"Centrul Brâncuși poate să se șteargă la cur cu bustul lui Sergiu Nicolaescu"!
"Centrul Brâncuși poate să se șteargă la cur cu bustul lui Sergiu Nicolaescu"!
Gorjul culturalInvestigatiiUltra - Scurte12 decembrie 2013

Scandalul amplasării, la Târgu Jiu, a unui bust dedicat lui Sergiu Nicolaescu ia amploare. După ce primarul Florin Cârciumaru a făcut pe cocoșul într-o emisiune TV, spunând că le-a cerut prietenilor lui Nicolaescu, care au donat bustul, să rezolve „problema” în maxim o lună de zile, în sensul de a-l înlocui cu o altă lucrare, regizorul Ion Cărmăzan, președintele Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, a negat vehement că ar fi purtat o astfel de discuție cu Cârciumaru. Din contră, Cărmăzan dezvăluie că primarul i s-a confesat că o va demite pe Adina Andrițoiu, șefa Centrului Brâncuși, întrucât apreciază că e principala vinovată pentru scandalul creat. Cărmăzan susține, totodată, că Cârciumaru a dat dovadă de lașitate, neprezentându-se la vernisarea bustului, în condițiile în care acceptase donația, și că CV-ul primarului este incomparabil cu al lui. Foarte deranjat de minciunile spuse de Cârciumaru la TV SUD, Cărmăzan a conchis fără ocolișuri: „Centrul Brâncuși poate să se șteargă la cur cu bustul lui Sergiu Nicolaescu”!  

Cârciumaru, un comunist congelat în 1989 și dezghețat acum, ca material didactic pentru lecțiile de istorie

[youtube]mYNw_tf59bk&feature=c4-overview&list[/youtube]
Cine nu-l cunoaște pe Cârciumaru și-l aude vorbind n-ar crede în ruptul capului că el este primar de oraș. Pare mai degrabă un comunist ce a fost congelat înainte de Revoluție, și dezghețat acum, în plină democrație, pentru a fi folosit ca material didactic la orele de istorie. În afară de incapacitatea sa de a-și corecta și cizela limbajul, sunt cel puțin oripilante prostiile pe care le debitează.
În emisiunea „Întrebările zilei”, difuzată de TV SUD la 11 decembrie a.c., Cârciumaru a spus că el știa că bustul lui Nicolaescu e urât și că nu seamănă cu artistul, dar l-a amplasat doar temporar, pentru a se convinge și cei mulți cât e de urât și de nepotrivit. Scenariul debil inventat de Cârciumaru, doar pentru a ieși el bine din acest imens scandal, scapă din vedere detalii esențiale. De pildă, pe 1 decembrie a.c., chiar primarul l-a invitat pe Ponta să vină la dezvelirea bustului. În săptămâna care a urmat, l-am auzit declarând că i s-a spus că Ponta nu vine, dar că, totuși, el, Cârciumaru, speră până în ultima clipă că va veni. Trebuie să fii puțin diliu să – l inviți pe premier și să speri că va veni la vernisarea unei gogomănii despre care, acum, Cârciumaru susține că a știut din capul locului că e o gogomănie.
Apoi, primarul spune sus și tare că i-a cerut donatorului, regizorul Ion Cărmăzan, ca într-o lună de zile să își repare greșeala aducând altă operă în locul bustului. Mai jos puteți asculta declarația lui Cărmăzan, care neagă vehement că ar fi existat o asemenea discuție.
În finalul delirului său, Cârciumaru face încă o declarație înfiorătoare, specifică șefilor de triburi de canibali: „Nu primesc sfaturi de la nimeni!”. De aici putem deduce că Obama, președintele SUA, care are zeci de consilieri și ascultă de toți, e un incompetent și un dobitoc, comparativ cu Cârciumaru al nostru, care nu acceptă nicio consiliere și face doar ce-l taie capul.
Dar iată cât de inept și ilogic se exprimă primarul Târgu Jiului:
„Măi bine am lăsat să se amplaseze, să vadă opinia publică că a ezistat disponibilitate din partea Primăriei, le-am dat termen o lună de zâle să-și clarifice situația, pentru că efectiv cel mai șifonat din toată chestia asta eu am ieșit, în sensul că mi-am comandat bust…
Eu am vorbit cu regizoru’, cu domnu’ Cărmăzan și l-am rugat să analizeze destul de bine situația, cu prietenii dânsului, cu cei care l-au realizat, pentru că s-a creat ce s-a creat la Târgu Jiu.
În semn de nemulțumire, nu m-am dus la dezvelire. Problema se va rezolva tot de cei care au iscat scandalul respectiv, prin realizarea respectivă. Din punctul meu de vedere, acolo trebuie să fie altă operă.
Opinia publică a văzut despre ce e vorba, nu suntem de acord, în cazul ăsta am și eu curajul mai mare să susțin să fie înlocuit.
Lăsați-mă pe mine să fac cum știu eu să fac, să-mi asum responsabilitatea, nu primesc sfaturi de la nimeni, pe mine m-au votat oamenii, mi-am asumat responsabilitatea, așa am gândit eu că trebuie procedat!”

