu aprobarea, cu conditia sa-si faca rost de scule sa taie ”Coloana” si sa o transporte la fier vechi ca sa poata face rost de bani pentru Fesrtival. Zis si facut! Lolescu se duse la seful Petrolistilor din Raion si ceru un utilaj de tras, precum cele puternice de la foraje. Dar, acesta nu-i putu oferi mai mult decat un tractor ceva mia puternic, celelalte utilaje fiind fireste, prin parcurile petroliere. Se puse tanarul UTM-ist pe tractor si incepu sa traga de Coloana cu nesimtire si sub ochii ingaduiotori ai opiniei publice de pe atunci !!! Trebuie scos in evidenta faptul ca, prin anii ’50, BRANCUSI ERA PRIVIT CA UN TRANSFUG din tara sa si, ca toti transfugii, era foarte hulit. (a se vedea si cazul Mariei Lataretu). Drept urmare, cu inversunare si aplomb UTM-ist, Lolescu a reusit doar sa incline putin Coloana si s-a lasat pagubas. Ce vreti fratilor mai mare dovada decat acest exemplu de civism CINIC si PERFID desfasurat sub ochii ingaduitori ai opiniei publice de atunci? Credeti ca Primul Secretar al Sfatului Popular Raional din anii ’50, e mai breaz decat Primul Secretar al Comitetului Central - pardon, a se citi Biroul Permanent Judetean al PSD de acum, adica Carciu-Jiu - cacofonia nu e deloc intamplatoare sau neintentionata? Eu cred ca nu e nicio diferenta si ca ne meritam soarta! Gorjul nu se poate debarasa de SEMIDOCTI, INCULTI si NULITATI, fie ei chiar si cu titlul de doctori, ca sunt prefecti, primari sau presedinti de consiliu judetean, ce mai conteaza?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.