„Cinstitul” și „legistul” Teodorescu l-a făcut prefect pe Văcaru prin concurs de infracțiuni
„Cinstitul” și „legistul” Teodorescu l-a făcut prefect pe Văcaru prin concurs de infracțiuni
InvestigatiiUltra - Scurte26 ianuarie 2014

Cum să faci din Văcaru prefect și din rahat bici

Neavând vechimea minimă necesară pentru ocuparea unei funcții publice la nivel guvernamental, Alin Văcaru a fost angajat ilegal, în urma unui concurs trucat, într-un post de consilier în ANRP, din care va fi detașat ca prefect de Gorj. După ce fusese respins pentru lipsă de vechime, în urma presiunilor la care a fost supusă comisia de evaluare, în mai puțin de 48 de ore aceasta și-a revizuit verdictul și l-a admis pe Văcaru.
Odată aranjată promovarea lui Teodorescu în Ministerul Justiției și odată ales succesorul în scaunul de prefect, mai rămăsese o singură problemă: să fie plasat Văcaru, pentru câteva zile, într-o funcție publică din aparatul guvernamental, din care să fie detașat apoi ca prefect.
Din clipa în care am aflat că l-au ales pe Văcaru ca viitor prefect, am intuit că acesta nu va putea fi coafat pe măsura acestei funcții fără săvârșirea câtorva infracțiuni. Argumentul e simplu: niciun minister, fie el și din România, nu te poate angaja LEGAL într-o funcție publică dacă nu ai experiență profesională de minim cinci ani în domeniu. Vechimea adunată de Văcaru ca șef de sală la cazinoul “MILLION”, patronat de niște ruși, firește că nu se ia în calcul. Și-atunci, cum să încherbi cinci ani?!

Două posturi cu dedicație, la ANRP, pentru prefectul păcănele

Întrucât Ministerul Justiției nu putea amâna la infinit cooptarea unui jurist ca Teodorescu – școlit la UCB doar din cauză că la Herculane se spărsese gașca de mult – lui Văcaru i s-au scos “cu dedicație” nu unul, ci două posturi în Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților, în speranța că din două concursuri aranjate prefectul – păcănele va fi capabil să câștige măcar unul.
Însă, ceea ce a urmat îi anulează lui Văcaru orice legitimitate și autoritate ca prefect, și îi lipește pe frunte eticheta de IMPOSTOR.
Ca și condiții de participare la concurs, pe lângǎ diploma de licență se mai cerea o vechime de minim 5 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.
Deși însuși premierul României, Victor Ponta, a ținut pumnii comisiilor de evaluare să înțeleagă că interesul national impune să calculeze că Văcaru, cu toate că nu are 5 ani vechime, în realitate are 5 ani vechime, s-a întâmplat un ghinion de neșansă și prefectul – păcănele a fost picat încă din faza de selecție a dosarelor la ambele concursuri, pentru ambele posturi! În documentele oficiale alăturate, în dreptul numelui lui Văcaru Alin Vasile apare verdictul “RESPINS” și explicația: “conform documentelor depuse, nu îndeplinește condiția de vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice”.

PSD-ul și Victor Ponta i-au făcut rost de vechime lui Văcaru în 48 de ore!

Neputând digera o așa rușine, ca din două concursuri aranjate să nu câștige niciunul, Partidul Social Democrat și, posibil, însuși premierul României s-au încordat și, instantaneu, fie i-au fãcut rost lui Văcaru de vechime (!!!), fie au convins, în cele din urmă, examinatorii să adune „corect”, în funcție de interesul national…
Așa se face că, la două zile distanță, în data de 8 ianuarie 2014, aceeași comisie care în 6 ianuarie 2014 îl descalificase pe Văcaru pentru lipsă de vechime a revenit asupra deciziei inițiale și i-a admis contestația!
A urmat o probă scrisă – cel mai probabil un test grilă, pentru a nu-l surmena intelectual pe prefect – la care Văcaru a greșit intenționat câteva răspunsuri, ca să nu bată la ochi.
La proba finală, care a constat într-un interviu, singura contracandidată rămasă în cursă a fost convinsă prin “mijloace specifice” să nu se prezinte.
De aici concluzia că un inapt ca Văcaru poate câștiga doar concursurile în care nu are contracandidat. La fel s-a întâmplat și acum câțiva ani, când și-a adjudecat postul de director al Agenției de Prestații Sociale Gorj abia dintr-a treia încercare, când a ajuns să concureze singur.
ZIARUL DE INVESTIGAȚII GORJNEWS solicită ANRP să prezinte public documentele care au determinat comisia de evaluare ca în data de 6 ianuarie 2014 să-l descalifice pe Văcaru pentru că nu avea vechimea minimă și, respectiv, documentele care au determinat aceeași comisie să emită un verdict invers, în data de 8 ianuarie 2014, în legătură cu aceeași persoană.