„Cârciumaru este laș!”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/124446807″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Contactat telefonic imediat după emisiunea cu pricina, Cărmăzan a negat că primarul i-ar fi cerut să își ia sau să înlocuiască bustul. Din contră, Cărmăzan a întărit că primarul a fost de acord cu el, în sensul că opera e valoroasă, dar că principala vinovată de scandalul apărut ar fi Adina Andrițoiu, șefa Centrului Brâncuși, pentru că nu a explicat pe înțelesul celor mulți tâlcurile ascunse ale bustului. Firește că și Cărmăzan bate câmpii. În realitate, lui Andrițoiu i se poate reproșa că a acceptat donația fără a verifica dacă îndeplinește niște condiții minime, și că, profitând că mare parte din angajații primăriei și ai Centrului Brâncuși erau plecați la vernisarea bustului, a rămas singură, cu Cârciumaru…
Cărmăzan a insistat că, în comparație cu al lui, cv-ul lui Cârciumaru este foarte subțire și că primarul, din lașitate, nu s-a prezentat la vernisarea bustului.
Supărat pe intenția lui Cârciumaru de a da jos bustul, Cărmăzan a spus, fără ocolișuri, că „Centrul Brâncuși poate să se șteargă la cur cu el”.
Cârciumaru și echipa lui de incompetenți sunt puși în încurcătură chiar și de cele mai simple întâmplări din viața orașului. Un foarte bun prieten îmi spunea azi așa: „în afară de faptul că ăia de acolo sunt cretini, peste oraș plutește și un blestem, ceva.”
Citește și:
Dacă ăsta seamănă cu Sergiu Nicolaescu, atunci Cârciumaru e leit Leonardo di Caprio!
Video: Sergiu Nicolaescu s-a răzbunat! Toată țara râde de noi!
Ei trei râd de Sergiu, noi toți râdem de ei!

5 COMENTARII
  • gorjanul 13.12.2013 la ora 5:00 am
    Sa se stearga , am inteles . Nu am inteles cu ce , cu bustul sau cu Carciumaru ?
  • bebe turcu 13.12.2013 la ora 7:04 am
    Nu-i niciun blestem pe oras , e prostie si atat ! Hai sa fim seriosi , populatia orasului e doar in mica parte urbana ! Altfel nu l-ar fi votat pe Carciumaru , daca nu ar semana cu ei !
  • Narcis DAJU 13.12.2013 la ora 7:38 am
    Pe aceeași logică de rahat, Cârciumaru va zice peste un an așa: "Io am știut de la-nceput că nu ie bine să punem BILLA pe locul caselor lui Lemnaru, că nu mai intră Ansamblul Brâncuși în veci în UNESCO, că se blochează definitiv circulația în centru ș.a.m.d. Dar uite, am făcut BILLA, ca să se convingă și populația că nu ie bine, și acum am și io curaju să-i zâc lu Lemnaru nu ie bine, Căline, nu ie bine...".
  • Ion Popescu 13.12.2013 la ora 15:34 pm
    Ce sa zic, iesact ca fotografia (deformata), asa si caracterul acestui comunistoid, dr.ing, cum si tovarasa era. Iesista o iesplicatie, si in capul lui Carciumaru, si in fundul pe care vrea sa-l stearga Carmazan. Intrebarea care ramane se refera la orizontul momentului cand va iesi din spatiul public aceasta haita rosie.
  • ezista 13.12.2013 la ora 16:16 pm
    Circiumaru este depasit de timpuri si de propriile limite intre care calitatea de agramat se vede de la distanta. Intre timp omu a vazut ca e bine si nu mai vrea sa plece de pe scaunele politice si administarative. Oricum se potrivewste acestui oras ca o manusa ,eu chiar nu inteleg de ce ar mai pleca. Propun sa-i impaiem si sa-l punem pe soclu in locul cetateanului sub care au scris sergiu nicolaescu.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.