Cele şase minciuni ale subofiţerului impostor. Colonelul Popescu poartă pamperşi?
Cele şase minciuni ale subofiţerului impostor. Colonelul Popescu poartă pamperşi?
Investigatii28 februarie 2011

GORJNEWS dovedeşte în investigaţia de faţă că, în realitate, jandarmul Trăistaru Aurel nu a găsit şi nu a returnat niciun fel de bun, că ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a fost dezinformat de subofiţer şi de superiorii acestuia şi că a emis ilegal ordinul de avansare în grad la excepţional a jandarmului impostor.

Prima minciună

Susţine că a găsit banii în parcarea din spatele blocului în care domiciliază, în seara zilei de 10 februarie a.c., în jurul orei 21.00. În realitate, pe 10 februarie a.c., ora 18.15, s-a prezentat la serviciu, la Punctul de Control Acces al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, unde a rămas până în dimineaţa zilei următoare. Toţi colegii săi confirmă acest lucru. În plus, există aşa-numitele procese verbale de intrare şi de ieşire din serviciu, semnate de Trăistaru Aurel, pe 10 februarie, seara, şi pe 11 februarie, dimineaţa.
Iată subofiţerul minţind cu seninătate câţiva reporteri ai presei locale: „în seara de 10.02.2011, în jurul orelor 21 (…)”

[youtube]NYaL4RUCwvM[/youtube]

Trăistaru Aurel a minţit şi în rapoartele interne, astfel ajungându-se ca Inspectoratul General al Jandarmeriei Române să mintă, la rându-i, toate unităţile de jandarmi din ţară, în „Nota telefonică” transmisă la nivel naţional, prin care era relatat „evenimentul pozitiv” în care fusese implicat subofiţerul. „Nota telefonică” a fost elaborată în baza informării primite de IGJR de la IJJ Gorj. Trebuie subliniat câtă prostie şi incompetenţă colcăie în IJJ Gorj, dacă niciunul dintre superiorii lui Trăistaru, care au filtrat raportarea evenimentului, nu a băgat de seamă că subofiţerul era în cu totul altă parte, de serviciu, când susţine în fals că a găsit banii.

A doua minciună

Joi, 17 februarie a.c., la exact o săptămână după ce s-a dedublat, teleportat ş.a.m.d. şi s-a aflat, în acelaşi timp, şi în sediul IJJ Gorj, şi în parcarea din spatele blocului în care domiciliază, subofiţerul a făcut prima declaraţie de presă, în care a susţinut ferm că a găsit doar o valiză. În a doua declaraţie de presă, dată a doua zi, a spus că pe lângă valiză a găsit şi o sacoşă de plastic.
Prima declaraţie…

[youtube]0vN9ae67emI[/youtube]

A doua declaraţie…

[youtube]iXWfT9hlmKk[/youtube]

A treia minciună

Întâi a spus că a deschis valiza şi a rămas înmărmurit când a văzut banii. Apoi a susţinut ferm că nu a deschis valiza, nu a văzut niciun ban şi a aflat doar de la aparţinător că înăuntru erau bani şi numărul lor.
Prima declaraţie…

[youtube]SVzAw1QuGjo[/youtube]

La fel a minţit şi în cele relatate reporterilor de la cotidianul „Adevărul de Seară”.

A doua declaraţie…

[youtube]X87ftFlPyC0[/youtube]

Minciuna a patra

În prima declaraţie a susţinut că l-a întâlnit pe aparţinător şi i-a înmânat bunurile în parcarea din spatele blocului. În a doua declaraţie a „mutat” locul întâlnirii din parcare în interiorul blocului, la sediul punctului de lucru al unei firme.
Prima declaraţie…

[youtube]UN2yxOruxDs[/youtube]

A doua declaraţie…

A cincea minciună

Subofiţerul a susţinut tot timpul că a înapoiat banii administratorului unei firme. De fapt, era vorba de tatăl unui asociat.
Declaraţia subofiţerului…
Declaraţia unuia dintre asociaţi, redată de cotidianul „Gorjeanul”…