13 COMENTARII
  • ADEVARUL 27.01.2014 la ora 8:17 am
    Ne meritam soarta,prefectul reprezinta imaginea guvernului in teritoriu, handicapatii astia doi sunt imaginea unui guvern handicapat!!!!!!!!!!!.
  • Tepes 27.01.2014 la ora 9:44 am
    Plangere penala la Parchet si la puscarie cu infractorii .
  • ok 27.01.2014 la ora 18:15 pm
    D le Daju va respect foarte mult . Poate din pct de vedere al imaginii cv ul d lui Vacaru nu prea e compatibil cu funcţia. E discutabil oarecum. Dar stiti ce nu inteleg? Ati avut o relatie de colaboarare buna acum ceva timp cu dl Teodorescu, care e o persoana onorabila la fel ca dvs. As fi vrut sa colaborati nu sa aveti alte opinii, e pacat.
  • Narcis DAJU 27.01.2014 la ora 18:49 pm
    @) ok Teodorescu A FOST o persoana onorabila. Acum e total COMPROMIS din cauza COMPROMISURILOR pe care le-a facut ca prefect. Cand inca vorbeam unul cu celalat, i-am cerut UN SINGUR LUCRU: sa aplice legea, ca prefect, in doua - trei cazuri punctuale pe care i le-am prezentat cu lux de amanunte si probe. In fiecare caz in parte, Teodorescu mi-a dovedit că i se rupe și de lege, și de Gorj, și că nu-l interesează nici măcar să păstreze niște aparențe. Odată ajuns prefect, s-a îmbătat de putere și a văzut dușmani de moarte în puținii apropiați care au îndrăznit să - i demonstreze asta. Din păcate, în acest județ absolut nimeni nu finanțează un ziar care încearcă să spună adevărul. Nu mă plătește nimeni ca să înjur PSD-ul și nici nu aș accepta să mă angajez într-un astfel de demers descalificant. Ca român și ca gorjean, ar fi confortabil pentru mine sa am o minima incredere in premierul României. Din pacate, insa, Victor Ponta a ales sa isi bata joc non-stop de acest judet si, exceptand un grup agreat foarte restrans, de oamenii lui. Voi proba asta, în zilele următoare, cu documente emise chiar de cancelaria primului ministru, în beneficiul lui Călin Lemnaru, de pildă. Cât despre Văcaru, sunt perfect de acord ca el să vândă bilete la intrarea într-o grădină zoologică. Are și creier, și față, și autoritate, și cv pentru asta. Gorjul și gorjenii au trecut prin prea multe în ultimul timp, ca să poată înghiți, acum, areactivi, un astfel de prefect, o astfel de batjocură.
  • gorjanul 27.01.2014 la ora 19:51 pm
    Din doua , una . Ori inca mai lucrezi la ,,,vechiul loc de munca ori ai invatat carte la scoala . Bine documentat cu probe, cu documente . Felicitari ,,,,,, . Vorba lui Matei .
  • gorjanul 27.01.2014 la ora 21:31 pm
    Si care i problema (sic )? Un concurs este un concurs , chiar daca e un concurs de infractiuni . Credeti ca este primul concurs ,,castigat la ruleta ,, de un PSD ist din Gorj ?Oricum de 24 de ani Gorjul este jucat la Ruleta Ruseasca . Credeti ca intamplator Gorjul este simultan , cel mai corupt si cel mai sarac judet din tara ? Credeti ca intamplator judetele in care PSD ul castiga detasat toate alegerile sunt cele mai sarace din tara ?
  • Adita 27.01.2014 la ora 23:11 pm
    Dl Daju aduceti cit mai repede dovezile despre lemnaru . Suntem f curiosi sa vedem ce a facut, umflatu
  • gorjanul 28.01.2014 la ora 0:40 am
    N 'a facut nimic umflatu' , doar a adunat milioanele de euro pe care protectoru' sau nea' Florin i le baga cu forta in buzunare .
  • taranu 28.01.2014 la ora 14:22 pm
    Vai de capu vostru de olteni prosti . Puserati un pokerist prefect in locu lu Teodorescu si alt pokerist in locu lu Ruset .Facurati pe dracu sa va pieptene.
  • taranu 28.01.2014 la ora 14:23 pm
    erata : in locul lui Condeescu ( vecinu Florin de la Negomir stie de ce ).
  • gruescu 01.02.2014 la ora 14:07 pm
    aceeasi apa si un pamant si la invatamant unde sunt mari nemultumiri cine ii pastoreste si RASPUNDE de numirea cestora??? se impune un CONTROL MEDICAL la cei ce fac astfel de numiri si mai vorbim de credibilitate, integritate, autonomie...
  • EXPLOZIV! Trafic de influență și abuz 03.08.2015 la ora 21:13 pm
    […] Este o nouă sfidare din partea prefectului de Gorj, ajuns el însuși în scaun prin CONCURS DE INFRACȚIUNI. Dovezile le puteti revedea aici. […]
  • EXPLOZIV! Trafic de influență și abuz 03.08.2015 la ora 21:27 pm
    […] Este o nouă sfidare din partea prefectului de Gorj, ajuns el însuși în scaun prin CONCURS DE INFRACȚIUNI. Dovezile le puteti revedea aici. […]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.