Chiriţescu: “Adrian Gorun a scris 12 cărţi într-un an!?”
Chiriţescu: “Adrian Gorun a scris 12 cărţi într-un an!?”
InterviuriInvestigatii2 decembrie 2011

Experimentând, în ultimii 15 ani, câteva instituții de învățământ superior – din țară și străinătate – am crezut că e greu să mai fiu surprins. În general, universitățile adăpostesc oameni plicticoși (prin academismul lor abstract), bonomi (prin lipsa de pragmatism) și, la modul general, o atmosferă placidă. Ceea ce am descoperit, în lunga conversație cu profesorul Chirițescu, este un tablou sumbru, întunecat, malefic, în care democrația, colegialitatea și umanitatea sunt doar mimate.

În U.C.B. există o teroare fină, invizibilă, ce pare omniprezentă, contopindu-se, parcă, cu zidurile, cu obiectele, cu oamenii. Inşi care alunecă, prin birourile şi pe coridoarele instituției, cu atenția de a nu deranja, de a nu greși, de a nu fi pedepsiți. E o atitudine de oameni urmăriți, de oameni depersonalizați, terifiați că sunt observați continuu de un „all – seeing eye”, tremurând la urletul ca de fiară pe care-l aud în telefon, interogându-i de ce și-au salutat prietenii pe stradă şi de ce sunt la acea oră cu fular la gât sau fără.

“Mereu aproape şi permanent departe de Gorun. În şase ani mi-am scris patru demisii”


D-le Prof. Chiriţescu, de cât timp activați in Universitate și ce funcții ați ocupat aici de-a lungul timpului?
Sunt de foarte  mult timp în Universitate, sunt unul dintre oamenii care au venit de la începuturi, în calitatea de cadru didactic asociat, începând cu 1993-1994; din 1997 am devenit titular al Universității. De la asistent până la profesor am ocupat toate treptele ierarhice.
În câți ani ați ajuns profesor plin? Vă întreb pentru că, în ultimul timp, în universitățile din România unii au ajuns conferențiari sau profesori  universitari cu viteza luminii…
În 12 ani!
Ați lucrat, ca prorector, in echipă cu Dl. Gorun… Ce parte din managementul academic al U.C.B. se afla în subordinea Dvs.?
Prorector si nu numai prorector, am lucrat în echipă cu Dl. Gorun și în calitatea de cancelar general al Universității, ca și în aceea de purtător de cuvânt. Am îndeplinit mai multe sarcini, de-a lungul timpului, cu intermitență, dar fiind întotdeauna unul dintre oamenii ce i-au fost mereu aproape și, în același timp, permanent departe, având în vedere că, în acești ultimi șase ani, mi-am scris patru demisii.
În ceea ce privește atribuțiile mele, am condus partea de bază materială și partea financiară, în perioada 2004-2005, avându-l rector pe Emil Moroianu, apoi am condus cercetarea științifică și cancelaria generală, în cele două mandate ale lui Adrian Gorun.
A existat vreun motiv serios pentru care nu ați rămas prorector? În ce termeni v-ati despărțit de Rectorul Gorun?
Privind din exterior relațiile dintre mine și Adrian Gorun, astăzi, ar părea că acestea au fost mereu tensionate, ceea ce nu este tocmai adevărat… Sunt unul dintre oamenii care au lucrat relaxat cu Adrian Gorun și alături de care am dus la bun sfârșit nenumărate proiecte pe bază materială, pe cercetare științifică, dar și la nivel de educație, în general, cu efect asupra profesorilor sau studenților. Am fost în permanență respectat, până când, absolut arbitrar, am simţit o anumită răceală și că se dorește să plec, motiv pentru care am și plecat… Prima demisie mi-am scris-o în ianuarie 2006, la trei săptămâni după ce Domnul Gorun a venit rector, refuzând să rămân într-o echipă în care nu mă simțeam foarte dorit și nici susținut, în ceea ce privește proiectele pe care le gândeam. Am revenit cancelar general, apoi prorector. Una peste alta, nu a fost o perioadă rea pentru Universitatea “Constantin Brâncuși”, cu excepția ultimului an și jumătate, începând cu 2009-2010, de fapt, perioadă pe care aș vrea să o descriu altă dată mult mai amănunțit.

Mitul celor 16 norme, element de presiune contra lui Moroianu


Dl Rector A. Gorun a dat de înțeles ca v-ați afla pe lista cadrelor didactice care aveau 16-17 norme în momentul în care a venit Domnia – Sa la U.C.B., în 2005…
Este un gen de dezinformare, pusă în practică printr-un raport de control al Ministerului Educației, din ultimele luni ale managementului lui Emil Moroianu. În acel moment, niște oameni, care nu se pricepeau la învățământul superior, au venit în control la Universitate și au calculat normele, adunând orele convenționale, iar apoi le-au împărțit la 5 ore convenționale, obținând niște cifre despre care habar nu aveau. De fapt, nu am avut niciodată 16 norme, pentru că, dacă aș fi avut 16 norme, ar fi trebuit să primesc un salariu de un milliard de lei vechi pe lună. Ori, dacă aș fi avut acest salariu, cred că acum eu nu aș mai fost aici, vorbind cu Dvs.
Bănuiesc că trebuie să existe dovezi, ordine de plată, etc., pe care conducerea Universității ar putea să le facă publice, pentru a dovedi că dezinformați…. Banii statului roman, dintr-o instituție publică, așa cum este U.C.B., nu pot dispărea așa, în stil FNI…sper!
Bineînțeles, îi invit să facă publice aceste dovezi, de fapt actualul rector interimar, Mihai Cruceru, la una dintre emisiunile televizate, în care s-a discutat de acest ştat de funcții, a recunoscut public că funcțiile de conducere din U.C.B. primeau un salariu de 70 milioane lei vechi, la plata cu ora, lucru care este adevărat, pentru că eu confirm că, în funcția de rector, cu toate sporurile, cu toate avantajele pe care le oferea statutul și cu plata cu ora, cu tot ce se poate numi ore suplimentare, nu am fost plătit mai mult de o sută de milioane vechi pe lună, maxim! Mitul celor 16 norme a fost folosit, în perioada respectivă, ca element de presiune asupra Rectorului Moroianu.
Presiune… Cine făcea această presiune?
Această presiune venea, bineînțeles, din zona Ministerului Învățământului! Nu pot să spun, cu certitudine, că era girată de Adrian Gorun, dar este posibil…
Era, în acea perioadă, Secretar General la Minister?
Da!

Doamna Cojocaru, propteaua din Minister


Este adevărat că Doamna Ileana Cojocaru, cea care a venit, ca observator al Ministerului Educației, la alegerile pentru noul Senat universitar – la solicitarea lui Adrian Gorun – a fost și în acea comisie care v-a auditat instituțional, când s-a dat verdictul cu cele 16 norme, înainte să “descalece” Domnul Adrian Gorun, ca rector, la U.C.B.?
Da… Da… Da…!
Este vreo legătură între Domnul Gorun și Doamna Cojocaru – mă refer la nivel instituțional?…
Nu știu ce tip de legătură personală este între cei doi, însă, instituțional, Doamna Cojocaru descinde frecvent în Universitate, în numele Ministerului. Și, da, a venit din nou la numărătoarea voturilor la Senat! Nu spun asta pentru a sugera că voturile la Senat nu au fost numărate corect, numai că prezența Domniei-sale aici …
Nu ar fi tocmai garantul obiectivității și transparenței, așa cum a fost prezentată public de Adrian Gorun?
Corect! Mai ales că, ulterior, am aflat că soțul Doamnei Cojocaru este cadru didactic – asociat la U.C.B. (la specializarea Istorie, a Facultății de Administrație Publică, unde este titular Domnul Rector Gorun); normal, pe un element minor de integritate, dânsa nu avea ce căuta aici, în Universitate, să supervizeze un proces electoral, în sensul obiectivității și transparenței, în acest moment. Încă o dată spun: asta nu înseamnă că nu s-au numărat corect voturile la Senat!

“Candidez doar dacă sunt dorit”


De ce  ati hotărât să candidați la funcția de rector?
Încă nu sunt definitiv hotărât să candidez la această funcție! Așa cum am declarat deja, este doar o potențialitate, o posibilitate de a candida numai. Dat fiind că Adrian Gorun nu mai poate candida în 2012, epuizându-și cele două mandate  permise conform legii, e posibil să existe mai multe candidaturi! Eu, poate, sunt unul dintre cei care, anunțând public această candidatură, merit apreciere pentru curaj; de altfel, semnalul pe care am vrut să-l dau colegilor mei și opiniei publice a fost acela al curajului și al independenței. Atmosfera terifiantă – nemaiîntâlnită în orice altă universitate – în care se lucrează acum, în U.C.B., necesită o astfel de ieșire publică! Am dat dovadă de independență și curaj, normale în societatea democratică, liberă în care trăim, și-mi asum consecințele! În următoarele săptămâni voi lua o decizie, pe care o voi anunța public, în ceea ce privește această candidatură, în urma unor consultări cu toți colegii și prietenii din Universitate, pe care, văzându-i în fiecare dimineață, timp de aproape 20 de ani, am învățat să apreciez ce gândesc, ce doresc și ce probleme au! Dacă acești tovarăși de drum, în carieră, mă vor susține, voi candida; de altfel, voi lua decizia pe care o doresc ei și numai ei!

Am candidat la Senat fără binecuvântarea lui, de aceea ne face infractori”


Păreți că Vă scuzați pentru îndrăzneala de a ieși public și de a Vă exercita un drept democratic, de cetățean liber al acestei țări, de a opta pentru o candidatură, la o funcție publică, într-o instituție a statului român… Este această temere direct conectată la faptul că Rectorul Gorun a avut niște ieșiri publice isterice, la adresa Dvs., cea mai elocventă – derapajul nervos de la ultima conferință de presă, din 28 noiembrie a.c., în care vă consideră infractor și parte a unei rețele academico-administrative … de tip “trans-facultalier” (din care mai fac parte fostul prorector, Olaru, de la Inginerie, fostul șef de catedră de la actuala Facultate de Administrație Publică, Vasile Purec,  Prof. Manta de la Drept, Prof. Dan Dobrotă de la Inginerie) și conectată la structurile de administrație publică locală. Cum comentați? Vedeți vreun argument rațional pentru care Dl. Adrian Gorun ar face astfel de afirmații publice?
Nu sunt de așteptat, din partea Domniei – Sale, argumente de ordin rațional, iar afirmațiile cum că toți cei enumerați ar face parte dintr-un grup infracțional nu vor rămâne netaxate de către noi, iar eu mă pregătesc, în zilele următoare, să contracarez acest tip de argumentație; o astfel de atitudine nu e posibilă, în consecință mă voi adresa organelor abilitate! Nu se poate să numești contracandidații la o funcție, “infractori”, în România europeană! Eu, acum, pun ghilimele, Dl. Gorun ne-a făcut infractori fără să glumească, fără ghilimele, fără menajamente, și fără să gândească, doar pentru că, respectând legea și normele democratice, am îndrăznit să candidăm la Senat, fără să ne dea, în prealabil, Domnia-Sa, binecuvântarea! În loc să se scuze, Gorun ne promite comisii de anchetă disciplinare și desfacerea contractului de muncă! Este impardonabil! Asta spune tot despre un stil de conducere pe care eu și colegii, prietenii mei din U.C.B., l-am experimentat în ultimii ani! Gestul meu de a ieși public caută să elibereze oamenii de teamă în această Universitate!

Anchetă disciplinară pentru Chiriţescu şi Olaru


Tot la conferința de presă, Gorun a anunțat că va lua măsuri împotriva Dvs. și că Vă va da “sarcini”, sugerând că sunteți incompetenți, ceea ce aceste sarcini vor dovedi… D-le Chirițescu, Dvs. și infractorii Dvs. sunteți incompetenți și nu aveți legitimitate, pe cale de consecință nu ar trebui să Vă propuneți o funcție în U.C.B?…
Noi avem legitimitatea necesară și o să ne propunem funcții în această instituție, cu sau fără voia Domniei – Sale! Îl înștiințez pe această cale că, indiferent că va da drumul la aceste anchete, chiar dacă, în mod abuziv, va fi să ne desfacă contractele de muncă, noi tot vom putea candida la funcția de rector pentru că noua lege a educației naționale permite candidatura, chiar nefiind titular al Universității! Dincolo de aceste date teoretice, trebuie să recunosc că, din păcate pentru dânșii, membrii Senatului U.C.B. au aprobat, la câteva ore după conferința de presă a autodeclaratului lor leader de echipă, rectorul Adrian Gorun, comisii de anchetă disciplinară pentru mine și pentru Dl. Prorector Olaru, pentru fapte care nu există. Ba mai mult, am informații că, în zilele care urmează, se încearcă inventarea a tot felul de fantasmagorii în legătură cu toți cei pe care i-a nominalizat Gorun în conferința de presă, acuze cu ajutorul cărora să ne poată șantaja! Toate astea doar pentru a ne împiedica să candidăm și a elimina orice fel de dezbatere. Nu vom face acest lucru și anunț comunitatea academică: NU VOM CEDA LA ACEST ȘANTAJ AL CONDUCERII U.CB.!
Totuși, veţi îndeplini acestea sarcini, atribuite de Dl. Gorun, în numele Senatului proaspăt constituit?
Domnul despre care ați vorbit nu cunoaște legea educației naționale; cetățeanul Adrian Gorun nu poate da sarcini nimănui, dincolo de legea învățământului! Profesorii universitari au sarcini clar stipulate în lege! Aceste sarcini constau din: normă didactică și normă de cercetare. Fișele posturilor au fost semnate și cuprind aceste sarcini… E adevărat că azi, 30 noiembrie 2011, cetățeanul mai sus-menționat, A.G., a încercat să readucă, înspre semnare, fișe de post individuale noi, ceea ce se constituie în ceva ce devine obișnuință la U.C:B.: încă un abuz!  Eu am refuzat acest abuz. Acest cetățean, ori nu cunoaște legea, ori suferă de un entuziasm malefic!