A şasea minciună

Printr-un „înscris de onoare” emis de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi înmânat nu în cadru oficial, ci în platoul unei televiziuni, de către o prezentatoare TV, se apreciază că subofiţerul a dat dovadă de „simţ civic şi corectitudine exemplară” şi că reprezintă „un model autentic de cetăţean al Gorjului”. Toţi superiorii lui Trăistaru Aurel, începând cu ofiţerii de la compartimentul de managementul resurselor umane, care-i gestionează dosarul de personal, şi terminând cu comandantul interimar al IJJ Gorj, colonelul Florin Popescu, au ascuns deliberat faptul că la ultimul examen susţinut pentru admiterea la şcoala de ofiţeri, la IJJ Timiş, Trăistaru Aurel a fost dat afară din sală pentru că a fost prins copiind după fiţuici făcute din documente clasificate!!! Imediat, IJJ timiş a şi înaintat la IJJ Gorj o „notă observatorie” prin care era adus la cunoştinţă incidentul.

[youtube]7936DltFLhs[/youtube]

În context, amintim un detaliu important: colonelul Florin Popescu este moşul copiilor lui Trăistaru Aurel.

Toate regulamentele interne au fost încălcate

Conform normelor interne, imediat după găsirea bunurilor, subofiţerul era obligat să raporteze ofiţerului de serviciu de la IJJ Gorj; să identifice martori; să inventarieze bunurile, în trei procese verbale; să predea bunurile şi un proces verbal unui organ de poliţie; să depună raport scris la IJJ Gorj. La rându-i, IJJ Gorj trebuia să raporteze imediat evenimentul către IGJR. În realitate, nu s-a respectat nicio procedură. La IGJR s-a aflat despre aşa-zisa găsire a banilor din presa centrală, abia la opt zile de la data indicată de subofiţer!!!

Concluzie

Toate dovezile prezentate mai sus ne îndreptăţesc să susţinem că, de fapt, nu s-au găsit şi nu s-au returnat niciun fel de bunuri, totul fiind o manipulare pusă în scenă foarte prost de IJJ Gorj, pentru îmbunătăţirea imaginii sale, serios avariate de cercetările derulate în ultimii ani asupra unor ofiţeri superiori de către Secţia Militară a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

E bine de ştiut: colonelul Florin Popescu are pamperşi în dotare?

GORJNEWS a înaintat IJJ Gorj şi IGJR, la 21 februarie a.c., o solicitare de informaţii de interes public, la care nu s-a răspuns încă. Redăm din solicitarea respectivă: „în baza prevederilor Legii 544/2001, vă rugăm să ne comunicaţi:
– care sunt termenele legale şi regulamentare de raportare către unitate şi, respectiv, către Inspectoratul General al Jandarmeriei a evenimentelor de tipul celui în care a fost implicat plutonierul Trăistaru Aurel, din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj, în seara zilei de 10 februarie a.c.
– când a raportat subofiţerul evenimentul către IJJ Gorj (data şi ora)
– când a raportat IJJ Gorj către IGJ (data şi ora)
– cum prevăd regulamentele interne că trebuie să se acţioneze ad-hoc de către un jandarm în situaţii de tipul celei în care a fost implicat Trăistaru Aurel şi dacă apreciaţi că au fost urmate etapele regulamentare; dacă, după găsirea obiectelor, Trăistaru Aurel trebuia să identifice un martor şi, ulterior, să le predea pe bază de Proces Verbal organelor de poliţie
– o copie a notei telefonice transmise de IGJ către subunităţi, prin care era comunicat evenimentul în care a fost implicat Trăistaru Aurel
– o copie a scrisorii de mulţumire primite de IJJ Gorj de la patronul firmei implicat în eveniment
– o copie a înscrisului de onoare emis de Consiliul Judeţean Gorj pe numele lui Trăistaru Aurel
– datele (cel puţin aproximative) la care subofiţerul Trăistaru Aurel a fost examinat pentru a intra în corpul ofiţerilor, instituţiile evaluatoare, notele sau calificativele obţinute, dacă a fost exclus din examen în timpul evaluării şi care au fost motivele.”
După cum v-aţi putut edifica, nu am cerut date despre bazele militare americane din România. Nici despre fenomenul OZN. Am cerut lucruri simple, fireşti, de interes public. Cu toate acestea, nu ni s-a răpuns nimic. Mai mult, în ciuda insistenţelor noastre, colonelul Florin Popescu nu l-a primit pe autorul investigaţiei de faţă, pentru a emite un punct de vedere. În acest punct, se naşte întrebarea: dacă s-ar mai întâmpla vreo mineriadă sau altă nebunie, cam câte perechi de pamperşi ar schimba bravul comandant interimar al IJJ Gorj, dacă, în vreme de pace, e incapabil să primească un ziarist?

