Cercetarea accidentului tragic de la Roșiuța, tergiversată de autorități
Cercetarea accidentului tragic de la Roșiuța, tergiversată de autorități
Investigatii17 mai 2012

Cu șapte luni în urmă, la Roșiuța, un șofer a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și a ajuns pe trotuarul din sensul opus de mers, unde a izbit două fetițe. Sora cea mare a luat-o în brațe instantaneu pe cea mică, de numai trei ani, dar a fost în zadar. Micuța a murit pe loc, iar cealaltă trăiește un calvar, suferind până în prezent vreo cinci operații chirurgicale.
Blestemul abătut asupra acestei familii n-a fost de-ajuns, statul, prin instituțiile lui, străduindu-se din răsputeri să le completeze infernul. Adică medici din Târgu Jiu care le operează fetița rămasă în viață, deși potrivit specialiștilor din București, care o tratează acum, era suficientă o simplă atelă pentru îndreptarea piciorului. Tot medici din Târgu Jiu au încercat s-o externeze pe fetiță la doar câteva zile de la operație, familia având indicii că s-a dorit să-și ia copilul nevindecat acasă pentru ca agresorul să scape basma curată, fără multe zile de îngrijiri medicale. O greșeală medicală se repară greu, de aceea copilul a îndurat până acum cinci operații și mai urmează și altele.
Polițiștii și procurorii au atacat cercetarea accidentului cu viteza melcului. De aceea, la șapte luni de când micuța de trei ani a intrat în pământ, încă nu s-a desfășurat nici măcar prima expertiză.
Reproducem alăturat scrisoarea primită de GORJNEWS de la mama celor două fetițe, cu precizarea că vom monitoriza îndeaproape acest caz.
“Subsemnata Albici Violeta-Laura, în calitate de mamă a fetelor de 3 ani respectiv 12 ani implicate în accidentul din data de 16 octombrie 2011 din Roșiuța, Motru, declar că în jurul orelor , fetele mele au plecat spre vărul soțului, acestea mergeau pe lângă partea carosabilă stângă la cca 1m iar Cătuțoiu Tudor șofer al mașinii implicate în accident venind din partea dreaptă a intrat pe contrasens, ieșind de pe carosabil a accidentat fetele care au fost prinse între mașina sa și o altă mașină care staționa (în afara părții carosabile stânga). În urma impactului, fiica cea mică, Alexandra-Iuliana, aflată în brațele celeilalte fiice a fost smulsă și lovită de parbrizul mașinii D-lui Cătuțoiu și de acolo a ricoșat prin halânga aflată în locul accidentului și a decedat pe loc.
Fata cea mare, Gabriela-Mariana, prinsă cu piciorul stâng între cele două mașini a fost transportată la spitalul din Motru, după care a fost dusă la spitalul județean Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu, unde a fost operată de către domnul doctor Stăniloiu Sorin, în data de 18 octombrie 2011. La 3 zile de la intervenție, doctorul a vrut să o externeze, deși aceasta nu era bine, din pricina insistențelor domnului Cătuțoiu, pentru ca fiica mea să nu aibă multe zile de spitalizare.
După luni de drumuri la spital pentru controale la care ne spunea că totul e bine, dar nu era, am decis să merg să mai cer și alte păreri, moment în care domnul Cătuțoiu a început să mă amenințe că are pile și nu va păți nimic.
Am plecat la Craiova la sfârșitul lunii Ianuarie, anul curent, unde fata mea a suferit două operații consecutive, fără niciun rezultat. În data de 29.03.2012, am fost transferate la București la spitalul Marie Curie (Budimex), la domnul Doctor Burnei, unde a suferit o intervenție chirurgicală și urmează o altă intervenție.
În tot acest timp, Domnul Cătuțoiu m-a jignit, făcându-mă mamă denaturată, pentru că am mers cu fiica mea la alte spitale. Printre relațiile acestuia se află domnul procuror de la Tribunalul Gorj care este văr cu doamna Cătuțoiu, dar și cuscra acestora care este în parlament.
Domnul Cătuțoiu a sunat de nenumărate ori la Craiova, dându-se drept soțul meu, pentru a presiona situația.
În data de 18 mai 2012, în jurul orelor  va avea loc o nouă expertiză la locul accidentului, în urma căreia domnul Cătuțoiu este convins că va ieși basma curată, datorită relațiilor pe care le are. Din această pricină vă rog să participați la această expertiză pentru a nu se mai mușamaliza iar totul.”

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.