Ştefan Ghimişi, infractor dovedit, condamnat penal”

Acum, că Dl. Rector a amenințat medicii din Gorj să nu trateze pe vreunul din grupul infracțional, făcând referire directă la la durerile de spate ale Prorectorului Olaru, Dvs. ce veți face: Vă veti duce la medic in alt județ?
Să-i fie rușine că face astfel de amenințări, inclusiv la adresa medicilor! Pentru că cetățeanul A.G., dacă m-ar cunoaște bine pe mine, ar ști că eu nu-mi iau concediu medical pentru a fugi de o posibilă răspundere. Îl aștept cu comisia lui de “specialiști”, pe care, mulți dintre ei, îi cunosc; unul dintre ei este infractor dovedit, chiar condamnat penal!
La cine Vă referiți?
Ștefan Ghimiși! Aștept specialiști, ca el, să vină la mine să-mi spună de ce mă acuză! Îi aștept să-mi dovedească vinovăția, îi aștept și pe alte paliere, ale dreptului românesc, ale instituțiilor statului din România, pentru că, până la urmă, dreptatea nu o impart ei, ba chiar dreptatea poate fi căutată și găsită și în altă parte! Universitatea a plătit, până acum, miliarde și miliarde de lei pentri desfaceri abuzive ale contractelor de muncă ale altor colegi din U.C.B., așa că nu m-ar surprinde că acest cetățean, Adrian Gorun, îmi va da și mie, în câțiva ani, câteva miliarde de lei, despăgubire.
Simțiți că se vor lua măsuri personalizat-represive în continuare asupra Dvs.? E posibil să Vă retrageți candidatura la funcția de rector, numai ca să nu mai fie supărat Domnul Gorun?
NU! Decizia mea nu ține de atitudinea cetățeanului despre care vorbeam adineauri! Ține numai de susținerea pe care mi-o vor oferi colegii și prietenii mei din U.C.B., alături de care am fost în aceste săptămâni destul de grele și care au avut curajul să se manifeste în calitatea lor de oameni liberi, care-și asumă responsabilitatea de a candida la funcții în Universitate. Dacă mă vor sprijini, voi candida, dacă nu, nu! În niciun caz, însă, nu voi ceda sub această presiune de tip abuziv!

U.C.B., între bine și rău, între prezent și trecut; proiecții spre 2012

Ce credeți că s-a făcut bine și ce nu s-a făcut bine in UCB, în ultimii ani?
Probabil în 2012 vom dovedi că s-a muncit serios în această Universitate. Deși s-au rulat 6 prorectori în ultimii 5 ani, adică trei echipe manageriale, fiecare și-a adus o contribuție importantă și niciunul dintre noi, cei șase, nu s-a dat înapoi de la a munci! Această muncă a avut rezultate în zona bazei materiale, a cercetării științifice, a îmbunătățirii condițiilor pentru studenți, a creșterii în prestigiu. Universitatea a pierdut ENORM, totuși, în ultimul an și jumătate, în ceea ce privește atmosfera, academismul, liniștea, echilibrul, stabilitatea, coerența și luciditatea deciziilor. Toate acestea s-au pierdut premeditat, într-un gen de experiment dictatorial inadmisibil, un experiment pe care l-aș asemui fenomenului “Pitești”, din anii 50; acest experiment a reușit să demonstreze posterității că, prin abrutizarea indivizilor, îi faci să-și trădeze semenul, prietenii, familia. Prizonierii, ei între ei, în fenomenul Pitești, au ajuns călăi, unul pentru celălalt, în acest experiment groaznic al temniței societății comuniste. U.C.B. trăiește într-o astfel de teroare în aceste zile! Este teroarea de a nu mai fi salutat, este teroarea de a fi evitat, este teroarea de a nu ți se permite să candidezi, este teroarea de a fi amenințat, este, până la urmă, vorba de drepturi umane fundamentale, înscrise în Constituție, în Carta Universală a Drepturilor Omului, care sunt încălcate. Este inadmisibil ce s-a întâmplat în ultimii ani în Universitatea din Tg-jiu; pentru toate acestea, depărtarea mea de cetățeanul de care vorbim este una FIREASCĂ!

“Doar proștii și frustrații se cramponează de puterea abuzivă!”


Această eliberare a cadrelor didactice din fascinația răului de tip obsesiv, pe care un leader charismatic o poate crea, este parte din proiectul Dvs. de a crea în U.C.B. un stil instituțional care să aducă echilibru și normalitate manageriale?
Este fundamental ceea ce vorbim! Fără libertate, fără respect, fără conștiința valorii, ca și fără valorizarea reală, pe criterii reale și fără subiectivisme, nu se poate construi un mediu academic și nu se poate ajunge la performanțe reale. Mai ales când vine vorba de elementul esențial pe care trebuie să-l avem în vedere în viitor: cercetarea științifică! Oamenii trebuie sa redevină liniștiți, să se relaxeze; sub teroare nu se poate gândi! Oamenii trebuie să se debranșeze de la leaderi! Subordonarea într-o universitate nu este una banală; în universitate, șefia este una colegială, numai proștii și frustrații se cramponează de puterea abuzivă! Planul meu managerial va elimina abuzurile și va introduce libertatea si democrația în actul de management. Doar așa cercetarea științifică și academismul vor înflori în U.C.B.! Altfel, proiectul care se cheamă Univ. Constantin Brâncuși are mari șanse să eșueze! Nu-mi doresc acest lucru, ba chiar șansele să supraviețuiască au crescut de când “cetățeanul” nu mai este rector! Cu “cetățeanul”, rector, proiectul eșua lamentabil într-un soi de degringoladă, panică, de teamă, în care rezultatele sunt reduse aproape la jumătate. Elementele unui program managerial sunt greu de discutat la ora asta; fundamentul, piatra de temelie, în acest program, totuși, vor fi oamenii, respectul pentru oamenii din Universitate. Fără dubiu, ne propunem să întărim cercetarea științifică, să aducem în U.C.B. oameni de elită, să deschidem Universitatea către lume, către oraș, către județ și țară.

Numai la C.A.P. poţi scrie 12 cărţi pe an!”


Dacă veți câștiga alegerile pentru rector, credeți că veți putea ajunge în a doua categorie valorică a universităților din România? Este de notorietate că U.C.B. este pe ultimele locuri, în cea mai slabă categorie valorică din ierarhia oficială a universităților românești…
E un proiect pe care ni-l putem propune… Nu va fi ușor de atins, dat fiind că ceea ce s-a dărâmat în ultimii doi ani nu va fi ușor de remediat. Elementul cel mai important este ca programele de studiu să fie susținute cu oameni și cu performanțe, astfel încât ele să iasă de pe ultimele categorii valorice – D si E. Programul meu managerial va asuma acest deziderat! Într-o proiecție temporală medie, putem să ne propunem, realist, acest lucru: intrarea în a doua categorie valorică în maxim 6 ani. Ar fi foarte frumos să fim printre primele 10-15 universități din România. Este un drum lung și dificil, luând in considerare nivelul la care ne aflăm acum. Finalmente, că voi câștiga eu, că va câștiga altul, esențială și necesară, în momentul de față, pentru redresarea U.C.B., este schimbarea. Numai așa elitele pot reveni alături de Universitate. Până acum, sensul a fost acela al îndepărtării elitelor de instituție. Toată lumea e de acord cu mine, cred, că o universitate nu este similară unui CAP; numai acolo poți scrie 12 cărți pe an! Este imposibil să scrii 12 cărți pe an, e record absolut la nivel mondial!

Cine a scris o carte pe lună, într-o universitate din România?

Cetățeanul de care vorbeam mai înainte! Acest lucru descrie mentalitatea,  optica și atitudinea pe care o are față de … e dificil de citit 12 cărți științifice pe an, dacă îți mai faci conștiincios și munca de la catedră, darămite, în completare, să mai scrii încă pe atât! La 12 cărți scrise pe an, a câte 250 de pagini, ai nevoie să citești măcar alte 30.000 de pagini. Poate doar Iorga și Balzac puteau atinge asemenea performanțe!
Notă: Ziarul de Investigaţii GORJNEWS îşi exprimă disponibilitatea de a acorda acelaşi spaţiu editorial pentru un interviu cu Adrian Gorun.

