Chefuri în loc de investigaţii, la Schela, pentru Caragea
Chefuri în loc de investigaţii, la Schela, pentru Caragea
Investigatii24 septembrie 2009

Marţi după-amiaza, comandantul IPJ Gorj a participat la Schela, într-un loc foarte retras, la un chef organizat de primarul Aristide Şerbănescu, suspect de implicare în delapidări de miliarde de lei vechi, bani publici.

caragea1Cu două săptămâni în urmă am publicat aici sinteza unei investigaţii de presă asupra deturnărilor de miliarde de lei vechi produse la Schela. Este un caz pe care îl monitorizez din luna iunie a.c. Dată fiind gravitatea faptelor prezentate, Scandal de Gorj, Radio Infinit, Pandurul şi Gorj TV au preluat cazul şi au întrebat autorităţile cum se face că din luna iunie, de când am publicat prima dată despre ce se întâmplă la Schela, nu au fost adoptate măsurile legale de rigoare. Reacţiile au fost de tot râsul, şi le voi detalia cu alt prilej. Mă limitez aici la a spune doar că subprefectul Liviu Andrei a declarat public că i-a raportat prefectului Ion Florescu ce se întâmplă la Schela, în vreme ce prefectul a anunţat tot public că nu avea habar de cazul respectiv. Puţină responsabilitate nu ar strica, la vârful prefecturii.

Aici, o altă Românie

Deşi cinci organe de presă au demonstrat că la Schela s-au furat bani publici, nicio instituţie de stat nu s-a urnit să investigheze ce se întâmplă acolo. Şi asta pentru că sunt controlate politic. Un patron al unei firme importante, cu capital multinaţional, îmi spunea deunăzi că în Gorj este o altă Românie şi că aici s-au întrecut orice limite. Ce voi relata mai jos, cu probele de rigoare, îi confirmă concluzia şi i-o depăşeşte.
La 29 iunie a.c., imediat după ce am publicat prima parte a investigaţiei, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a fost deschis un dosar pentru verificarea celor semnalate de mine. La foarte scurt timp s-a concluzionat că nu se confirmă nimic. În timp, dovezile fraudei de la Schela s-au înmulţit, iar cercul s-a strâns. Cu toate acestea, Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Gorj nu a fost şi nu este mandatat să-şi facă datoria. Explicaţiile, dacă nu aţi apucat să citiţi, le găsiţi aici. Între a nu-ţi face datoria, ca poliţist, pentru că nu-ţi permite omul politic care te-a uns în funcţie, şi  a chefui fără jenă cu Aristide Şerbănescu, la Schela, la câţiva metri de dovezile delapidărilor de fonduri publice, este cale lungă.

La chef cu sclavii din IPJ Gorj

Primarul Aristide Şerbănescu este atât de bazat încât marţi după-amiaza, în loc să dea declaraţii la poliţie şi parchet, a udrescu ionorganizat un chef la care şi-a convocat sclavii din IPJ Gorj. A ales un loc foarte retras, situat pe drumul ce duce la Poiana lui Mihai, lângă păstrăvăria realizată din fonduri MARR şi concesionată unui anume Udrescu Ion (foto, în dreapta), coorganizator al parangheliei cu pricina. În paranteză fie spus, ca să afle şi comandantul politic al IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, cu cine a stat la masă, Curtea de Conturi a constatat anul acesta că Udrescu Ion nu a virat niciun leu în conturile Primăriei Schela, deşi păstrăvăria produce miliarde de lei anual. Poliţiştii care i-au prezentat onorul lui Aristide roscaconstantin Şerbănescu marţi după-amiaza, la Schela, au fost strânşi acolo prin contribuţia nepreţuită a comisarului – şef în rezervă Constantin Roşca (foto). La fel ca alţi stelişti de succes, Roşca n-a trecut în rezervă până nu i-a fost angajat în poliţie jumătate din neam. Detalii, aici. Tovarăş cu primarul de foarte mulţi ani, urmează să primească drept premiu pentru fidelitate o parcelă de teren în zona păstrăvăriei.
Când echipa Gorj TV a ajuns, neinvitată, la chef, grătarul abia începuse să se încingă, iar primarul Aristide Şerbănescu era deja groggy. Proba verităţii, în cele ce urmează.
Întîi, le-a spus ziariştilor că îşi va tăia gâtul.
[youtube]q0qFZp-I_do[/youtube]

După ce în urmă cu câţiva ani l-a ameninţat pe jurnalistul Alin Ion că-i va rupe un picior, marţi a spus că i-ar tăia o ureche ziaristului Irinel Ceuranu.