Să vină Corpul de Control al ministrului Administraţiei şi Internelor!

În context, este inevitabil ca Traian Igaş să dispună sosirea la IJJ Gorj a Corpului de Control din subordinea sa. Totodată, este obligatoriu ca procurorii militari să se autosesizeze.
Vom reveni cu amănunte.
Note: 1. În curând, mai multe organizaţii reprezentative ale societăţii civile vor emite – la solicitarea GORJNEWS – un memoriu de protest faţă de această încercare de manipulare orchestrată de IJJ Gorj.
2. Punem investigaţia de faţă la dispoziţia studenţilor la Jurnalism, ca să înţeleagă mai uşor unde se termină comunicarea organizaţională şi PR-ul şi unde încep manipularea şi dezinformarea.

21 COMENTARII
  • Scandal in Jandarmeria Gorj | Despre Jan 01.03.2011 la ora 14:57 pm
    [...] si un articol foarte acid pe tema [...]
  • Mara Kalistrat 01.03.2011 la ora 23:16 pm
    - Cer public demisia urmatoarelor persoane, pentru incompetenta si prostie: 1. Sefului IJJ GORJ - col. Florin Popescu 2. Prefectului judetului - Andrei Vasile Liviu - Cer public ca CNA sa retraga licenta de functionare, tuturor mijlloacelor de comunicare in masa care ne-au dezinformat din lipsa de profesionalism si din prostie. In caz contrar, cer demisia Guvernului, pentru ca tine astfel de incompetenti in functie!
  • Cristian 01.03.2011 la ora 23:45 pm
    mai bine te duci si ceri o bere ca sa te mai potolesti putin :) ai ajuns tu sa ceri demisii ? cine esti tu nea kalistrate ?
  • un taran 02.03.2011 la ora 20:46 pm
    Hehe, draga Narcis- daca este vorba de comunicare organizationala si PR la jadarmeria asta, atunci vin sa fac studiu de caz! Felicitari pentru deconstruirea mizeriei. Excelent!
  • Narcis DAJU 02.03.2011 la ora 21:20 pm
    @) un taran Multumesc, prietene.
  • mihai 02.03.2011 la ora 22:24 pm
    Student sarac dar bun la invatatura ma ofer sa trimit scrisori de multumire la IJJ Gorj contra cost plata in 10 ZILE la primirea scrisorii. Propun si variante bunuri gasite, salvare de la sinucidere, salvare de la inec etc. Accept reduceri de la jandarmii fara pile sau care nu au rude in sistem.
  • kalasnicov 02.03.2011 la ora 22:48 pm
    cine a rugat cetateanul care a pierdut '' 50000 euro sa trimita scrisoare de multumire la ijj gorj subofiterul sau seful lui?-eu cres ca seful lui iar in ce priveste suma pana nu se arata presei scrisoarea totul este ;CACEALMA' data de purtatorul de minciuni al IJJ Gorj majoritatii ziaristilor.Asa se facea pe timpul regimului comunist nu degeaba a aparut porecla'' JANDARMERIA ROSIE DIN GORJ''.
  • seby 02.03.2011 la ora 23:05 pm
    Au ramas multe sechele de la colonelul Tilvescu mai trebuie sa treaca inca 20 ani pana se va intra in normalitate.
  • Marian 03.03.2011 la ora 21:59 pm
    Hai mai taceti ca oamenii aia lucreaza acolo de mai mult timp cand pilele nu erau asa ca acum cand se face toata lumea acum ce vrea. ceri tu demisii, doamne........ chiar esti penibila
  • baston 04.03.2011 la ora 10:25 am