80 COMENTARII
  • profi 02.12.2011 la ora 10:57 am
    Fenomenul Pitesti(Virgil Ierunca) poate aparea in orice institutie din Romania numai cu acordul si teama oamenilor. E pacat ca acolo unde te astepti mai putin, intr-o universitate, elita(fiindca asta inseamna profesorii universitari) sa stea cocosata. In perioada stalinista cei mai mari tortionari au fost profesorii, desi tocmai la ei te astepti cel mai putin. Somnul natiunii naste monstrii precum Gorun. Totusi, pentru ca suntem in mileniul 3, sper ca revenirea la pozitia verticala( nu cea de sluga) se va realiza cat mai repede. De fapt da-i prostului puterea sa vezi de ce e capabil. Gorun e perimat si ca om si ca comportament. El va disparea mai devreme sau mai tarziu. Cu cat mai devreme, cu atat mai bine pt toti.
  • C. CUTEANU 02.12.2011 la ora 13:16 pm
    Aseara, in emisiunea "Panoul de onoare", moderata de colegul Daju, fratele lui Adrian Gorun a intervenit sa-i apere onoarea ultimului; ba mai mult, Gigi Gorun s-a declarat deranjat de titlul ales de moderator, care i s-a parut jignitor pentru UCB, care este ante-penultima in cea mai slaba categorie valorica din ierarhia oficiala a universitatilor din Romania, in timp ce fratele sau-rectorul a sustinut cu cateva zile inainte o conferinte de presa in care s-a comporta, plastic vorbind, ca un isteric, jignind oameni nevinovati. Il rog pe Gigi Gorun, director al Liceului Spiru Haret(!) sa spuna daca a iesit public aseara in calitate de director din preuniversitar (si care e treaba lui sa emita judecati in legatura cu UCB), sau de cadru didactic la Universitate (nu stiam ca, pe langa cei 4 Goruni din UCB - Adrian, Horatiu, Hadrian, Gabriela, mai exista un al 5-lea - GIGI - asta tb sa fie record absolut). Este familia Gorun stapana de drept a UCB din Tg-jiu? caz in care stim pe cine sa dam vina pentru dezastrul in care sa afla aceasta. SI eu propun sa -si schimbe numele din Constantin Brancsui in "Universitatea familiala Gorun" Cadrele didacice nu sunt de vina pentru ce se intampla acolo. De 3 ani incoace nu ia decizii decat Adrian Gorun. In jurul sau, pentru a mima colegialitatea democratica, si functionarea institutionala a universitatii, Gorun a impus oameni slabi si foarte slabi. Politica de resurse umane a fost intentionat distructiva in UCB - numai oameni care sa nu poata sta vertical, astfel putand fi santajati: in acest context au fost angajati oameni din administratia publica locala, din tribunalul gorj, de a Curtea de Conturi, fiice, nepoti, nurori ale lui Holt si altii. ACestia au fost promovati continuu, pentru statutul de yesmen pe care Gorun li l-a conferit cumparandu-i: am mai spus ce tip de nepotism exista in UCB si ce fel de oameni sunt promovati, inutil de continuat. A fost o politica deliberata a lui Gorun si a clicii sale de a popula UCB cu oameni care sa le dea unanimitati: vedeti , intru exemplificare, ultimele alegeri de senat. Carta UCB, abuziv si ilegal, i-a sporit puterile lui Adrian Gorun, in noua sa calitate de presedinte de senat, pana la a-i atribui dreptul sa demita rectorul , daca va gasi ca aceasta este o decizie "rationala". Folosindu-se, probabil, de oameni precum Ileana Cojocaru, Gorun a reusit sa -si treaca aceaasta carta ilegala prin comisia ministerului care s-a ocupat de aceste aprobari. Anunt ca voi face toate demersurile pentru a obtine un interviu cu Min. Funeriu, pe care doresc sa-l intreb ce crede despre faptul ca persoane din Minister l-au ajutat pe Gorun sa devina un presedinte de Senat mai puternic decat Rectorul (impotriva legii educatiei), in timp ce 5 Goruni par sa calareasca o universitate de stat cu un tupeu ce ar face orice om de bun-simt sa paleasca de rusine! In UCB, dupa cum rezulta si in acest interviu cu prof. Chiritescu, oamenii cinstiti sunt terorizati pentru ca Adrian Gorun sa-si mentina puterea. Exista institutii abilitate care trebuie sa verifice un lucru pe care eu nu-l cred, insa care inteleg ca terorizeaza oamenii din universitate care nu sunt nepoti, fii, nurori ai Gorunuilor si ai clicii care-i sustine: CONDUCEREA UCB E POSIBIL SA DETINA APARATURA DE ASCULTAT TELEFOANELE ANGAJATILOR. Nu stiu daca SRI trebuie sa se autosesizeze, insa daca acest lucru este adevarat, rog pe oricine din Universitate care are cunostinta de asa ceva sa iasa public, pentru ca asemenea fapte sunt de o gravitate exceptionala. Telefoanele angajatilor UCB, in Romania democratica a nului 2011, nu sunt obiect al investigatiilor de securitate nationala, pentru a se instrumenta astfel de acte care, incep sa-l cred pe Prorectorul Chiritescu, amintesc de fenomenul Pitesti. Nu cred in astfel de demers absolut nebunesc, desi mie, personal, in ultimele luni, la fiecare doua zile incearca sa mi se sparga parolele pe adresele de e-mail. daca informaticienii UCB se ocupa cu astfel de fapte penale, voi afla si voi face public acest lucru, caz in care cineva va infunda puscaria. Acesta este raspusnul meu pentru cititorul de mai sus si pentru oamenii cinistiti din UCB: Romania este o tara libera in care si oamenii fara functie au drepturi. Vremea terorii a apus!
  • profi 02.12.2011 la ora 13:45 pm
    Domnului Cuteanu... Si dvs si Chiritescu si altii aveti o vina. In timp ati permis ca oameni gen Gorun si aplaudacii sai sa detina puterea in UCB. Ati permis ca Hadrieni, Horatei si alti Gorunei sa vina la UCB fara a protesta intr-un fel. Ati permis ca acest clan sa calce in picioare orice democratie si orice mandrie a unui cadru universitar. Tot dvs si profesorii din UCB aveti obligatia morala sa reparati ce ati permis in timp. Mocirla de la UCB trebuie asanata. Trebuie sa spuneti tot ce s-a intamplat in timp...de la licitatii adjudecate inainte de a fi publicate, de la hotii cu bugetul UCB, de la a demasca mafia din UCB si omerta care functioneaza datorita fricii unor oamenii care tin de scaun si functii. Altfel, totul pare o simpla rafuiala pentru scaune si functii.
  • prof.com 02.12.2011 la ora 16:31 pm
    Nimic nu este uitat, draga profi! Gorunul este gaunos, uscat, va cadea! Lupta se apropie de final. Cu gloantele care sunt pe teava moare de 10 ori. Totul este pregatit pentru a fi dat in vileag: licitatii, spagi, constructii pe la toti pe acasa, examene manarite, abuzuri in functie, fapte penale, pagubirea institutiei etc. Daca mai tine cu dintii de scaun, atat de tare i se va zgaltai ca n-o sa mai ramana cu nici un dinte! Distractia abia a inceput!
  • popa steliana 02.12.2011 la ora 21:39 pm
    Ar fi bine sa dispara de pe firnamentul invatamintului superior gorjean .A facut dor rau institutiei, imaginea Universitatii a fost distrusa de acest indvid. Ceea ce au cladit altii in urma cu 20 de ani , a distrus GA in 5 ani.RUSINE!!
  • andrei_cornescu 02.12.2011 la ora 23:39 pm
    Daca e asa de curajos acest purcel imbuibat de ce nu iese la o confruntare directa pe televiziune?
  • GB 03.12.2011 la ora 0:08 am
    Ce usor aruncam cu noroi in altii, dar nu vedem gunoiul din propria ograda! Nu va mai faceti iluzii, Gorun va candida din nou, ptr. ca legea ed. este in vigoare de la inceputul anului 2011! Cum in prezent Gorun nu mai este rector, va candida normal, alaturi de cei care se vor mai inscrie. Si va spun ca va iesi castigator! Asta pentru ca este intr-adevar o capacitate, are o putere de munca fantastica si cere si celor din jur rigoare stiintifica si seriozitate. Chiar daca este uneori inpulsiv, isi revine repede si important este ca recunoaste daca a gresit! Am fost colegi in preuniversitar si ptr. o scurta perioada si la UCB, deci judec detasat, obiectiv, fara patima! Il cunosc f. bine si pe Chiritescu, probabil ca in curand va reveni la sentimente mai bune! Sa nu spui niciodata, niciodata!....
  • luana 03.12.2011 la ora 0:24 am
    bine ca v-ati trezit in ultimul ceas, ca sa salvati singura structura academica din judet. scapati de hotii astia de Goruni si Luminite Popesti, de lingai ca Gamaneci, scoateti-i la pensie sau duceti-i la puscarie, dar faceti ceva, ca hidoseniile lor ne inspaimanta. Cum o fi putut crede astia doi, GA si LP ca vor dainui inca 4 ani. se vede ca nu mai au control , discernamant, ca foamea de bani le-a luat mintile. Sunt monstri scarbosi si lipiciosi. Sa chemam Garda financiara, Curtea de conturi, DNAul, politia, pe oricine a mai ferm ca voi astia de dati din gura, ca poate ne-om linisti
  • andrei_cornescu 03.12.2011 la ora 10:16 am
    Oare cine este acest prost care semneaza gb,din preuniversitar,o alta sluga de-a Gorunilor sfertodocti?Mai prostule,nu pricepi ca legea nu-l lasa sa mai candideze?Chiar asa de idiot esti?
  • C. CUTEANU 03.12.2011 la ora 11:45 am
    Exista un stil psihotic al indivizilor abuzati; cu cat abuzarea psihologica e mai mare, uneori victima devine solidara cu calaul. Exista elemente de acest tip si in Universitate, de aceea A. Gorun inca mai spera ca poate scuipa in ochii democratiei . Acum, indiferent ca Adrian Gorun va candida la functia de rector - si eu cred ca o va face, e stilul domniei-sale de a cumula mai multe functii, sunt convins ca oamenii s-au saturat sa fie terorizati, urmariti, abuzati in UCB, unde ori esti cu Gorun & co ori esti impotriva! Asta este alternativa caracteristica omului-conducere din UCB, Adrian Gorun: cu mine sau impotriva mea! Gorun are o imposibilitate de a intelege democratia, o imposibilitate de a se comporta colegial si mai ales de a se adapta la o societate libera. Tocmai pentru ca am inteles aceste lucruri, mi-am dat demisia, in 2008, la exact un an de cand devenisem titular, pentru a nu ma pata de penibilul ce insemna coabitarea institutionala cu un manager academic de acest tip. Inainte sa plec din UCB Gorun ajunsese, la un moment dat, datorita unei caracteristice ambitii semi-rurale, sa cumuleze functia de rector, de decan la Facultatea Litere si Stiinte Sociale si de sef de catedra:). Adrian Gorun nu mai poate continua sa fie leader al oricarei institutii publice din Gorj, pentru ca reflexele pe care le are sunt unele distructive pentru libertate, democratie, colegialitate! Din calitatea mea de senior editor aici si de om liber, in cadrul unei societati civile dintr-o tara libera, voi sustine public ceea ce cred eu ca este corect si poate produce un progres in UCB. Gorun a luat aceasta universitate de jos, si dupa doua mandate a adus-o tot acolo: a treia din coada din cea mai slaba categorie din tara, cu certe optiuni de a intra in faliment daca Gorun nu este oprit acum. Restul sunt detalii!
  • Fanariotul de Targu Jiu 03.12.2011 la ora 13:11 pm
    Greseala capitala - care trebuie platiyta cu capul si nu numai cu capul - a lui GORUN: s-a inconjurat de nulitati, recrutandu-ți cadrele din zona de influenta politica si administrativa (Consiliu Jud., Justitie, Curtea de Conturi, Politie etc etc etc), crezand ca isi blindeaza statutul de conducator absolut. Basca, NEPOTISMUL de neintalnit in nicio universitate din Romania (sotie, fiu, nepot, frate, unchi, veri, fini...) - caz de paranoia absoluta... Lui Gorun niciodata nu i-au placut VALORILE, are o ura si un dispret visceral fata de valori, el a preferat si s-a sprijinit pe ciracii și slugile, pe netoții inchipuiti și jigodiile cu coloana vertebrala fanariota... GORUN e un specimen demn de un roman, fata de care CIOCOII FANARIOTI pălesc! Oricum, MOCIRLA asta de la UCB trebuie asanata moral, profesional, științific...Trebuie intervenit de sus pentru a scoate universitatea din ghearele CLANULUI FANARIOT...
  • GB 03.12.2011 la ora 13:44 pm