[youtube]Lex5xTxMEq0[/youtube]

Ursul face caca în apa localnicilor…

[youtube]vSS58yAmPkM[/youtube]

Cu toate acestea, apa rămâne plată…

[youtube]8iGU2jXg_2A[/youtube]

… iar primarul, curat şi cinstit.

[youtube]3v4TYUHhLnk[/youtube]

A pierdut lacătul de la staţia de clorinare, n-are nici paznic, dar merge un nod…

[youtube]xyZD-cGhRa0[/youtube]

… şi, în ciuda tuturor răutăcismelor, poate să meargă drept pe drum.

[youtube]VHSG7wrkRc8[/youtube]

Este personajul cu care Caragea ar fi chefuit până înspre dimineaţă dacă nu l-ar fi inoportunat echipa Gorj TV. De altfel, Alina Iordăchescu, jurnalista care s-a deplasat la faţa locului, a găsit înşirate alcool, red bull, cafea şi un grătar în pregătire şi nu are niciun dubiu: Caragea venise la un chef organizat de primarul Schelei. Pentru că participa  în uniformă la acel moment festiv, cu autoturisme de serviciu, am întrebat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj despre motivul legal al acestei întâmplări. documentAstfel, am aflat că delegaţia IPJ Gorj se deplasase la Schela pentru o acţiune prevăzută în calendarul „Săptămânii prevenirii criminalităţii”.  Conform programului oficial, acţiunea era prevăzută a se desfăşura la sediul poliţiei, nu în munţi.  Anticipând această replică, purtătorul de cuvânt a spus că au fost vizitate nişte clădiri din apropierea păstrăvăriei, pe care IPJ Gorj este interesată să le preia în administrare şi că Aristide Şerbănescu nu este cercetat în niciunul dintre dosarele active la poliţia judeţeană.rosca2

Aş fi preferat să nu postez nimic o săptămână decât să prezint o nouă dovadă că la Gorj nu mai avem, cel puţin în ultimele luni, poliţie, ci o instituţie care îşi bate joc. Cu o societate civilă inexistentă, cu atâţia intelectuali pretinşi deosebiţi, răpuşi de laşitate pe la casele lor, cu atâtea parteneriate locale de complezenţă, de acoperire reciprocă între instituţiile statului de drept, şi cu zeci de mii de oameni controlaţi şi manipulaţi prin pauperizare, avem exact poliţia pe care o merităm.

3 COMENTARII
  • intaietate ... 24.09.2009 la ora 12:02 pm
    face kk ursu .. :))) sa fie anchetat ursu ..
  • pshiko 24.09.2009 la ora 13:09 pm
    Eu cred ca acesti sefi de politie ar trebui sa combata infractionalitatea si crima organizata, care din ce in ce iau amploare in ultimul timp in Romania, dar dupa cum se vede este opus meseriei lor, iar infractorii care delapideaza si deturneaza fonduri sunt inca liberi. Caragea ar trebui demis urgent daca politia n-ar fi putreda de coruptie de sus pana jos.
  • x 26.08.2010 la ora 1:27 am
    Nu as fi lasat niciun comentariu daca nu m-ati fi provocat. De ce va tot luati de d-l caragea? Este un om corect. Pentru a intelege ce vreau sa va spun, o sa va dau un exemplu: In 2009 au fost organizate concursuri pentru ocuparea unor functii vacante la politia rutiera. De ficare data concursul a fost tinut de cel putin 2 ori. In 2010 au fost ocupate functiile vacante doar printr-un simplu raport. De ce? Pentru ca solicitantul este acolitul d-lui caragea. Se numeste Popescu Ion, este agent de politie si este coproprietarul unui rastaurant situat pe linia de centura a orasului (str. Narciselor). De asemenea va fi, foarte curand, finul d-lui caragea. Si nu in ultimul rand, imparte spaga cu nasul lui. Ex.: in luna decembrie, la restaurantul mai sus amintit, a fost taiat porcul de Craciun. C-am scump, ar zice un neavenint, avand in vedere ca fiecare ofiter cu functie de comanda a cotizat cu 100 lei. Asta inseamna ca, ori porcul a fost elefant, ori diferenta a fost impartita de cei 2, viitoare rude si fosti spagari.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.