    In privinta domnului colonel Popescu Florin nu aveti dreptate domnule Narcis Daju.Conform regulamentelor militare plt. Traistaru Aurel a fost felicitat de domnul colonel Popescu Florin si i s-au adus multumiri din partea IJJ Gorj.Daca se ramanea aici totul era OK,dar cum la Directia de Management Operational este sef domnul colonel Tilvescu Vasile,acesta nu s-a multumit cu atat si a exagerat evenimentul prin doi ofiteri do.....carora le-a cerut sa inainteze la IGJR raportul subofiterului fara nici-o minima verificare si mai departe a dezinformat deliberat pe domnul imputernicit inspector general domnul colonel Gavrila C ostel care la randul sau l-a dezinformat pe domnul ministru de interne Traian Igas.Se stie foarte bine de jandarmii din IJJ Gorj ca domnul colonel Popescu Florin nu agreaza cadrele care savarsesc fapte penale intrand de mai multe ori in conflict cu domnul colonel Tilvescu Vasile si domnul comisar Trotea Sorin.Domnul colonel Popescu Florin este prea cinstit si onest ca sa fieinspector sef la IJJ Gorj.SISTEMUL NU DORESTE ASA CEVA.
  • baston 04.03.2011 la ora 10:38 am
    Cum va explicati ca de cand a plecat domnul colonel Tilvescu Vasile jandarmii nu mai sut stresati si amenintati iar la misiuni de OP primesc drepturile legale prevazute de lege.
  • momo 05.03.2011 la ora 14:52 pm
    domnule baston vă cam miroase gura, sau sunteţi chiar dumneavoastră ..............
  • baston 06.03.2011 la ora 21:29 pm
    mai momo dupa exprimare cred ca te numesti BUSE mie imi miroase gura si tie iti pute mintea.Dute la abator si schimba capul cu unul de bou vai ce am zis, capul de bou este prea nobil pentru umerii tai.
  • Cristian 12.03.2011 la ora 23:49 pm
    domnule BUSE o ardeti incognito ? :))) doar stim ca esti omu lu Tilvescu ... stai calm !
  • Vali 14.03.2011 la ora 13:44 pm
    Domnule Daju vad ca specificati ca Traistaru e ruda cu Popescu dar dvs stiti ca dl Ivan pe care l-ati avut invitat in emisiune este finul lui Tilvescu ? Cu toate aceste nu vad care este problema ?
  • vasi 14.03.2011 la ora 16:16 pm
    Cadrele care l-au slujit cu credinta pe colonelul Tilvescu Vasile incalcand regulamentele militare si Codul Penal.Colonel Arjoca Ion,maior Verdes Marian,maior Burlan Claudiu,capitan Buse Constantin,capitan Panoiu Gabriel,capitan Amza Adina,maior Boltasu Gheorghe,plt. maj. Nitulescu Ninel,plt. Dobre Georgiana,plt.Murarescu Georghe,plt. Florea Cosmin ,plt maj Puiu Ion,plt. maj. Bran Stefan ,plt. Anghel Adrian si inchei cu juristul de doi lei capitan Grosu Niculae si purtatorul de cuvinte incrucisate capitan Ivan Alin.Acestia au stricat morala militara din IJJ Gorj protejati si de comisarul Trotea Sorin de la UM 0962 si comisarul sef Copaci Constantin de la DGA Gorj.
  • vasi 14.03.2011 la ora 16:33 pm
    Ma scuzati am uitat de doamna maior Gutu Carmen miss IJJ Gorj !
  • Cristian 15.03.2011 la ora 9:06 am
    Da , doamna Carmen , ********* dl-ui Tilvescu !
  • Cristian 15.03.2011 la ora 9:09 am
    Domnule Daju in primul rand vreau sa va spun ca Tilvescu nu a plecat de aici pentru mari merite ( in afara de cele 3 dosare penale care le are la DNA si pe care dl. Copaci refuza sa le solutioneze) , postul de la Bucuresti ivindu-se intamplator ! Tilvescu a plecat pentru ca era pe lista neagra a partidului de guvernare si mai mult pe lista lui Mantog ca la el erau "fraiele" in perioada aia !
  • kalasnicov 15.03.2011 la ora 15:09 pm
    Ravaneli -Ravaneli ce ti am spus eu Ravaneli ?Nu mai ascultat si te-ai umplut de rahat !Cand te vad la ''MITITICA'' unde sa-ti dea sa mananci atatea calorii cate am mancat noi la misiuni de OP si bani de buzunar cati ne-ai luat noua din dreptul de diurna ?
  • vasi 15.03.2011 la ora 19:31 pm
    rectific greseala de exprimare a lui kalasnicov.BANI DE BUZUNAR CAT NE-AI DAT NOUA DI DREPTUL DE DIURNA.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.