    Ptr. andrei_cornescu, care nu accepta alta parere decat a lui (asta e democratie? ) fac precizarea ca ca am fost inclusiv masterand si am elaborat lucrarea de disertatie sub competenta coordonare a domnului A. Gorun. Este de o rigoare stiintifica impresionanta, are o capacitate de automobilizare si este locomotiva care trage universitatea in sus! Nu actiunile lui, ci atacurile externe declansate tocmai de cei care au fost in barca lui si nu le convine sa mai vaslesca pe bani putini au dus la destabilizarea UCB! De ce nu sunt si altii nominalizati de minister in nota de control in afara vreo 4 persoane printre care Chiritescu si Caruntu? De ce nu apare Popeanga, Ecobici sau Paliu? Pentru ca doar ei au facut puciul contra lui Morega si si-au tras salarii de sute de milioane! Acum s-au raliat cu nemultumitii, cei care nu mai sunt in gratiile lui Gorun! Sa nu mai vorbim de carti, ptr. ca multe sunt in colaborare sau reeditari ale unor editii mai vechi! Pai tu vorbesti Dorele, cand vindeai ilegal carti studentilor, ptr. ca altfel nu treceau la ex? Stiu legea mai bine ca tine, andrei_cornescu ( sau Andrei Liviu??) poate ar fi bine sa o mai citesti si tu! ................... (2) Senatul universitar isi alege, prin vot secret, un presedinte care conduce sedintele senatului universitar si reprezinta senatul universitar in raporturile cu rectorul. (3) Senatul universitar stabileste comisii de specialitate prin care controleaza activitatea conducerii executive a institutiei de invatamant superior si a consiliului de administratie. Rapoartele de monitorizare si de control sunt prezentate periodic si discutate in senatul universitar, stand la baza rezolutiilor senatului universitar. Art. 209 (1) Rectorul universitatilor de stat si particulare se desemneaza prin una dintre urmatoarele modalitati: a) pe baza unui concurs public, in baza unei metodologii aprobate de senatul universitar nou-ales, conforma cu prezenta lege; sau b) prin votul universal, direct si secret al tuturor cadrelor didactice si de cercetare titulare din cadrul universitatii si al reprezentantilor studentilor din senatul universitar si din consiliile facultatilor. (2) Modalitatea de desemnare a rectorului, dintre cele prevazute la alin. (1), se stabileste cu minimum 6 luni inainte de fiecare desemnare a rectorului, prin votul universal, direct si secret al tuturor cadrelor didactice si de cercetare titulare din cadrul universitatii si al reprezentantilor studentilor din senatul universitar si din consiliile facultatilor. Art. 210 (1) In cazul in care modalitatea aleasa pentru desemnarea rectorului este cea pe baza unui concurs public, procedura de desemnare este cea prevazuta de prezentul articol. (2) Senatul universitar nou-ales stabileste o comisie de selectie si de recrutare a rectorului formata, in proportie de 50%, din membri ai universitatii si, in proportie de 50%, din personalitati stiintifice si academice din afara universitatii, din tara si din strainatate. Aceasta comisie contine minimum 12 membri, dintre care cel putin un reprezentant al studentilor sau un absolvent al universitatii desemnat de catre studentii din senatul universitar, conform Cartei universitare. De asemenea, senatul universitar nou-ales elaboreaza si aproba metodologia de avizare, de selectie si de recrutare a rectorului, conform legii. (3) Concursul public pentru desemnarea rectorului se desfasoara in baza metodologiei prevazute la alin. (2). Comisia de concurs este comisia de selectie si recrutare prevazuta la alin. (2). (4) La concursul de ocupare a functiei de rector pot participa personalitati stiintifice sau academice din tara si din strainatate care, pe baza audierii in plenul senatului universitar nou-ales, au obtinut avizul de participare la concurs din partea acestuia. Avizul se acorda numai pe baza votului majoritatii simple a membrilor senatului universitar nou-ales. Senatul universitar nou-ales are obligatia de a aviza minimum 2 candidati. Candidatii avizati de senatul universitar nou-ales participa apoi la concursul organizat conform alin. (3). Art. 211 (1) Rectorul, desemnat conform art. 209, este confirmat prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului, in termen de 30 de zile de la data selectiei. Dupa emiterea ordinului de confirmare, rectorul poate semna acte oficiale, inscrisuri, acte financiare/contabile, diplome si certificate. (2) Rectorul confirmat de ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului, pe baza consultarii senatului universitar, isi numeste prorectorii. (3) Rectorul confirmat de ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului incheie cu senatul universitar un contract de management, cuprinzand criteriile si indicatorii de performanta manageriala, drepturile si obligatiile partilor contractuale. Deci, pas cu pas, Gorun se apropie de un nou mandat! Parca in politica editoriala se mentioneaza : Nu vor mai fi publicate pe site comentariile care conţin injurii, calomnii, insulte, cuvinte obscene, apelative şi acuze neargumentate
  • GB 03.12.2011 la ora 13:45 pm
    Ptr. andrei_cornescu, care nu accepta alta parere decat a lui (asta e democratie? ) fac precizarea ca ca am fost inclusiv masterand si am elaborat lucrarea de disertatie sub competenta coordonare a domnului A. Gorun. Este de o rigoare stiintifica impresionanta, are o capacitate de automobilizare si este locomotiva care trage universitatea in sus! Nu actiunile lui, ci atacurile externe declansate tocmai de cei care au fost in barca lui si nu le convine sa mai vaslesca pe bani putini au dus la destabilizarea UCB! De ce nu sunt si altii nominalizati de minister in nota de control in afara vreo 4 persoane printre care Chiritescu si Caruntu? De ce nu apare Popeanga, Ecobici sau Paliu? Pentru ca doar ei au facut puciul contra lui Morega si si-au tras salarii de sute de milioane! Acum s-au raliat cu nemultumitii, cei care nu mai sunt in gratiile lui Gorun! Sa nu mai vorbim de carti, ptr. ca multe sunt in colaborare sau reeditari ale unor editii mai vechi! Pai tu vorbesti Dorele, cand vindeai ilegal carti studentilor, ptr. ca altfel nu treceau la ex? Stiu legea mai bine ca tine, andrei_cornescu ( sau Andrei Liviu??) poate ar fi bine sa o mai citesti si tu! ................... (2) Senatul universitar isi alege, prin vot secret, un presedinte care conduce sedintele senatului universitar si reprezinta senatul universitar in raporturile cu rectorul. (3) Senatul universitar stabileste comisii de specialitate prin care controleaza activitatea conducerii executive a institutiei de invatamant superior si a consiliului de administratie. Rapoartele de monitorizare si de control sunt prezentate periodic si discutate in senatul universitar, stand la baza rezolutiilor senatului universitar. Art. 209 (1) Rectorul universitatilor de stat si particulare se desemneaza prin una dintre urmatoarele modalitati: a) pe baza unui concurs public, in baza unei metodologii aprobate de senatul universitar nou-ales, conforma cu prezenta lege; sau b) prin votul universal, direct si secret al tuturor cadrelor didactice si de cercetare titulare din cadrul universitatii si al reprezentantilor studentilor din senatul universitar si din consiliile facultatilor. (2) Modalitatea de desemnare a rectorului, dintre cele prevazute la alin. (1), se stabileste cu minimum 6 luni inainte de fiecare desemnare a rectorului, prin votul universal, direct si secret al tuturor cadrelor didactice si de cercetare titulare din cadrul universitatii si al reprezentantilor studentilor din senatul universitar si din consiliile facultatilor. Art. 210 (1) In cazul in care modalitatea aleasa pentru desemnarea rectorului este cea pe baza unui concurs public, procedura de desemnare este cea prevazuta de prezentul articol. (2) Senatul universitar nou-ales stabileste o comisie de selectie si de recrutare a rectorului formata, in proportie de 50%, din membri ai universitatii si, in proportie de 50%, din personalitati stiintifice si academice din afara universitatii, din tara si din strainatate. Aceasta comisie contine minimum 12 membri, dintre care cel putin un reprezentant al studentilor sau un absolvent al universitatii desemnat de catre studentii din senatul universitar, conform Cartei universitare. De asemenea, senatul universitar nou-ales elaboreaza si aproba metodologia de avizare, de selectie si de recrutare a rectorului, conform legii. (3) Concursul public pentru desemnarea rectorului se desfasoara in baza metodologiei prevazute la alin. (2). Comisia de concurs este comisia de selectie si recrutare prevazuta la alin. (2). (4) La concursul de ocupare a functiei de rector pot participa personalitati stiintifice sau academice din tara si din strainatate care, pe baza audierii in plenul senatului universitar nou-ales, au obtinut avizul de participare la concurs din partea acestuia. Avizul se acorda numai pe baza votului majoritatii simple a membrilor senatului universitar nou-ales. Senatul universitar nou-ales are obligatia de a aviza minimum 2 candidati. Candidatii avizati de senatul universitar nou-ales participa apoi la concursul organizat conform alin. (3). Art. 211 (1) Rectorul, desemnat conform art. 209, este confirmat prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului, in termen de 30 de zile de la data selectiei. Dupa emiterea ordinului de confirmare, rectorul poate semna acte oficiale, inscrisuri, acte financiare/contabile, diplome si certificate. (2) Rectorul confirmat de ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului, pe baza consultarii senatului universitar, isi numeste prorectorii. (3) Rectorul confirmat de ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului incheie cu senatul universitar un contract de management, cuprinzand criteriile si indicatorii de performanta manageriala, drepturile si obligatiile partilor contractuale. Deci, pas cu pas, Gorun se apropie de un nou mandat! Parca in politica editoriala se mentioneaza : Nu vor mai fi publicate pe site comentariile care conţin injurii, calomnii, insulte, cuvinte obscene, apelative şi acuze neargumentate
  • legistul ucebist 03.12.2011 la ora 18:57 pm
    legistul lui peste!
  • Guest 04.12.2011 la ora 0:09 am
    Imi este greata despre ceea ce am citit in acest articol si tot odata nu reusesc sa-mi dau seama care este mai penibil: articolul sau comentatorii !? Cum mama dracului v-ati trezit peste noapte ca fiind toti foarte buni cunoscatori ai legii? Cum puteti voi oare sa aveti dreptate, iar cel care va contrazice sa fie un "aplaudac", "legistul lui peste" si alte asemenea apelative folosite de catre inteleptii comentatori ai acestui articol! NU inteleg un singur lucru si anume ca de ce domnul Cerasel Cuteanu nu doreste sa-l intrebe pe Dorel Chiritescu despre relatiile lui cu studentele? Aaa, sa nu-mi spuneti dl Cuteanu ca acestea sunt doar vorbe pentru ca nu este asa! Cunostem cu totii "placerile" dl Dorel. Ca un mic ex: sa-l intrebati pe dl Chiritescu daca s-a simtit bine cu absolventa facultatii de Inginerie (a absolvit in 2010) careia nu doresc sa-i dezvalui numele. De ce nu-l intrebati pe dl Dorel de spaga pe care o primeste (aici ma refer la bani nu la "natura") pentru a aranja examenele ! Va inteleg supararea pe rectorul Gorun dar ce mama dracului aveti cu UCB? Ca sa diversific comentariul: stiati, dragi cititori, ca editorul senior Cuteanu Cerasel a fost cadru didactic titular al UCB? Da, stiati! Mai stiati si ca acesta si-a dat demisia pentru ca nu mai suporta mizeria, bla-bla-bla, etc.? Sigur ca stiati numai ca nu stiti bine. Adevarata poveste este urmatoare: Dl Cuteanu, in anul 2008, cand a demisionat, avea gradul de asistent univ. dr. si era foarte suparat ca nu e lector. Dl rector i-a promis ca-l face lector in maxim 2 luni, iar distinul domn Cuteanu, probabil sub influenta nebuniei temporare, a hotarat ca nu mai vrea sa fie lector ci vrea sa fie direct conferentiar. Pai domnule, unde mai este bunul simt de care dvs. vorbiti? In primul rand nu aveati vechimea necesara pentru a fi conferentiar (legea asta spunea), in al doilea rand nu aveati cercetarea stiintifica necesara, in al treilea rand nu puteati sari peste un grad didactic. Pai ce facem pana la urma? Ori suntem cu bun simt, ori nu mai suntem (asta asa, ca sa distrez cititorii). Este pacat ca aveti mintea umbrinta de rautate si nu puteti vedea adevarul, cu atat mai rau este ca-l sustineti pe Chiritescu. Cel din urma este mult prea nepasatori si indiferent pentru a ocupa o functie de conducere in UCB. As fi curios sa vad daca Dorel recunoaste ca nu venea in rectorat inainte de ora 10:00, iar rectorul la 9:00 (cel tarziu) era acolo si mai sunt curios daca Dorel a dus vreo treaba la bun sfarsit (vreau sa aud fapte concrete nu doar vorbe)!
  • C. CUTEANU 04.12.2011 la ora 9:42 am
