CEO și alte două firme, amendate de ITM Gorj după accidentul de la Roșiuța
CEO și alte două firme, amendate de ITM Gorj după accidentul de la Roșiuța
Ultra - Scurte19 noiembrie 2013

ITM Gorj a finalizat ancheta privind accidentul de muncă de la Cariera Roșiuța, în urma căruia 12 persoane au fost rănite iar şoferul unei dubiţe a decedat.  Astfel, Complexul Energetic Oltenia a primit o amendă de 7000 de lei, iar firma care deținea camioneta 16.000 de lei. În plus, firma care a contractat transportul de persoană a primit o sancțiune de 6000 de lei. Mai mult decât atât, firma Vasitrans ar putea fi cercetată penal la propunerea ITM.
“SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. TG-JIU SUCURSALA DIVIZIA MINIERĂ TG-JIU- persoana juridică se sancţionează cu amendă contravenţională de 7.000 lei în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (5), din Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, pentru încălcarea prevederilor art. 13, lit. q), din Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, care a acceptat efectuarea transportului de personal în cariera Roşiuţa, cu autospecializata DAC 665T DFAE cu nr. de înmatriculare GJ-15-CEL , peste numărul de persoane înscris în cartea tehnică şi fără ca aceasta să aibă autorizaţiile necesare, emise de autorităţile competente.
De asemenea, au fost dispuse un număr total de 13 măsuri din care : 6 măsuri S.C.VASITRANS SRL. ; 4 măsuri S.C. ALPHA CONSTRUCT SISTEM SA; 3 măsuri SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. TG-JIU SUCURSALA DIVIZIA MINIERĂ TG-JIU.
Propuneri pentru cercetare penală;
Deoarece fapta prevăzută la cap. k se încadrează în dispoziţiile art. 37 , alin. (1) din Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006 şi în conformitate cu art. 42, alin. (3) ale aceleiaşi legi, sesizăm prin prezentul proces verbal organele de urmărire penală în ceea ce priveşte persoana juridică SC VASITRANS SRL.
,, ART. 37
(1) Neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnavire profesională, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 2 ani sau cu amendă. ”
,,Art. 42
În caz de constatare a unei situaţii care se încadrează în prevederile art. 37 şi 38, inspectorii prevăzuţi la alin. (1) şi (2) vor sesiza de îndată organele de urmărire penală competente, potrivit legii”, se arată în comunicatul emis de ITM Gorj.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.