    @ Guest: Domnul Rector Gorun este dispus sa declare public ca avea posibilitatea sa ma "faca" lector si ca eu am cerut sa fiu facut conferentiar...? Tot de Domnia - Sa? Desigur probabil ca eu sunt nebun, insa pentru a ajunge lector sau conferentiar se da concurs public pe post... Ma repet: este dispus Domnul Rector Gorun sa recunoasca faptul ca poate face pe cine doreste domnia - Sa lector sau conferentiar? In concluzie, acesti indivizi care lasa comentarii pentru a-i "repera onoarea", dar dovedesc un cert iz de grup infractional, vorba D-lui Gorun (cand jigneste public oameni seriosi spumegand pe fond de normalitate psihica extrema, desigur), banuiesc ca asa au intrat in UCB: domnul rector a mimat concursul public si apoi i-a facut lectori, conferentiari, etc... Altfel nu vad cum puteam eu sa ma supar pe un domn gingas, corect, cu vocatie unversitara, ca Dl. Rector Gorun, pentru ca ar fi fost corect:))). A propos, sotia D-lui Gorun, Doamna Gabriela, pe ce grad didactic mai e acum si de ce nu preda si nici nu cred ca a predat vreodata vreun curs desi e titular de 3 ani in UCB?? E bine ca organismele abilitate sa verifice cum au obtinut posturi in UCB unele persoane: sub stapanirea familiei Gorun& fini, nasi, fiice, nurori, UCB a ajuns exact cum se titra la Gorj TV joi seara: "IN ULTIMUL HAL". Cat despre pasiunile unora pentru femei sau studente, eu, ca om din presa, aud tot felul de zvonuri legate de Domnul rector si unele decane. Nu ma pronunut, insa cine poate arunca primul cu piatra sa o faca, poate se supara si tabara adversa si iese spectacol. Am o singura rugaminte totusi: daca tot va bateti in femei, dragi pseudo-universitari, si iese sange, nu ii dati exclusivitate colegului Daju la Gorj TV la "Panou...", si mie intr-un interviu la Gorj NEWS, ca tot v-am acordat noi mai multa atentie decat restul presei locale?!? Macar atat beneficiu sa avem! Altfel, nu mai adresati intrebari contracandidatilor lui Gorun pe forumuri (desi inteleg ca Dvs pe aici dati comunicate oficiale, in timp ce restul sunt scuze ba adresate mie, ba altor prof de la UCB, pe fondul derapajelor isterice ale rectorului Dvs, cand ne numeste infractori sau finantatori de grup, cum a facut inc azul meu ); acest rector las, lipsit de barbatie si plin de curaj mai ales cu cei subordonatie Domniei-sale, nu e capabil sa participe la o dezbatere televizata sau la vreo emisiune, unde nu poate controla ce intrebari i se adreseaza. Pt postacii UCB: nu va obositi, e destul de evident ca Dl. Gorun nu mai poate calca in picioare si noua lege a educatiei!
  • kikinda 04.12.2011 la ora 13:39 pm
    ce ,,calitate didactica” și ce ,,contributie stiintifica” are postaciosul de mai sus care ia apararea CLANULUI FANARIOT din UCB???
  • nuconteaza 04.12.2011 la ora 14:20 pm
    OOOO, yes!!!!! ,,Cat despre pasiunile unora pentru femei sau studente, eu, ca om din presa, aud tot felul de zvonuri legate de Domnul rector si unele decane....,, ,,insa cine poate arunca primul cu piatra sa o faca, poate se supara si tabara adversa si iese spectacol.......,, TARE, SUPER TARE!!!!
  • Guest 04.12.2011 la ora 15:42 pm
    Cerasel, esti patetic. Pretinzi ca esti barbat dar nu ai curajul sa recunosti ca ai vrut sa fi conferentiar in loc de lector. Nu rectorul Gorun te facea lector ci iti oferea posibilitatea sa dai concurs pe un post de lector - tu nu ai putut sa dai concurs pt lector pt ca nu exista nu post de lector, iar cand a existat te-ai trezit tu ca vrei conferentiar pt ca tocmai Horatiu Gorun trecuse la conf, iar tu intrasei intr-o depresie nervoasa din aceasta cauza. De ce nu iti aduci aminte cand vorbeai, pe la toti cunoscutii tai, de Horatiu ca e un *****, ca nu merita, etc. A ajuns conf pentru ca avea vechimea necesara, iar de cercetare stiintifica nu mai vb (avea publicate peste 6 carti plus multe articole). Fii barbat si recunoaste !!! Ti-as putea spune si ce ai zis exact si cui dar imi este rusine de rusinea ta. Inainte sa-ti dai demisia era plin de furie pe toti din universitate. Aduti aminte ca nu mai discuta nimeni cu tine pt ca le umpleai capul de tampenii. Poate aveai 2-3 de prin afara sistemului care-ti mai suportau toanele paranoice dar aia nu stiau care e realitatea. Ai avut si calitati dar si minusuri. Cel mai mare minus al tau a fost ca NU POTI SA-TI TII GURA. Te-ai certat cu majoritatea persoanelor, ai promis ca pe altii o sa-i distrugi, etc. De ce nu ai ramas tu in America? Ma refer a doua oara, ca prima data stim cu totii de ce "nu ai ramas" acolo. De ce nu spui la toata lumea ca Marga te-a dus in America ca profesor si pe urma te-ai apucat sa-l musti de cur? Pai ce facem domnule, muscam mana care ne hraneste? Sper ca intr-o zi sa-i faci acelasi lucru si lui Daju. Sunt sigur ca o sa vina si ziua aia! Atunci o sa stau si o sa ma amuz teribil!
  • C. CUTEANU 04.12.2011 la ora 17:39 pm
    Hahaha! Neindoios lui Daju o sa-i fac mai mult de atat, este mult mai inteligent decat moguli ca Marga sau Gorun. Si nu spun asta eu, ci ARC care i-a trecut, si pe unul si pe celalalt, pe lista neagra a mogulilor din educatie. Horatiu trebuie sa inceapa sa scrie carti pe care nu e trecut ca autor si tatal sau. Pana atunci...no comment! Marga nu mi-a obtinut vreodata vreo pozitie in SUA, dimpotriva; mereu a spus ca Adrian Gorun il are drept idol pe Marga insa nu poti compara 10 ani de universitarism cu 40, oricat de imperfect ar fi Marga! Inteleg ca multa lume, promovata familial prin universitate, este deranjata ca nu am ramas in SUA, in special cei 5 membri ai fam. Gorun care mulg vaca numita UCB cu nerusinare. Altfel, frecventele referiri la Horatiu in mesajul de mai sus, ale lui "Guest", cred ca ne lamuresc: e duminica, oamenii nu lucreaza, uneori mai consuma ...licori...e in regula. Oameni care nu sunt in stare de ebrietate, incepand cu ora 1 dupa masa si carora taticul nu le-a scris carti ca sa-i urce, in curand, pe gradul de profesor universitar... mai sunt care sa lase comentarii la GorjNews, sau ...? Adrian Gorun este un om las, lipsit de barbatie si care-si tarteaza lipsit de onoare subordonatii: daca are barbatie, merge la Daju in emisiune, daca si-ar trata angajatii onest, nu s-ar comport absolut penibil ca in ultima saptamana! AUzi...sa ameninti medicii din Gorj sa nu trateze un coleg daca are probleme... Cred ca nici Ceausescu nu reactiona asa in public! Imi pare rau! D-lui Rector Gorun i-a expirat timpul. Horatiu trebuie sa se bucure, asa vor fi co-autori pe mai multe carti odata ce-i iau UCB de pe cap d-lui Gorun:). Eu imi propun ca macar u membru al fam. Gorun sa intre in Academie. haideti sa-i ajutam. Oare si acolo se accepta publicatii in stil Dumas si fiul?:). PENIBIL!
  • Narcis DAJU 04.12.2011 la ora 17:55 pm
    Domnu' Cuteanu, 1.Esti destul de neconvins, de neconvingator si de lapidar atunci cand iti lauzi seful de la ziar. Eu cred ca ar trebui sa revii mai pe larg. 2.Domnu' rector a spus ca exista un "tatuc cu banii", care "finanteaza grupul infractional". Desi GORJNEWS este, in mintea rectorului, parte a grupului infractional, la mine n-a ajuns nicio firfirica. Daca nu apare pana miercuri seara, joi, cand fac ziarul, schimb tabara. Sa nu ziceti ca nu v-am spus.
  • Guest 04.12.2011 la ora 17:59 pm
    Relax, Cerasel ca nu sunt Horatiu! Este bine (asa crezi tu) ca tu contesti cartile scrise de Adrian Gorun dar tu ce ai scris? 3 carti dintre care una este o traducere, alta este groasa cat o felicitare si nu scrii nimic inedit in ea si alta este lucrarea de doctorat care nuspune nimic nou ci doar ce au spus altii inainte! De ce esti tu cel care arunca piatra? Vb aia, sa arunce cel care nu are nici un pacat! Tu nu faci parte din categoria asta! Parca scriai o carte despre filosofia lui Rorthy ? Ce se mai aude de ea? Din 2008 nu a mai aparut ca sa rupa gura targului (parca asa te laudai!?) ! Am impresia ca la mijloc este doar invidia !?
  • C. CUTEANU 04.12.2011 la ora 18:19 pm
    Draga Domnu’ Director, Narcis Daju, Ziarul dvs este in mod cert o publicatie necurata… sau a necuratului…?! Asa cum m-ati invatat Dvs., in netarmurita generozitate de dascal intr-ale jurnalismului., m-am ghidat dupa argumente rationale, ceea ce, ca sa-l citez pe Dl. Chiritescu, ii lipsesc D-lui Adrian Gorun, altfel, denumit si “cetatean” mai sus. Domnul Rector Adrian si D-na Luminita (cea care munceste “singura” pana- vorba vorbei populare – se pravaleste in genunchi cu responsabilitate, probabil ducand in spate toata UCB) sugereaza public ca Dvs dezinformati la emisiunea Dvs, Panoul-nu-stiu-cum:). Pe cale de consecinta, ziarul GorjNews, atat timp cat sunt eu implicat, Va sugerez, cu un respect inegalabil, sa nu il supuneti niciunui tatuc. Dvs., D-le Daju, care impartiti dreptatea in Gorj, Va bucurati de cea mai mare admiratie, nu doar a mea, ci a publicului larg, care in sfarsit ajunge in contact cu o versiune solida a adevarului, necomandata de un tatuc sau altul, versiune care, dat fiind academismul inerent unor institutii publice - precum UCB, Cons Judetean, Primaria, Prefectura, amicii Dvs de la SRI (chiar v-au dat afara cum zice Dl Gorun?!??) --- este una neintalnita in Gorj, de 20 de ani incoace. De asemenea, cum Dvs., practic, sunteti un mogul al presei locale, incercati, Va rog, sa sensibilizati celelalte cotidiene, televiziuni, radiouri in a scrie, prezenta, vorbi despre aberatiile institutionale mai-sus-mentionate, indiferent daca au sau nu avantaje, daca li se plateste sau nu publicitate, cu un curaj minim, pe care orice jurnalist il are. Atat timp cat nu veti reusi asta, eu promit ca nu-mi dau demisia si Va sugerez sa faceti public ca, in afara de Gorj News, nu mai exista alta institutie de presa care sa fi rezistat asaltului tatucilor din institutiile de stat... Contrar celor spuse mai sus, si daca nu ma faceti director adjunct, sa moara mama daca-mi dau demisia! Sper ca am fost convingator, fiind plastic, am incercat sa nu fiu abstract! :) Altfel, D-le Director Daju, Va dau dreptate; daca era sa fie asa cu firfirica si grupul infractional, Va dadeam si Dvs cota-parte, insa, daca vreti firfirici, mergeti inspre cei care au puterea. Dl Gorun, Dl. Calinoiu, etc. nu V-au invitat pe la Domniile-lor inca??? Cu gorjeanul anului cum a ramas? Nici acolo ... firfirica?! Nashpa moment! D-le Director, cu respectul pe care stiti ca Vi-l port, si stiti ca nu-s barbat, deci sunt sincer, Va rog sa mergeti la Dl Gorun in tabara, daca Va serveste, sau orice alta tabara cu "impact"; eu in patetismul meu, nu am o institutie de la care sa dau fonduri pentru cultul personalitatii…:). Va avertizez, de altfel, D-le Director ca, daca ma dati afara, Va dau in judecata! :)) Dupa ce am plecat de la UCB, dau in judecata pe toata lumea…:)) SI cer multi bani! Riscati sa pierdeti banii si firfirici!:) Sincer, incep sa meditez la a da in judecata si UCB, pt ca Dl,, Rector nu a vrut sa ma faca conferentiar. Si ma gandesc sa cer,drept despagubire, ziarul universitatii. Acolo, apare pe prima pagina, fara nicio legatura cu Ceausescu, Dl. Rector Gorun. Uite asa, ca-s eu malefic si invidios, vreau sa-mi pun eu pe prima pagina poza, in locul celei a D-lui Rector. Vreau sa ma placa si pe mine decanele!!! D-le Director, promit ca voi fi atent cand e cu firfirica; astfel, joi dimineata lamurim si cu tabara. Sa inteleg ca daca nu iese cu firfirica- vineri dimineata- GorjNews apare cu poza d-lui Gorun pe prima pagina? Iata, mai parasesc o institutie serioasa fara sa am poza pe prima pagina!!!;) Si fara sa ma placa decanele din UCB. Evident, pe viitor trebuie insistat pe decane mai tinere, parerea mea!!;))) Oricum, sunt ranit ca lumea ma ataca pe mine mai sus si nu pe Prorectorul Chiritescu! Pana una alta eu nu am consemnat decat ce zice Prorectoru’, ce aveti cu mine? Ati auzit ca sunt patetic si ma da Daju afara!!:))))))))))))))))))
  • C. CUTEANU 04.12.2011 la ora 18:39 pm
    @ Guest Rorty se scrie fara "h"; in ceea ce priveste invidia mea...ar trebui sa fie legata de o familie universitara, GORUN. Concluzie: NO COMMENT! e ADEVARAT ca Dl Rector Gorun a scris o carte in prefata careia a scris ca numai aia invidiosi o sa-l critice??:)). Sa inteleg ca Adrian Gorun functioneaza dupa sloganul "Dusmanii imi poarta pica"?? "Poarta ", aici ar trebui citit la pers a III-a singular, ca sa exprima emtafora manelistica intentionata:)... Pentru cititori, comentariile de mai sus sunt postate de membri ai fam. Gorun, o familie de tip mogulic in sistemul universitar si care nu poate tolera ceva democratic: diversitatea de opinie. NImeni altcineva din Universitate nu ar irosi energie sa posteze comment-uri pt a proteja e oanomalie institutionala: 5 membri din aceeasi familie in aceeasi universitate! PATETIC!
  • un cititor 04.12.2011 la ora 19:13 pm
    Pt cine nu s-a prins inca cine este Guest, niste indicii (simetrice unor "acuze" aduse mai sus): * cine hartuieste studentele din facultate, incat stau ascunse prin toalete? (lucru cunoscut de toata lumea, dar toata lumea se face ca nu vede) * cine nu face nimic in afara orelor, dar ar vrea sa i se ridice macar o statuie? * cine le face pe studente sa se simta obligate dupa o nota mare la un examen? Bineinteles ca unul din cei 5! dar va las pe voi sa ghiciti care...
  • C. CUTEANU 04.12.2011 la ora 19:33 pm
    @ cititor Dupa semnalmentele de mai sus, as zice ca ar putea fi Hadrian. Nu cred totusi... Cand mi-am dat demisia din UCB, dat fiind ca stiam ca doreste, cu pathos, un curs de-al meu, cel de Introducere in Relatii Internationale, am facut "trafic de influenta" pe langa fostul sef de catedra, infractorul Vasile Purec, sa i-l dea d-lui Hadrian Gorun. Deci Hadrian nu ar avea motive sa ma urasca ... Ulterior, Domnia-sa, facand parte dintr-o familie de carturari universitari gorjeni DEMNI (ce au batut Bratienii, Coposii, Paleologi, etc., ca numar), o familie plina de onoare si care se repecta (atat de tare incat s-au urcat ca niste capuse infecte pe o institutie a statului roman), a aratat ca are educatie: nici nu iesisem bine din facultate, nici nu intrase bine la cursul meu si deja barfea ca nu am predat cum trebuie. Unchiu' Adrian a fost fericit cand a vazut ce barbat esti, draga Hadrian? Eu ca specialist in studii europene, evident ca nu puteam preda un curs de studii europene la fel de bine precum Hadrian, care nu are licenta sau doctorat in Studii europene, ci este istoric, motiv pentru care ARACIS-ul nu il recunoaste in acte cand numara cadrele necesare sectiei de Relatii Internationale si Studii Europene. PENIBIL! Iata o dovada in plus ca noua lege a educatiei are dreptate: unchiu' adrian, nepotu' hadrian, sotia Gabriela, fiul Horatiu, fratele Gigi (ce aiurea...chiar GIGI il cheama???) nu au ce cauta in aceeasi universitate, altfel apar anomalii, precum cele mentionate de comentatorul de mai sus. Draga fam. Gorun, atat spun, sper sa nu va supere: oameni pe care nu-i cunosc pe strada ma felicita pentru ca spun adevarul despre Domniile voastre. Asta trebuie sa va dea de gandit!! De ce va uraste lumea simpla de pe strada cu o asemenea pasiune!>!??!? D-lui Gorun, cand va intelege ca nu va mai fi rector, in 14 februarie, atat o sa-i spun: v-am ajutat sa reveniti printre oameni, in popor, ca sa va regasiti! E posibil sa nu va placa reactia poporului, insa la asta e bine sa incepeti sa va ganditi de pe acum!
  • Guest 04.12.2011 la ora 19:48 pm
    Nu, nu sunt unul dintre cei 5 ! Mai Cerasele, timpul le va rezolva pe toate. Nu te-ai putut adapta la Cluj, nu ai reusit nici la UCB si cu siguranta nu o sa reusesti nici la Gorjnews. Poate Daju iti stie temperamentul si va accepta viitoarele vorbe pe care o sa i le scoti in viitor - sub influenta licorii facute din malt, hamei, etc. ! Ce, te-ai lasat de baut? Cum e posibil asa ceva?
  • Guest 04.12.2011 la ora 19:50 pm
    Si da, Chiritescu e un ordinar caruia ii plac studentele. Oare nu-i este rusine ca fetele lui stiu ca el se "distreaza" cu unele de aceasi varsta? Cum este pana la urma? Platim in bani sau in natura? Asta asa ca mai e putin pana la sesiune!
  • Guest 04.12.2011 la ora 20:07 pm
    Nu este frumos ceea ce faci. Cum poti sa intrebi daca pe Gheorghe Gorun il cheama GIGI ??? Pana unde poate sa duca meschinaria din tine! Cum poti sa spui asa ceva mai ales ca il cunosti foarte bine pe dansul! Acum il faci infractor pe Purec? Hahahahaha, esti incredibili. Nu el era prietenul tau? Nu la el si la altii de plangeai de toate problemele ? Patetic! In locul lui Sorin ti-as arata obrazul si sper asa sa si faca!
  • andrei_cornescu 04.12.2011 la ora 21:12 pm
    Prostule gb ,individul cu nume de lemn la care te referi e un sfertodoct sinistru de la care nu ai ce invata! Vai de masterul tau!
  • horror 04.12.2011 la ora 23:51 pm
    Draga Guest, Pana sa intelegi tu mesajul din glumele lui Cuteanu iti mai trebuie vreo 2 masterate la UCB (ma refer la gluma cu Purec) Si inca ceva, Cuteanu care era dr. putea candida pe post de lector asa cum au candidat altii care nu indeplineau nici jumatate din criterii, insa postul a fost de asist., de lect. i s-a scos ulterior dar nu l-a mai acceptat de la GA. Daca lui Chiritescu ii plac femeile si le are, se pare ca tu esti frustrat si duci lipsa. Se vede ca esti din clanul Gorun, el scrie Heidegger cu un g si tu mai adaugi h-uri la Rorty.
  • Guest 05.12.2011 la ora 0:28 am
    Nu inteleg cum apareti toti deontologii pe acest site? Mai Horror am impresia ca nu stii ce vb in legatura cu Cerasel, SI da, gluma cu Purec nu e o GLUMA - asta asa, ca fapt divers. Cerasel are ceva cu majoritatea fostilor lui colegi de la UCB. Daca-i citesti elucubratiile de pe voceaucb o sa observi ca Purec nu este pt prima data in vizorul lui Cerasel asa ca nu are rost sa discutam despre problema asta! Se mai intampla sa mai adaugi sau sa "uiti" litere prin cuvinte. Este normal ca doar suntem in secolul vitezei unde trebuie sa miscam paletii - sper sa intelegi ironia. Nu am nici o treaba cu Dorel pt faptul ca-i plac femeile si ca le are dar sa le aiba in afara UCB-ului si nu din randul studentelor carora le preda. Este normal sa aiba relatii cu studentele lui? Eu cred ca nu! Sa nu uitam ca sunt studente la care Dorel s-a dat si care nu i-au cedat, iar acestea au povestit experientele respective. Este o chestiune de timp pana acele studente vor vorbi fara sa le fie teama! Cuteanu Cerasel NU a mai acceptat acel loc (de lector) pt ca nebunia lui temporara i-a dictat ca trebuie sa fie Conferentiar si nu un amarat de lector. Imi place ca faci corectari, draga Horror, dar tare curios as fi sa vad cat de mult cunosti filosofia lui Rort(h)y - asa ca sa mori tu de ciuda ! Nu, nu am nevoie de 2 masterate la UCB ca sa inteleg glumele lui Cuteanu pt ca ale lui glume "prizeaza o usoara nebunie" (ca sa-l citez chiar pe el).
  • C. CUTEANU 05.12.2011 la ora 1:16 am
    Vaaaiiii dar Purec nu mi-a fost prieten vreodata!! Il urasc si in vis! Numai asa sunt un bun universitar in UCB; o sa-l pedepsesc pentru ca cititorii mei il mentioneaza, doar asa ca sa invete sa fie anonim sa nu-l mai placa lumea mai mult decat pe mine:)!!!! El este un INFRACTOR! Desigur, unul foarte elegant, cu mult sarm si de care nu se ascund studentele in toaleta!! Ba ma enerveaza la culmea ca studentii ii vin la curs, il evalueaza pozitiv si nu se plang, ca in cazul Gorunilor, ca nu pricep nimic. E de notorietate ca Sorinel Ghimisi, infractorul penal (dupa cum rezulta din interviu) a refacut sub presiune, o evaluare, aplicata liber de studenti lui Adrian Gorun, doar pt ca studentii l-au considerat inferior lui Purec pe DL. Rector! Si eu, la randu-mi, ca si DL Rector (acest monstru sacru al cercetarii, didacticii, administratiei universitare, turismului cultural, etc, desigur doar pt el si clt 4 membri ai familiei), il invidiez pe Purec; sincer, imi pleznesc venele de la tampla! Cum poate un tip cu barba sa ma depaseasca pe mine, care mi-am pus geamuri negre la VW si numar de inmatriculare care sa-mi induca, in mica mea nebunie retarda, ca inca sunt numarul 2 din educatia romaneasca?!?! Eventual, nepotul meu mai ma crede cand ii spun ca intr-adevar sunt un "cumatru"...restul oamenilor ... cam zambesc cu subinteles. Oare toti cred ca sunt usor nebun...? Rad pe la spatele meu de cat de penibil sunt? Hmmm... Citam doar din filmul lui Mike MOore, Fahrenheit 9/11. Bun film! Oare chiar nimeni nu poate elimina imbecilii care au ajuns sa predea pe la Administratie publica?!?! Ba mai poarta si acelasi nume uneori si D-zeu le-a mai dat si capacitatea de a folosi internetul, in ciuda diformitatii evidente pe care o manifesta public si ostentativ, incat posteaza la liber pe website-urile ziarelor, in loc sa faca cercetare? :)) Rog toti tampitii, diformii, retarzii care au drept liber la internet (pe banii statului roman, in mod nejustificat) si coincidente nominaliste sa-si faca un bine familial: sa nu mai posteze comentarii ce au legatura cu numele meu;. Boala scarboasa de care sufera, si care se numeste "nepotism gretos" nu le da dreptul de a manifesta opinii. Cand domniile lor se vor risipi prin lume si vor reusi sa-si castige painea, fara sa stea in acelasi loc ( ingramaditi, puternic odori si transpirati din cauza spatiului stramt in care se infig animalic), atunci vor avea, din partea-mi, dreptul de a spune ce gandesc. Pana atunci, sunt doar niste anomalii care ne datoreaza multumiri pentru ca le respectam sansa pe care divinitatea le-a dat-o pentru a respira! Evident...nicio legatura cu realitatea; era doar - eu fiind un amator intr-ale jurnalismului - o incercare de meditatie!
  • Guest 05.12.2011 la ora 2:21 am
    Simt o usoara stare de nervozitate in cele scrise de tine, draga Cerasel. Dupa cum am mai spus si cu scuzele de rigoare pentru ca ma repet: NU SUNT HADRIAN sau altul din neamul lui Gorun. Postez doar pentru faptul ca-mi esti al dracului de simpatic, vorba lui Mitica de la Liga :)). Ti-am pus cateva intrebari si am facut cateva remarci la care inca nu ai raspuns/reactionat. De ce? Mi-ar placea sa avem o discutie face-to-face pentru a-ti putea spune in fata ca esti un om cu dubla personalitate si am impresia ca incerci sa o dezvolti pe a treia. Stii cum esti? Ceva de genul: daca te-ai dedubla ai vorbi cu tine ! Patetic... Si la urma urmei de ce mama dracului il sustii pe Dorel Chiritescu? Lasand glumele la o parte si vorbind cat se poate de serios: te stiam un om cu capul pe umeri asa ca te rog sa-mi explici de ce l-ai ales tocmai pe Dorel cand sti si tu foarte bine cum este si ce face/ a facut! Din cate imi aduc aminte nu aveai o parere deloc buna despre el !? Acum ai avut o revelatie cumva?
  • C. CUTEANU 05.12.2011 la ora 10:00 am
    Da...ma rog... eu cred ca am lamurit mai sus lucrurile, chiar si pentru cei care ar avea inteligenta medie si ar preda pe la UCB... Faptul ca l-am intervievat pe Chiritescu nu inseamna ca-l si sustin, dincolo de interesul jurnalistic pe care-l am pentru problema. Insa Chiritescu pare chiar un subiect care innebuneste stapanii UCB, ceea ce ma bucura:). Altfel, nu e ok a se face insinuari despre acest domn; cine are dovezi sa le scoata! Daca nu, inseamna ca intr-adevar Chiritescu e o nuca mult prea tare pentru fam. Gorun, ceea ce nu poate face lucrurile decat foarte pasionale. Un fost prorector contra 5 membri ai unei familii de mogul universitar, toata, ma repet, angajata in aceeasi institutie, ba chiar 3 dintre ei, in aceeasi facultate. Colac peste pupaza, mai si tin lectii de moralitate; desigur, democratia le permite, iar ei fiind din start 5 care pot vota...e tocmai bine! Altfel da, stupiditatea ma irita si plictiseste, la fel ca si diversi sociopati, ce hartuiesc studentele, si nu fac altceva decat sa stea sa posteze pe la ziare pt a-si apara interesele de tip familial-infractional. Cu astfel de oameni, aflati in afara legii, nu am niciun motiv serios pentru care sa discut fata-in-fata! In cazul lor trebuie aplicata lege si ... direct in istoria de tip memorialul durerii, asta a propos de fenomenul Pitesti.
  • Gaga 05.12.2011 la ora 20:24 pm
    Guest=Horatiu. E moralist,nu-i plac nici spaga,nici bautura si nici muierile.
  • andrei_cornescu 06.12.2011 la ora 0:35 am
    Se aude ca acest sinistru sfertodoct , cetateanul ga ga, ga,isi face deja bagajul! Il sfatuiesc sa nu se grabeasca.Dupa auditul intern din ucb va pleca...dar nu oricum, ci cu bratari la maini...
  • prof.com 06.12.2011 la ora 1:24 am
    E ciudat de prolific Hadrian Gorun, pardon, Guest! E ceva cu prolificitatea in familia arboricola! scriu astia mereu, mult si prost! Acum s-a apucat Hadrian, e de recunoscut, nu se poate ascunde... animalul pute si are mirosul propriu... si latra la luna fara sa se uite vreodata in oglinda... ba, mai mult, nu a putut sa nu sara in apararea onoarei tatalui, Gigi duru. Draga Hadrian Gorun, tu esti un copil tembel crescut cu garbaciul de tatal tau putin sarit, chinuit sa inveti carte prin exersarea memoriei pe istorie, pentru ca tatal tau si-a dat seama ca nu esti om intreg, capabil sa se adapteze la viata sociala si s-a gandit ca te va inchide intr-o biblioteca sa scape de rusine. Dar toti Gorunii turbeaza, asa ca tatal tau s-a sucit si te-a dat la studii si la serviciu la fratele lui... asa ai ajuns tu in universitate, ca nepot al rectorului si nimeni nu vede altceva in tine decat un parazit hidos. Tu nu trebuie sa stai in preajma oamenilor ca le faci rau prin prezenta ta respingatoare: studentele stau ascunse in toaleta, colegii isi tin respiratia cu oroare cand treci pe langa ei, in prezenta ta toata lumea tace si intoarce ochii ca in fata marelui pacat. Ne pare rau ca trebuie sa-ti spunem asta, dar e prea de tot ca tocmai tu te-ai gasit sa comentezi ... din pacate Adrian Gorun are problemele de acum in primul rand din cauza ta pentru ca a avut slabiciunea sa te aduca in universitate, apoi din cauza nevestesii si altor rubedenii...
  • Jianu Magda de rasul țării la RTV 06.12.2011 la ora 2:56 am
    O altă țoapă de-a lui Gorun, ”decana” Magda Jianu a devenit subiect de tot rasul la RTV: este angajata in minister și preda pe la vreo 5 universitati din tara: UCB, Valahia, Ploiesti, Spiru Haret etc. etc. Cate norme face femeia asta, se intrebau cei ce discutau subiectul, facandu-i socoteala ca lucreaza 26 de ore din 24... Iata ariviștii și ciocoii portocalii, mana in mana la furt, corupție, imoralitate... Dna Jianu a apărut pe scena ca sa dea premiul PDL unuireprezentant dindiaspora romaneasca. Felul cum a facut-o i-a atras calificativul de ”agramata” din partea academicianului Teodorescu și o dezavuare generală a noului specimen de ”prefesor universitar doctorrr”. Halal de asa doctori chiar in litere (de gradinita, poate)...
  • mujea 06.12.2011 la ora 3:10 am
    Dorele, te-ai imbracat in camesa pdlista? Si tu esti cam lenes, măi dragă, ai tras-o bine in ultimii ani, ai umplut teschereaua, caci numai la asta va ganditi! Fanariotul Gorun nu crede nici dracul ca a putut scrie atatea carti (poate cu ceva negri sau maculatura mazgalita pe care îi trece si numele lui fiu sau, cum o tot face de ani buni), Dar tu, Dorele, cam ce proiecte editoriale ai finalizat sau esti pe cale... Nu-i asa, Dorele, ca-s mai bune berica, fustița și verzișorii nefluierați??? Păi, atunci, Dorele, chestia sa fie ca te refuza Clanul??? Voi va certati pe ce? Ca la pregatire de catedra, Dorele, se spune prin targ ca nu esti deloc tare-n dinți! Știi tu care politikie te-a facut om, nu-i asa, Dorele???
  • profi 06.12.2011 la ora 11:12 am
    Pt Guest: intre subiect si predicat nu se pune virgula(relax,Cerasel). Chiar daca predai la UCB, nu te scuza de faptul ca ai facut romana cu profesorul de matematica. Apropo, lucrurile astea se invata la 5-8. Obedienta nu se invata, cu asta te nasti.
  • Dr. MUCEA UCB 06.12.2011 la ora 13:18 pm
    Dorele, nu-i asa ci și tu esti o mica SECATURA? Una mai mica intre altele mari si gaunoase, Dorele! Tot o apă si un pamant, Dorele! Nu aveti voi ce cauta pe usile unei universitati care se respecta! Ca Magda Jianu care se da in stamba pe la RTV, de rade toata tara de agramata doctoriță... Cale intoarsa nu mai este, Dorele, nici pentru tine. Poate prin invatamantul preșcolar sau primar, cel mult... Dar e de preferat acolo, Dorele, un învatator cu vocatie unui șnapan manjit cu toate alifiile si unor mafioți de la UCB, care ar pune in pericol mințile și sufletele celor mici...
  • johana 06.12.2011 la ora 19:14 pm
    Doamna Jianu este un profesor de nota 10, iar prezentarea ei intr-o lumina defavorabila, a fost un lucru voit! De ce nu se iau si de prefectul Liviu Andrei care este pontat la prefectura cu norma intreaga si bonificatii ptr. ca este un prefect sportiv. Andrei Vasile Liviu deține atât funcția de prefect al județului Gorj cât și funcția de conferențiar universitar la Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad. Mai mult, acesta este și șeful catedrei de Educație Fizică și Sport din cadrul universității arădene. Prefectul județului Gorj, Andrei Vasile Liviu, este profesor universitar doctor la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității “Aurel Vlaicu” din Arad. Conform orarului de la avizierul facultății arădene, prefectul de Gorj nu poate fi găsit la Prefectură în zilele de joi si respectiv vineri, acesta având cursuri la Universitate. În cadrul universității, gorjeanul Andrei Vasile Liviu predă “didactica disciplinelor sportive montane – schi”, “teoria și didactica EFS” și “organizarea și conducerea structurilor specifice”. Toate cele trei cursuri au loc vinerea începând cu orele 8 terminându-se la ora 16:00. Din activitatea de dascăl, prefectul județului Gorj a încasat în 2010, un venit de 22.474 de lei, în timp ce de la prefectură a încasat de aproape patru ori mai mult, și anume 83.098 de lei. De-a lungul anilor, Andrei Vasile Liviu a mai predat la instituții de învățământ superior, precum Universitatea „Jiul de Sus”, Universitatea “Constantin Brâncuși”, din Târgu Jiu, prin grija prietenului Constantin Caruntu, ale carui fice au terminat bacul cu 10, gratie aceluiasi prefect, care in perioada 21.03.2005–3 noiembrie 2008 a fost inspector școlar general!!!!
  • andrei_cornescu 06.12.2011 la ora 19:49 pm
    Magda? A cazut din...prun...Epistema lui Gorun...Iar tovarasul Aditza Gorunake care are boala lui Calache...a scris mai multe carti decat...a citit...performanta unica...gorunica...!
  • UCB 06.12.2011 la ora 20:44 pm
    Dementa e cuvantul cel mai bun pentru ce se intampla acum in UCB. Gorun ameninta, inebunit, pe toti cei care se opun, iar ***** si ******* ii asigura consiliere privind interceptarea (ilegala) a convorbirilor dusmanilor "de clasa". Alo, SRI-ul unde e? De ce nu face nimeni de acolo un control amanuntit, sa vada cum se asculta telefoane in UCB? Sau se fac interceptari cu acordul lor? Credeam ca s-a terminat cu dictatura, dar in UCB Fratele cel Mare te urmareste peste tot, ti se fac comisii de disciplina si esti pus la respect. Am vazut azi si fituica lui Lita, chipurile dusmanul securistilor, cum punea la zid cu manie proletara cateva cadre didactice ale universitatii si pe tine, Narcis. Chiar accepti sa fi batjocorit, si tu si ceilalti, astfel? Chiar nu poate nimeni sa faca nimic, sa opreasca dictatura de acolo?
  • Guest 06.12.2011 la ora 20:54 pm
    Sunteti niste ordinari care nu au ce face decat sa arunce cu noroi! La voi daca omul e cu Adrian Gorun il faceti latrau, aplaudac, etc, iar daca cineva care este neutru acestui conflict declara ca Adrian Gorun este bun, voi o sa spuneti ca a declarat asta din cauza fricii! Sunteti patetici!
  • C. CUTEANU 06.12.2011 la ora 21:16 pm
    @UCB @ Daju Va rog sa nu intrerupeti actul democratic ce este exprimat de fituica respectiva; nici nu -i facem reclama, aici ("nu cred ca se poate pe banii lu' Daju:)"), insa sustinem ideea! Speram ca vor continua saptamanal cu dezvaluiri de o inalta tinuta jurnalistica si...din pacate doar literala..:)! Sincer, azi-dimineata am sustinut cauza acelei fituici, sa fie promovata in cateva ziare locale si o televiziune; din pacate, e un text prost scris, nu a sedus pe nimeni, iar eu am ramas nedus la TV, oricat m-am rugat. Citind fituica, ziceai ca munca socialista de tip ingineresc a revenit, in cizme de cauciuc, printre noi:), muncindu-si patrioticeste valoarea pana la ingenunchere. In slujba UCB desigur! Cat despre ascultarea telefoanelor si faptul ca UCB ar avea aparatura sa faca asa ceva e o nebunie; daca acest lucru e adevarat, e extrem de grav! Am primit si eu sesizari in acest sens, refuz sa cred ca e adevarat. Incep sa realizez unde se afla adevaratul grup infractional... Hmm...si culmea, nu eu il finantez. Acolo se bea Jack Daniels, Jim Beam, din astea... Prea putin bere populara:)). Obrazul ... gros/obez...desigur ca se sustine ca bauturi subtiri:). Intrebare: e adevarat ca autorul textului a luat doar 50 lei pt a-si pune numele pe text? mesaj Domniei - sale: costa mai mult asa ceva, eu zic sa renegocieze mai bine, mai ales ca urmeaza sa i se faca o plangere penala. Nu de mine, eu il incurajez, ba chiar imi place stilul securist ce rezulta din articol! Insa...cine stie...? Doar 50 lei, Dl. Coman? Pana si eu ma simt jignit; serios incepeti sa cereti de la 1000 RON in sus... Meritati!
  • Guest 07.12.2011 la ora 10:42 am
    Dragilor Calomnia nu mai este prevazute de Codul Penal asa ca NU SE MAI PEDEPSESTE! La urma urmei unde mai este libera exprimare a presei? Si mai vb despre democratie....
  • un oarecare 07.12.2011 la ora 16:54 pm
    Sunt doar partial la curent cu luptele din UCB, dar am citit astazi, cu stuopare, interviul acordat de domnul rector Gorun intr-un cotidian local si mi-am adus aminte de perioada epurarilor sovietice, cand mai intai erai adus in discutia partidului, apoi judecat, condamnat si executat. Sa afirmi ca vei face plangere penala impotriva unor cadre didactice care si-au exprimat, in spatiul public, opinii, inseamna sa atentezi la unul dintre cele mai elementare drepturi constitutionale, cel al libertatii la opinie, asta ca sa nu mai vorbesc de faptul ca se afla in flagranta incalcare a statutului personalului didactic, asa cum e el consfintit de Legea Educatiei Nationale. Doamne fereste ca astfel de personaje sa ajunga mai sus decat sunt acum, la modul cum gandesc.
  • profesorul 07.12.2011 la ora 16:58 pm
    Ma bucur, domnule Daju, ca aveti curajul si taria de caracter sa duceti in continuare lupta impotriva lui Gorun, mai ales ca sunt sigur ca presiunile, de tot felul, nu au fost si nu sunt putine. Cu atat mai mult sunteti de apreciat, cu cat se cunoaste foarte bine prietenia dintre Horatiu Gorun si ziaristul Pigui, de care sunteti si dumneavoastra, din cate stiu, foarte apropiat. Tineti-o tot asa in continuare, pana la urma, prin perseverenta, nu se poate sa nu reusim sa scapam de aceasta pacoste care s-a abatut asupra universitatii. Domnul rector spune prin UCB ca nu a dorit sa va plateasca suma pe care ati cerut-o pentru a inceta campania impotriva sa si ca ati cerut post de lector la specializarea comunicare si relatii publice.
  • gorun 07.12.2011 la ora 17:07 pm
    Daca vreti sa-l faceti pe Gorun, cautati-l la bani. Sunt vreo 4-5 proiecte pe fonduri europene la UCB, le mentioneaza si el la un moment dat in interviul de azi, care merg dezastruos. Acolo sapati, si veti vedea cum fac bani buni persoane ca Luminița Popescu, Ghimiși, fosta decăniță Eli Tomescu, plus neamul lui Gorun, care e băgat prin toate. Sau vedeți pe ce criterii se acordă bani la proiectele interne, cum se fac comenzile de cercetare cu Turceniul, Rovinariul sau primaria Targu Jiului. Luati-le la purecat si veti descoperi multe lucruri socante.
  • om bun 07.12.2011 la ora 17:21 pm
    Domnul Gorun nu e vinovat pentru ce se intampla acum in UCB, decat prea putin. E pacat insa ca s-a inconjurat de tot felul de persoane care il mint, si-i prezinta date eronate. De la o Luminita Popescu, care se lauda peste tot ca-l are pe rector la degetul ei mic, ca e prima persoana pe care o suna la trezire si ultima la culcare, pe doamna Tomescu Dumitrescu, care-l minte ca proiectului ei de chimie merge bine, desi nu s-a mai facut nimic acolo de cateva luni bune, de un Cristi Rujan, care pana acum cateva luni il injura si barfea cu oricine era dispus sa-l asculte, si de multi alti care-l pupa-n bot si-i papa tot. Iar Gorun, ca Ceausescu, a ajuns sa nu mai realizeze ca poporul ucb-ist a ajuns sa moara de foame.
  • kant 07.12.2011 la ora 17:28 pm
    Despre Gorun stiam ca este filosof, dar nici chiar asa. Vorbeste despre faptele marete facute pentru universitate, dar realitatea e simpla: un asistent universitar castiga 7-8 milioane, cam cat un vanzator in piata. Dumneavoastra cat castigati, domnule Gorun? Cati bani faceti din proiectele cu Turceniul si Rovinariul, al caror manager sunteti, desi nu inteleg ce legatura are filosofia cu ingineria. E usor sa vorbesti de principii cu burta plina.
  • Narcis DAJU 07.12.2011 la ora 18:11 pm
    @) profesorul 1.Din cate stiu, specializarea aceea - comunicare si relatii publice - desi este foarte actuala si accesata la majoritatea universitatilor, la UCB este in curs de desfiintare. 2.Eu nu voi mai activa niciodata intr-o institutie de stat, cu atat mai putin in UCB, chiar daca mi s-ar plati un imens spor de rusine. 3.In momentul de fata, in Gorj, doar presa poate asana anumite tumori institutionale. Va invit sa urmariti atent ce se va intampla cu UCB si cu Adrian Gorun in perioada urmatoare. Simt un oarecare disconfort pentru ca Adrian Gorun este deja cazut, deci nu va fi doborat de GORJNEWS. Totusi, spasmele si zvarcolirile lui sunt de colectie.
  • un cititor 07.12.2011 la ora 23:01 pm
    Rectorul Gorun mai bine s-ar uita in ograda cu care se mandreste pentru ca si-a pastrat oameni care "cumuleaza" toate "pacatele" reprosate conducerii anterioare a universitatii. Cel mai bun exemplu este decanul Facultatii de Drept. Este foarte bine stiut ca fiind cel care coordona in jur de 200 lucrari de diploma/sesiunea de licenta; orele avea cat de mult se putea (in conditiile in care mai avea cateva norme si pe la Jiul de Sus, Petrosani si Mihai Viteazul, Craiova) si nu este strain de fenomenul Slatina. De ce nu faceti publice si salariile acestor indivizi daca tot suntem la "momentul adevarului"? Sau, cel mai bine, dati dumneavoastra un exemplu, domnule rector, si spuneti ce salariu ati incasat in ultimii 6 ani de cand sunteti conducatorul institutiei! banuiesc ca tot mai mare de la luna la luna... dupa buget... :)
  • despre LUMINITA se 07.12.2011 la ora 23:57 pm
    Cica Luminita Popescu ar fi batut palma cu Chiritescu: ea il ajuta pe Chiritescu sa fie rector, el o lasa pe ea decan la ingineri. Intelegerea e ca Luminita sa stea in continuare langa Gorun si sa afle toate miscarile acestuia si sa le spuna lui Dorel. Pana acum se pare ca Luminita s-a tinut chiar daca face pe lovita cand ii mai cade cate o ramura gorunului uscat. Asteptam cu interes deznodamantul! Oare Luminita se va salva si de data asta dandu-se pe langa barbatul puternic? O greseala a facut luminita pe langa noul barbat al universitatii: s-a trezit latrand la emisiunea tv cu Daju si Chiritescu, dar a fost scurt pusa la punct si era sa piarda tot ce construise pe langa Chiritescu, dar ea a inteles ca sare calul si s-a facut mica imediat!
  • UCB ESTE O VACA BUNA DE MULS 08.12.2011 la ora 2:27 am
    Ce vaca buna de muls a fost Universitatea asta! Pentru asta a fost ţinuta in viată, căci de scos valori si capacitati, nici nu se pune problema... La VACA BUNA DE MULS - ciobani şi hingheri pe masură: clanuri familiale mai mari sau mai mici , gen GORUN, MANTA, POPEANGA, CARUNTU etc etc etc... Şi+au gasit aici toti REJECTATII din invatamant, care acum fac pe cacademicii, cand ei sunt agramati si nulitati clasice! ARIVISTI si tot felul de AFACERISTI transeaza ca macelarii această VACA ce pare ca nu mai are lapte, dar ciolanoasa asa cum e buna de abator, cu landara de caini dupa ea...DZEU SA VA DEA FIECARUIA DUPA ,,MERIT"...
  • UCB intra in monitorizare 08.12.2011 la ora 2:44 am
    L-am vazut la Tv pe conf univ dr. ADI GORUN, cica e mare director pe la Directia de tineret, tabere, spport... Pai cum, LEAFA de director la Directie si LEAFA la UCB ???? Astia prăduie bugetul national cu acceptul partidelor! Ali oameni nu mai sint, papa acesti nesimtiti cu sapte guri! Si daca ar fi niste capacitati! Eu lui Gorunas asta nu i-as da nici sa faca curatenie la WCurile Taberelor, stiti de ce... Ce s-a cocotat asta (tradator sadea, purtator de geanta a lui MANTOG!) prin scaune de director si pe catedre universitar????? Mai fratilor, astia trebuie luati cu tarsul, ca bun simt nu au! Poate vine si vremea curateniei in UCB ca asa nu mai merge! Clanurile astea asfixiaza universitatea, viata normala... ALO, FUNERIU, se aude si la Minister monstruozitatea de la TG.Jiu???? In ce hal a ajuns UCB, pacat ca va fi desfintata din cauza acestor nenorociti, care au hacuit-o cum au vrut muschii lor!
  • pentru olaru 08.12.2011 la ora 10:06 am
    Domnule profesor Olaru, candva am vazut in dumneavoastra un om cu principii, dar vazand manifestarile dvs din ultimii ani, mi-am dat seama ca sunteti un ins mediocru cu aere de vedeta, o viata inchinata reclamatiilor si razbunarillor. L-ati sapat pe Palita, pe Moroianu, pe Gorun. dar ce a fost la gura dvs dupa ce Luminita nu a mai jucat asa cum ati dictat dvs e greu de imaginat, ce spume,,,,,. Acum postati comentarii despre ea pe care ulterior Daju le va dezvolta in articole. Asta e strategia. Pacat domnule prfesor, candva, imi doream sa fiu ca dvs, ca barbat. cat m-am inselat. Ce va leaga de Chiritescu, amandoi o privire pierduta, psihotica, bolnava, plina de ura, patima...
  • tagma nelegiuitilor 08.12.2011 la ora 12:25 pm
    Citesc acest articol, precum si comentariile la acesta si, pur si simplu, imi dau seama ca parerile sunt impartite....este situatia concreta a dorintei de putere, a celor ce si-o doresc si cu siguranta n-o vor avea si stiti de ce?Pentru ca, la alegerile din acest an la nivelul UCB, prin prisma noii Legi a educatiei nationale, mecanismul de accedere in aceste functii este unul extrem de democratic.In ce sens?Simplu.Au participat la vot si vor participa la vot , pe langa cadrele didactice si studentii, iar voturile sunt multe si impartite.Nu mai poti vorbi acum de faptul ca o singura persoana monopolizeaza puterea, cat timp noua lege, creeaza o alta stare de drept in cazul organismelor de conducere executive si legislative.Faptul ca, dl chiritescu, dl olaru sau mai stiu eu cine, este pornit pe actuala putere este problema dansului, insa asta nu inseamna si nimic nu-i da dreptul sa denigreze oameni, care ii sunt colegi, ci gandesc ca o campanie electorala de bun simt in stil academic, ar fi fost mai potrivita decat aceste atacuri marsave la adresa unor profesori, precum L.Popescu, A.Gorun, de fapt, la adresa intregii echipe a actualului rector, pe care il respect si-l apreciez f mult, desi nu mi-a facut nici un favor.Sigur mirajul puterii este mare, dar si mai mare, este imaginatia celor care doresc sa ajunga la putere.Fratilor, suntem in anul 2011, iar dvs sunteti cadre didactice, ma refer aici la cei care doresc schimbarea actualei conduceri a UCB!!!!Nu asa se face!!!Sunteti sau ar trebui sa fiti modele pentru cei pe care pretindeti ca-i educati, insa ceea ce ati facut in aceasta perioada cu persoanele pe care le-ati denigrat, va dezonoreaza.Rusine!!!!Mai bine ati veni alaturi de actuala conducere, pentru ca pe langa toate acestea , mai faceti rau acestei universitati.
  • andrei_cornescu 08.12.2011 la ora 13:06 pm
    Mai exista si nelegiuiti care iau apararea antropoizilor gen gorun...penali si psihotici!
  • Circul de Stat UCB 08.12.2011 la ora 23:25 pm
    Adi, Luminita, Dorel, Gamanuci, Livian, Holaru etc etc etc si toata liota de nulitati parca sint nume de circ!
  • andrei 09.12.2011 la ora 17:17 pm
    Felicitari Cerasel, ca ai curajul sa scrii despre ce se intampla in universitatea noastra, si bravo Narcis, ca ai curajul sa lupti impotriva unui om care a distrus, cel putin moral, o institutie care ar trebui sa fie un adevarat blazon al acestui oras si judet. Si Narcis, atentie mare, pentru ca Gorun se lauda printre apropiatii lui ca iti pregateste un flagrant in perioada urmatoare, si ca va avea grija el de tine sa te ”rezolve”.
  • economistul 09.12.2011 la ora 17:23 pm
    Ati cam incurcat-o, baieti, v-ati pierdut si tatucul care va finanta, pe tovarasul Caruntu. Acum ca si-a rezolvat fata, ca a angajat-o cercetatoare, o sa va lase cu ochii in soare, si va vedem de unde mai scoateti voi banuti sa va continuati cruciada.
  • tatucul 09.12.2011 la ora 17:35 pm
    Super, Narcis, ai bagat spaima-n Gorun si camarila, ieri il pusese pe Popovici si pe restul mascaricilor de la juridic sa gaseasca chichite, sa aiba motiv sa nu-ti raspunda la solicitarile pe care i le-ai trimis. Daca ma intrebi pe mine, insa, cam suna a zanganit de catuse pentru tatucul Gorun. Continua sa cauti si la contractele cu Primaria. Vezi proiectul ”Interferente filosofie-religie-arta” din 2010 sa vezi si sa te miri ce activitati nu s-au facut si s-au platit gras.
  • andrei_cornescu 09.12.2011 la ora 20:38 pm
    Bravo Daju!
  • Cepulea Nomurea 09.12.2011 la ora 21:41 pm
    acesti oameni sunt ca branza, vorba lui Badea,PUT.intai sa se spele la subtioara si in zonele intime (vai de femeile pe care le au) si apoi sa dea lectii altora si apoi sa conduca pe altii.ei sunt tradatori din nastere,asa cum au tradat toate partidele la care au fost,din tata in fiu,doar pentru burtile lor pline de cacao.si improsca cu noroi tot cele le sta in cale.comportamentul lor nu poate dura o vesnicie.sunt destui oameni in universitate de bun simt si care au cariere pe bune si fara spagi si pile si sunt nepatati,dar sunt marginalizati.acei oameni adevarati nu se baga in laturi ca-i mananca gauronii.pe aia sa-i cautati domnilor,nici la Chiritescu,nici la Manta,nici la Dobrota,nici la Cruceru,nici la Racoceanu,nici la Popeasca,nici la Neamtu,nici la Olaru si nici la aia care i-a facut oda lui Uiliam si lui Riceard, ca astia o sa se spurce intre ei pana cand nu mai ai ce alege.important este sa salvam universitatea ca altfel...oa mananca gauronii.
  • gica 10.12.2011 la ora 18:54 pm
    Economistule care fata , aia care din amanta a avansat o secretar executiv la Partidul Poporului ? Si asta ca si Gorun se inconjoara numai de tarfe . De fapt cine se aseamna se aduna . Paduche la paduche si tarfa la caruntu trage . Sau invers.
  • Mamitza 11.12.2011 la ora 13:11 pm
    Daca tot se plange Gorun ca numele ii este ponegrit prin cafenele si ca va distruge el pe oricine vorbeste despre el, ce poate sa ne raspunda el la injuriile aduse colegilor, mentionam NICULESCU - puscarias si hot, DOBROTA -sotie de infractor, PUREC- infractor, CHIRITESCU- hot, etc. Ce ziceti de asta domnule GORUN? Hai sa spunem adevarul...
  • asistenta 11.12.2011 la ora 21:58 pm
    Sunt asistenta la Spitalul Judetean Targu Jiu, si referitor la subiectul mamei domnului Gorun, va pot spune ca doamna a mai fost internata si anterior, la sectia de neurologie, cu diagnostic de *******. Deci iese din discutie ca boala dumneaei sa aiba vreo legatura cu razboiul purtat in UCB in ultima vreme. De asemenea, toti am fost foarte mirati, atunci ca si acum, ca rectorul Gorun nu a venit NICIODATA sa-si viziteze mama bolnava, singurul care a trecut pe acolo fiind Horatiu Gorun. Ce caracter uman poti fi ca sa iti implici parintii in troaca ta cu laturi?
  • vasile 11.12.2011 la ora 22:29 pm
    Da Gica, Loredana este multilateral dezvoltata , solduri , fese etc precum si multilateral pregatita , ziua , noaptea , pe birou , sub birou etc.
  • student ucb 12.12.2011 la ora 0:09 am
    as vrea sa pot crede ca universitatea este un spatiu in care poti sa gandesti si sa te exprimi liber, fara ca cineva sa te supuna oprobiului public, comisiilor de disciplina, acuzatiilor si presiunilor de tot felul, linsajului mediatic pentru ca ai si tu propria ta opinie, idee, ca-ti doresti sa te implici in tot ceea ce inseamna viata academica, activitate stiintifica si educationala; VREM DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE PENTRU NOI SI PROFESORII NOSTRII CARE SUNT UMILITI DE gorun!
  • piscureanu 12.12.2011 la ora 22:09 pm
    domnule Daju, sunteti un excelent jurnalist. De unul singur reusiti cu mult mai mult decat toti ceilalti confrati. Ce cauta Coman Sica la UCB,?ca parca si la aceasta universitate trebuie sa ai liceul absolvit ca sa devii student! sau poate a gresit poarta..., ca peste strada este un un bar!
  • Narcis DAJU 12.12.2011 la ora 23:47 pm
    @) piscureanu 1. Exagerati, sunt un ziarist obisnuit. 2. Domnul Coman Sica va raspunde pentru ceea ce a semnat.
  • ghita 15.12.2011 la ora 12:30 pm
    daca asa arata cei care conduc si predau in aceasta asa zisa UNIVERSITATE e strigator la cer, solutia nu este decit aceea de a fi desfiintata asta nu a fost universitate ci cooperativa privata de facut bani, de smecheri si de CLANURI FAMILIALE nenorocitii ce au facut din asta ar merita bagati la puscarie si confiscate averil;e de miliarde pe care le au jecmanit din aceasta universitate
  • gorunaș godacul 15.12.2011 la ora 16:13 pm
    bai nenorocitilor, voi pregatiti viitoarele cadre ale societatii??? de aia arata societatea asa, nemernicilor, cu pravalia voastra de diplome simulacru absolut
  • Pistol 12.01.2012 la ora 13:46 pm
    daca goruncache isi pune negri la munca poate sa scrie si 20 de carti pe an ,Dorele care esti tu Dorel de stai prin circiumi si cu ala tare si mare poate mai mult decitrtine ,Dorele care tu sa zice ca nu mai poci
  • Naiara 13.02.2012 la ora 9:20 am
    Mie imi vine in minte o inmgiae cu Adi Hadean cu o tigaie in mana si cu un aparat foto montat pe boneta de bucatar (asa cum au lampile pe casti minerii)Buninteles, alaturi o sursa de inspiratie: un ciolan, o scaricica, o slaninuta…Cred ca te-ar reprezenta :)
  • Doctoratele la control! Primul pe listă 05.06.2013 la ora 5:45 am
    [...] Verificarea lucrării de doctorat a lui Călinoiu are drept scop și consolidarea poziției domniei sale de președinte al Consiliului Consultativ al UCB. Este vorba de un fel de gard viu, alcătuit din personalități proeminente ale științei contemporane, care s-au adunat în jurul UCB transmițând un semnal clar: Adrian Gorun nu e așa cum pare, e doar surmenat de cele 27 de ore lucrate pe zi într-un an în care a scris și 12 cărți. [...]
  • Eu 31.05.2020 la ora 0:11 am
    Abia acum, tardiv, am constatat ceea cea au "scris", sub protecția anonimatului, fel de fel de ticăloși pe această pagină imundă. Multe "comentarii" sunt în sfera penalului. Nu o să mă refer decât la ceea ce posteaza unul, cu nick-ul"prof.com". @prof.com, ești atât de mizerabil, de rahat urât mirositor, încât nici nu ar trebui să mă obosesc să își răspund, măi ordinarule!Dar o să o fac în limbajul tău, bulangiule! Mizerie subumană!..:) Eu nu o să mă exprim cu apelativul dragă, ca tine..Îți spun frust :F.M.M..Lua-te-ar naiba de gunoi!...Dezvăluie-ți identitatea, fir-ar tu să fii de laș nenorocit, dacă ești atât de tare în clanță... Ca să ne putem vedea la tribunal, mizerabilule! Jignești ca un mare nemernic ce ești, pe un om care nu ți-a făcut nimic niciodată, javro! Dar are Dumenzeu grijă de specimene infecte ca tine!... PS- Este regretabil că Dl. Daju a tolerat în mod condamnabil limbajul infect și atacurile la persoană de pe această pagină.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.